Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Zkuste třešňový cheesecake s bílou čokoládou podle živého receptu

Křupavá konzistence slaného korpusu, krémová náplň a sladkokyselé třešně přesvědčí vás i vaše blízké o chutnosti živé stravy. Jedná se o pokrmy, které nebyly zahřáty na více než 42 stupňů a zachovaly si díky tomu více výživných látek.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J82i73ř16í 85D16v78o16ř40á77k 3321521935397

hm, zdravejsi je lokalni strava nez datle

+3/0
23.3.2014 13:24

J61a90r91o40s19l54a62v 43P19ě17k24n83ý 5460117588964

no, mě spíš zaujal ten titulek - živý recept :) to redaktor

 trochu nezvládl :)

+3/0
22.3.2014 23:36

L78u74c45i12e 92B40a96r46t32o68ň93o61v51á 5210538947475

Co je na tom živého? Extrakt, sirup, prášek....a co je na tom "cheesecakeového" už vůbec nechápu. Nezpochybňuji, že to může být chutné, ale říkat tomu cheesecake neboli koláč z krémového sýra je úplně mimo. A navíc je to tak pracné. Takže zůstanu u moučníků z Choceňského jogurtu, zakysané smetany a tvarohu s čerstvým ovocem a ořechy na piškotovém korpusu.

+11/0
22.3.2014 22:44

K53a10t52e78ř49i97n62a 45Š48u63l98c71o32v41á 9144813790521

Přesně tohle mě taky napadlo - tu prášek, onde extrakt...

A často nejlepší recepty jsou ty nejjednodušší a ze základních surovin jako mléka, bílého jogurtu, tvarohu apod. A pokud to chce někdo "živé" je nejlepší použít čerstvé (od výrobce) nebo biovýrobky.

0/0
8.4.2014 17:00

I77r58e36n67a 59P93e92l85h85r68i81m67o94v69s87k98a 3771151960

Recept je OK, ale jsou v nem 3 ingredience, ktere do nej nepatri z mnoha duvodu, tak za prve sul je dost hnusna predstava a cokoliv jsem ochutnala (raw food) jsem v podstate vzdy okamzite vyprskala, protoze amici vse sladke presoli, vse slane osladi a v podstate kazde jidlo zkur......

Takze kdyz sul do sladkeho jidla, tak jen SPETKA.

Agave sirup je to same, co geneticky alterovany high fructose corn sirup, je to "raw food" hnuti jejich verze "junk food".

Takze to v zadnem pripade nepatri do "zdraveho receptu na zivy moucnik".

Za posledni, vsechny vanilkove extrakty, ktere jsem kdy mela moznost ochutnat, byly naprosto neadekvatni, takze kdyz vanilka, tak jen velmi kvalitni vanilkovy lusk.

Kdyz uz se poustet do draheho a "zdraveho" moucniku, tak jen s velmi kvalitnima surovinama, jinak to nema cenu.

+3/0
22.3.2014 17:41

J36i94ř94í 13D40v94o57ř81á32k 3961711295477

ano

0/0
23.3.2014 13:25

M39i72l51a69n 74Č26e42r91n83ý 5563219769752

Díky, redakce. Nezkusím. Ten recept je natolik časově i finančně náročný (namátkou - kakaové máslo 250 g - 247 Kč, kakaové boby 250 g - 205 Kč, kešu oříšky 1 kg - 840 Kč, vše samozřejmě v Raw&Bio kvalitě), že mě to bohužel odradilo.

Dovedu si ale představit, že má někdo dostatek finančních prostředků, aby si platil osobní kuchařku, která by mu připravovala vitariánskou stravu. Protože člověk, který vydělává opravdu dost peněz, postrádá totiž na druhou stranu dostatek času, který taková příprava vyžaduje.

+11/0
22.3.2014 17:02

L66u95k13á11š 43M42u36s75á82l25e81k 6623320379645

Cheesecake (složeno z anglických slov cheese - sýr a cake - koláč, čete se [ˈtʃiːzˌkeɪk] neboli počesku čízkejk:)) má, jak již název napovídá, základ v sýrovo tvarohové náplni. Nejčastěji se používá sýr Philadelphia, nebo nějaký podobný tvarohový čerstvý sýr. Proto nějak nechápu název cheesecake u tohoto receptu, když s cheesecakem má společný tak maximálně tvar. Je to stejné jako uvést recept na skvělou pečenou kachnu s knedlíkem a v receptu je použito kuře a brambor. No nevím.

