Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Dobrého řezníka poznáte podle toho, že vám namele

Většina z nás má ve zvyku vařit stále dokola z těch samých druhů masa, nejlépe kuřecích prsou nebo vepřové panenky, ale kolem méně obvyklých kousků chodíme v řeznictví obloukem. Nebojte se zkusit něco nového, osměluje kuchařské začátečníky a začátečnice autorka kuchařek Jana Florentýna Zatloukalová.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M61a30r20t87i90n67a 45H62a34v32e71l37k41o98v35á 2152867336101

Po dnešní zkušenosti si budu kupovat mlýnek na maso. Prodavačku u řezníka jsem požádala o namletí masa. Když mi ho vážila před namletím ho bylo  926 gramů a za tolik i zaplatila. Odešla s ním aby mi ho namlela. Maso jsem si donesla domů a převážila ho bohužel až doma. A to už vážilo pouhých 672 gramů. Kde se asi ztratilo těch 254 gramů?

0/0
1.3.2013 18:41

Š37á45r94k70a 10M67a12t94y30á46š75o43v39á 1801145932129

Anuše Kejřová,také kdysi dávno napsala kuchařku pro svou dceru..bohužel dcera měl apohřeb v den, kdy kuchařka vyšla...zemřela tuším na záškrt...Kuchařku paní Anuše Kejřové mám doma, starou,ohmatanou a přesto branou s láskou do ruky..vařit podle ní je něco nádherného.....

+3/0
18.2.2013 13:46

L94a69d16i32s86l24a53v 47P14a69s92t57o59r36e71k 1813617648355

Fuj. Jíst mrtvoly zvířat, když lidské tělo toto vůbec nepotřebuje - jenom z rozežranosti

0/−13
17.2.2013 15:06

L61a92d74i92s30l67a77v 59P38a11s34t60o97r69e54k 1103917308145

Vida. Zatím 3 lidi neznají svojí vlastní anatomii. ;-D

0/−5
17.2.2013 17:13

R66a38d71o83v84a24n 64B90u59b52e28n82í12č18e32k 1416465699189

To je pravda, jíst mrtvoly zvířat je fakt hrozné, ale když jsem zkoušel jíst třeba kuře živé, abych nejedl mrtvolu, šlo to strašně špatně kousat.

+7/0
17.2.2013 20:58

L23a57d92i93s84l68a53v 41P90a33s98t37o12r36e60k 1713147568355

Rozežranost. Tvoje tělo nepotřebuje konzumovat maso.

0/−4
17.2.2013 22:51

R46a30d45o81v63a94n 47B51u80b42e24n66í45č77e60k 1836445589249

Jo jo, taky nepotřebuje konzumovat alkohol, ale stejně chlastám, taky nepotřebuje chodit do práce, ale stejně tam chodím, taky nepotřebuje píchat, ale stejně si rád zapíchám.

+3/0
17.2.2013 23:10

A24l89e89n38a 95V47e28s61e93l83á 3743161945798

Vidíte - mně zas přijde jako rozežranost, když se někdo ofrňuje a vymýšlí si, co všechno je fuj a on to nebude papat...

+2/0
18.2.2013 5:17

L74a65d60i86s20l72a57v 13P15a57s93t49o51r65e22k 1443897828215

Je to podobné jako s jezením hlíny - tělo jíst hlínu nepotřebuje přesto to někdo dělá.

0/0
20.2.2013 22:52

I30v22a 76K31r15i55s91t35o98f98o32v29á 8477408913399

Vy nás budete poučovat, co naše těla potřebují a nepotřebují? 8-o8-o Tak já vás zase poučuju, že bez masa nebudu a nebudu. Tak a tečka. Nemáme diktaturu salátožroutů, naštěstí.:-P

+1/0
19.2.2013 17:16

L82a79d18i78s97l37a13v 26P42a34s90t88o34r21e51k 1283617708145

Neumíš rozlišovat mezi slovy potřebovat, chtít - to opravdu není můj problém Ivo.

