Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Recepty z jablek: zapomeňte na sladké a vyzkoušejte je s masem

V každé rodině najdeme návod na jablečný koláč, ale jablka jako součást receptů, kde se pracuje s masem, to je pro nás téměř neprobádaná oblast, pomineme-li kyselé jablko v útrobách pečené kachny. Tam to ale zdaleka končit nemusí. Zvlášť s vepřovým masem totiž jablko dovede vykouzlit příjemnou harmonii.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Viky

tip

...tak ten recept nějak nemůžu najít, ale mám tu podobný a taky moc dobrý, pro kuchařské alchimisty .. Pórkový závin s Fitness lupínky Tento recept má původ až v dalekém Iráku. V našich podmínkách je vylepšen lehce rozdrcenými snídaňovými cereáliemi Fitness od Nestlé, které se jako jediné nezmění v beztvarou hmotu a zůstanou křupavé. Ingredience (na 2 záviny): 1 listové těsto, 1 velký pórek , 6 -8 plátků šunky,6 – 8 plátků toustového sýra 1 miska cereálních  lupínků Fitness, sezamové nebo slunečnicové semínko na posypání Postup: Pórek nakrájíme na nudličky a podusíme. Osolíme a necháme vychladnout. Listové těsto rozdělíme na dva stejné díly arozválíme na délku plechu. Na těsto nasypeme po délce lehce rozdrcené fitness lupínky, položíme šunku, pórek, sýr, opět šunku a navrch drcené fitness lupínky. Zavineme a dáme na plech. Pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým nebo slunečnicovým semínkem (lze střídavě). Pečeme na 200oC asi 20 minut až je povrch dozlatova.

0/0
30.9.2008 23:18

Viky

chutné a zdravé

Jo, tak takováhle kuchyně mě baví. Zkoušet různé recepty, co nevařím každý týden. Baví mě experimenty. Nedávno jsem vyzkoušela brokolicové placičky, kam jsem zase přidala křupavé lupínky Nestlé FITNESS natural. No bylo to vážně mooc dobré :-)

0/0
30.9.2008 23:05

Zdenek

Tak jste slibovala recepty

s jablky a masem a zatím je tam jeden a ještě k tomu s vepřovým.

0/0
30.9.2008 5:46

Azchab

Nic nového pod sluncem

Jablková omáčka - nebo jak se jí říká tady jabková máčka - se u nás jí s vařeným masem a brambory odjakživa. A jak chutná! A už vím, co budeme mít v sobotu na oběd.

0/0
29.9.2008 17:32

Tomáš

S masem??

Copak on se najde ještě někdo kdo jí maso??8-o

0/0
28.9.2008 16:02

Ája

k receptům obecně

Ten, kdo inzeruje jakýkoliv recept, by měl umět aspoň trochu vařit a myslet, aby nedoporučoval mnohdy úplný blaf či neúplný předpis.

0/0
28.9.2008 13:29

vyru@seznam.cz

Nejlepší kuchařka

je ta, která otevře špajzku, podívá se co je v ní, a podle toho vaří. S veškerými recepty si můžete akorát tapetovat stěny. Jestli mám dát 12 vajec, nebo jenom tři, takhle může diskutovat člověk, který si možná tak uvaří ještě kafe. Recepty beru odjakživa pouze a jenom jako inspiraci,  a vařím dle návodu uvedeného výše.:-/

0/0
28.9.2008 10:40

mysh.82

Re: Nejlepší kuchařka

Tenhle přístup se dá sice obecně použít skoro u každého vaření, vždyť přece nebudeme pokaždé dělat úplně to samé, to by byla nuda. Ale nechtěl bych vidět, jak by to dopadlo, kdyby takhle člověk přistupoval k pečení moučníků - tam jde přece jen o co nejpřesnější dodržení postupu. Nemůžu si říct, že dneska dám do té bábovky půl prášku do pečiva, a jindy celý;-) To by to dopadlo.

0/0
28.9.2008 13:52

oId fashioned Vince III..

nejlepší recepty z jablek

má Berentzen...

0/0
28.9.2008 10:02

Archivní Don Simón

je mi blbě

už jenom z těch názvů. ;-D:-©

0/0
27.9.2008 17:17

Jarka

jak je to s těmi vejci a slaninou ????????????

V receptech z jablek - Vaječná omeleta- je v rozpisu uvedeno 12 vajec a 12 plátků slaniny a v textu je potom  - v pánvi opečeme tři plátky slaniny. Zalijeme třemi rozšlehanými vejci !!! Tak 3 nebo 12 ???:-/

0/0
27.9.2008 11:31

Nafoukaná koza

Re: jak je to s těmi vejci a slaninou ????????????

I tak to zní podezřele. Nakonec vřele dopučuji přelít čokoládovým dipem

www.ne.sdeluje.cz

0/0
27.9.2008 11:38

n3oklan

Re: jak je to s těmi vejci a slaninou ????????????

kolik je 12 deleno 4 (osobama) ? trochu logiky by neuskodilo :-P;-)

0/0
27.9.2008 13:17







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.