Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Zkuste třešňový cheesecake s bílou čokoládou podle živého receptu

Křupavá konzistence slaného korpusu, krémová náplň a sladkokyselé třešně přesvědčí vás i vaše blízké o chutnosti živé stravy. Jedná se o pokrmy, které nebyly zahřáty na více než 42 stupňů a zachovaly si díky tomu více výživných látek.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J17i51ř72í 85D82v67o24ř26á69k 3821681565837

hm, zdravejsi je lokalni strava nez datle

+3/0
23.3.2014 13:24

J60a78r43o57s11l17a26v 18P54ě52k53n84ý 5940717918854

no, mě spíš zaujal ten titulek - živý recept :) to redaktor

 trochu nezvládl :)

+3/0
22.3.2014 23:36

L59u85c91i32e 98B33a71r11t11o33ň49o58v19á 5100288987245

Co je na tom živého? Extrakt, sirup, prášek....a co je na tom "cheesecakeového" už vůbec nechápu. Nezpochybňuji, že to může být chutné, ale říkat tomu cheesecake neboli koláč z krémového sýra je úplně mimo. A navíc je to tak pracné. Takže zůstanu u moučníků z Choceňského jogurtu, zakysané smetany a tvarohu s čerstvým ovocem a ořechy na piškotovém korpusu.

+11/0
22.3.2014 22:44

K64a71t67e77ř95i15n94a 10Š48u16l44c56o76v38á 9244703400741

Přesně tohle mě taky napadlo - tu prášek, onde extrakt...

A často nejlepší recepty jsou ty nejjednodušší a ze základních surovin jako mléka, bílého jogurtu, tvarohu apod. A pokud to chce někdo "živé" je nejlepší použít čerstvé (od výrobce) nebo biovýrobky.

0/0
8.4.2014 17:00

I21r75e70n34a 74P85e20l58h76r45i24m16o31v13s93k75a 3931531920

Recept je OK, ale jsou v nem 3 ingredience, ktere do nej nepatri z mnoha duvodu, tak za prve sul je dost hnusna predstava a cokoliv jsem ochutnala (raw food) jsem v podstate vzdy okamzite vyprskala, protoze amici vse sladke presoli, vse slane osladi a v podstate kazde jidlo zkur......

Takze kdyz sul do sladkeho jidla, tak jen SPETKA.

Agave sirup je to same, co geneticky alterovany high fructose corn sirup, je to "raw food" hnuti jejich verze "junk food".

Takze to v zadnem pripade nepatri do "zdraveho receptu na zivy moucnik".

Za posledni, vsechny vanilkove extrakty, ktere jsem kdy mela moznost ochutnat, byly naprosto neadekvatni, takze kdyz vanilka, tak jen velmi kvalitni vanilkovy lusk.

Kdyz uz se poustet do draheho a "zdraveho" moucniku, tak jen s velmi kvalitnima surovinama, jinak to nema cenu.

+3/0
22.3.2014 17:41

J70i93ř23í 34D54v13o28ř75á11k 3621271155127

ano

0/0
23.3.2014 13:25

M41i71l14a37n 82Č88e60r90n17ý 5703409189882

Díky, redakce. Nezkusím. Ten recept je natolik časově i finančně náročný (namátkou - kakaové máslo 250 g - 247 Kč, kakaové boby 250 g - 205 Kč, kešu oříšky 1 kg - 840 Kč, vše samozřejmě v Raw&Bio kvalitě), že mě to bohužel odradilo.

Dovedu si ale představit, že má někdo dostatek finančních prostředků, aby si platil osobní kuchařku, která by mu připravovala vitariánskou stravu. Protože člověk, který vydělává opravdu dost peněz, postrádá totiž na druhou stranu dostatek času, který taková příprava vyžaduje.

+11/0
22.3.2014 17:02

L88u38k97á41š 70M16u20s75á64l79e66k 6823980399605

Cheesecake (složeno z anglických slov cheese - sýr a cake - koláč, čete se [ˈtʃiːzˌkeɪk] neboli počesku čízkejk:)) má, jak již název napovídá, základ v sýrovo tvarohové náplni. Nejčastěji se používá sýr Philadelphia, nebo nějaký podobný tvarohový čerstvý sýr. Proto nějak nechápu název cheesecake u tohoto receptu, když s cheesecakem má společný tak maximálně tvar. Je to stejné jako uvést recept na skvělou pečenou kachnu s knedlíkem a v receptu je použito kuře a brambor. No nevím.

