Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Zkuste třešňový cheesecake s bílou čokoládou podle živého receptu

Křupavá konzistence slaného korpusu, krémová náplň a sladkokyselé třešně přesvědčí vás i vaše blízké o chutnosti živé stravy. Jedná se o pokrmy, které nebyly zahřáty na více než 42 stupňů a zachovaly si díky tomu více výživných látek.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J61i62ř49í 48D43v86o79ř90á88k 3831571625427

hm, zdravejsi je lokalni strava nez datle

+3/0
23.3.2014 13:24

J24a81r54o32s15l38a72v 90P45ě67k27n64ý 5380267358564

no, mě spíš zaujal ten titulek - živý recept :) to redaktor

 trochu nezvládl :)

+3/0
22.3.2014 23:36

L61u79c12i62e 63B12a21r79t87o14ň40o24v92á 5400948807385

Co je na tom živého? Extrakt, sirup, prášek....a co je na tom "cheesecakeového" už vůbec nechápu. Nezpochybňuji, že to může být chutné, ale říkat tomu cheesecake neboli koláč z krémového sýra je úplně mimo. A navíc je to tak pracné. Takže zůstanu u moučníků z Choceňského jogurtu, zakysané smetany a tvarohu s čerstvým ovocem a ořechy na piškotovém korpusu.

+11/0
22.3.2014 22:44


K86a75t21e33ř34i16n36a 60Š81u26l94c32o83v15á 9704543440361

Přesně tohle mě taky napadlo - tu prášek, onde extrakt...

A často nejlepší recepty jsou ty nejjednodušší a ze základních surovin jako mléka, bílého jogurtu, tvarohu apod. A pokud to chce někdo "živé" je nejlepší použít čerstvé (od výrobce) nebo biovýrobky.

0/0
8.4.2014 17:00

I14r54e10n77a 22P69e74l44h11r96i58m96o14v71s45k36a 3501501230

Recept je OK, ale jsou v nem 3 ingredience, ktere do nej nepatri z mnoha duvodu, tak za prve sul je dost hnusna predstava a cokoliv jsem ochutnala (raw food) jsem v podstate vzdy okamzite vyprskala, protoze amici vse sladke presoli, vse slane osladi a v podstate kazde jidlo zkur......

Takze kdyz sul do sladkeho jidla, tak jen SPETKA.

Agave sirup je to same, co geneticky alterovany high fructose corn sirup, je to "raw food" hnuti jejich verze "junk food".

Takze to v zadnem pripade nepatri do "zdraveho receptu na zivy moucnik".

Za posledni, vsechny vanilkove extrakty, ktere jsem kdy mela moznost ochutnat, byly naprosto neadekvatni, takze kdyz vanilka, tak jen velmi kvalitni vanilkovy lusk.

Kdyz uz se poustet do draheho a "zdraveho" moucniku, tak jen s velmi kvalitnima surovinama, jinak to nema cenu.

+3/0
22.3.2014 17:41

J33i37ř72í 75D11v80o85ř26á56k 3141971695687

ano

0/0
23.3.2014 13:25

M58i13l90a36n 37Č19e63r51n58ý 5893159389112

Díky, redakce. Nezkusím. Ten recept je natolik časově i finančně náročný (namátkou - kakaové máslo 250 g - 247 Kč, kakaové boby 250 g - 205 Kč, kešu oříšky 1 kg - 840 Kč, vše samozřejmě v Raw&Bio kvalitě), že mě to bohužel odradilo.

Dovedu si ale představit, že má někdo dostatek finančních prostředků, aby si platil osobní kuchařku, která by mu připravovala vitariánskou stravu. Protože člověk, který vydělává opravdu dost peněz, postrádá totiž na druhou stranu dostatek času, který taková příprava vyžaduje.

+11/0
22.3.2014 17:02

L83u22k32á86š 57M63u30s40á20l98e41k 6783970959355

Cheesecake (složeno z anglických slov cheese - sýr a cake - koláč, čete se [ˈtʃiːzˌkeɪk] neboli počesku čízkejk:)) má, jak již název napovídá, základ v sýrovo tvarohové náplni. Nejčastěji se používá sýr Philadelphia, nebo nějaký podobný tvarohový čerstvý sýr. Proto nějak nechápu název cheesecake u tohoto receptu, když s cheesecakem má společný tak maximálně tvar. Je to stejné jako uvést recept na skvělou pečenou kachnu s knedlíkem a v receptu je použito kuře a brambor. No nevím.

