Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Chutě Velikonoc: nadýchaný mazanec, beránek a nádivka jako muffin

Jen málokdo z nás si odpustí velikonoční hodování. Tradičně k němu patří pečená masa i sladkosti. Upečte si s námi makového beránka, ten nejlepší mazanec a nádivku jako muffin, která se nebude nevzhledně povalovat po talíři.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J52a49r59o89s38l45a90v 32H98a98š45e50k 8509400672458

Muffin, typicky české velikonoční jídlo.  A k tomu kompot z vydlabané halloweens díně: Pak si střihnout krocana a nakonec dáreček ke svatému Valentýnu.

0/−1
17.4.2014 22:26

M54a15r41t25i35n 36V79e80r44n69e48r 3546289751650

ČERVENÁ pole máků?

Paní autorko, kdy jste naposledy viděla makové pole?

+1/0
17.4.2014 18:56
Foto

L10i50b77o41r 65V79y42k14o93u63p60i80l 9776495649647

Když jste přes drogy, tak je znáte až odkvetlá. Ale pole kvetoucích máků jsou holt červená.

0/0
24.4.2014 22:20

A51l15e51n96a 78V66e76s68e26l69á 3773551675958

Já teda taky pamatuju růžová maková pole.

Červený je vlčí mák, ne?

0/0
25.4.2014 9:50

J45o13s32e42f 45N98o72v97á12k 1649226119461

Tuhle nádivku z kopřiv děláme doma už dlouho a Velikonoce si bez ní nedovedu představit. Vyplatí se použít domácí vejce a nepasterované mléko, např. z Farmy. Za několik posledních let, kdy jsem se toho ujal, jsem to už solidně vypiloval. Hlavní je, aby nádovka měla správnou výšku a propekla se tak akorát, aby vznikla krustička, ale nezhořkla.

+2/0
17.4.2014 14:58

E60l74i54š11k41a 79K14u96č48e76r78o86v43á 7739192253953

nenaditou nádivku jsem nikdy moc nechápala. není smyslem nádivky natáhnout šťávu z masa (což se jí asi v mufinových košíčcích moc nepodaří, i když bude "vzhledná")?

0/−1
16.4.2014 8:34

I12v86a 45K97r27i56s58t44o14f64o91v52á 7135853832762

Já dělám velikonoční nádivku: 7 vajec, 7 rohlíků, droždí, maso vepřové+uzené, zelené bylinky, česnek, muškátový oříšek (strouhaný). Maso se uvaří a ten VÝVAR (tedy šťáva z masa) se nalije na rohlíky, aby se rozmočily. Takže asi opravdu nikdy nic moc nechápete...  Ale musí se dát méně vody na vaření, aby zbylo vývaru jen málo, ale silného. Je to výborná nádivka.

+1/0
16.4.2014 14:07

I29v25a 93K70r67i46s74t62o98f95o36v53á 7555123352622

No a je jedno, v čem to upeču. Jestli v muffinových formičkách nebo na pekáči.

+1/0
16.4.2014 14:07

B81a15r62b35o64r48a 43D27o95s65k36o25č22i53l45o90v94á 1190247579258

no, já hlavně když dělám nádivku, tak mám dojem (už z podstaty toho slova), že bych měla "něco" vyplnit něčím jiným..........  http://cs.wikipedia.org/wiki/Nad%C3%ADv%C3%A1n%C3%AD 

ale možná taky špatně chápu :-P

+1/0
17.4.2014 14:02







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.