+10/0
22.3.2014 16:01

M46i20l63a87n 96Č61e30r65n96ý 5453389139872

Nesmíte být zas až takový puntičkář. Třeba takové dukátové buchtičky se šodó se původně také dělaly se chadeau, což je vinný žloutkovo-vanilkový krém. Pro potřeby závodního stravovaní ovšem naprosto nepoužitelný recept, proto se šodó dnes skoro výhradně připravuje z mléka a vanilkového pudinku. Stejný případ je s marcipánem, který by se měl správně připravovat z mletých mandlí - ovšem dort s pravým marcipánem si dnes může dovolit jen horních deset tisíc.

A příměr kachna - kuře mi zrovna v tomto případě moc nesedí.

0/−7
22.3.2014 16:31

L64u43c21i48e 90B62a28r90t85o28ň95o37v85á 5210628887355

Naopak, pan Musálek to napsal úplně přesně? Nebo Vy si snad objednáte pivo, a nijak nebudete rozporovat, když vám přinesou jablečný mošt s bílkovou pěnou? Na první pohled to  bude vypadat stejně a také to poteče. Pokud by se recept nazval živý dort s ořechovým krémem a višněmi, tak by to bylo mnohem přesnější. A chadeau se píše "chaudeau"...když už nás školíte.

+6/0
22.3.2014 23:06

M86i21c93h14a37l 46M45i57l87l78e14r 9756472139962

"ovšem dort s pravým marcipánem si dnes může dovolit jen horních deset tisíc."8-o8-o8-o8-o8-o?

 Cesko neni zemi takovych chudaku, jako si predstavujes a mandlovy marcipan neni az zas takova drahota nebo vzacnost.

+4/0
23.3.2014 11:08

E13l32i87š28k80a 70K24u40č73e45r55o34v44á 7919682753193

já se dorvu, prý živý recept. takže všechno nepečené cukroví je taky podle živého receptu?

+5/−2
22.3.2014 14:47

M13a17g19d51a 90V93l59k16o73v12á 6431735492856

Vitariánské vaření je hotová alchymie: to je pořád "namočit-usušit, naklíčit-zakysat, rozsekat-rozmixovat, zmrazit-opatrně zahřívat...." Taky suroviny jsou dost speciální a většinou pěkně drahé - jako by se měl vyrábět lék (nebo spíš lektvar), ne jídlo:-/Je ale fakt, že to pak bývá překvapivě dobré a že se po tom člověk cítí líp (u nejlepších jídel to tak bývá, jde tam nejen o skvělou chuť, ale i o ten příjemný pocit potom - opak přecpání, únavy, bolavé hlavy z glutamátu a další typické následky z blbých hospod). Tyhle dva recepty jsou zrovna dost složité (a živit se jenom vitariánskou stravou je pro normální lidi časově i finančně nereálné), ale "živé" koktejly třeba (o něco víc zeleniny+o něco míň ovoce+voda nebo kokosové mléko na doplnění - protřepat, nemíchat, jemně rozmixovat:-)) jsou fakt vynikající..V.

+4/0
22.3.2014 14:45

M20i80c91h39a81l 87M73i69l54l26e96r 9626402909902

proc cheesecake, proc ne tvarohovy dort???????????

+3/−1
22.3.2014 13:28

S21i22m94o19n38a 65P43a94n86t61ů40č93k68o74v95á 3218965982953

V tomhle případě se ani vzdáleně neblíží ani jeden název. Když si přečtete ingrediance, pochopíte. A cheesecake rozhodně není totéž, jako tvarohový dort, i když obojí je lahůdka. Pokud už chcete pitvat názvosloví, měl byste tohle vědět. Original recept na cheesecake je z krémového sýra, nejčasteji philadelpia.

+4/−1
22.3.2014 19:27

M68i23c63h10a39l 92M30i38l47l64e35r 9936412289252

nesnaz se mi delat prednasku o kremovem syru Philadelphia a dortech, jake se z neho delaji.

 Ziji desitky let v anglicky mluvici zemi a "Philly", jak je tu Philadelphia kolokvialne nazyvana, pouzivam na dorty i vareni celou tu dobu; tedy podstatne dele, nez od kdy se "Philly" do Ceska zacala dovazet. Philly je typ velmi jemne treneho, homogenizovaneho tvarohu s ruznym obsahem mlecneho tuku (u nas se da koupit ve 3 stupnich tucnosti a 2 variacich obsahu vody ). 

"Cheesecake" je tady velmi popularni dort a rika se tak tomu pecenemu i nepecenemu. Ackoliv je anglictina pro me prakticky druhou materstinou, kdyz mluvim cesky, nepletu do toho anglictinu. Proto "cheesecake" je cesky zkracene tvarohovy dort peceny nebo nepeceny, kteremu je mozne rikat i nepeceny kremovy tvarohovy dort, kdyz uz chceme byt presni.