+10/0
22.3.2014 16:01

M52i27l39a12n 37Č88e48r10n80ý 5193979419852

Nesmíte být zas až takový puntičkář. Třeba takové dukátové buchtičky se šodó se původně také dělaly se chadeau, což je vinný žloutkovo-vanilkový krém. Pro potřeby závodního stravovaní ovšem naprosto nepoužitelný recept, proto se šodó dnes skoro výhradně připravuje z mléka a vanilkového pudinku. Stejný případ je s marcipánem, který by se měl správně připravovat z mletých mandlí - ovšem dort s pravým marcipánem si dnes může dovolit jen horních deset tisíc.

A příměr kachna - kuře mi zrovna v tomto případě moc nesedí.

0/−7
22.3.2014 16:31

L71u74c47i66e 46B98a96r72t92o69ň56o43v49á 5380478147585

Naopak, pan Musálek to napsal úplně přesně? Nebo Vy si snad objednáte pivo, a nijak nebudete rozporovat, když vám přinesou jablečný mošt s bílkovou pěnou? Na první pohled to  bude vypadat stejně a také to poteče. Pokud by se recept nazval živý dort s ořechovým krémem a višněmi, tak by to bylo mnohem přesnější. A chadeau se píše "chaudeau"...když už nás školíte.

+6/0
22.3.2014 23:06

M56i38c22h37a97l 40M59i12l11l21e45r 9216512769582

"ovšem dort s pravým marcipánem si dnes může dovolit jen horních deset tisíc."8-o8-o8-o8-o8-o?

 Cesko neni zemi takovych chudaku, jako si predstavujes a mandlovy marcipan neni az zas takova drahota nebo vzacnost.

+4/0
23.3.2014 11:08

E32l43i68š45k60a 73K42u97č98e62r59o56v82á 1686878607119

já se dorvu, prý živý recept. takže všechno nepečené cukroví je taky podle živého receptu?

+5/−2
22.3.2014 14:47

M94a31g61d68a 29V58l72k43o87v64á 6451875602616

Vitariánské vaření je hotová alchymie: to je pořád "namočit-usušit, naklíčit-zakysat, rozsekat-rozmixovat, zmrazit-opatrně zahřívat...." Taky suroviny jsou dost speciální a většinou pěkně drahé - jako by se měl vyrábět lék (nebo spíš lektvar), ne jídlo:-/Je ale fakt, že to pak bývá překvapivě dobré a že se po tom člověk cítí líp (u nejlepších jídel to tak bývá, jde tam nejen o skvělou chuť, ale i o ten příjemný pocit potom - opak přecpání, únavy, bolavé hlavy z glutamátu a další typické následky z blbých hospod). Tyhle dva recepty jsou zrovna dost složité (a živit se jenom vitariánskou stravou je pro normální lidi časově i finančně nereálné), ale "živé" koktejly třeba (o něco víc zeleniny+o něco míň ovoce+voda nebo kokosové mléko na doplnění - protřepat, nemíchat, jemně rozmixovat:-)) jsou fakt vynikající..V.

+4/0
22.3.2014 14:45

M51i91c96h21a15l 68M11i53l84l24e39r 9226742489822

proc cheesecake, proc ne tvarohovy dort???????????

+3/−1
22.3.2014 13:28

S75i43m23o59n44a 26P29a25n89t13ů84č95k12o72v18á 3958205472103

V tomhle případě se ani vzdáleně neblíží ani jeden název. Když si přečtete ingrediance, pochopíte. A cheesecake rozhodně není totéž, jako tvarohový dort, i když obojí je lahůdka. Pokud už chcete pitvat názvosloví, měl byste tohle vědět. Original recept na cheesecake je z krémového sýra, nejčasteji philadelpia.

+4/−1
22.3.2014 19:27

M18i64c84h56a81l 91M98i50l45l47e38r 9166832339592

nesnaz se mi delat prednasku o kremovem syru Philadelphia a dortech, jake se z neho delaji.

 Ziji desitky let v anglicky mluvici zemi a "Philly", jak je tu Philadelphia kolokvialne nazyvana, pouzivam na dorty i vareni celou tu dobu; tedy podstatne dele, nez od kdy se "Philly" do Ceska zacala dovazet. Philly je typ velmi jemne treneho, homogenizovaneho tvarohu s ruznym obsahem mlecneho tuku (u nas se da koupit ve 3 stupnich tucnosti a 2 variacich obsahu vody ). 

"Cheesecake" je tady velmi popularni dort a rika se tak tomu pecenemu i nepecenemu. Ackoliv je anglictina pro me prakticky druhou materstinou, kdyz mluvim cesky, nepletu do toho anglictinu. Proto "cheesecake" je cesky zkracene tvarohovy dort peceny nebo nepeceny, kteremu je mozne rikat i nepeceny kremovy tvarohovy dort, kdyz uz chceme byt presni.

