Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

České kuchyně se při dietě vzdávat nemusíte. Tipy, kde uspořit kalorie

Knedlíky, kalorické omáčky, tatarka, smažený řízek, kynuté buchty - s některými oblíbenými českými jídly při redukční dietě nepochodíte. Pokud toužíte po tělu jako proutek, určitě vás zajímá, kde se dá energie ušetřit. Stejně jako Markétu, Helenu a Petru, které s námi už od září hubnou v Brně pod vedením odbornic z Institutu kompliment.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Mo_Berg

Jak často jí to knedlo vepřo

že si ho jednou nemůže dát s knedlíkem? Rv Blbost tohle.

0/0
11.12.2011 19:39

DrPrHrBr

Tak tohle mě pobavilo

dejte si vepřo-knedlo-zelo bez knedlíku a omastku - takže "suché" zelí s vypečeným masem :-D

Jinak dámy - za měsíc a půl odlehčit nějakých 5 kg, to je teda nic moc. Včera jsem byl na turnaji, doma si došel na záchod a měl jsem o dvě kila méně :-D

Od května jsem -34kg a stačilo vynechat sladké, začít jíst pravidelně (hodně masa, čerstvou zeleninu, celozrné pečivo...) a hlavně se hýbat. Takhle reklama na nutriční odborníky už je fakt trapná.

0/0
16.10.2011 9:15

vitka

Re: Tak tohle mě pobavilo

Odborný lékař by vám řekl,že odlehčení za měsíc 5 kg je tak akorát.Jestli jste vy od května zhubl 34kg,tak si zaděláváte na jo-jo efekt a zdravé to rozhodně není.A pokud jste zhubl hodně kvůli tomu,že jste vynechal sladké,tak bych vaše stravování chtěla vidět. Pravidelnost a pohyb - to chápu,hodně masa a zeleninu též. Ale poraďte člověku,jak má shodit kila, když sladké (v žádné podobě) nejí více jak 30 let a masné nemusel nikdy. Jedl úměrně a pohym měl také poměrně dost velký. Já jsem shodila 29 kg za rok,podobnou dietou co vy.Pravidelnost ve stravě,maso,zeleninu a za celý rok ani jeden!! krajíček chleba nebo rohlík.Brambůrky,hranolky,knedlíky a podobné blbosti nejím,piji výhradně minerálku/vodu - bez ochucení (sladidel).A teď mudrujte co s tím! Ještě bych chtěla znát váš věk - to se hubne také daleko lépe a ještě jedna věc: muž má daleko lepší spalování než žena!

0/0
16.10.2011 10:59

Jarmila 1

Re: Tak tohle mě pobavilo

presne tak, souhlasim. Je jine hubnout v mladem veku. To ja kdyz jsem mela jeste 40let, tak jsem nepotrebovala zadne specialni diety a pod.jako ted mlade holky. Byla jsem jako proutek i po trech detech.  Chce to vic pohybu a i to sladke si dat muzete, ne se ovsem prejidat vecer u televize.

Ted uz mam problem zhubnout i 2kg v 60-ti, bohuzel. Moc obdivuji zeny v mem veku, kdyz si dokazou udrzet postavu, ale ne hladovenim. Kazdy mame holt jiny metabolizmus.;-(

0/0
17.10.2011 0:33

danax

to se lehce řekne

ale není nad dobrý bramborový knedlík

0/0
14.10.2011 20:52

opportunity

A co takhle:

Nejvíc kalorií ušetříte, když místo jídla vypijete sklenici vody.

0/0
14.10.2011 19:17

chudacek.blbecek

Re: A co takhle:

A kdyby to nezasytilo, můžete si do ní namočit vatu ;-)

0/0
17.10.2011 15:56

opportunity

A co takhle:

0/0
14.10.2011 19:16

net.Xtreme X

No jasně

Udělějte z řeské kuchyně racionální nebo jak se tomu nadává:D

Smažený řízek za přirozený měnit nebudu, trojobal mi chutná (a navíc jsem hubený)...

Jinak asi jsem přehlédl oblíbenou radu, dejte si co chcete, ale o polovinu míň, přijmete jen polovinu kalorií...nebo cvičte, kalorie vydáte...

