Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

I bez lepku, mléka a vajec vám může chutnat

Většina z nás si představuje dietní jídlo jako beztvaré a nechutné cosi, co je sice zdraví prospěšné, ale nežral by to ani sousedovic Alík po týdenní hladovce. Když proto z nějakého důvodu musíme vyřadit ze svého jídelníčku lepek, mléko, vejce nebo další potraviny, snadno získáme pocit, že už se nikdy v životě dobře nenajíme. Kuchařka Zuzany Kobíkové se snaží dokázat opak.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

kabalenka

pozor na zdravé experimenty

loni jsem měla na farmářských trzích u nějakého vegetariánského stánku na první pohled krásně a chutně vypadající koláč. tak jsem si ho dala a chuť naprosto žádná.;-( Byl totiž hrozně zdravej taky bez všeho možnýho a tím pádem i bez chuti. Přiště si budu dávat pozor.

0/0
13.3.2011 19:24

Boženka Vomáčková

ghdckhcmh

Záslužná práce. Nevím jak dneska, ale tak před deseti lety co se dalo sehnat na bezlepkovou dietu od českých výrobců jak ze slaného tak sladkého pečiva, bylo  hrozně přeslazené nebo tučné případně tuhé a vždycky strašně drahé. Tudíž pokud byly suroviny a recepty, aspoň něco bylo lepší upéct doma.

0/0
26.2.2011 0:25

Agrippa

vida

no samozrejme, ze to jde. Staci trochu preprogramovat bůčkem prorostly cesky quasimozek. ;-D

ani jednu z techto surovin mnoho let k zivotu nepotrebuji a prospivam jak vino V

0/0
25.2.2011 23:27

Inkvizitor Johny

?????????

Co je tohle za debilitu? Proč by se člověk jako neměl normálně najíst, když nejsou vejce, mléko a mouka? To si jako někdo fakt myslí, že všude na světě mají vejce, mouku a mléko? Jedině snad s tou moukou by mohl být u nás problém.

0/0
25.2.2011 16:41

zooz

Re: ?????????

Samozřejmě, že se bez lepku, mléka, vajec, dá normálně najíst. Jde spíš o to ukázat, nakolik se tyto potraviny staly stereotypem v našem stravování, takže mnohé suroviny z našich jídelníčků úplně vytlačily. Proč si místo chleba nedat třeba jáhly? Protože to spoustu lidí ani nenapadne, nebo neví, jak je uvařit, aby opravdu dobře chutnaly...

0/0
1.3.2011 7:42







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.