Diskuze
Vánoční menu: klasický kapr, nebo ryba trochu jinak?
Děkujeme za pochopení.
Kaťa Newmann
Vánoční cukroví podle Lenky Požárová
Toto úterý dne 23.12.2008 bude po 14 hodině před vchodem do Alberta
v Praze - Zbraslavi slavnostně otevřena putovní ochutnávka cukroví zpálené kchařky Lenky Požárové.
Ochutnávka bude zcela zdarma pro všechny bezdomovce.
Ostatní budou moci ochutnat za dobrovolný, alespoň mírný poplatek.
Součástí bude také marketingová akce: "Jak jsem podnikala s bezdomovci - To je bašta"
JB001
Naději máme v Bohu živém
bez ohledu na to, co si dáváme k večeři ... http://beranek.bigbloger.lidovky.cz/c/62702/Nadeji-mame-v-Bohu-zivem.html
Nicméně kapra taky nemusím
Destroyer7
Zásadně klobása
Nesnášíme vybírání kostí z masa, takže u nás zásadně klobása nebo řízek.
Rene
Re: Zásadně klobása
Když jste takový nemehla a neumíte rybu upravit, vaše chyba.
wandering star
Ach běda přeběda
o kapra tady nezavadíme, máme jen samé kraby, langusty, krevety, ústřice a mušle sv. Jakuba, z ryb pstruha, lososa, tresku a halibuta... no nějak už se odbudeme.
Wendolene
Re: Ach běda přeběda
aspon se jedna o ryby atd. Pristi rok nam budou psat, jak nejlepe upect krocana, a davat darky az 25.12, kdyz jsme tak strasne amerikanizovani...
Wtonny
Jen klasika
Vaše nápady na změny "trochu jinak" bych přirovnal k následujícímu:
Místo vánočního smrčku (borovice, jedle) bychom si mohli zdobit tůje, palmy nebo pokojové rostliny....Místo dárečků pod stromečkem bychom je mohli hledat třeba nad stromečkem.Místo v rodinném kruhu bychom mohli zajít na vynikající "tresku či lososa" do restaurace.Místo 24.12 večer bychom to mohli TROCHU změnit třeba na 25.12 ráno....a tak bych mohl pokračovat.
Asi Vám připadám staromódní, možná i protivný. Ale nejsem. Jen se snažím držet nějakou tradici. Pokud jste u Vás ochotni slavit vánoce "trošku" jinak", máte tu volbu. Nikdo by Vám neměl hubovat. Ale prosím, nezačínejte nám ostatním nabízet (vnucovat) nějaké jiné formy trávení vánoc.
jj
Re: Jen klasika
to je ale blbost - pokud někdo chce držet tradici, tak fajn, ale žádat, aby někdo nepsal (a tím jako vnucoval???) o alternativě, je vážně ubohost. Konečně tradice se dost mění - třeba kapr (zvláště smažený) je poválečný výmysl který zakořenil až za komunismu, podobně stromečky tu zdaleka nejsou od biblických časů ale tak maximálně od dob první světové a to ještě ne na našem území. Ostatně stejně jako prakticky všechny dnešní "tradice". Než začnete mluvit o "tradici" , tak si jednak zjistěte zda jde opravdu o tradici v historickém měřítku a jednak odmítat již pouhou úvahu o nějaké alterantivě zní trapně a zapškle.
Minnetonka
Kapr po blatensku
Přikládám odkaz na vynikajícího kapra pečeného na cibuli a slanině pro ty, kdo nemají rádi smažená jídla.
jj
Re: klasický kapr
na kaprovi není nic klasického. Na českém jídelníčku se objevuje až od konce 19. století, Většinou je výstřelkem bohatších vrstev a rozhodně ne ničím "obvyklým". Ve té dnes rádoby "klasické" smažené podobě se objevuje až po válce a rozšiřuje se v oblibě až v letech padesátých.
Není na něm tedy nic klasického a pokud jde o mě, tak ani nic dobrého. V zimě má kapr mizerné maso (tučné, rozbředlé a načichlé bahnem ve srovnání s tím, jak dobrý je kapr přes léto) a jeho "klasická" příprava v olejem nasáklé strouhance ho pohřbívá jako dobré jídlo definitivně.
Pokud někdo odmítá myšlenku na náhradu smaženého nesmyslu něčím jiným tak dobře mu tak. Kdo ryby zná, dá si kapra rád - v létě, kdy je křehkej a vypranej. Kdo o tom nepopřemejšlí, tak ať si ho klidně osmaží na oleji na vánoce, kdy je to nejméně vhodné, ale bude to ve jménu 50 let staré "tradice", která ale vznikla spíš ve jménu rychlé a praktivké přípravy v podivných dobách, než že by se to byla opravdu historická zvyklost.
fífa
hm
v salátu maj bejt pořádný kusy tvrdý mrkve ( kostky ) a aspoň půl kila gothaje na osobu ! Takovejhle salátek...je kulinářskej zážitek !
Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup
Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě...
Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení
Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií....
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Sexy, průhledné i s rozparkem. Šaty pomsty zvedají slavným ženám sebevědomí
Co udělá žena, když se jí nedaří nebo ji zradí muž? Změní účes nebo si pořídí nové šaty. Róby,...
Muž má recept na dlouhověkost, v jednašedesáti je ve skvělé formě
Dave Pascoe chce dokázat světu, že i v důchodu můžete vypadat jako za mlada a také se tak cítit....
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Mladá maminka se proměnila k nepoznání, vsadila na jiný životní styl
Devětadvacetiletá Indya Agosová z Texasu vážila sto sedmnáct kilo, když se rozhodla pro životní...
Ufňukaní křehcí individualisté. Nefér nálepky si Sněhové vločky nezaslouží
Jsou prý křehcí a ufňukaní, jakýkoli nesouhlas je rozhodí. Striktně zaměření na sebe a přesvědčení...
V pětašedesáti je žena fit jako nikdy předtím, vděčí za to kulturistice
Marlene Flowersová začala s cvičením teprve před sedmi lety. Tehdy se potýkala s poruchou příjmu...
Jak se vyznáte v alergiích? Vyzkoušejte znalosti v kvízu a vyhrajte knihu
Alergií trpí v České republice každý pátý člověk. I proto jsme se během dubna snažili v tématu...
Sexy korzet se špičatými košíčky. Před Madonnou ho oblékal plyšový medvídek
Seriál Ačkoli byla doba upnutých šněrovaček dávno ta tam, jedním z nejslavnějších módních kousků 90. let...