0/−1
20.2.2013 22:51

S96l62a45v48o20m88i66l 11R21o78z58h93o27ň 3323279811525

A co jíte vy? Mrtvé kytky?

+3/0
17.2.2013 22:50

M60i98l41o21š 42P77e92c12h38a58r 6109180206977

Fuj, jíst mrtvoly kytek – navíc hodné kytičky vyrábějí kyslík, který dýcháme, a jedí ten ošklivý CO2, se kterým bojujeme. Vy, když vraždíte kytičky, si přejete, abychom se tu všichni udusili!

0/0
20.2.2013 14:41

J17a94n 22P39i67r77k81l 2553438594274

Hm, nejlepší je řezník který vám "namele"? Já bych namlel většině řezníků, protože jim jde jen o kšeft. Za těch "komunistů" sice bylo masa málo, ale bylo to maso. Ne to co se dnes "nakřehčené vodou" prodává. Kdyb ybývalý soukromý řezník vstal z hrobu a přišel si pro maso a uzeninu, asi by se moc divil, čím nás to v této "demokracii" krmí.

+4/−6
17.2.2013 7:46

J23a59n 40Č23e21r39n40ý 9934290100780

Zatím je její knížka naprosté zklamání. Recepty moc nefungují a v knize chybí i pořádný rejstřík. Najít recept pak dá dost práce. A její boloňská je ostuda.

+2/0
17.2.2013 1:38

P27a53v97e31l 33N15o41v94a64k 7727617786503

Nejhorsi reznik je ten ktery prodava HALAL maso!! Tzn maso ze zvirat podriznutych pri vedomi;-( vice na www.stophalal.cz/ [>-]

0/−1
17.2.2013 0:29

Š82á29r25k31a 69M23a91t30y58á65š98o28v75á 1871785282859

však si ho nemusíte kupovat, pokud Vám to nepřikazuje víra.....

+2/0
18.2.2013 13:47

J95a79n66a 23M75a21l59á 5504349837338

V článku před cca 2 roky - Svíčková podle Kuchařky pro dceru nadchla geniální jednoduchostí - doporučuje tahle skvělá kuchařka dělat svíčkovou z kližky.....

+3/0
16.2.2013 23:09

S19l53a84v28o94m67i61l 41R87o56z74h13o77ň 3193149601765

Florentýna - to je ta paní, která se svou restaurací zkrachovala?

+4/0
16.2.2013 22:16

V72l67a15d22i29m75í92r 42F92i53b12i61g11e54r 5584621511954

Maso si melu sám a vím co chci nepotřebuju radit. Snad jen s tím kde mají kvalitní zabíjačkové dobroty. Jitrnice se nedají žrát. Je to všechno tak jemně namleté že to je spíš paštika a ne jitrnice.:-/

+6/0
16.2.2013 21:46

L74a41d89a 73K89y69s83i60l33k64o91v20á 5485710424506

Dobře zaplacená reklama řezníka Kšány-měla jsem tu čest a pokud dobrý řezník se vykecává dlouhé minuty s každým, kdo ani nepozná druhy masa-tak se směji.Dokonce i když mu řeknu co chci konkrétně za maso je tak oprsklý ,že se ptá jako debila co z toho budu vařit.Poněkud nepřijatelné.:-/

+4/−5
16.2.2013 21:43

M45a72r16t60i50n 48P72r98o28k73o28p 7482432538238

Mno, asi takhle Lado, zkuste Albert nebo Billu ;-D

+2/−3
16.2.2013 22:50

J12a33k60u50b 19K79a96m35i25n47s38k16y 9198816680883

Chapu, ze vam nesedi povidani si s reznikem, ale neni podstatnejsi, co prodava za maso? Byla jste se sortimentem nespokojena?

