Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Chutě Velikonoc: nadýchaný mazanec, beránek a nádivka jako muffin

Jen málokdo z nás si odpustí velikonoční hodování. Tradičně k němu patří pečená masa i sladkosti. Upečte si s námi makového beránka, ten nejlepší mazanec a nádivku jako muffin, která se nebude nevzhledně povalovat po talíři.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J62a57r43o42s97l54a48v 43H88a11š66e78k 8609360312578

Muffin, typicky české velikonoční jídlo.  A k tomu kompot z vydlabané halloweens díně: Pak si střihnout krocana a nakonec dáreček ke svatému Valentýnu.

0/−1
17.4.2014 22:26

M63a42r65t94i71n 91V27e73r36n92e54r 3516839811310

ČERVENÁ pole máků?

Paní autorko, kdy jste naposledy viděla makové pole?

+1/0
17.4.2014 18:56
Foto

L54i89b95o91r 30V24y69k75o75u59p51i12l 9116665809737

Když jste přes drogy, tak je znáte až odkvetlá. Ale pole kvetoucích máků jsou holt červená.

0/0
24.4.2014 22:20

A21l53e62n95a 72V92e34s95e69l39á 3683151145108

Já teda taky pamatuju růžová maková pole.

Červený je vlčí mák, ne?

0/0
25.4.2014 9:50

J96o59s17e78f 22N88o64v44á10k 1429926669881

Tuhle nádivku z kopřiv děláme doma už dlouho a Velikonoce si bez ní nedovedu představit. Vyplatí se použít domácí vejce a nepasterované mléko, např. z Farmy. Za několik posledních let, kdy jsem se toho ujal, jsem to už solidně vypiloval. Hlavní je, aby nádovka měla správnou výšku a propekla se tak akorát, aby vznikla krustička, ale nezhořkla.

+2/0
17.4.2014 14:58

E44l29i89š26k16a 55K29u43č96e30r84o58v60á 7649102313893

nenaditou nádivku jsem nikdy moc nechápala. není smyslem nádivky natáhnout šťávu z masa (což se jí asi v mufinových košíčcích moc nepodaří, i když bude "vzhledná")?

0/−1
16.4.2014 8:34

I54v64a 70K75r62i91s94t31o53f90o19v76á 7525293122152

Já dělám velikonoční nádivku: 7 vajec, 7 rohlíků, droždí, maso vepřové+uzené, zelené bylinky, česnek, muškátový oříšek (strouhaný). Maso se uvaří a ten VÝVAR (tedy šťáva z masa) se nalije na rohlíky, aby se rozmočily. Takže asi opravdu nikdy nic moc nechápete...  Ale musí se dát méně vody na vaření, aby zbylo vývaru jen málo, ale silného. Je to výborná nádivka.

+1/0
16.4.2014 14:07

I13v88a 75K79r23i62s59t84o66f98o38v31á 7305603332642

No a je jedno, v čem to upeču. Jestli v muffinových formičkách nebo na pekáči.

+1/0
16.4.2014 14:07

B22a19r87b38o95r23a 81D37o94s93k61o63č20i65l54o11v82á 1520577759348

no, já hlavně když dělám nádivku, tak mám dojem (už z podstaty toho slova), že bych měla "něco" vyplnit něčím jiným..........  http://cs.wikipedia.org/wiki/Nad%C3%ADv%C3%A1n%C3%AD 

ale možná taky špatně chápu :-P

+1/0
17.4.2014 14:02







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.