+1/−3
23.3.2014 11:27

S82i90m30o77n40a 57P53a46n95t51ů30č56k79o11v78á 3298855642403

Laskavě mi netykejte, psy jsme spolu nepekli. Že žijete v austrálii vím, taháte si s tím triko v každé diskuzi, protože vy jste prostě odborník na všechno.

Philadelpia je krémový sýr, můžete se dovzdělat na stránkách výrobce.

Vaše vykládání o tom, jak u vás říkáte philadelphii, v jakých variantách se dá koupit, jak dlouho to používáte a další nesouvisející plácání na dva odstavce nekomentuji, s tématem nesouvisí.

K názvosloví: cheesecake je v češtině již zdomácnělé slovo, které zná i moje babička, navíc nemá úplně ideální český ekvivalent. Tvarohový dort je něco jiného, sýrový dort si ne každý správně představí.

+3/0
23.3.2014 14:18

M94i31c96h58a94l 79M44i45l15l57e32r 9366462629492

mas pravdu, psy jsme spolu urcite nepekli, protoze do meho jidelnicku psi zasadne nepatri. No ale proti tvym chutim zadny disputat. 

Pro tvou osvetu: ve spolecnosti se ridim spolecenskou etiketou a na internetu tou internetovou. Pokud mas problemy se s tim smirit, muzes jit o dum dal.

Nevim proc bych mel lhat nebo se nejak tajit Australii. Normalnim lidem to nevadi a snad jen nejaka mala cechackovska dusicka by v konstatovani faktu  videla  "tahani trika". Take plati, ze jenom lide hloupi jsou alergicti na ty, kdo na rozdil od nich neco znaji.

PS. o "cheescake" jdi poucovat svou babicku. Ta ti to mozna spolkne, ja ne.;-D

0/−5
23.3.2014 15:51
Foto

A58n23n29a 76V30e65s21e68l26á 2140868726

My Češi slovo „kolokviálně“ nepoužíváme, jelikož máme hezké české slovo „hovorově“. Takhle prznit češtinu, to od vás pane Millere není pěkné... :)

+2/0
23.3.2014 18:46

J73i58ř45í 84P15u18t75í87k 7308603933702

Měl jsem za to, že cheesecake se to jmenuje proto, že je v tom krémový cheese...  nejspíš to tak není. Nic proti vitarianum.  :-)

+2/0
22.3.2014 12:01

M82a59g22d18a41l47e29n93a 20M26o60u29č16k65o87v19á 3389208375422

Možná by neškodilo vysvětlit důvod dlouhého namáčení a následného znovuusušeni - pokud jsem to teda nepřehlédla v textu.

0/0
22.3.2014 11:28
Foto

B90o91h71u71n55k22a 46J30a37n85č61a38ř61í35k15o47v15á 8980609845

ořechy, mandle a jiná semena se před konzumací mají namočit na několik hodin, protože pak jsou pro tělo lépe stravitelné a taky vitamíny a živiny z nich lépe využité...

0/0
22.3.2014 15:23

T65e66r77e62z41a 84H65a97j51k87o77v90a 5507652384910

?8-o

0/0
9.4.2014 5:31

M67i49l46a84n 35Č82e72r81n40ý 5973899549402

Že by aktivace jakýchsi důležitých enzymů...nevím, moc se mi to nezdá, enzymy se aktivují až klíčením, nebo se pletu?

0/0
22.3.2014 16:48

V82ě71r33a 20Š76a57l34e35n92o18v24á 2365801324840

Asi to bude moc dobré, ale nákup surovin by mi zlikvidoval rodinný rozpočet na celý týden.... zůstanu u buchet:-)

+4/0
22.3.2014 10:17

T97o82m47á21š 69B75í54l47ý 2585230987

Super, ještě prosím návod, jak se to "Cheesecake" čte ;-D;-D

+1/−3
22.3.2014 10:03

K39u83r15t 79P11l85a74t53t21i15g 4164668395875

Co je to ten ci ta nebo to "cheesekaka" nebo "cheesecake"? To uz neumite cesky? Jste jak ty ceske modelky co po trech letech v US uz neumi cesky.

+1/−7
22.3.2014 9:54

E80v66a 42H55r38u70b98á 4123492962413

New Yorku byste taky rikal Novy York a doktora servete, protoze rika misto slepeho streva apendix? :D tyhle narodni obrozence mam nejradsi :D

+4/−1
22.3.2014 12:48

M25i52c43h70a16l 26M85i61l62l57e93r 9506872379232

Historicky vedle tak asi o 170let.

