Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Kotlíkový mejdan: jídla, která připravíte v přírodě na ohni

Letní grilování je za námi, ale není nutné vzdát se vaření venku. Inspiraci na jídla z kotlíku jsme převzali z Jižní Afriky. Recepty určené pro litinový kotlík, který tam vlastní skoro každá domácnost, zvládnete i u nás.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Martulka0408

gril

Mňam, dala bych si něco z ohně nebo grilu :) Nejlepší jsou elektrický grily, to člověk může grilovat celý rok :) Eta má parádní: http://eta.cz/elektricke-grily-fritezy-a-panve. Taky milujete grilování?

0/0
29.10.2011 14:19

inosh

Gumovy medvidky

To jsou Gumovy medvidky hozeny na rozpalenej kamen, ne?

0/0
29.10.2011 13:37

strong and free

Jasně, když se vypravím do přírody na čerstvý vzduch,

není nic lepšího, než 3 hodiny strávit nad čmoudícím ohněm vařením oběda. A pak zase hned abych začala s večeří, jinak to do tmy nestihnu. A ten můj klenot aby v jednom kuse štípal dříví. Prostě čundr jak víno.

+1/0
29.10.2011 8:44

Lanolin

teda to jsou barvičky jak na staré ruské televizi

Mimochodem já to svý holce říkám furt že bychom měli na čundra brát malou ledničku na to maso, smetanu, jogurty a dalších "pár" drobností.

Ale ptám se, kde je safra třeba lečo a buřtguláš?

+1/0
29.10.2011 7:46

Kytt01

Re: teda to jsou barvičky jak na staré ruské televizi

V Harpers Bazaaru a Marianne lečo a buřtguláš? :-O Neblázněte, to je pro paní Tréglovou málo sexy a lajfstajlové. ;-D Zkuste se zeptat tamní uklízečky, ta by mohla být ještě při smyslech. Teda ale doteď jsem si myslela, že se dá FSV UK dělat ostuda i jinak než spálenou cibulí...

0/0
29.10.2011 19:29

calver1

Je

Je dobře, že trempové s sebou nosí jelení ramínko.

+1/0
28.10.2011 23:16

PanPredseda PP-1

Re: Je

Protože než ho hoděj do kotlíku a zdlabou, můžou si na něj věšet košili. ;-)

0/0
29.10.2011 8:46

Toranoko

Uz vidim, jak v prirode na vandru varim 2 hodiny

umim uvarit vyborne jidlo i za necele pul - z cerstvych surovin, zadna ohrata konzerva...

Oni to varit dve hodiny muzou nejspis proto, ze varej doma, kde maj ten ohen porad... chjooo...tohle se u nas nevyplati ani v kempu, nez nashanite drevo.. mozna dobre tak na zahradni party..

+1/0
28.10.2011 22:37

Sub7

...

Díky, já nikdy nevěděl co si mám s tím jelením ramínkem, vepřovou kotletkou, zakysanou smetanou a sušenými broskvemi počít, takže jsem to pak z vandru jako blbec nosil zpátky domů.

+5/0
28.10.2011 14:43

Kytt01

Re: ...

já zas vždycky na vandr tahám krom kotlíku dvacet hrnců, aby bylo možno suroviny opékat či smažit postupně a dávat kamsi stranou. Rv Jo a krávu proženu třikrát kolem táboráku, abych pak mohla dojit čerstvý jogurt. Z batohu mi vždycky čouhá třiceticentimetrový mlýnek na čerstvý pepř, ten přijde vždycky k chuti. Na chleba si dávám zásadně do černa spálenou cibuli. Přikusuju jehličí a zapíjím koňskou močí...

PS.: radši bych lidi z iDnesu nikam do přírody nepouštěla. Zavání to ekologickou katastrofou. ;-D

+3/0
28.10.2011 17:08

opportunity

Staré...

V Německu eintopf, v Rusku irlandskoje ragú, ..., prostě co kdo najde doma... ale modré jídlo, to jsem ještě neviděla...

0/0
28.10.2011 13:52

martas38

Barvičky

Už jim ten Photoshop seberte ;-€

0/0
28.10.2011 13:39

Brainwashington.

Buřtguláš s lahváčem je kde??

:-(

+1/0
28.10.2011 11:18

Tauchy

Re: Buřtguláš s lahváčem je kde??

To teda.. autorka zjevně nikdy v přírodě na ohni nevařila.. ;-D

+1/0
28.10.2011 14:38

101010

v tom jehněčím budou asi jako dochucovadlo (š)MOULOVÉ

Rv

0/0
28.10.2011 10:35

modrá kočka

Barvy

Ty fotky jsou barevné až moc, se mi zdá.:-)

0/0
28.10.2011 9:04







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.