Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Italský chléb focaccia zvládnete upéct i doma

Tradiční "chléb chudých" je dnes oblíbenou pochoutkou v luxusních restauracích. Itálii ale můžete zažít i doma – a náležitě si ji vychutnat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

noego

škoda oleje

autorka zřejmě nezná vlastnosti olivového oleje, jehož plusem je velký obsah nenasycených mastných kyselin, což jej však předurčuje hlavně k použití zastudena, neboť nenasycené mastné kyseliny jsou narozdíl od nasycených teplotně nestabilní a rozpadají se za vzniku volných radikálů. Přitom stačí změnit pořadí, až se chleba upeče, počkáme až trochu vychladne a pak ho polejeme olivovým olejem

0/0
27.9.2008 23:43

Re: škoda oleje

nepečte ten "chleba" a pokud možno nepečte a nevařte vůbec:-P

0/0
29.9.2008 13:03

opportunity

Kilo mouky na dvě porce???

No já jsem jedlík, ale co je moc...

0/0
27.9.2008 10:47

sakra

Re: Kilo mouky na dvě porce???

a to je takovej problém vydělit si to dvěma???Nebo k tomu taky potřebuješ návod?:-P

0/0
27.9.2008 13:28

Paní Kateřina

ježiš, to jsou zas bláboly

Prosím vás, pokud jste v Itálii aspoň pár měsíců nežili, nebyli jste v žádné rodině, nepište nesmysly.

Když používáte slovo focaccia (koláč), tak ho i správně skloňujte.

Bod 3. "Okud zbylo mléko, přidejte jej do směsi "

krom vypadlého začátečního "P", mléko je rodu středního, tzn., že má být přidejte JE a nikoliv jej.

Nazdar.

0/0
26.9.2008 10:20

Honyschek

Re: ježiš, to jsou zas bláboly

Priznam se, ze v teto diskuzi jsem spise nez jazykovy rozbor cekal dobre rady a napady souvisejici s receptem. Ne dalsiho mravokarce, ktery se chce pochlubit tim, ze pobyval v italske rodine....

0/0
27.9.2008 13:48

orinka

nerozumím

když těsto před kynutím pevně zabalím do vlhké utěrky, jak pak může nakynout, když nemá kam?8-o

0/0
26.9.2008 8:37

roedor

Re: nerozumím

úplně normálně vykyne, už jsem to pekla. Akorát to pěkně tu utěrku zahumusilo:-)

0/0
26.9.2008 11:21

orinka

Re: Re: nerozumím

díky.

0/0
26.9.2008 11:23







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.