Nakonec o tom to je, přesunout poměr příjem/výdej energie ve prospěch výdeje a je vcelku jedno jak....pokud chce někdo zhubnout.

0/0
14.10.2011 14:44

Josef II

Re: No jasně

Nikoho nezajima co chutna tvoji osobe ! Neotravuj uz !

0/0
14.10.2011 16:04

net.Xtreme X

Re: No jasně

?

0/0
14.10.2011 16:32

opportunity

Re: No jasně

?

0/0
14.10.2011 19:17

kurica

proč nahrazovat?

Protože česká kuchyně je strašně těžká. Dlouho jsem hledal způsoby jak při vaření nepříjít o tradiční českou chuť , ale uvařit tak, aby člověk po jídle mohl udělat i něco jiného než si dát šlofíka na trávení.

Proto jsem například přestal zahušťovat klasickým způsobem a našel jsem si alternativy. Vzhledem k hubnutí to asi nemá pražádný vliv, ale pokud si dá člověk gulášek s pěti a může potom výkonu zlehka dýchat (ne tradičně funět), pak to za tu změnu stojí :)

0/0
14.10.2011 14:29

Richard Kába

Re: proč nahrazovat?

A co to uvarit poctive a nedat si 5 ale 3 ;)

0/0
14.10.2011 22:04

MillhouseCapital

Česká kuchyň

..je opravdu něco s něčím. Já jsem cizinec, mám moc rád italskou, francouzskou a japonskou kuchyň. Ale česká - vždyť je to vysměch. Hrubé, neupravené jídlo (maso+příloha) snad pro dělníky. Všechno těžký, všeho je na 5 průměrných porcí normální kuchyně, všechno smažený, pečený, brrrr..Jak to vůbec dokážete jíst?!

0/0
14.10.2011 14:23

JeDicz

Re: Česká kuchyň

Taky chodíte sousedovi vykládat jak je ta jeho škaredá a ptáte se ho zcela vážně jak na ní může vůbec vlézt? Jestli ne, tak asi znáte i odpověď na svoji otázku :-)

+6/0
14.10.2011 14:39

net.Xtreme X

Re: Česká kuchyň

Já jsem Čech a taky mám rád Italskou a japonskou kuchyni...docela můžu i mexickou.

0/0
14.10.2011 14:45

MillhouseCapital

Re: Česká kuchyň

Respekt! Na tu českou si vykašlete..

0/0
14.10.2011 14:50

Josef II

Re: Česká kuchyň

Hele, cizince z Mulhouse, napis to francouzsky !  Tu ne peux pas t"exprimer en francais ?

0/0
14.10.2011 16:10

Lord Havelock Vetinari

Re: Česká kuchyň

Právě že nedokážu.

0/0
14.10.2011 16:41

qwe111

Re: Česká kuchyň

a on te nekdo nuti to jist? Nebo jaky mas problem?

+3/0
14.10.2011 16:55

vKrieg

Re: Česká kuchyň

On tě někdo nutí reagovat, nebo jaký máš problém?

PS. Nauč se česky psát.

0/0
14.10.2011 20:05

MF DNES to jediná hraje s náma

Re: Česká kuchyň

Tak česká kuchyně se 40 let moc nevyvíjela, za mezinárodní izolace zůstala de facto stejná. A před válkou ten, kdo se najedl hodně, se najedl dobře. Tak to bylo všude a tady je tomu tak i dodneška (proč jsou tak oblíbená čínská bistra?) A ostatně, nevidím na tom nic špatného, já pokud jdu o polední přestávce do hospody, tak se chci najíst zaprvé dobře a zadruhé hodně, abych měl pokoj až do večera.

Mně osobně česká kuchyně chutná, naopak bych mohl oponovat tím, že nechápu, tak se může japonský dělník najíst sushi nebo rýží s trochou kuřecího tak, aby měl sílu makat až do večera. U guláše s šesti si to už lze představit. Samozřejmě, pro slečny, které si drží figuru, to asi fajn nebude.

