Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Uvařte si doma, co vám chutnalo na dovolené: pizzu, quiche, fondue

Na českou klasiku, jako je vepřo knedlo zelo či svíčková, nedáme dopustit, ale do zdejších kuchyní pronikají i jídla vonící dálkami, a je jedno, jestli z Východu či ze Západu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

s(h)arka

proč děláte z lidí blbce????

kdo by se s tím v tomhle vedru dělal? A pak, je potřeba obnovit českou kuchyni,regionální jídla ...proč se tím nezabýváte? Ono je jednodušší sem frknout recepty , jaké jste sem dali, co????

0/0
27.8.2011 5:39

Cleopatra

Re: proč děláte z lidí blbce????

Pravda, fondue je vylozene zimni jidlo a vubec nejlepsi na horach po lyzovacce.

Hamburger nebo quiche servirovane s peknym salatem jsou chutne letni vecere.

Bujon do hamburgeru me zvedl ze zidle!g.idnes.cz" alt="Rv">

0/0
28.8.2011 12:54

notordluhousek

vsadil bych se

ze ti co kritizuji tyto neprave recepty by se mezi sebou porvali o to kdo ma ten jediny pravy a povoleny a sami mezi sebou by si nadavali do babicu. tak to je uz z receptovou totalitou kazdy diktator je ten jeden jediny :)

0/0
26.8.2011 18:06

kybl

Pizza

Kde sebrala tenhle recept na Margheritu proste nechapu.Do testa se v  zadnem pripade nedava olivovy olej. Taky tam nepatri cesnek a parmazan.

0/0
26.8.2011 17:15

Pajus

Re: Pizza

nechytrači tady...je všeobecně známo, že existuje spoustu způsobů přípravy pizzy

0/0
26.8.2011 17:38

net.Xtreme V.

Re: Pizza

To jo ,ale do Margherity česnek a zejména parmazán nepatří.

0/0
26.8.2011 17:40

Pajus

Re: Pizza

Tak to je samozřejmý, ale olej se do těsta dá dát

0/0
26.8.2011 17:41

net.Xtreme V.

Re: Pizza

To nerozporuji, dokonce i ten olivový.

0/0
27.8.2011 20:25

Kluuk

Re: Pizza

Tak to se ovšem mýlíte, milý Kýble. Do těsta se naopak olivovy olej (extra virgin) samozřejmě dává.g.idnes.cz" alt="!!"> S česnekem a parmazanem pravdu máte.

+2/0
26.8.2011 17:41

Inkvizitor Johny

Re: Pizza

Tak g.idnes.cz" alt="R^">

0/0
26.8.2011 22:06

Fiara.L@seznam.cz

???

Jak se rozbíjí velké kusy mletého masa?A navíc vařečkou?To jsou mi věcig.idnes.cz" alt=";-D">.

0/0
26.8.2011 15:32

Inkvizitor Johny

Re: ???

Jste nikdy nedělala mleté maso? Prostě ty kousky, které tvoří hrudky rozmašírujete. Ale přiznávám, že je to hloupě napsané v tom článku g.idnes.cz" alt=":-)">

0/0
26.8.2011 17:03

visnery

kalamary

Zrovna si pochutnavam na grilovanych kalamarech podle reckeho receptu. Mnam :)

blog.zarohem.cz

0/0
26.8.2011 14:54

tyfus007

...

Ty recepty snad pise Jirka Babica g.idnes.cz" alt=";-D">

0/0
26.8.2011 14:50

orinka3

co je to za podivný boršč?

Nikde nevidím žádné maso a do boršče patří víc druhů masa, tohle je zeleninová polévka s červenou řepou.

0/0
26.8.2011 13:39

ivoš

Re: co je to za podivný boršč?

Budeš se divit, existují i bezmasé boršče. Ale mohlo to být v titulku, že to je VEG.

+1/0
26.8.2011 15:03

Bob-an

Re: co je to za podivný boršč?

Tjn, a taky ja jsem zvykly delat borsc z kysaneho zeli....

0/0
27.8.2011 0:48

Scarlett from Scottland

teda to je diskue

tak to ty recepty ani číst nebudu :-) a udělám prostě rajskou

0/0
26.8.2011 13:33

Hairy_ass

Hamburger

Máhat hovězí maso ve worcesterovce, bujonu a ve strouhance? Fuj, velebnosti!

