Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Omrzel vás řízek nebo plátky? Prostě maso zarolujte a upečte

Mnoho z nás se při přípravě masitých pokrmů docela zbytečně drží zažitých stereotypů v domnění, že hodit plátek masa na pánev je nejrychlejší a nejefektivnější. Nepodceňujte rolády nebo závitky - nezaberou vám o moc víc času, zato spojení masa a dalších ingrediencí jako sýr, špenát nebo sušená rajčata posune váš chuťový zážitek do jiné dimenze.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

bobísekbobísek

tak nevím

špagety se jedí vidličkou a lžící a toho ptáka asi vezmu do ruky a budu přikusovat ne??????

0/0
3.12.2011 21:49

matysek-k

když nevíte coby

vražte do masa sejra :-P

0/0
30.11.2011 22:18

Jafirka

malý zlepšovák

Závitky robím dosť často, ale nepoužívam ani špagát, ani špáradlá. Namiesto špáradiel používam  špagety. Napichám ich tam koľko potrebujem, zvyšok ulomím. Špagety sa normálne uvaria a zjedia.

Skúste to, je to fakt  oveľa jednoduchšie....

+1/0
30.11.2011 21:51

captain cook

Re: malý zlepšovák

Diky. Zkusil jsem to vcera a mohu vrele doporucit.R^

0/0
4.12.2011 7:20

Jafirka

Re: malý zlepšovák

Som rada, že môj nápad aspon niekoho zaujal :)

0/0
7.12.2011 2:24

vzdyt_to_rikam

achjo

Ja bych varila, az bych brecela, ale muj manzel nic takoveho nezere. To se neda jinak rict. Takovou roladku by rozpatlal, rozmasiroval, vybral by vsecku tu "vycpavku" a sezral jen to maso. Susena rajcata by chcipla samotou na kraji talire. Cili zbytecny se snazit. Uz se tesim, az syn bude vetsi, budeme si vyvarovat. A tatinek at se udusi tim svym gulasem a rizkama!!!

0/0
30.11.2011 19:35

bobísekbobísek

Re: achjo

mně už syn vyrostl a tak si spolu děláme nudle s parmezánem a rajčátky nudle s tvarohem brambory s tvarohem a manželovi holt dělám to jeho maso.......

0/0
3.12.2011 21:41

Aha_jo

mám hlad :)

0/0
30.11.2011 17:35

Richard Kába

Zajímavé

Z jakého důvodu servírujete to jídlo na talíři s motouzem?

0/0
30.11.2011 17:15

thx1137

...

babica by to ještě zalil smetanou

0/0
30.11.2011 17:13

vzdyt_to_rikam

Re: ...

A kdyz nemate smetanu, polijte to mlikem, a pokud nemate ani mliko, tak to polijte treba pomerancovym dzusem, je to taky dobry.

0/0
30.11.2011 19:32

Nufiny

Re: ...

R^ Navrhuju posypat sýrem a zapéct.

0/0
30.11.2011 19:57

SecondWisdom

Omrzel vás řízek?

Nemluvte v biblických pojmech. ;-D

0/0
30.11.2011 15:01

Stanea

ttak tohle me dostalo

R^ vypada to fakt moc hezky, hned bych se do toho pustila. Moc me tesi, ze uz se tu neobjevuji recepty typu krupicova kase nebo ryzovy nakyp. Ty me odradily na par mesicu. Chodit si cist jak se dela krupicovka nebo sladka rejze? No jeste ze ty casy jsou pryc. Proste supr! R^

0/0
30.11.2011 14:21

Gustav Nečas

Re: ttak tohle me dostalo

A proč?

Ad primo, mrknu na nadpis a buď čtu, nebo nečtu.

Ad secundo, já rád i sladká jídla jako rýžový nákyp, či žemlovka. ;-)

0/0
30.11.2011 15:06

Stanea

Re: ttak tohle me dostalo

Se zemlovkou souhlasim, mam ji rada. Ale ryzovy nakyp? To je, podle meho, jidlo za trest. Ale jsme lide ruzni, ano.

Jinak to mrknuti na nadpis - tenkrat tam ta krupicovka i nakyp visely buhvijak dlouho, takze mrknuti mi pomohlo akorat k dalsimu necteni.

0/0
30.11.2011 15:13

_m-

Re: ttak tohle me dostalo

Možná, kdyby sis přečetla recept a zkusila udělat rýžový nákyp tak jak se má a ne tak jak nám ho předkladala školní jídelna, tak bys změnila názor. A možná že ne. Já jsem měla štěstí, že moje babička ho uměla. Mňam!

+1/0
30.11.2011 17:18

Gustav Nečas

nebo takový pašerák

vepřový plátek, na něj plátek sýra, plátek šunky a hromádka na másle podušených čerstvých žampionů (nebo žampiony z konzervy, ale ty tak nevoní).

Zarolovat, zabalit do alobalu a upéct v troubě. Lehké, dietní a skvělé ;-)

0/0
30.11.2011 13:56

username

Re: nebo takový pašerák

lehké? dietní? vepřové? žampiony? Nenechte se vysmát. Ale skvělé to je

0/0
30.11.2011 14:39

Gustav Nečas

Re: nebo takový pašerák

No když to uděláte z kýty a ořežete okrajový tuk, tak to lehké je. A dietní jsem myslel, že to není smažené či pečené, ale vlastně dušené v alobalu, takže přepálený tuk 0%.

V případě nouze to jde i z kuřecího (krůtího), ale není to ono ;-)

0/0
30.11.2011 15:01

Cleopatra

Re: nebo takový pašerák

;-D Sunka, syr a hromada zampionu smazenych na masle neni dietni jidlo. Ale chutna to urcite dobre, jenom si nenamlouvat, ze to je dietni jidlo.

0/0
30.11.2011 18:54

COMe BAcK

tak, "závitky vařím" docela často, rodina se těší a chválí

;-), ale VŽDY před dušením, pečením, čímkoliv ...,  je nejdříve na pánvi (v opečené slanině) osmahnu, teprve poté dále tepelně upravuji ...! R^

z té slaninky chytnou fantastickou vůni (a chuť), vyzkoušejte ...;-)

+1/0
30.11.2011 13:32

Rosinanta

Dobrý nápad

Páni, dobrý nápad, to poslední se mi líbí, to bych mohla v sobotu udělat. R^

0/0
30.11.2011 11:27

Alowen

Zavitky a rolady

jsou nase nejoblibenejsi jidlo. Klasika sunka, syr, koreni, nebo nejaky suchy salam, ten tomu da naprosto genialni chut. V tomhle rada experimentuju, ale nerada pak balim ;-D.

0/0
30.11.2011 9:07

captain cook

kureci "spanelaky"

plnene sunkou, listecky cerstveho spenatu a platky camembertu nebo brie (v Cesku hermelinu), pod maso do vyvaru jarni cibulky a susene brusinky, dochutit citronovou stavou aby nebylo prilis sladke.R^R^R^

0/0
30.11.2011 5:28

3dzery

Re: kureci

Sakra kdo to má číst? Slintám,mám velkou představivost.8-o

+3/0
30.11.2011 10:36

Stanea

Re: kureci

;-D taky taky!

0/0
30.11.2011 14:22

včera

Ja tomu teda moc nerozumim...

... ale ty spagaty se mi na tom taliri moc nelibi.

+1/0
30.11.2011 2:47

Danny_Kay

Re: Ja tomu teda moc nerozumim...

Presne tak...medenej drat je prece jen medenej drat, tomu se nic nevyrovna ;-)

+2/0
30.11.2011 11:59







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.