Tady nejde o zadne narodni obrozeni ale o to, ze kde cestina ma EXISTUJICI vyraz, mel by se pouzivat, ne pitome papouskovat cizi nazvy.

0/−4
22.3.2014 13:30

E16v78a 73H92r75u80b80á 4803942862153

Cheesecake nema cesky existujici vyraz ;)

+7/−1
22.3.2014 13:35

M12i84c38h40a80l 64M82i68l70l31e19r 9496972899802

ma. Co myslis, ze je ten "cream cheese", jako napr. Philadelphia, ktera se na to pouziva? Je  to typ velmi jemne treneho, homogenizovaneho TVAROHU s ruznym obsahem mlecneho tuku a vody.

Tudiz tvarohovy dort (peceny nebo nepeceny) je spravny nazev..... anebo kdyz chceme byt extra presni v popisu, pak nepeceny kremovy tvarohovy dort.

0/−5
23.3.2014 11:33

M77i34c32h71a90l 67M10i56l58l95e70r 9326482489702

a Cerny, Vostra, Baloun a Pantuckova zrejme dost dobre neznaji ceske vyrazy.:-)

0/−1
23.3.2014 13:57

K61u89r21t 38P80l58a77t29t63i69g 4334548535785

Vazena pani Hruba. Vedle jako jedle. Do narodnich obrozencu mam hodne, hodne daleko. Ma materstina je nemcina. Ziji uz 46. roku stridave v Nemecku a v Kanade-Vancouver,B.C.- tudiz anglictina je muj treti jazyk. Je mi ale proti srsti kdyz lide v cestine chatujou, bookujou letenku a leti na wellness dovolenou kdy po navratu si upecou cheesecake.

Co se "apendixu" tyka, ten se v ceskem lekarstvi pouziva uz desitky a desitky roku ale nikdy jsem v roce 1950 nejedl cheesecake. Have jolly good day.

+4/−1
23.3.2014 4:43

M83i68c33h94a85l 98M13i55l71l25e23r 9446842809812

Skvele receno, naprosty souhlas, Kurte.R^R^R^R^

Moje materstina je cestina, ale ziji venku temer tak dlouho jako ty a anglictina se stala mym hlavnim jazykem, ktery pouzivam priblizne 95% meho casu.

Presto jsem si zachoval velmi dobrou znalost cestiny, stejne jako respekt a cit pro ni. Ze vseho nejvic nesnasim jeji przneni lidmi, kteri jsou prilis lini myslet nebo se citi povyseni nad sve okoli a musi ukazat jak "jdou s dobou".  Jak uz jsi napsal, svoji svetackost neboli byti "in" dokazuji  chatovanim, bukovanim, relaxovanim, vsimanim si outfitu, ktere oblekaji topmodelky... ....doma si udelaji cheesecake a z cestiny paskvil.Rv

0/−3
23.3.2014 14:17
Foto

A84n92n59a 30V32e59s57e59l85á 2600108286

Ještě o kousek živější bude, sníst ořechy a datle rovnou a na cukr, sirup a všechno to patlání se vykašlat...

+7/0
22.3.2014 4:40

H56e13l18e31n43a 54V13e79v22e12r98k53o61v71a 3589437

Jo,začala jsem číst suroviny a elán mě přešel.Dám si ořechy s bílým jogurtem a sušenými meruňkami jako obvykle.:-)

+4/0
22.3.2014 10:11

G49e23o66r24g91e 47B80u84r39i94a33n 3558331213729

Michat orechy a merunky s bilym jogurtem, neni prave optimalni kombinace. Daleko lepsi je jist tyto ingredience samostatne. Zaludek si s tim daleko lepe poradi a telo take. Cim vic je toho spatlane dohromady tim hur pro zaludek a pro telo.

+1/−2
22.3.2014 10:30

S18i35m98o83n98a 67P16a91n10t40ů77č12k71o90v60á 3768705872973

A toto tvrzení máte nějak podložené, nebo to říkal pán v ženských šatech s bosýma nohama na náměstí? Všechny podobné teorie totiž nikdy nebyly laboratorně potvrzeny.

+4/0
22.3.2014 19:32

L26u46c47i42e 13B63a64r36t46o14ň59o79v33á 5880898357445

Pan Zahálka tu ještě na diskuzi nebyl...jinak ti Řekové už stovky let jedí tak nezdravě a ty jejich žaludky ubohé ...spatlané.

0/0
22.3.2014 23:08







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.