Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Chutě Velikonoc: nadýchaný mazanec, beránek a nádivka jako muffin

Jen málokdo z nás si odpustí velikonoční hodování. Tradičně k němu patří pečená masa i sladkosti. Upečte si s námi makového beránka, ten nejlepší mazanec a nádivku jako muffin, která se nebude nevzhledně povalovat po talíři.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J92a98r74o54s18l70a50v 98H62a69š24e78k 8779100322978

Muffin, typicky české velikonoční jídlo.  A k tomu kompot z vydlabané halloweens díně: Pak si střihnout krocana a nakonec dáreček ke svatému Valentýnu.

0/−1
17.4.2014 22:26

M19a45r53t12i78n 75V76e48r80n65e10r 3826349981630

ČERVENÁ pole máků?

Paní autorko, kdy jste naposledy viděla makové pole?

+1/0
17.4.2014 18:56
Foto

L22i32b36o47r 71V70y17k54o33u24p24i18l 9986985659617

Když jste přes drogy, tak je znáte až odkvetlá. Ale pole kvetoucích máků jsou holt červená.

0/0
24.4.2014 22:20


A10l84e70n87a 15V79e94s25e27l31á 3353731525708

Já teda taky pamatuju růžová maková pole.

Červený je vlčí mák, ne?

0/0
25.4.2014 9:50

J67o73s62e16f 12N56o50v62á60k 1379126899301

Tuhle nádivku z kopřiv děláme doma už dlouho a Velikonoce si bez ní nedovedu představit. Vyplatí se použít domácí vejce a nepasterované mléko, např. z Farmy. Za několik posledních let, kdy jsem se toho ujal, jsem to už solidně vypiloval. Hlavní je, aby nádovka měla správnou výšku a propekla se tak akorát, aby vznikla krustička, ale nezhořkla.

+2/0
17.4.2014 14:58

E87l64i66š76k49a 24K13u10č96e63r21o57v41á 1366208297499

nenaditou nádivku jsem nikdy moc nechápala. není smyslem nádivky natáhnout šťávu z masa (což se jí asi v mufinových košíčcích moc nepodaří, i když bude "vzhledná")?

0/−1
16.4.2014 8:34

I45v42a 12K62r56i50s54t92o95f19o20v46á 7335433852242

Já dělám velikonoční nádivku: 7 vajec, 7 rohlíků, droždí, maso vepřové+uzené, zelené bylinky, česnek, muškátový oříšek (strouhaný). Maso se uvaří a ten VÝVAR (tedy šťáva z masa) se nalije na rohlíky, aby se rozmočily. Takže asi opravdu nikdy nic moc nechápete...  Ale musí se dát méně vody na vaření, aby zbylo vývaru jen málo, ale silného. Je to výborná nádivka.

+1/0
16.4.2014 14:07

I58v17a 60K59r53i84s58t49o70f69o20v51á 7575693292402

No a je jedno, v čem to upeču. Jestli v muffinových formičkách nebo na pekáči.

+1/0
16.4.2014 14:07

B42a21r90b68o87r67a 41D23o21s83k52o14č91i62l72o29v34á 1430827299588

no, já hlavně když dělám nádivku, tak mám dojem (už z podstaty toho slova), že bych měla "něco" vyplnit něčím jiným..........  http://cs.wikipedia.org/wiki/Nad%C3%ADv%C3%A1n%C3%AD 

ale možná taky špatně chápu :-P

+1/0
17.4.2014 14:02





mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.