+3/0
26.8.2011 13:27

igamenir

Každý je hned kritikem.

Co kdybyste místo nadávání na místní recepty rovnou řekli svoje, abyste poučili ostatní a ukázali, jak jste chytří a zkušení?

Pokud bych já kritizoval, tak že to jsou naprosto "obyčejná jídla", které není problém najít v hospodách po čechách, někdy dokonci i v poledním menu. Čekal bych něco více netradičního. Třeba recept na Mallarquin, který mi na dovolené hodně chutnal.

0/0
26.8.2011 13:26

sodekcz

Re: Každý je hned kritikem.

Ale tady nejde vůbec o to, jestli je jídlo obyčejné. I obyčejné jídlo může být lahůdka. Jde o to, jakým postupem a jakými surovinami bylo vytvořeno.

0/0
26.8.2011 13:35

igamenir

Re: Každý je hned kritikem.

Nesouhlasím. O suroviny nejde, jde spíš o ta netradiční jídla. Titulek totiž zní - "Uvařte si doma, co vám chutnalo na dovolené" - tedy by měli být recepty na jídla, která se u nás nedělají, ale jsou tradiční v turistických zemích a mohli jsme si je tam zkusit a teď si je chce udělat doma. Z čehož vyplývá, že to doma budu muset přizpůsobit českým podmínkám, surovinám a postupům. Pokud to přizpůsobit nechci, musím si na to jídlo jet opět do té ciziny.

0/0
26.8.2011 16:54

net.Xtreme V.

Re: Každý je hned kritikem.

O suroviny jde. Můžu tě ujistit, že takové (ne)obyčejné Tiramisu v závislosti na surovinách a přípravě může být hodně podprůměrná cukrovinka i se rovnat nejlepším dortům. A to i s českými (v Česku sehnatelnými) surovinami.

0/0
26.8.2011 17:39

Andrea Šretrová

...

Mrkev do fondue g.idnes.cz" alt="8-o">

0/0
26.8.2011 13:18

_m-

Re: ...

Kvlůli vašemu dotazu jsem si to přečetla. Ona nedává mrkev DO fondue, ale K

0/0
26.8.2011 13:24

Andrea Šretrová

Re: ...

Uf, tak to se mi ulevilo, ja jsem cetla jen ty suroviny a kdyz tam byl ten svazek mrkve a cibulky uprostred ingredienci, tak jsem se zdesila... Zatim jsem se totiz nesetkala s tim, ze by nekdo umistil oblohu ci prilohu doprostred receptu :-).

0/0
26.8.2011 15:06

_m-

Re: ...

detailistko g.idnes.cz" alt=";-)">

0/0
26.8.2011 17:23

sodekcz

Docela slušný návod

jak zprasit kvalitní pokrmy.

+1/0
26.8.2011 13:08

jirka-zlin

Vážená paní(slečno) Smetanová,

po přečtení Vašeho článku Vám musím říci: nevím v jakém oboru jste vyučená,ale věnujte se prosím práci jakékoliv,ale jiné! Co recept,to paskvil.Kdyby jen drobnosti,ale vy v těch receptech máte základní chyby a většinou i naprosté nesmysly. g.idnes.cz" alt="Rv">

+1/0
26.8.2011 12:44

masaj2

Už nerad

Proboha ty už žádné rady o vaření nedávej. Pak se člověk nemůže divit že mladý holky neumí vařit když čtou tvé články. Nejdřív si přečti originální recepty. Ty to tvá pseudojídla jsou jasný důkaz toho že nevíš jak se které jídlo dělá.

+1/0
26.8.2011 11:10

Ravenek

A z toho hamburgeru...

A z toho hamburgeru je už úplně na blití. Kde jste ty recepty vyhrabali, u vietnamců na nádraží? Maso na burger se dává zásadně čisté, pouze sůl a trocha pepře, aby vynikla chuť masa. Míchat do toho bujón a strouhanku?!

+2/0
26.8.2011 10:49

accu

Re: A z toho hamburgeru...

moje rec...

0/0
26.8.2011 11:07

lm3

Re: A z toho hamburgeru...

Tak nějak... + osobně znám v hamburgerech cibuli spíš syrovou a chutná mi to daleko víc :) Tohleto nevím, jak nazvat...

0/0
26.8.2011 22:43

Bob-an

Re: A z toho hamburgeru...

Ale delaji se bezne i osmazenou cibuli, kdyz je dobre udelana tak je celkem dost dobre....