+1/−3
23.3.2014 11:27

S21i30m32o37n26a 44P31a76n17t18ů30č71k98o80v76á 3278295732733

Laskavě mi netykejte, psy jsme spolu nepekli. Že žijete v austrálii vím, taháte si s tím triko v každé diskuzi, protože vy jste prostě odborník na všechno.

Philadelpia je krémový sýr, můžete se dovzdělat na stránkách výrobce.

Vaše vykládání o tom, jak u vás říkáte philadelphii, v jakých variantách se dá koupit, jak dlouho to používáte a další nesouvisející plácání na dva odstavce nekomentuji, s tématem nesouvisí.

K názvosloví: cheesecake je v češtině již zdomácnělé slovo, které zná i moje babička, navíc nemá úplně ideální český ekvivalent. Tvarohový dort je něco jiného, sýrový dort si ne každý správně představí.

+3/0
23.3.2014 14:18

M40i28c90h85a40l 67M44i74l82l77e60r 9956112719522

mas pravdu, psy jsme spolu urcite nepekli, protoze do meho jidelnicku psi zasadne nepatri. No ale proti tvym chutim zadny disputat. 

Pro tvou osvetu: ve spolecnosti se ridim spolecenskou etiketou a na internetu tou internetovou. Pokud mas problemy se s tim smirit, muzes jit o dum dal.

Nevim proc bych mel lhat nebo se nejak tajit Australii. Normalnim lidem to nevadi a snad jen nejaka mala cechackovska dusicka by v konstatovani faktu  videla  "tahani trika". Take plati, ze jenom lide hloupi jsou alergicti na ty, kdo na rozdil od nich neco znaji.

PS. o "cheescake" jdi poucovat svou babicku. Ta ti to mozna spolkne, ja ne.;-D

0/−5
23.3.2014 15:51
Foto

A60n86n73a 82V31e65s85e87l77á 2480618296

My Češi slovo „kolokviálně“ nepoužíváme, jelikož máme hezké české slovo „hovorově“. Takhle prznit češtinu, to od vás pane Millere není pěkné... :)

+2/0
23.3.2014 18:46

J98i69ř68í 29P19u42t19í92k 7408303443902

Měl jsem za to, že cheesecake se to jmenuje proto, že je v tom krémový cheese...  nejspíš to tak není. Nic proti vitarianum.  :-)

+2/0
22.3.2014 12:01

M68a80g69d47a97l56e21n28a 10M56o29u88č53k45o52v17á 3549408235472

Možná by neškodilo vysvětlit důvod dlouhého namáčení a následného znovuusušeni - pokud jsem to teda nepřehlédla v textu.

0/0
22.3.2014 11:28
Foto

B77o47h45u15n24k57a 51J63a90n78č21a40ř52í81k23o49v95á 8470889305

ořechy, mandle a jiná semena se před konzumací mají namočit na několik hodin, protože pak jsou pro tělo lépe stravitelné a taky vitamíny a živiny z nich lépe využité...

0/0
22.3.2014 15:23

T36e43r29e52z49a 79H74a72j88k11o48v10a 5167952234300

?8-o

0/0
9.4.2014 5:31

M45i63l33a49n 15Č57e36r30n45ý 5883459719312

Že by aktivace jakýchsi důležitých enzymů...nevím, moc se mi to nezdá, enzymy se aktivují až klíčením, nebo se pletu?

0/0
22.3.2014 16:48

V13ě21r16a 51Š91a20l44e28n91o64v43á 2825771734890

Asi to bude moc dobré, ale nákup surovin by mi zlikvidoval rodinný rozpočet na celý týden.... zůstanu u buchet:-)

+4/0
22.3.2014 10:17

T40o20m33á55š 67B91í13l41ý 2245480257

Super, ještě prosím návod, jak se to "Cheesecake" čte ;-D;-D

+1/−3
22.3.2014 10:03

K77u16r97t 17P60l44a13t51t85i88g 4414588245855

Co je to ten ci ta nebo to "cheesekaka" nebo "cheesecake"? To uz neumite cesky? Jste jak ty ceske modelky co po trech letech v US uz neumi cesky.

+1/−7
22.3.2014 9:54

E77v12a 53H98r89u66b37á 4833462892343

New Yorku byste taky rikal Novy York a doktora servete, protoze rika misto slepeho streva apendix? :D tyhle narodni obrozence mam nejradsi :D

+4/−1
22.3.2014 12:48

M64i88c13h38a10l 79M91i12l75l41e38r 9296842139982

Historicky vedle tak asi o 170let.