No a samozřejmě, pokud řeknete Francouzům, že z jejich vína je vám zle, Němcům, že jeho Bratwurst mit Sauerkraut stojí za starou bačkoru a Rusům, že jeho boršč byste nikdy nepozřel, tak se vsadím, že se do vás pustí podstatně více než kolegové nade mnou.

+3/0
14.10.2011 18:04

síma25

Re: Česká kuchyň

Boršč je ukrajinské jídlo, ne ruské.

0/0
16.10.2011 13:38

MF DNES to jediná hraje s náma

Re: Česká kuchyň

guláš je maďarské jídlo a také ho dostanete v restauraci s českou nebo rakouskou kuchyní. to samé palačinky.

0/0
16.10.2011 14:22

Kovis

Re: Česká kuchyň

Jsem Čech a souhlasím. Něco je v pohodě, ale většina nestojí za nic.

0/0
14.10.2011 23:22

chudacek.blbecek

Re: Česká kuchyň

Náš největší problém je, že skutečnou českou kuchyni v restauracích nedostaneš. Když jdeš na návštěvu, tak tam se zase chtějí blejsknout. Možná tak v jídelnách a tam je zase katastrofální ta kvalita. Ona česká kuchyně vůbec není jen maso s omáčkou.  Česká kuchyně je sytá, laciná a bohatá na comfort food. Není ale nutně těžká nebo hutná. Vaříme především z brambor, kořenové zeleniny, jablek, švestek, šípků, luštěnin, zelí, cibule, dýní a cuket, mléka, tvarohu, vepřového masa a mouky (špalda u nás bývala naprosto běžná). Teda vařili bychom, kdybychom na sebe byli aspoň trochu hrdí.

0/0
17.10.2011 16:07

halagajda

Proste vseho s mirou ne?!

;-)

0/0
14.10.2011 14:01

JeDicz

Re: Proste vseho s mirou ne?!

Chodím na jídlo a občas i na pivo s Honzou, to se taky počítá?

0/0
14.10.2011 14:21

wrah

Nesmysl

Opět opakovaný oblíbený nesmysl o vydatnosti kečupu nebo hořčice. Ale už nikdo neřekne to, že si snad nikdo nedá k jídlu půl talíře kečupu. A ty dvě větší čerstvá rajčata, která si běžně dá jako zdravou a lehkou oblohu nakonec vydají víc energie, než ta lžička kečupu.

0/0
14.10.2011 13:55

redi

Re: Nesmysl

kečup moc neužívám, ale hořčici si dám ráda a máme pro 2 200g tak na 2 měsíce a to ji občas přidávám i při vaření. Takže souhlas, 5dkg hořčice za měsíc  - po tom asi nepřiberu ;-D

0/0
14.10.2011 14:11

JeDicz

*

Nandejte si na talíř 100g horčice nebo tatarky a pak si odpovězte kolik z té hromady reálně k jídlu opravdu sníte, jak často to jíte a pak si spočtěte kolik kalorií opravdu ušetříte když si dáte jednou za měsíc párek s hořčicí, nebo květák s tatarkou....

0/0
14.10.2011 13:55

aquilah

Noo,

tak my si zítra dáme vepřo knedlo zelo pěkně po klasicku a naštěstí nás to vůbec nemusí drát, protože naše rodina má úplně opačný problém než zmíněné dámy. Ještě by to chtělo dortíček - ale to už pak zase bude práce, a proto člověk asi moc nepřibere ;-D.

0/0
14.10.2011 13:21

MightyFucker

Co to je za blbost...

To jsou rady... Prej české kuchyně se vzdávat nemusíte, nevím jestli jsem jenom já divnej, ale jogurtovej dresink je chuťově úplně něco jinýho než tatarka nebo majonéza... Ještě tu schází svíčková bez smetany a moravskej vrabec s kurecich prsou s rýží... Ten hubnoucí business je hroznej...

+1/0
14.10.2011 13:17

vitka

Re: Co to je za blbost...

Máte pravdu,i svíčková se dá zahustit rozmixovanou zeleninou a místo smetany na chuť trošku mléka. Ale ta chuť to není,to mi věřte. Kdo nemá kila navíc,ať to ani neřeší.A jogurtový dresink - fuj,raději nic.