0/0
27.8.2011 0:50

Ravenek

Margherita

Parmazán? A co třeba parmskou šunku nebo ančovičky? Parmazán obecně nemá na pizze moc co dělat, natož na margharitě...

+1/0
26.8.2011 10:45

net.Xtreme V.

Re: Margherita

Taky koukám...

0/0
26.8.2011 12:24

jirka-zlin

Re: Margherita

A co by dělaly na Margheritě ančovičky nebo šunka?? To je stejná kravina jako ten parmazán.Ano na pizzu klidně,ale potom se nemůže jmenovat Margherita

0/0
26.8.2011 12:39

Bob-an

Re: Margherita

Tak byla asi prave narazka na to, ze kdyz tam pere parmazan tak tam muze dat i ancovicky.....

Ale parmazan na pizze jsem teda nejed, jeste stesti ze na tu "pizzu" pani kucharka nepridala kecup :-D

0/0
27.8.2011 0:52

paiementenespeces

Uvarit si doma,co vam chutnalo na dovolene nelze,

vlastne lze,ale za podminky,ze si privezete kvalitni suroviny. Z  masa dostupneho v CR fondue nikdy nepripravite.

0/0
26.8.2011 10:44

AceBird

Re: Uvarit si doma,co vam chutnalo na dovolene nelze,

:-)))

0/0
26.8.2011 11:46

ivoš

Re: Uvarit si doma,co vam chutnalo na dovolene nelze,

Pořád marně pátrám po mase v receptu na sárové fondue.

0/0
26.8.2011 15:05

ivoš

Re: Uvarit si doma,co vam chutnalo na dovolene nelze,

-sýrové, samozřejmě. Překlep.

0/0
26.8.2011 15:05

Inkvizitor Johny

Pizza

Docela drahý recept na pizzu. Minimálně 100,- na suroviny padne.

0/0
26.8.2011 10:33

Ravenek

Re: Pizza

To jste z hodně levného kraje. Jen těch 100g jejich slavného parmezánu (pravého) u nás vyjde skoro na stovku, stejně tak 400g mozarelly vyjde tak na dvě (z buvolího mléka, samozřejmě)... Kdo chce šetřit ať si koupí mraženou v Tescu za 30

0/0
26.8.2011 10:47

Inkvizitor Johny

Re: Pizza

Přeháníte...Parmazán do 50,- a mozarella by se měla vejít do stovky. Každopádně je to hodně. Stačila by polovina množství.

0/0
26.8.2011 11:48

ctenar99

Boršč bez masa?

To není boršč, ale zelňačka obarvená řepou.g.idnes.cz" rel="nofolow" target="_blank">g.idnes.cz" rel="nofolow" target="_blank">g.idnes.cz" alt=";-D">g.idnes.cz" rel="nofolow" target="_blank">g.idnes.cz" rel="nofolow" target="_blank">g.idnes.cz" alt=";-D">g.idnes.cz" rel="nofolow" target="_blank">g.idnes.cz" rel="nofolow" target="_blank">g.idnes.cz" alt=";-D">

+2/0
26.8.2011 9:28

ctenar99

Re: Boršč bez masa?

zvlášť když na fotce boršče jsou vidět krásné velké kusy (asi hovězího) masa.

A recept je jak pro kytkožrouty. g.idnes.cz" rel="nofolow" target="_blank">g.idnes.cz" rel="nofolow" target="_blank">g.idnes.cz" alt="Rv">g.idnes.cz" rel="nofolow" target="_blank">g.idnes.cz" rel="nofolow" target="_blank">g.idnes.cz" alt="Rv">g.idnes.cz" rel="nofolow" target="_blank">g.idnes.cz" rel="nofolow" target="_blank">g.idnes.cz" alt="Rv">

0/0
26.8.2011 9:36

xhorl33

Re: Boršč bez masa?

a hamburger s bujónem, strouhankou a worcestrem. hnus velebnosti.

+2/0
26.8.2011 10:10

Inkvizitor Johny

Re: Boršč bez masa?

Bych to tak neřešil. Boršč je různý.

0/0
26.8.2011 10:32

Jsem v Ječný

Re: Boršč bez masa?

Taky potřebujete zaručeně pravý recept od Zdendyg.idnes.cz" alt="?"> g.idnes.cz" alt=":-P">

0/0
26.8.2011 11:22







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.