+1/0
17.2.2013 12:37

J20i50ř62í 81H25o22l15u32b 5675807484350

A pozor, aby řezník toho dne neměl špatnou náladu a nenamlel Vám. Čeština je krásný jazyk, titulek mě pobavil.:-)

+20/0
16.2.2013 11:00

Z27u70z64a86n14a 25Č57e65k35a69l19o88v93á 4633350627255

Přiznávám, že mě to taky napadlo jako první - že vám namele, to jako že mi rozbije hu....ústa???:)))

+4/0
16.2.2013 21:57

I33v34a 69K22r63i46s79t54o43f71o49v50á 8447388133579

Mne zase napadlo, že vám vymele....

0/0
19.2.2013 17:18

M38a54r75t22i20n 45P54r93o63k73o62p 7842362228168

Které pražské řezníky doporučíte? (Görgel, Kšána, Hudera, Sváček, TRMS, ...?)

+2/−1
16.2.2013 8:05

J32i20ř68í 42V27r33á12b91í10k 2523326676

Sváček není řezník

0/0
16.2.2013 21:50

A45l13e32x62a30n68d54r 65T59r77n34o70v56s22k59ý 3750193519254

Sváček je řezník, ale na Městkém soudu v Praze, Klaus ho postrkoval a postrkoval do Ústavního, , ale nepovedlo se...

+3/0
16.2.2013 23:47

M79a80r86c22u37s 38R16u92p87p95e36l52d20t 8287448113716

Paní je taková retro. Stran toho mletí. Dost záleží na tom, co si nachal namlít zákazník před vámi. Mnohdy dostanete půl kila čehosi.

+7/−1
16.2.2013 7:18

J95o37s58e61f 73Z90a46h77á54l18k63a 4923619548796

To jste špatně pochopil. Nejde o to zda vám řezník (tedy v tomto případě spíše prodavač masa) prodá mleté maso. Skutečný řezník vám nabídne nebo nechá vybrat kousky masa a před vámi, či spíše v dohledu vám je semele. A teprve toto mleté maso vám prodá.

+8/0
16.2.2013 9:58

V50l75a23d25i30m32í51r 75F18i40b25i58g66e88r 5374431131124

Jo to je fajn ale předpokládám že to maso předtím asi neopláchne a ten masomlýnek také asi po každém použití nečistí. V zimě to jde ale v létě je všude dost hmyzu tak se tam krom masa může semlít i pár much co do toho nalezli a jen ta představa mi obrací žaludek. Masomlýnek k robotu jsem si koupil a jinak už mleté maso nedělám to kupované nestojí za nic a rozdíl v ceně skoro žádný.

0/−5
16.2.2013 21:49

J40o41s17e79f 29Z52a31h34á48l46k90a 4383479798426

Chybička se vloudila, vám šlo zřejmě o předchozí zbytek ve mlýnku ...

+4/0
16.2.2013 10:00

P42e90t64r47a 93D35o58l80e17j36š20í 5962822168611

No pokud řezník před mletím mlýnek nevyčistí, třeba pomletím kousku rohlíku, tak už u něj příště nenakupuju. Ne každý řezník, který vám pomele maso je dobrý řezník, jak by to mohlo vyplývat z článku.

+6/−1
16.2.2013 10:18

V94ě51r73a 65T28o51m76a19n44o16v44á 9114785306516

Já si maso obvykle melu sama, ale u řezníka, který čistí mlýnek rohlíkem, tedy lepkovým produktem, bych nenakupovala.

0/0
16.2.2013 18:21

P69a92v33e29l 28K19r94a10u22s 8463920475801

První :-D

+1/−11
16.2.2013 6:42
Foto

H31a47n45a 93A23n50t63o84n75o51v37á 6677769714234

Vy jste Smíšek.

0/0
16.2.2013 15:56

Z70u83z90a52n45a 15Č56e89k55a22l22o38v74á 4323640697275

Kde je mmůj smíšek??? Ty můj smíšku!

0/0
16.2.2013 21:58







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.