Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Imunita na talíři. Omeleta, polévka i salát s hlívou ústřičnou

Tato zdravá houba se cení nejen jako přírodní posilovač imunity, ale také jako lahodná surovina do kuchyně. Vyzkoušejte tři recepty z hlívy ústřičné připravené výživovou poradkyní Janou Vašákovou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Matysek1984

Do omelety mouku?

Sice je to asi zdravá přísada ta houba, ale proč kazit omeletu moukou, která navíc přidá zbytečně kalorie. Takže co houba nadežene, to mouka srazí zpět.Rv

0/0
9.11.2011 11:35

anžto

recepty

na saláty mě vždycky dostanou. V příštím díle se dočteme jak ukrojit krajíc chleba:-P

0/0
9.11.2011 11:09

vrchlaby

Pro transplantované asi NE

Se všemi "posilovači" imunity (zvláště tzv. potravinovými doplňky a prostředky alternativní medicíny jako třeba kombucha čaj apod.) musí transplantovaní opatrně a měli by svůj úmysl konzultovat s lékařem, protože mohou snižovat účinek imunosupresiv, bez kterých se transplantovaný již neobejde po celý zbytek života.

0/0
9.11.2011 8:31

jita

Hlíva je fajn

Dělám z ní bramboračku, držkovou, kulajdu, kubu, maso na houbách, omeletu, fleky s houbami, různé směsi maso- zelenina-houby (1:1:1). Prostě hlíva v kuchyni je univerzální. Skoro mám pocit, že hlíva a cuketa, ale to bych si dělala moc velkou legraci. Moučníky z ní nepeču, ale teď mě napadlo jaké by to bylo, kdybych jí přidala jako další surovinu do špízu.... Jen tak nějak na ty tradiční jídla z hub - jako je smaženice a obalovaná se mi jí nechce brát, vždy mě napadne něco nového.

U nás se říkalo, že houby jsou maso chudých a jak začaly růst, bylo ob den nějaké jídlo z hub a když potom přestávaly, bylo nám smutno, že  ten čas už skončil.

0/0
9.11.2011 8:25

Baarten

Re: Hlíva je fajn

Do špízu je vynikající.

0/0
9.11.2011 9:08

Bereniké

Re: Hlíva je fajn

Dělám z ní většinou falešnou držšťkovu nebo ji peču s bylinkami v troubě, až jsou z ní skoro škvarky a dochucuju to na talíři sojovou omáčkou. V klasické míchanici mi ale moc nechutná, je taková bezvýrazná.

0/0
9.11.2011 9:51

švarný kapitán pazneht 3.

Taky znám jeden super recept

hlívu nakrájíme nožem a nasypeme na chleba s máslem. Můžeme aj zalít kečupem. Dobrou chuť.

+2/0
9.11.2011 8:17

Don_Alex

Re: Taky znám jeden super recept

má ty svatá prostoto...8-o

0/0
9.11.2011 9:08

švarný kapitán pazneht 3.

Re: Taky znám jeden super recept

ano, na blahodárné účinky na prostatu bych úplně zapoměl R^

0/0
9.11.2011 9:17

vladino

Re: Taky znám jeden super recept

R^R^R^;-D

0/0
9.11.2011 10:31

Datel 15

Re: Taky znám jeden super recept

A co vegeta?

0/0
9.11.2011 9:54

vladino

Re: Taky znám jeden super recept

A jo, tebe znám z televize! Babicovy dobroty, nebo jak se to jmenuje.

0/0
9.11.2011 10:31

síma25

Salát?

Ten salát vypadá fakt perfektně - paprika na dlouhé nudle, rajče na půlky i se šťopkou... Já teda když dělám salát, tak včechno krájím tak, aby se to dalo jíst jen vidličkou a nic se nemuselo na talíři krájet, nebo překusovat. Jsem divná?

+2/0
9.11.2011 8:13

Iridium

Re: Salát?

ano...;-D

0/0
9.11.2011 9:26

Iridium

recepty jak noha

8-o

0/0
9.11.2011 6:40

vladino

To jsou recepty?

Takové "recepty" si strčte někam...

0/0
9.11.2011 6:32

nepremyslej nad lamou

Moje potencionální tchýně dělá luxusní dršťkovou z hlivy.

Akorát místo dršťek tam dává hlívy a jinak to chutná uplně stejně. Prostě brutál R^ Doporučuju, ale recept nevím - jenom konzumuju ;-)

0/0
9.11.2011 6:09

vladino

Re: Moje potencionální tchýně dělá luxusní dršťkovou z hlivy.

Vyzkoušeno, chutná skvěle! R^

P.S.

Před rokem jsem našel několik trsů krásně čisté hlívy ne jednom stromě u nás v parku. Ale ten strom letos na jaře pokáceli. No nejsou to blbci? ;-O;-O;-O

0/0
9.11.2011 6:35

Labaro

Re: Moje potencionální tchýně dělá luxusní dršťkovou z hlivy.

No, když tam rostla hlíva, tak byl ten strom asi už mrtvej. Ale určitě by bylo fajn, kdyby strom nechali ležet, hlíva by se tam určitě dala pravidelně sklízet několik let.

0/0
9.11.2011 8:23

Labaro

Re: Moje potencionální tchýně dělá luxusní dršťkovou z hlivy.

Dělám si ji taky, je to můj nejoblíbenější pokrm z hlívy. Od pravé dršťkovny skoro k nerozeznání a příprava trvá 15 minut.

0/0
9.11.2011 8:21

Bybyla

Re: Moje potencionální tchýně dělá luxusní dršťkovou z hlivy.

Jo jo, dršťkovou z hlívy taky máme moc rádi a cpou se s ní i naše děti :-) Velká dobrota!

0/0
9.11.2011 8:26

Don_Alex

Re: Moje potencionální tchýně dělá luxusní dršťkovou z hlivy.

dršťková z hlívy je asi něco jako vepřový řízek ze soji že? ;-D;-D;-D

0/0
9.11.2011 9:10

nepremyslej nad lamou

Re: Moje potencionální tchýně dělá luxusní dršťkovou z hlivy.

mnohem chutnější

0/0
9.11.2011 10:06

maruširi.vr.13

Re: Moje potencionální tchýně dělá luxusní dršťkovou z hlivy.

To děláme taky. Je vynikající. R^

0/0
9.11.2011 9:31

Bereniké

Re: Moje potencionální tchýně dělá luxusní dršťkovou z hlivy.

Ještě lepší je z dutonožek - to je houba, co má dutou nohu, placatější po okrajích trochu nepravidelný klobouk a dole to má trubičky na výtrusy, jako hřibovité houby. Párkrát jsem je našla ve větším množství a na falešnou držšťkovou jsou dokonalé.

0/0
9.11.2011 9:56

matysek-k

Re: Moje potencionální tchýně dělá luxusní dršťkovou z hlivy.

nebo z václavek

0/0
9.11.2011 10:09







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.