Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Tiramisu po česku aneb tři volné variace na slavný italský dezert

Milovníci pravého italského tiramisu budou možná ohrnovat nos nad napodobeninami, ve kterých chybí mascarpone nebo vejce. My však víme, že život může být sladký i se surovinami běžně dostupnými v každém venkovském supermarketu. A komu nejede káva, ten může vyzkoušet ovoce pod nadýchanou peřinou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

orinka3

kdyby se to jmenovalo jinak

nebylo by o čem mluvit. Ty moučníky jsou určitě dobré, ale žádné Tiramisu to prostě není.

+1/0
21.9.2011 17:47

Mražená spermie

Re: kdyby se to jmenovalo jinak

však se to taky jmenuje jinak. Nikde se nepíše že to je tiramisu.

0/0
22.9.2011 12:30

net.Xtreme bojuje s eXtremismem

1) Tiramisu je z Mascarpone

Nechápu, jak proti tomu může někdo brojit a pojmenovávat náhražky tiramisu

2) To ovocné nakonci vydávat za tiramisu je mimořádně odvážné...

Neříkám, že to nemohou být dobré dezerty, ale tiramisu to prostě není a nemá to s ním ani mnoho společného.

Kromě toho ingredience na Tiramisu se dnes dají sehnat v hypermarketech bez problémů a v některých supermarketech také, je pravda, že půlkila kvalitního tiramisu vyjde lehce přes sto korun, ale proč štřit na Tiramisu a neudělat si něco jiného? Za chvíl itu bude recept na medovník bez medu a makovec bez máku...

+1/0
21.9.2011 17:01

Brundi

Re: 1) Tiramisu je z Mascarpone

Kdo proti cemu broji? O mascarpone je to napsane uz v prvnim odstavci, tak kliiid!

0/0
21.9.2011 18:12

net.Xtreme bojuje s eXtremismem

Re: 1) Tiramisu je z Mascarpone

A proto ohrnuji nos dost důrazně na to, aby bylo poznat, že jsem příznivec Tiramisu.

0/0
21.9.2011 19:05

Brundi

Re: 1) Tiramisu je z Mascarpone

Ja jsem priznivce jak tiramisu, tak povedenych alternativ z pomazankoveho masla, ale ze vseho nejvic masa. ;-)

0/0
21.9.2011 19:12

net.Xtreme bojuje s eXtremismem

Re: 1) Tiramisu je z Mascarpone

No ale jde o to, že masu neříkáš tiramisu:-)

0/0
21.9.2011 22:00

Brundi

Re: 1) Tiramisu je z Mascarpone

Ale vzdyt to oni taky nerikaji. Tiramisu je jen v nadpisu jako jednotici titulek pro jine dezerty tak trochu na zpusob tiramisu.

0/0
21.9.2011 22:07

Kei: místní od roku 2001

Tiramisu je z mascarpone.

Nic jiného se za tiramisu neoznačuje. Mascarpone má např. každá Billa.

+4/0
21.9.2011 16:12

Perucini

Re: Tiramisu je z mascarpone.

Souhlas, nechápu proč to všude przněj!! Mascarpone stojí 250ml 40kč!!

+1/0
21.9.2011 16:27

Zelenej Raul

Co je to za klauni?

Děláte jako by se mascarpone a vajíčka nedaly dnes běžně koupit v supermarketu. ;-D

0/0
21.9.2011 14:52

keldas

Re: Co je to za klauni?

Já myslím, že to není kvůli toho, že by nešlo sehnat Mascarpone. Já používám pomazánkové máslo běžně do moučníků už hodně dlouho a je osvědčené - hlavně není tak tučné a to některé dámy v mém okolí velmi rády slyší ....:)

0/0
21.9.2011 16:13

Perucini

Re: Co je to za klauni?

Nojo, ale z toho pomazánkového másla je to naprosto nesrovnatelný rozdíl!!! To je jako kdybych srovnával cuť piva s rumem.

+2/0
21.9.2011 16:23

keldas

Re: Co je to za klauni?

Takový zásadní rozdíl to není. Ti co to zkoušeli to většinou nepoznají ...

