Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Sražená buchta a nevyklepnutá bábovka. Rady pro lepší pečení

Bábovky a třené buchty jsou nedělní klasikou. Hospodyňka je má za chvíli na stole, nejsložitější na nich bývá tření tuku. Přesto si s nimi řada začátečníků neví rady.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Sobuuulek

Sláva !

Konečně něco NÉ o sexu. I když ten nadpis...8-o

0/0
27.7.2010 1:14

kebab

bábovka

dostal jsem chuť na bábovku, pomóc :-P

0/0
26.7.2010 20:34

1615

Forma na babovku

Nejlepsi forma na babovku je medene  http://ruffoni.thomasspoon.cz/shop/medene-formy-7279  vzdy ji  dostanu na prvni pokus ven :-)

0/0
26.7.2010 16:37


kotatkoxxl

Bábovku vyklápím po vyndání z trouby hned

nejpozději do pár vteřin a nikdy se mi z toho nezdrcla 8-o

0/0
25.7.2010 13:25

_m-

Re: Bábovku vyklápím po vyndání z trouby hned

A vejce šlehám komplet .....

0/0
26.7.2010 17:45

chudacek.blbecek

Re: Bábovku vyklápím po vyndání z trouby hned

A nepotřebuješ pak víc prdopeče?

0/0
27.7.2010 14:33

Lavrentij Berija

Bábovka

http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=31636  Tenhle recept jsem kdysi zaslechl v televizi. Vyzkoušejte, oblíznete všech deset. ;-)

0/0
24.7.2010 17:51

macrelka

nic revolučního..

tuk netřu, rovnou šelhám, vajíčka putují z lednice a sníh nemám dokonalý nikdy. ale dycky je to mňamka, i nadýchaná, nezdrcnutá, vláčná.. tak o co de? :-) jo a formu mám teflonovou, doporučuji :-)

0/0
24.7.2010 15:43

chudacek.blbecek

Re: nic revolučního..

Ale s těma vajíčkama děláš fakt chybu. Akorát šleháním se trochu teplota zvedne, ale že by suroviny měly mít všechny zhruba stejnou teplotu, to je základní pravidlo pečení (krom křehkého těsta, kde je máslo podchlazené a přilívá se ledová voda).

0/0
27.7.2010 14:32

krasavice moravská

teda

tolik hrubek v jednom nepříliš přínosném článku se hned tak nevidí.;-D

0/0
24.7.2010 12:28

kacinecka

Miluju zdrclý buchty

:-)R^

0/0
24.7.2010 11:09

vlezminazada

Re: Miluju zdrclý buchty

miluju olizovat syrové těsto a vše kolem toho:-P

0/0
24.7.2010 19:46

kytt

korekt.

"nikdy by se do bílků neměl připléCt ani kousek žloutku. Bílky také nesmíte přešlehat, aby se vám nesrazilI." - co by na to řekla Škopková? "Blbe, di vod toho!"

0/0
24.7.2010 10:20

dobrota

Re: korekt.

Zajímáš se o kraviny a velký akce ti utíkaj.

0/0
24.7.2010 10:47

lucie74

Re: korekt.

Trapné hrubky, opravdu "revoluční nápady" - tak nevím, zbytečné číst...

0/0
24.7.2010 22:45

AdaZBrna

muffiny

Košíčky se přece používají vždy, i když mám plech v prohlubněmi, ne? Nedovedu si představit, jak je z toho plechu dostávám bez košíčků.

0/0
24.7.2010 10:09

Hanouš

Re: muffiny

Snadno, stačí klasicky vymazat a vysypat a muffiny se vyloupnou jedna radost. U nás doma právě nemají rádi "zapečený" papír v buchtě, tak to dělám takhle.

0/0
24.7.2010 11:37

pedro páramo

Re: muffiny

ze silikonové formy jdou pěkně vyloupnout, ani to člověk nemusí mazat :-)

0/0
24.7.2010 23:32

Diskuse na iDNES.cz

Vážení čtenáři, o vaše názory velmi stojíme. Chceme však, aby diskuse měly smysl. Proto vás prosíme, diskutujte slušně a k tématu článku. Příspěvky, které ve slušné a kultivované diskusi nemají místo, mažeme. Diskutování se řídí pravidly diskuse na iDNES.cz.

Jan Dvořák, šéfadmin diskusí





mobilní verze
© Copyright 1999–2014 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.