Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Chutě Velikonoc: nadýchaný mazanec, beránek a nádivka jako muffin

Jen málokdo z nás si odpustí velikonoční hodování. Tradičně k němu patří pečená masa i sladkosti. Upečte si s námi makového beránka, ten nejlepší mazanec a nádivku jako muffin, která se nebude nevzhledně povalovat po talíři.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J92a45r64o10s20l55a82v 69H25a65š53e39k 8699630762518

Muffin, typicky české velikonoční jídlo.  A k tomu kompot z vydlabané halloweens díně: Pak si střihnout krocana a nakonec dáreček ke svatému Valentýnu.

0/−1
17.4.2014 22:26

M43a10r70t20i25n 93V12e73r32n63e29r 3316449831910

ČERVENÁ pole máků?

Paní autorko, kdy jste naposledy viděla makové pole?

+1/0
17.4.2014 18:56
Foto

L27i24b25o55r 33V21y45k98o88u20p33i77l 9676545489967

Když jste přes drogy, tak je znáte až odkvetlá. Ale pole kvetoucích máků jsou holt červená.

0/0
24.4.2014 22:20

A84l23e39n97a 21V31e25s52e98l43á 3903771565368

Já teda taky pamatuju růžová maková pole.

Červený je vlčí mák, ne?

0/0
25.4.2014 9:50

J60o35s41e73f 36N25o54v17á52k 1399966109811

Tuhle nádivku z kopřiv děláme doma už dlouho a Velikonoce si bez ní nedovedu představit. Vyplatí se použít domácí vejce a nepasterované mléko, např. z Farmy. Za několik posledních let, kdy jsem se toho ujal, jsem to už solidně vypiloval. Hlavní je, aby nádovka měla správnou výšku a propekla se tak akorát, aby vznikla krustička, ale nezhořkla.

+2/0
17.4.2014 14:58

E98l90i25š43k28a 82K65u43č18e14r85o79v94á 7979712563893

nenaditou nádivku jsem nikdy moc nechápala. není smyslem nádivky natáhnout šťávu z masa (což se jí asi v mufinových košíčcích moc nepodaří, i když bude "vzhledná")?

0/−1
16.4.2014 8:34

I30v66a 52K62r58i97s46t93o28f33o52v77á 7705983102212

Já dělám velikonoční nádivku: 7 vajec, 7 rohlíků, droždí, maso vepřové+uzené, zelené bylinky, česnek, muškátový oříšek (strouhaný). Maso se uvaří a ten VÝVAR (tedy šťáva z masa) se nalije na rohlíky, aby se rozmočily. Takže asi opravdu nikdy nic moc nechápete...  Ale musí se dát méně vody na vaření, aby zbylo vývaru jen málo, ale silného. Je to výborná nádivka.

+1/0
16.4.2014 14:07

I49v25a 61K83r98i71s93t90o92f52o30v54á 7925403262812

No a je jedno, v čem to upeču. Jestli v muffinových formičkách nebo na pekáči.

+1/0
16.4.2014 14:07

B60a62r18b39o57r28a 49D91o77s49k98o59č22i65l47o15v84á 1680557829208

no, já hlavně když dělám nádivku, tak mám dojem (už z podstaty toho slova), že bych měla "něco" vyplnit něčím jiným..........  http://cs.wikipedia.org/wiki/Nad%C3%ADv%C3%A1n%C3%AD 

ale možná taky špatně chápu :-P

+1/0
17.4.2014 14:02







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.