0/0
21.9.2011 16:31

lepidlo999

Re: Co je to za klauni?

Nepoznají? Já to poznám bezpečně. Nedovedu si představit člověka, který to nepozná.....

0/0
21.9.2011 16:53

dscs

Re: Co je to za klauni?

mozna pokud od rana do noci pojida glutamat nahrazky, polotovary atd., muze mit otupeli chut... ja nevim

0/0
21.9.2011 23:11

roedor

Re: Co je to za klauni?

hm, to znám. Kamarádka taky dělá omáčku na těstoviny z nějakýho 20% "sýra". Když jsem jí uvařila pořádnou omáčku z tučnějšího sýra, tak se hned divila, jak to dělám, že je o hodně lepší než ta její. A nemusí jí na ty těstoviny dávat tolik;-)

+2/0
21.9.2011 16:31

keldas

Re: Co je to za klauni?

Osobně mám taky radši tírámísu s Mascarpone, ale zkusit se má vše a pomazánkové máslo je důstojná náhražka

0/0
21.9.2011 16:35

sluni-sluni

Re: Co je to za klauni?

ale vůbec, stačí si jen uvědomit co to mascarpone je, z čeho se to tirramisu má dělat... tudíž používat pomazánkové máslo do moučníku tohoto typu považuji na č.nárnu typu babica... a je to přímá cesta jak zničit rodině zažívání

+3/0
21.9.2011 16:44

lepidlo999

Re: Co je to za klauni?

Naprostý souhlas !

0/0
21.9.2011 16:54

Brundi

Re: Co je to za klauni?

Na chuti to poznas, ale zazivani do toho zas netahej.

0/0
21.9.2011 18:33

svarak_z_krabicaku_reborned

Nějaká chybička či co?

V článku jsou popsány nějaké řezy, kdy bude ten článek o tiramisu?

+1/0
21.9.2011 14:40

Bětka

Re: Nějaká chybička či co?

Jen mě tak napadlo: po tom českém "tiramisu", dosti dlouho týrám mísu....;-D

0/0
21.9.2011 14:59

dscs

br

proc to prasit? proc tomu rikat tiramisu? inu, babicovske triky neomrzi

+4/0
21.9.2011 14:10

keldas

VTIP

Víte jaký je rozdíl mezi MacGyverem a Babicou?

MacGyver udělá z lejna bombu, Babica pomazánku

+6/0
21.9.2011 14:08

keldas

Toto jsem daval na net před dávnými časy

Viz:

http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=16518

0/0
21.9.2011 14:07

Perucini

Re: Toto jsem daval na net před dávnými časy

hmm, tak tím bych se moc nechlubil!!! 8-o

0/0
21.9.2011 16:25

keldas

Re: Toto jsem daval na net před dávnými časy

Pročpak ne, zkus to a uvidíš ... Není to Tiramisu ala original, ale jako moučník to je dobré. Většina to ani nepozná, že to je z pomazánkového másla.

0/0
21.9.2011 16:32

Perucini

Re: Toto jsem daval na net před dávnými časy

Sem to bohužel už zkusil, v restauraci co si říkala Italská!!

0/0
21.9.2011 16:35

lepidlo999

Re: Toto jsem daval na net před dávnými časy

Sem to taky zkusila - sousedka s tím přišla. Již po prvním soustu jsem to odložila, teprve pak se přiznala, co v tom je....

0/0
21.9.2011 16:58

Brundi

Re: Toto jsem daval na net před dávnými časy

Ty jsi taky host k pohledani. ;-D

0/0
21.9.2011 18:31

Horten10

mascarpone

http://sk.wikipedia.org/wiki/Mascarpone

Mascarpone sa dá kúpiť v obchode, jeho príprava však nie je zložitá. Zohrejeme 1 liter smotany na približne 90°C, pridáme 5 ml kyseliny citrónovej alebo zodpovedajúce množstvo citrónovej šťavy a zmes pomaly premiešavame cca. 10 minút, až kým sa smotana nezrazí. Zmes necháme odkvapkať v utierke.

