Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Upečte si koláčky s lesním ovocem a další dobroty z celozrnné mouky

Naši předkové věděli, proč jedí "vdolky z bílé mouky jenom jednou za týden". Jednak byla bílá mouka drahá, a také po ní rostlo břicho a zadek, který se při práci na poli dost nehodil. My se hýbeme mnohem méně, přesto jíme bílou mouku skoro denně. Napravte to s následujícími chutnými recepty.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J68i10ř75í 23V31e15v34e15r90k28a 3198869220416

Obecná pravidla pro sbírání íček platná od 1. listopadu 2013

Zapojit se do klubu iDNES+ může každý uživatel iDNES.cz.

Podmínkou účasti je pravdivé a úplné vyplnění a odeslání registrace. Registrovat se lze pouze pod skutečným jménem a příjmením (viz níže Pravidla registrace).

Každému zaregistrovanému uživateli je přiřazen tzv. íčkový účet, na který se mu budou připisovat získaná íčka.

Íčka se připisují za zhlédnuté stránky na zpravodajském portálu iDNES.cz, za dodání podnětu pro zpravodajský článek, za účast v soutěži či anketě. Počet íček, které je možno získat, bude vždy uveden na této stránce, případně u konkrétní akce. Za každou zhlédnutou stránku na zpravodajském portálu iDNES.cz bude na íčkové konto uživatele připsáno jedno íčko. Za jeden den můžete prohlížením stránek získat však maximálně 180 íček. Za zaslání zajímavého podnětu pro zpravodajství e-mailem na adresu hotline@idnes.cz získá uživatel 500 íček. V e-mailu je nutné uvést přihlašovací jméno uživatele, které bylo zadáno při registraci. Íčka budou připsána na účet v případě, že redakce iDNES.cz vydá do 24 hodin od zaslání podnětu zprávu v některé z rubrik portálu. Íčka lze získat za účast v některé z anket či průzkumů vyhlašovaných na iDNES.cz. V tomto případě bude vždy u ankety či průzkumu uveden počet íček, které lze jejím vyplněním a odesláním získat. Informaci o aktuálním počtu nasbíraných íček získá uživatel po přihlášení do klubu iDNES+.

0/0
2.3.2014 14:59

M29a72r88t14i82n 38H48o93r52ň57á85k 7501711192

Celozrnná mouka je super, bohužel na některý těsta hůře použitelná, takže kynutý buchty dělám stále z bílé mouky. A je fajne, že tu a tam tu je článek o zdravějším způsobu bytí.

0/0
1.3.2014 19:32
Foto

K19a88r22e87l 14T43o86m96á23š44e42k 7574629427429

Nqšuí předkové si celozrnnou mouku dělali sami, protože ji hned používali. To co se prodává v obchodecch, je směs bílé mouky s rozemletými otrubami a chybí tam to nejzdravější a to jsou klíčky, které snadno žluknou a proyo se zpracovávají zvlášť.

Hnědý cukr je bílý cukr, obarvený třtinovou melasou a to naši předkové neměli.

0/0
1.3.2014 11:45

T37o72m26á88š 37K45a26v27a18n 7945468247816

Máte tady nějaký pečivo? Nejaký koláčky třeba:)) (samotáři);-D

0/0
1.3.2014 11:34

K14r13i21s25t22ý26n85a 84H31y89n97k96o85v25á 9362716508106

Proč si pořád někdo myslí, že třtinovej cukr je jinej než bílej?!

+1/−1
1.3.2014 10:11

T76e63r30e50z33a 53N10o24v52o96t15n54á 7399823847977

Protože tam jsou aspoň nějaké další látky - Mg, K, Fe, možná vit. skupiny B... Je ale otázka, v jakém množství ;-D Jo a taky je tak třikrát dražší, i když ho nikdo nečistil 8-o

+1/0
1.3.2014 18:42







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.