+10/0
22.3.2014 16:01

M60i65l55a57n 68Č23e53r14n97ý 5913439319482

Nesmíte být zas až takový puntičkář. Třeba takové dukátové buchtičky se šodó se původně také dělaly se chadeau, což je vinný žloutkovo-vanilkový krém. Pro potřeby závodního stravovaní ovšem naprosto nepoužitelný recept, proto se šodó dnes skoro výhradně připravuje z mléka a vanilkového pudinku. Stejný případ je s marcipánem, který by se měl správně připravovat z mletých mandlí - ovšem dort s pravým marcipánem si dnes může dovolit jen horních deset tisíc.

A příměr kachna - kuře mi zrovna v tomto případě moc nesedí.

0/−7
22.3.2014 16:31

L64u86c15i61e 42B46a41r87t66o21ň72o87v16á 5690708657925

Naopak, pan Musálek to napsal úplně přesně? Nebo Vy si snad objednáte pivo, a nijak nebudete rozporovat, když vám přinesou jablečný mošt s bílkovou pěnou? Na první pohled to  bude vypadat stejně a také to poteče. Pokud by se recept nazval živý dort s ořechovým krémem a višněmi, tak by to bylo mnohem přesnější. A chadeau se píše "chaudeau"...když už nás školíte.

+6/0
22.3.2014 23:06

M60i28c19h92a18l 17M40i78l56l33e43r 9796392289262

"ovšem dort s pravým marcipánem si dnes může dovolit jen horních deset tisíc."8-o8-o8-o8-o8-o?

 Cesko neni zemi takovych chudaku, jako si predstavujes a mandlovy marcipan neni az zas takova drahota nebo vzacnost.

+4/0
23.3.2014 11:08

E12l22i83š30k57a 27K27u22č34e98r27o28v23á 7699112113793

já se dorvu, prý živý recept. takže všechno nepečené cukroví je taky podle živého receptu?

+5/−2
22.3.2014 14:47

M26a90g31d72a 65V55l14k68o95v67á 6341385102196

Vitariánské vaření je hotová alchymie: to je pořád "namočit-usušit, naklíčit-zakysat, rozsekat-rozmixovat, zmrazit-opatrně zahřívat...." Taky suroviny jsou dost speciální a většinou pěkně drahé - jako by se měl vyrábět lék (nebo spíš lektvar), ne jídlo:-/Je ale fakt, že to pak bývá překvapivě dobré a že se po tom člověk cítí líp (u nejlepších jídel to tak bývá, jde tam nejen o skvělou chuť, ale i o ten příjemný pocit potom - opak přecpání, únavy, bolavé hlavy z glutamátu a další typické následky z blbých hospod). Tyhle dva recepty jsou zrovna dost složité (a živit se jenom vitariánskou stravou je pro normální lidi časově i finančně nereálné), ale "živé" koktejly třeba (o něco víc zeleniny+o něco míň ovoce+voda nebo kokosové mléko na doplnění - protřepat, nemíchat, jemně rozmixovat:-)) jsou fakt vynikající..V.

+4/0
22.3.2014 14:45

M20i87c38h17a76l 51M53i63l79l75e96r 9606752909942

proc cheesecake, proc ne tvarohovy dort???????????

+3/−1
22.3.2014 13:28

S16i78m38o14n29a 20P37a26n46t84ů30č62k57o91v71á 3228525382413

V tomhle případě se ani vzdáleně neblíží ani jeden název. Když si přečtete ingrediance, pochopíte. A cheesecake rozhodně není totéž, jako tvarohový dort, i když obojí je lahůdka. Pokud už chcete pitvat názvosloví, měl byste tohle vědět. Original recept na cheesecake je z krémového sýra, nejčasteji philadelpia.

+4/−1
22.3.2014 19:27

M92i88c23h59a90l 23M50i18l24l78e28r 9126742379702

nesnaz se mi delat prednasku o kremovem syru Philadelphia a dortech, jake se z neho delaji.

 Ziji desitky let v anglicky mluvici zemi a "Philly", jak je tu Philadelphia kolokvialne nazyvana, pouzivam na dorty i vareni celou tu dobu; tedy podstatne dele, nez od kdy se "Philly" do Ceska zacala dovazet. Philly je typ velmi jemne treneho, homogenizovaneho tvarohu s ruznym obsahem mlecneho tuku (u nas se da koupit ve 3 stupnich tucnosti a 2 variacich obsahu vody ). 

"Cheesecake" je tady velmi popularni dort a rika se tak tomu pecenemu i nepecenemu. Ackoliv je anglictina pro me prakticky druhou materstinou, kdyz mluvim cesky, nepletu do toho anglictinu. Proto "cheesecake" je cesky zkracene tvarohovy dort peceny nebo nepeceny, kteremu je mozne rikat i nepeceny kremovy tvarohovy dort, kdyz uz chceme byt presni.

