Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Poklady naší kuchyně aneb Šumava na talíři, to je kuba nebo zelníky

Dolů na jih Čech se nejezdí jen na kola a běžky. Lidé s mlsnými jazyky dobře vědí, že tady v tom koutě země se dají ochutnat jedinečná jídla, nasbírat zásoby hub a nakoupit dobrý med.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Mražená spermie

***

Do kulajdy patří z hub především lišky.

0/0
18.7.2012 0:13

evelines

do kulajdy

rozhodne nepatri kopr!!!!!

0/0
17.7.2012 16:14

Tortue

Re: do kulajdy

jak u koho...

0/0
17.7.2012 16:28

Skippik

Re: do kulajdy

Tak to nevím, odkud máte, ale do tradiční kulajdy kopr rozhodně patří. Zřejmě záleží na kraji.

0/0
17.7.2012 19:27

spatřil jsem kometu

Re: do kulajdy

Rozhodně PATŘÍ!!!;-)

0/0
17.7.2012 23:30

Mražená spermie

Re: do kulajdy

hodně kopru !

0/0
18.7.2012 0:11

pavlik12

Hospůdka U Štepána

Jako zapřísáhlý odpůrce hovězího jsem se nechal nalákat s tím, že "tam určitě budou mít i něco co jíš".

Dost nemile mne překvapilo "Pohlreichovské" menu s 10 položkami a konec. bohužel se tenhle trend po ČR šíří jak mor. Nakonec vylučovací metodou něco vybráno a najedl jsem se.

Nicméně restaurace takto věhlasná by mohla mít alespoň větranou terasu a příjemější obsluhu...

+1/−1
17.7.2012 10:19

Viktorie01

Re: Hospůdka U Štepána

A co je na tomhle menu špatnýho? nemyslím jen U Štěpána, ale obecně. Já osobně spíš nesnáším pětistránkový jídelní lístek, kde se neorientuju a nakonec nevím, co vlastně chci.

+7/−1
17.7.2012 10:38

pavlik12

Re: Hospůdka U Štepána

Na menu s 10 položkami není špatného v zásadě nic - pokud, když si z něj nic nevyberu, můžu jít o ulici vedle do jiné.

Což leckde nejde :-/

Zrovna U Štěpána to bohužel vyšlo tak, že prakticky v každém z jídel bylo něco co nejím a na kustomizaci se moc netvářili.

0/0
17.7.2012 12:52

employee

Re: Hospůdka U Štepána

...tak proč tam lezeš???

0/0
17.7.2012 21:06

pavlik12

Re: Hospůdka U Štepána

Právě :-( Restaurace je to známá, rodina se tam chtěla podívat a námitky byly umlčeny tím že v takovém velkém podniku si určitě něco vyberu...

A když už se kvůli tomu dělala 40km zajížďka? V okolí zrovna moc alternativ není, když je to uprostřed polí.

0/0
18.7.2012 20:21

mamina2

Re: Hospůdka U Štepána

Když je někdo moc vybíravej, tak má hokt smůlu.

0/0
31.7.2012 14:44

opportunity

Re: Hospůdka U Štepána

Že se neorientuješ a nevíš, co chceš, je tvůj problém.

0/0
17.7.2012 14:49

Viktorie01

Re: Hospůdka U Štepána

Je, ale fakt si myslím, že místo třeba dvaceti položek normálního kuřecího steaku, od "české klasiky" s broskví a sýrem, s ananasem, já nevím s brokolicí se sýrem, brokolicí bez sýru, s nivou, s hermelínem, případně s obojím, s ostrým kořením, bez ostrýho koření, s takovou omáčkou, makovou omáčkou...... by jeden dva druhy čistýho masa výrazně zjednodušily život jak hostům, tak kuchaři. A chuťově by to taky vyšlo na stejno, při takovýmhle množství jídel na jídeláku to většinou stejně chutná všechno podobně.

+1/−1
17.7.2012 15:15

sevillano

Re: Hospůdka U Štepána

vzhledem k tomu, že opravdu málokterá hospoda/restaurace si může dovolit mít denně k dispozici připraveno 50 čerstvých jídel, tak jsem jednoznačně radši pro těch 10 čerstvých položek, byť občas může být obtížnější si z toho vybrat, než žrát předpřipravené a před servírováním rozmrazované blafy

+4/−1
17.7.2012 11:04

opportunity

Re: Hospůdka U Štepána

To, že mají 10 položek, nezaručuje čerstvost. Bohužel to ale většinou znamená vysoké ceny.

0/0
17.7.2012 14:51

Viktorie01

Re: Hospůdka U Štepána

To je sice pravda, ale dá se předpokládat. Zatímco u pěti stránek jídel je ta nečerstvost skoro stoprocentní.;-)

+1/−1
17.7.2012 15:08

Politicky aktivní spermie

Kulajda

Minulý týden jsem se cestou na Šumavu stavil v Mrákotíně na jídlo, objednal jsem si kulajdu a jaké bylo moje překvapení, že v ní nebyly houby. To samé mám v práci, kde podávají kulajdu bez hub a na můj dotaz, proč tomu tak je, mi řekli, že vaří podle norem... Jinak co mohu výrazně nedoporučit, tak ve Špičáku v hotelu Karl neumí dršťkovou, takže tam už nikdy více :-/

0/0
17.7.2012 10:19

Yesname

Re: Kulajda

V hotelu Karl neumí nic... A ještě za to chtějí nadsazené částky.

+1/−1
17.7.2012 11:57

opportunity

Re: Kulajda

Podle jakých norem? Žádné normy už nejsou závazné!

0/0
17.7.2012 14:50

pilsener

Zelníky?

Jaké proboha zelníky??? Na Šumavě přece odjakživa zelňáky! :-/

0/0
17.7.2012 9:58







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.