Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Jste čokoholici? Máme pro vás ty nejlepší recepty

I když lékaři závislost na čokoládě stále neprokázali, spousta z nás ji považuje za drogu s velmi vysokou návykovostí. Pro stejně postižené jsme s láskou připravili tento čokoládový speciál.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Makrelka

fantasie

dobrý den,

včera jsme měli kolaudaci bytu a tak jsem se rozhodla dělat čokoládový dort s hruškama a hoblinkama... je úžasný a všichni ho chválili... jen pokud mohu doporučit, dejte trošku více másla protoze ja dala přesne a drobil se  a první korpus jsem mela při manipulaci na pet dílů... druhy uz byl v pořádku :)

Přeji krásné pečení:)

0/0
16.11.2008 17:15

čoko

*

čokoholici snad čokofilové.

0/0
4.11.2008 7:00

dagi

Sticky toffee pudding

Odporucam vygooglit "sticky toffee pudding" - anglicka specialita, vyborny kolac s polevou, proste mnamka, no!

0/0
3.11.2008 7:33

Blanka

Nic nového pod sluncem

Nechápu jak někdo, kdo používá kupovanou čokoládovou (nebo spíš takzvaně čokoládovou) polevu, se může považovat za odborníka na čokoládu.

0/0
2.11.2008 17:31

Re: Nic nového pod sluncem

a ty si tu čokoládu vyrábíš, experte? Já si teda kvalitní čokošku kupuju:-P

0/0
3.11.2008 13:43

ppelc

Re: Nic nového pod sluncem

sure, baby

0/0
7.11.2008 16:06

palmic

Kruci tak na tohle se kouknu ve 2 v noci

mno jeste ze nemam doma sladkosti :-)

0/0
2.11.2008 2:00

Matysek.

Už k tomu chybí jen dieta pro ženy

0/0
1.11.2008 20:16

M

gurmáský orgasmus

:-P

0/0
1.11.2008 18:04

kuchtík

Re: gurmáský orgasmus

gurmetský

0/0
3.11.2008 7:34

Archivní Don Simón

nejni tý whisky škoda?

to je snad lepčí ji vychrupnout.... ale co, tolik toho zase tam dávat nemusíme, půl litru zcela postačí.:-P

0/0
1.11.2008 17:10

serminka

diky

Miluji čokoládu, děkuji za inspiraci

0/0
1.11.2008 12:49

petr

Třtinový cukr

To by mě zajímalo, jaký je rozdíl mezi čistým třtinovým a čistým řepným cukrem, když obojí je skoro 100% sacharoza. To mě připadá jako rada, aby trouba byla vyhřátá proudem z větrných elektráren. :-)

0/0
1.11.2008 9:07

Jana

Re: Třtinový cukr

:-);-DR^

0/0
1.11.2008 9:09

CD

Re: Třtinový cukr

Ochutnejte a ucítíte.

Předpokládám, že tím čistým řepným cukrem myslíte ten bílý prášek, co prodávají v TESCO za 9.90. Kde se u té 100% sacharózy vzala ta bílá barva?

Také by mne zajímalo, jaký je rozdíl mezi tuzemákem a kubánským rumem, když obojí je vydestilovaná 100% sacharóza :-P.

0/0
1.11.2008 12:02

cukruska

Re: Třtinový cukr

R^

0/0
1.11.2008 12:10

Archivní Don Simón

Re: Třtinový cukr

rozdíl je v tom, že třtinovej míň sladí a obsahuje i nějaký živiny, na rozdíl od rafinovanýho cukru, ale do pečiva si myslím, že je to fuk, co tam člověk dá. Ale holt třtinovej je podstatně dražší...;-D

0/0
1.11.2008 17:09

belgian chocolate

Re: Třtinový cukr

i třetinový cukr může být rafinovaný

0/0
2.11.2008 10:04

filip

Re: Třtinový cukr

ale pak je z něj jen čtvrtina.

0/0
3.11.2008 7:35

abc

Re: Třtinový cukr

Ja osobne pecu jak s trtinovym cukrem, tak i repnym. Hlavni rozdil je v tom, ze maji jine molekuly, kdyz ochutnate repny, mate pocit, ze je vice sladsi, ty molekuly v nem se rychleji rozlozi na jazyku, proto hodne lidi nesladi tolik, jako treba s trtinovym. V Cesku si davam do caje 2 kostky cukru repneho, v cizine 6 kostek trtinoveho. Na peceni jsou dobre oba dva, ale zase tak veliky rozdil v chuti to neni. Trtinovy je proste drazsi, ale v tomto pripade neplati, ze upeceny vyrobek bude chutnat dost jinak ci lepe, aspon dle mych zkusenosti. A i trtinovy byva hodne casto rafinovany, ty nerafinovane jsou velmi drahe, cisty trtinovy cukr je lahudka, ale zbytecna. Radeji ty penize utratte za kvalitni cokoladu, treba belgickou;-D

0/0
3.11.2008 21:17







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.