Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Druhý díl zahraničních receptů: tiramisu, kung-pao i salát Caesar

Někdo má slabost pro italskou kuchyni, jiný se těší na dovolenou do Řecka kvůli tzatziki a jehněčímu, další vymetá indické restaurace a užívá si pikantní jídla. Vyzkoušejte šestici nejoblíbenějších receptů z dovozu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

ODSCSSD 5

varte si jak chcete... ale pak k tomu vymyslete svuj nazev

nerikam ze tento salat nemuze byt dobry... asi by mi chutnal i vic ale proste to neni Caesar....  pak si nekdo objedna v restauraci Caesar a bude nadavat ze tam nema vajicka a rajcata....

+2/0
29.8.2011 9:03

Richard Kába

Re: varte si jak chcete... ale pak k tomu vymyslete svuj nazev

Presne tak, tohle skutecne neni salat Caesar. Navic to na obrazku vypada jako ledovy salat. A ta kudrnka na vrchu, to uz je vyslovena drzost :)

Tohle by se mohlo jmenovat maximalne: Salat Caesar s kurecimi nugetky a rajcaty ... pak ano ... ale toto ...

0/0
29.8.2011 9:55

Richard Kába

Re: varte si jak chcete... ale pak k tomu vymyslete svuj nazev

S ostatnimi recepty je to podobne ...

0/0
29.8.2011 9:55

Richard Kába

Re: varte si jak chcete... ale pak k tomu vymyslete svuj nazev

Salat Caesar s kurecimi nugetky a rajcaty a vejcem ... to jsem uplne prehlid :)

0/0
29.8.2011 10:01

notburga

Řecká kuchyně

Také miluju řeckou kuchyni. A takové sfuggato mytilinis je prostě bašta!

http://www.jaktak.cz/jak-pripravit-sfuggato-mytilinis-recept.html

0/0
28.8.2011 11:02

visnery

recka kuchyne - mnam! :)

Recky spenatovy kolac, mnaaaaaaaaaaam!!!!

http://blog.zarohem.cz/clanek.asp?cislo=1261

0/0
28.8.2011 9:52

DahliaPinata

Pseudorecepty

Jsou to pseudorecepty jeden vedle druhého. A autorka článku patrně nikdy v životě ani jeden z těchto receptů nevyzkoušela. Musaku dělám dost často a nedovedu si představit, co bych dělala dvě hodiny. To snad i s cestou k řezníkovi a vlastnoručním mletím masa by mi to trvalo tak dlouho. Na tiramsu mám domácí recept od Italky a v žádném případě do krému nepatří bílkový sníh. Navíc bych se bála něco takového nabídnout hostům kvůli možné salmonele. Podle původního receptu se žloutky šlehají v páře. A vídeňský štrůdl je buď tažený, s těstem tenounkým jak papír, nebo tzv. cukrářský. Salát Cézar už tu byl zmíněn... rozhodně bych ho nekazila opečeným suchým masem.

0/0
28.8.2011 9:50

DahliaPinata

Re: Pseudorecepty

..a ještě něco... jak se do musaky dostal parmezán???

0/0
28.8.2011 9:51

s(h)arka

Re: Pseudorecepty

asi babica....:-/

0/0
28.8.2011 22:17

Grimkin

Re: Pseudorecepty

!!A tohle je taky špatně: Chilli con carne?! No, to by ta výslovnost byla jiná... jen Chili - čili, dvě ll jsou jako j/ď - a čiďi to fakt není...

0/0
28.8.2011 10:06

síma25

Re: Pseudorecepty

K tomu tiramisu bych ještě doplnila, že v postupu je uvedeno "přišleháme do mascarpone". Mascarpome se nikdy nešlehá, hned se zdrce, jen se lehce míchá metličkou. Že tam nepatří sníh se rozhodně shodnem. Ale musím se přiznat, že místo vajec někdy dávám vaječný likér - když nemám čerstvá domácí vajíčka.