+1/−3
23.3.2014 11:27

S45i91m42o42n93a 39P80a82n19t95ů48č34k17o77v59á 3238485672133

Laskavě mi netykejte, psy jsme spolu nepekli. Že žijete v austrálii vím, taháte si s tím triko v každé diskuzi, protože vy jste prostě odborník na všechno.

Philadelpia je krémový sýr, můžete se dovzdělat na stránkách výrobce.

Vaše vykládání o tom, jak u vás říkáte philadelphii, v jakých variantách se dá koupit, jak dlouho to používáte a další nesouvisející plácání na dva odstavce nekomentuji, s tématem nesouvisí.

K názvosloví: cheesecake je v češtině již zdomácnělé slovo, které zná i moje babička, navíc nemá úplně ideální český ekvivalent. Tvarohový dort je něco jiného, sýrový dort si ne každý správně představí.

+3/0
23.3.2014 14:18

M77i52c76h47a45l 25M16i60l45l13e94r 9766152829392

mas pravdu, psy jsme spolu urcite nepekli, protoze do meho jidelnicku psi zasadne nepatri. No ale proti tvym chutim zadny disputat. 

Pro tvou osvetu: ve spolecnosti se ridim spolecenskou etiketou a na internetu tou internetovou. Pokud mas problemy se s tim smirit, muzes jit o dum dal.

Nevim proc bych mel lhat nebo se nejak tajit Australii. Normalnim lidem to nevadi a snad jen nejaka mala cechackovska dusicka by v konstatovani faktu  videla  "tahani trika". Take plati, ze jenom lide hloupi jsou alergicti na ty, kdo na rozdil od nich neco znaji.

PS. o "cheescake" jdi poucovat svou babicku. Ta ti to mozna spolkne, ja ne.;-D

0/−5
23.3.2014 15:51
Foto

A89n95n83a 80V92e48s59e55l29á 2300208396

My Češi slovo „kolokviálně“ nepoužíváme, jelikož máme hezké české slovo „hovorově“. Takhle prznit češtinu, to od vás pane Millere není pěkné... :)

+2/0
23.3.2014 18:46

J41i22ř75í 53P20u34t25í24k 7328763873642

Měl jsem za to, že cheesecake se to jmenuje proto, že je v tom krémový cheese...  nejspíš to tak není. Nic proti vitarianum.  :-)

+2/0
22.3.2014 12:01

M89a26g90d44a67l12e45n12a 30M22o11u53č39k19o77v17á 3929708835982

Možná by neškodilo vysvětlit důvod dlouhého namáčení a následného znovuusušeni - pokud jsem to teda nepřehlédla v textu.

0/0
22.3.2014 11:28
Foto

B84o68h86u40n35k73a 62J64a39n38č28a65ř80í69k58o26v60á 8940659125

ořechy, mandle a jiná semena se před konzumací mají namočit na několik hodin, protože pak jsou pro tělo lépe stravitelné a taky vitamíny a živiny z nich lépe využité...

0/0
22.3.2014 15:23

T38e74r71e39z75a 72H33a97j32k71o83v23a 5977802704290

?8-o

0/0
9.4.2014 5:31

M91i58l97a25n 15Č76e56r58n46ý 5233109899222

Že by aktivace jakýchsi důležitých enzymů...nevím, moc se mi to nezdá, enzymy se aktivují až klíčením, nebo se pletu?

0/0
22.3.2014 16:48

V36ě33r21a 67Š48a89l13e83n11o59v11á 2335871664150

Asi to bude moc dobré, ale nákup surovin by mi zlikvidoval rodinný rozpočet na celý týden.... zůstanu u buchet:-)

+4/0
22.3.2014 10:17

T30o42m18á84š 45B27í78l34ý 2455690457

Super, ještě prosím návod, jak se to "Cheesecake" čte ;-D;-D

+1/−3
22.3.2014 10:03

K26u72r23t 70P94l75a48t85t57i83g 4324858545465

Co je to ten ci ta nebo to "cheesekaka" nebo "cheesecake"? To uz neumite cesky? Jste jak ty ceske modelky co po trech letech v US uz neumi cesky.

+1/−7
22.3.2014 9:54

E17v73a 53H68r94u40b13á 4263542352573

New Yorku byste taky rikal Novy York a doktora servete, protoze rika misto slepeho streva apendix? :D tyhle narodni obrozence mam nejradsi :D

+4/−1
22.3.2014 12:48

M55i93c68h79a27l 47M75i49l68l64e66r 9246652439382

Historicky vedle tak asi o 170let.

