Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Gratinovaná cibulová polévka

Tento chod je spjatý s francouzskou kuchyní, konkrétně se zmizelou tržnicí Les Halles, která byla známá pod lidovým názvem ‚břicho Paříže‘ – a proslulá vůní cibulačky. S tímhle receptem dostanete to nejlepší ze šťavnaté podzimní cibule i z aromatického vína.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Jorginho

povedlo se

Dnes jsem zkusil tuto na první pohled výbornou polévku uvařit. Akorát místo červené cibule jsem použil normální, klasickou bílou. Červenou jsem doma ve špajzu neměl a během cesty z práce jsem ji i zapomněl koupit. No co, bílá cibule také dobrá. Bujon jsem použil Knorr-hovězí, místo červeného vína jsem použil bílého a to proto, že zrovna včera jsem si koupil stáčené. Odrůda: Tramín červený. Tak proč načínat extra láhev červeného. Oříškem bylo zapečení polévky. Ale i to se povedlo. Opravdu kulinářský zážitek. Nenáročná a skvělá polévka, cibulová!

0/0
18.11.2008 20:50

Rena

Re: povedlo se

Tak to taky zkusím:-) Jo, jenom jsem si při čtení receptu říkala, že 5 minut na rozkrájení 4 velkých cibulí se my zdá trochu málo, zvlášť když do toho započtu slzení...

0/0
1.12.2008 14:28







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.