0/0
28.8.2011 18:51

lihoslavdluhousek

Re: Pseudorecepty

pseudokomentar, ktery se snazi vnutit predstavu ze jen vy mate jediny povoleny pristup k vareni. typicky receptovy fasismus

0/0
28.8.2011 22:22

DahliaPinata

Re: Pseudorecepty

Nikoliv. :-) Jsou to závažné chyby v receptu, které mohou vést až k znehodnocení pokrmu. Když budete šlehat mascarpone, skutečně se srazí. A salmonelu už jsem měla, nic příjemného to není... Když je musaka starý řecký recept a parmezán italský sýr, někde je chyba...

0/0
29.8.2011 8:54

lihoslavdluhousek

Re: Pseudorecepty

dalsi pseudokomentar. pri domacim vareni nikdo nema povinnost varit podle VASI chuti a VASICH nazoru ale podle svych

0/0
29.8.2011 10:56

LUCKA.KOBRA

Re: Pseudorecepty

ať si každý vaří jak chce, ale když zmrší recept na Caesar selát rajčatama, pak už to není Caesar salát, ale salát Mařenky z Horní Dolní

0/0
29.8.2011 13:06

DahliaPinata

Re: Pseudorecepty

Netvrdím, že musí mít moje chutě a používat můj recept. Ale má nazývat věci správnými jmény ... a hlavně o vaření má psát někdo, kdo umí vařit a nenadělá v receptech technologické chyby. Krém na tiramisu udělaný přesně podle zde uvedeného receptu by se nejspíš srazil, nemluvě o riziku salmonely. To je jako když někomu dám recept na vánoční bramborový salát a vynechám kořenovou zeleninu, přidám trochu hlávkového salátu, mahonézu nahradím rozředěným tvarohem a na závěr napíšu, že když si dotyčný chce ušetřit práci, může místo vařečky použít ruční šlehač.

0/0
29.8.2011 13:23

Kresinka

Re: Pseudorecepty

tak. Kde je vejce za studena, tam nebezpečno. Já dělám taky variaci na tiramisu a aspoň tedy mé snaše to děsně chutná. Krém ušlehám z čistého pomazánkového másla a šlehačky,  piškot máčený v kávě s rumem proložím krémem a nakonec posypu kakaem.

0/0
30.8.2011 15:55

DahliaPinata

Re: Pseudorecepty

Ten recept znám, je dobrý, ale je to takové tiramisu po česku. Osobně mi v tom vadí rum, ten mi nechutná v ničem, ale to je jen věcí osobní chutě.  Já dávám mascarpone (respektive mascar - výrobce je český, chutná prakticky stejně jako originál, ale znám jediný obchod, kde ho mívají) a žloutky poctivě šlehám v páře. Ostatně tak je to v originálním italském receptu, který jsem dostala od Italky.

0/0
30.8.2011 16:38

druhej malej Jarda

VÍDEŇSKÝ ŠTRÚDL

se rozhodně nedělá z lístkového těsta...tento recept je bohužel jen další "variace" . Uniká mi, proč se v nadpisech mluví o zahraničních receptech a pak následují "variace".

0/0
28.8.2011 9:23

Grimkin

Re: VÍDEŇSKÝ ŠTRÚDL

!!!!!!A tohle je taky špatně: Chilli con carne?! No, to by ta výslovnost byla jiná... jen Chili - čili, dvě ll jsou jako j/ď - a čiďi to fakt není...;-D

0/0
28.8.2011 10:07

lihoslavdluhousek

to tady bude zase pseudopohlreichu

tvrdicich ze jen oni maji jedinou povolenou verzi nejakeho receptu

nejlepsi na tom je, ze tihleti odpornici si neuvedomuji dve veci

1. ze se sami nikdy neshodnou mezi sebou kdo ma tu jednu jedinou nedotknutelnou verzi

2. ze vareni doma neni vareni restauracni a je o chuti ktera neni nikdy stejna

0/0
28.8.2011 7:55

sn63

Re: to tady bude zase pseudopohlreichu

To je pravda nadhodte svičkovou a to je názoru spoustu .