0/0
21.9.2011 14:00

dscs

Re: mascarpone

akorat ze to potom nebude mascarpone, ale neco, co ma jine slozeni, jen se tomu vzdalene podoba

0/0
21.9.2011 14:11

barnaked

Re: mascarpone

no nevim, to spis vypada na ricottu, mascarpone je totiz hodne, ale hodne tucna slehacka, spise se to blizi k maslu.

0/0
21.9.2011 14:11

AAA2

Re: mascarpone

hmm a pokud to srazis citronem misto kyseliny vinne, neni to ve vysledku neco podobnyho jako kdyz to nahradis tvarohem nebo tim pomazankovym maslem? ;-D

0/0
21.9.2011 14:12

dscs

Re: mascarpone

presne. hlavne to vyjde cenove stejne, jen je s tim vice prace:D

0/0
21.9.2011 14:19

sochus

To jsou zase nějaké babicoviny

Jak udělat rumpsteak z kuřecích prs, aby to stálo jako bramborový guláš.

+2/0
21.9.2011 13:52

sochus

Re: To jsou zase nějaké babicoviny

...a když nemáte Parmskou šunku, dejte tam turistický salám

+1/0
21.9.2011 13:54

svarak_z_krabicaku_reborned

Re: To jsou zase nějaké babicoviny

Když nemáte ani turisťák, nedávejte tam nic...

0/0
21.9.2011 14:42

Karl99

Napodobeniny OK

Dělal jsem v luxusní restauraci v době, kdy u nás Mascarpone nebylo k sehnání a musím říct, že když se to nechalo dobře uležet, tak ty napodobeniny byly mnohdy lepší než originál - známá byla hlavně ta s pomazánkovým máslem a ještě z taveného sýru Apetito. Nutno ovšem podotknout, že je docela problém sehnat pomazánkové máslo SKUTEČNĚ bez příchuti, obvykle je tam např. trošička česnekové příchuti a to se ve výsledku velmi vadí.

0/0
21.9.2011 13:39

roedor

Re: Napodobeniny OK

Apetito???8-o8-o8-o No fůůůůůůůůůjRv

+1/0
21.9.2011 13:41

Karl99

Re: Napodobeniny OK

Zní to hrozně, ale fakt to s tím bylo skvělý.

0/0
21.9.2011 13:44

Perucini

Re: Napodobeniny OK

tak to teda dobrou chuť,

0/0
21.9.2011 16:35

janduben

Re: Napodobeniny OK

zajimalo by mne co je to za luxusni restauraci ktera vari italskou kuchyni a neni schopna opatrit si suroviny i kdyby pro ne mela jednou tydne poslat do italie vlastni auto

+1/0
21.9.2011 13:43

janduben

Re: Napodobeniny OK

no vono by vlastne stacilo kousek do nemecka nebo rakouska

0/0
21.9.2011 13:44

Karl99

Re: Napodobeniny OK

To nebyla restaurace vařicí jen Italskou kuchyni, takže v době po revoluci by takhle museli objíždět celý svět.

0/0
21.9.2011 13:47

svarak_z_krabicaku_reborned

Re: Napodobeniny OK

Top nebyla žádná luxusní restaurace, ta si na to jen hrála. Rv

+1/0
21.9.2011 14:43

Karl99

Re: Napodobeniny OK

To je fakt, byla jen vyhlášena nejlepší restaurací v ČR a je žhavým kandidátem na ocenění Michelin.

0/0
21.9.2011 15:28

svarak_z_krabicaku_reborned

Re: Napodobeniny OK

Tak Michelin, jo? Ale to až po tom, kdy jste z ní byli vyhozeni vy a vám podobní, kteří byli spokojeni s "tiramisu" z náhražek, ne?

0/0
21.9.2011 15:32

Karl99

Re: Napodobeniny OK

Tak jo Brouku Pytlíku s tebou se dál bavit nemá smysl, bohužel vás v diskuzích neustále přibývá a mě přechází chuť vůbec psát do diskuzí, nemám zapotřebí se s takovýma pit.... přít o něco co je pravda, navíc mimo téma.

0/0
21.9.2011 15:47







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.