0/0
14.10.2011 17:38

Alfie

Re: Co to je za blbost...

Svíčková se dá udělat s takovým množstvím zeleniny, že na konci je nutno ji naopak ředit, nikoli zahušťovat - smetany stačí trocha a chutná to výtečně! Ostatně zahušťování bývá v podstatě náhražka, nastavování jídla pro více strávníků. Ale nahrazovat smetanu a majonézu jogurtem je skoro zvrhlost - přece toho nemusím sníst vagón, stačí menší porce, ale chutná a kvalitní.

Mimochodem ty tolik proklínané české knedlíky nejsou nic jiného, než mouka, voda či mléko a kvasnice. Kvasnice samy o sobě jídlo energeticky nezatěžují, tak proč je český knedlík "fuj" a italské těstoviny skvělé? Obojí je z mouky a ty pravé italské těstoviny zalité hustou smetanovou omáčkou rozhodně dietní nejsou :-)

0/0
15.10.2011 12:22

Jarmila 1

Re: Co to je za blbost...

presne tak, navic ty "taliani" jsou taky pekne kulati z tech jejich testovin, tak nevim o cem mluvi. Navic zadne vitaminy jenom kalorie. Taky pouzivaji hodne oleje na pripravu ruznych jidel. Rv Taky bych mohla napsat "fuj";-)

0/0
17.10.2011 0:41

bezmoc

české kuchyně....

A té prostřední - Heleně - je vážně 30 let? Vypadá tak na 50!!!!!

0/0
14.10.2011 12:50

síma25

Re: české kuchyně....

Taky mě to napadlo, že je to asi překlep.

0/0
14.10.2011 13:23

halagajda

Re: české kuchyně....

Ja jsem panim fandila az ted koukam ze ta nejstarsi je v mem veku8-o To je mazec, vsem bych hadala aspon 10 let vice...

0/0
14.10.2011 13:59

orinka3

Re: české kuchyně....

ono je to docela blbě focené, v tomto úhlu bude ošklivá a stará každá z nás.;-)

0/0
14.10.2011 16:24

Kávička

Re: české kuchyně....

to asi ten kečup

0/0
14.10.2011 14:28

aleale

a když nemáte

citrón, tak tam dejte limetku, a když nemáte limetku, nedávejte tam nic...

0/0
14.10.2011 12:45

Hroznej puberťák

Ad co kdo ještě nezná

... zkuste si někde sehnat bejčí koule ;-)

0/0
14.10.2011 11:26

Brundi

Re: Ad co kdo ještě nezná

Moc to tu nevykrikuj nebo o svou chloubu prijdes. :-P;-)

0/0
14.10.2011 11:27

Hroznej puberťák

Re: Ad co kdo ještě nezná

Jo jo, tady při nákupu na velikosti záleží, je třeba si ohlídat, zda v tom kterém konkrétním případě vyhrál toreador nebo bejk ;-)

0/0
14.10.2011 11:29

_m-

Re: Ad co kdo ještě nezná

pamatuju z dětství. Otec  (byl výborný kuchař), je občas dělával. Asi mě moc nenadchly, protože si jejich chuť  vbec nevybavím.

0/0
14.10.2011 11:28

orinka3

Re: Ad co kdo ještě nezná

chuť je velmi jemná, proto to chce zvýraznit kořením. Rozhodně to ale nemá nějaký samčí pach. Kdo si pamatuje vemínko, to se dělávalo hlavně jako řízek, tak je to trochu podobné, ale rozhodně lepší, jemnější a není to tak nasládlé.

0/0
14.10.2011 11:42

orinka3

Re: Ad co kdo ještě nezná

V Globuse je mají pořád, čerstvé chlazené a mražené jsem viděla v Inpostu. Nakrájet na plátky, nechat ležet v mléce a pak buď smažit klasicky jako řízek, anebo na nudličky dusit s kořením....receptů je hodně. Není to určitě nedostatkové zboží jako kdysi.

0/0
14.10.2011 11:40

Hroznej puberťák

Re: Ad co kdo ještě nezná

Fakt? To by mě nenapadlo, hledat je v Globusu.

0/0
14.10.2011 12:02







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.