0/0
28.8.2011 8:15

GhostDogXXL

Re: to tady bude zase pseudopohlreichu

Samozřejmě, že receptů je na světě tolik, kolik je kombinací surovin. Ale jestli se něco jmenuje Caesar salát, vymyslel ho Caesare Cardini docela nedávno, tak když chci prodávat něco takového, tak to musím z "jeho" surovin" vyrobit. Jinak to prostě není Caesar salát.

Jako bych udělal vánoční bramborovej salát a řekl, že je to Caesar, ale s bramborama, cibulí, vajíčkem, atd. ale bez římskýho salátu, dresinku a krutonů ;-D.

0/0
28.8.2011 14:33

lihoslavdluhousek

Re: to tady bude zase pseudopohlreichu

a umite cist ?

pokud se neco jmenuje variace na, tak to ma byt originalni recept ? no mozna pro analfabety co neznaji vyznam slova variace :) navic vam garantuji ze je x caesar salatu, neni jediny na milimetr presny postup, i sam zdenda lysoun jich ukazoval par, a tvrdil jen (on ne tvurce receptu) ze se musi par veci dodrzet, takze smula ;-D

0/0
28.8.2011 21:51

lihoslavdluhousek

Re: to tady bude zase pseudopohlreichu

p.s. myslite ze caldini NIKDY neupravil svuj recept, vzdy byl na miligram presny jako predtim ? tak to byl bohem ;-D

0/0
28.8.2011 21:57

lihoslavdluhousek

Re: to tady bude zase pseudopohlreichu

p.p.s. kdyz si davate pouze ten jediny mozny originalni papate ho s patentovanym dresinkem nebo podle verze dcery caldiniho rose ktera tvrdi ze ma originalni papa recept ? ;-D uz vam dochazi jakeho prazdneho a bezobsazneho snobstvi jste se dopustil, protoze ten vas jediny povoleny ma minimalne prokazatelne dve ruzne verze tudiz neni jediny (a to naznacuje ze jsou dalsi a dalsi a dalsi)

0/0
28.8.2011 22:07

LUCKA.KOBRA

Re: to tady bude zase pseudopohlreichu

bohužel pro vás Caesar salát má opravdu jednu variantu, zbytek je prostě salát. A neslovíčkujte tady s gramáží, jde o ingredience. A rajče tam opravdu být nemá

0/0
29.8.2011 13:09

iDoktor

Taky mě to praštilo do očí

Navíc Caesar je sama o sobě skvělá záležitost, řekl bych skvost mezi saláty na kterém si čas od času pochutná i člověk, který bez jinak masa nedá ránu. Nevím proč takovou pochoutku prznit tím, ýe do toho nasypu vejce, rajčata a suchý kuřecí prsa. Chybí už jen ajdam na konec Rv

0/0
28.8.2011 7:19

lihoslavdluhousek

Re: Taky mě to praštilo do očí

a co trebas proto, ze autorky chutove bunky jsou jine nez vase a ty vase nejsou povinne pro cely svet ?

0/0
28.8.2011 7:56

kmu

Re: Taky mě to praštilo do očí

Souhlasím, je málo jídel, u kterých mi vadí "variace" Caesar je jedno z nich. V restauraci si ho prakticky nedávám, málokde ho umí, dělám ho doma, striktně podle klasického receptu. I ančovičky jsem se díky němu naučila jíst:-).

0/0
28.8.2011 8:26

dscs

babica na ona dnes?

po ty tradicni recepty tak menite az babicujete?

0/0
28.8.2011 7:01

GhostDogXXL

Tak...

...ještě že to aspoň přímo v článku nazvali "variace" na salát Caesar. Protože to co podle tohoto receptu vytvoříte nemá s oroginálním receptem moc společného :). Takže něco ve smyslu dobrou chuť Vám přeje Babica Rv.

+1/0
28.8.2011 6:54

dscs

Re: Tak...

az ted to ctu. presne nechapu, proc to tak nici, krasa tehc jidle je v overene vyvazenosti chuti

0/0
28.8.2011 7:01







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.