Tady nejde o zadne narodni obrozeni ale o to, ze kde cestina ma EXISTUJICI vyraz, mel by se pouzivat, ne pitome papouskovat cizi nazvy.

0/−4
22.3.2014 13:30

E78v35a 86H10r97u61b19á 4693892892593

Cheesecake nema cesky existujici vyraz ;)

+7/−1
22.3.2014 13:35

M41i33c80h87a93l 68M18i82l95l55e10r 9226852199492

ma. Co myslis, ze je ten "cream cheese", jako napr. Philadelphia, ktera se na to pouziva? Je  to typ velmi jemne treneho, homogenizovaneho TVAROHU s ruznym obsahem mlecneho tuku a vody.

Tudiz tvarohovy dort (peceny nebo nepeceny) je spravny nazev..... anebo kdyz chceme byt extra presni v popisu, pak nepeceny kremovy tvarohovy dort.

0/−5
23.3.2014 11:33

M55i47c53h49a82l 67M94i90l87l11e95r 9466902719552

a Cerny, Vostra, Baloun a Pantuckova zrejme dost dobre neznaji ceske vyrazy.:-)

0/−1
23.3.2014 13:57

K28u23r48t 50P47l67a31t87t47i69g 4204128175525

Vazena pani Hruba. Vedle jako jedle. Do narodnich obrozencu mam hodne, hodne daleko. Ma materstina je nemcina. Ziji uz 46. roku stridave v Nemecku a v Kanade-Vancouver,B.C.- tudiz anglictina je muj treti jazyk. Je mi ale proti srsti kdyz lide v cestine chatujou, bookujou letenku a leti na wellness dovolenou kdy po navratu si upecou cheesecake.

Co se "apendixu" tyka, ten se v ceskem lekarstvi pouziva uz desitky a desitky roku ale nikdy jsem v roce 1950 nejedl cheesecake. Have jolly good day.

+4/−1
23.3.2014 4:43

M77i22c11h89a58l 16M70i26l49l16e90r 9456422929852

Skvele receno, naprosty souhlas, Kurte.R^R^R^R^

Moje materstina je cestina, ale ziji venku temer tak dlouho jako ty a anglictina se stala mym hlavnim jazykem, ktery pouzivam priblizne 95% meho casu.

Presto jsem si zachoval velmi dobrou znalost cestiny, stejne jako respekt a cit pro ni. Ze vseho nejvic nesnasim jeji przneni lidmi, kteri jsou prilis lini myslet nebo se citi povyseni nad sve okoli a musi ukazat jak "jdou s dobou".  Jak uz jsi napsal, svoji svetackost neboli byti "in" dokazuji  chatovanim, bukovanim, relaxovanim, vsimanim si outfitu, ktere oblekaji topmodelky... ....doma si udelaji cheesecake a z cestiny paskvil.Rv

0/−3
23.3.2014 14:17
Foto

A96n31n26a 20V50e36s86e73l45á 2700818336

Ještě o kousek živější bude, sníst ořechy a datle rovnou a na cukr, sirup a všechno to patlání se vykašlat...

+7/0
22.3.2014 4:40

H59e15l79e71n65a 87V47e19v87e94r56k42o64v83a 3119727

Jo,začala jsem číst suroviny a elán mě přešel.Dám si ořechy s bílým jogurtem a sušenými meruňkami jako obvykle.:-)

+4/0
22.3.2014 10:11

G41e58o11r34g38e 11B50u47r93i90a66n 3268901483659

Michat orechy a merunky s bilym jogurtem, neni prave optimalni kombinace. Daleko lepsi je jist tyto ingredience samostatne. Zaludek si s tim daleko lepe poradi a telo take. Cim vic je toho spatlane dohromady tim hur pro zaludek a pro telo.

+1/−2
22.3.2014 10:30

S28i75m81o21n21a 69P44a34n57t94ů82č97k11o74v82á 3548665342233

A toto tvrzení máte nějak podložené, nebo to říkal pán v ženských šatech s bosýma nohama na náměstí? Všechny podobné teorie totiž nikdy nebyly laboratorně potvrzeny.

+4/0
22.3.2014 19:32

L41u85c69i56e 94B57a63r41t76o74ň31o30v28á 5480398377655

Pan Zahálka tu ještě na diskuzi nebyl...jinak ti Řekové už stovky let jedí tak nezdravě a ty jejich žaludky ubohé ...spatlané.

0/0
22.3.2014 23:08





mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.