Tady nejde o zadne narodni obrozeni ale o to, ze kde cestina ma EXISTUJICI vyraz, mel by se pouzivat, ne pitome papouskovat cizi nazvy.

0/−4
22.3.2014 13:30

E19v26a 70H39r81u55b60á 4113222412343

Cheesecake nema cesky existujici vyraz ;)

+7/−1
22.3.2014 13:35

M86i38c94h90a56l 77M82i67l78l30e22r 9376112889632

ma. Co myslis, ze je ten "cream cheese", jako napr. Philadelphia, ktera se na to pouziva? Je  to typ velmi jemne treneho, homogenizovaneho TVAROHU s ruznym obsahem mlecneho tuku a vody.

Tudiz tvarohovy dort (peceny nebo nepeceny) je spravny nazev..... anebo kdyz chceme byt extra presni v popisu, pak nepeceny kremovy tvarohovy dort.

0/−5
23.3.2014 11:33

M15i37c97h41a34l 84M13i37l26l47e82r 9266252419842

a Cerny, Vostra, Baloun a Pantuckova zrejme dost dobre neznaji ceske vyrazy.:-)

0/−1
23.3.2014 13:57

K64u86r34t 66P46l62a18t44t76i38g 4284738855605

Vazena pani Hruba. Vedle jako jedle. Do narodnich obrozencu mam hodne, hodne daleko. Ma materstina je nemcina. Ziji uz 46. roku stridave v Nemecku a v Kanade-Vancouver,B.C.- tudiz anglictina je muj treti jazyk. Je mi ale proti srsti kdyz lide v cestine chatujou, bookujou letenku a leti na wellness dovolenou kdy po navratu si upecou cheesecake.

Co se "apendixu" tyka, ten se v ceskem lekarstvi pouziva uz desitky a desitky roku ale nikdy jsem v roce 1950 nejedl cheesecake. Have jolly good day.

+4/−1
23.3.2014 4:43

M36i58c91h18a68l 27M58i22l58l35e96r 9886952709162

Skvele receno, naprosty souhlas, Kurte.R^R^R^R^

Moje materstina je cestina, ale ziji venku temer tak dlouho jako ty a anglictina se stala mym hlavnim jazykem, ktery pouzivam priblizne 95% meho casu.

Presto jsem si zachoval velmi dobrou znalost cestiny, stejne jako respekt a cit pro ni. Ze vseho nejvic nesnasim jeji przneni lidmi, kteri jsou prilis lini myslet nebo se citi povyseni nad sve okoli a musi ukazat jak "jdou s dobou".  Jak uz jsi napsal, svoji svetackost neboli byti "in" dokazuji  chatovanim, bukovanim, relaxovanim, vsimanim si outfitu, ktere oblekaji topmodelky... ....doma si udelaji cheesecake a z cestiny paskvil.Rv

0/−3
23.3.2014 14:17
Foto

A53n49n66a 29V94e13s96e95l26á 2330758806

Ještě o kousek živější bude, sníst ořechy a datle rovnou a na cukr, sirup a všechno to patlání se vykašlat...

+7/0
22.3.2014 4:40

H70e61l77e25n50a 35V97e96v73e95r65k88o81v91a 3559277

Jo,začala jsem číst suroviny a elán mě přešel.Dám si ořechy s bílým jogurtem a sušenými meruňkami jako obvykle.:-)

+4/0
22.3.2014 10:11

G16e17o34r14g81e 46B87u41r57i66a42n 3208691393969

Michat orechy a merunky s bilym jogurtem, neni prave optimalni kombinace. Daleko lepsi je jist tyto ingredience samostatne. Zaludek si s tim daleko lepe poradi a telo take. Cim vic je toho spatlane dohromady tim hur pro zaludek a pro telo.

+1/−2
22.3.2014 10:30

S14i71m30o41n87a 81P54a36n36t28ů55č65k27o50v68á 3558975472173

A toto tvrzení máte nějak podložené, nebo to říkal pán v ženských šatech s bosýma nohama na náměstí? Všechny podobné teorie totiž nikdy nebyly laboratorně potvrzeny.

+4/0
22.3.2014 19:32

L23u34c76i58e 73B62a37r73t42o13ň47o66v49á 5160638547295

Pan Zahálka tu ještě na diskuzi nebyl...jinak ti Řekové už stovky let jedí tak nezdravě a ty jejich žaludky ubohé ...spatlané.

0/0
22.3.2014 23:08







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.