Vaříme bezmasá jídla
Poklady naší kuchyně: v Krkonoších a Podkrkonoší uzdravují polévky
Před lety se v tomhle kraji usedlíci živili i ulovenými ptáky, takže se v neděli ve zdejších...
Poklady naší kuchyně: Slovácku vévodí moravský vrabec se zelím
Pokud milujete jídlo a rádi poznáváte nové chutě, tuhle oblast na jihovýchodní Moravě byste si...
Poklady naší kuchyně: hanácké syrečky, vdolky i škvarkové knedlíky
Slavné hanácké tvarůžky jsou jedinečné a nenapodobitelné, ale určitě nejsou to jediné, co tenhle...
Bublanina, nákyp, trhanec a další skvělé třešňové dezerty
Jakmile dozrají třešně, je jasné, že léto je konečně tady. Zapomeňte na starosti, rozehřejte...
Čtenářský recept: Grilovaná plněná paprika
Do redakce stále chodí nové a nové recepty na grilování. Tento je jeden z nich. Chcete-li vyhrát...
Bylinková kuchařka po italsku: focaccia, rozmarýnové kuře i minipizzy
Kuchařky na Apeninském poloostrově by bez čerstvých bylinek nedokázaly uvařit. Bazalka, rozmarýn,...
VIDEO: Jak snadno a rychle připravit mušle. Za 10 minut jsou na stole
Máte rádi mušle, ale doma si na ně netroufáte? Nakoukněte s námi pod pokličku šéfkuchaře Václava...
Jarní saláty s chřestem, čekankou, parmazánem či ředkvičkami
Po zimě, kdy jsme museli vzít zavděk skleníkovou zeleninou, která přicestovala přes půl kontinentu,...
Slané muffiny. S lososem, slaninou, cuketou, mozzarellou a rajčaty
Tyhle slavné minibábovky zná většina z nás hlavně coby sladký dezert. Přitom stejně dobře chutnají...
Čtenářský recept: Voňavá velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka chutná teplá i studená, k velikonočnímu obědu s pečeným kuřetem, vařeným...
Ryby, olivy, česnek, borůvky... Co si uvařit, když chcete dobře vidět?
Nejen ohraná mrkev, která chrání před šeroslepostí, je dobrá na zrak. I spousta dalších potravin...
Omeleta, špagety, rumpsteak. Teplá večeře za 15 minut
Nevíte, kam dřív skočit, ale hladovým krkům doma musíte něco naservírovat. Někdy to spasí pár...
Bezmasé jídlo není nuda, tvrdí šéfkuchaři. Zkuste, jestli vás nehoupou
Pro masožravce tělem i duší je vegetariánská kuchyně něčím, co by ochutnali leda v případě, že by...
Čtenářský recept: Bramborové placky pečené na kamnech
Čtenářka Olga nám poslala recept na bramborové placky "pekáčky", které dříve pekly na kamnech, v...
Zelná, tomatová, brokolicová nebo kuřecí. Polévky zahřejí i nasytí
Zahřejí, pomáhají při nastydnutí i kocovině a hlavně skvěle chutnají. Ne nadarmo se říká, že...
Upečte si chleba. Celozrnný, s tymiánem nebo se sušenými rajčaty
Jen si to představte. Křupavá propečená kůrčička a pod ní nadýchaná střídka, která se vám zrovna...
Oběd jedním šmahem pro celou rodinu. Od miminka po tátu
Větší věkové rozdíly v rodině nemusejí znamenat, že strávíte půl dne u plotny, abyste gastronomicky...
Steak, zapečená zelenina, špagety nebo ryba. Tipy na dietní večeře
Víte, jaká je nejrozšířenější fáma o večeřích? Že se máte najíst naposledy v šest a pak už nic. To...
Oběd by měl být největším jídlem dne. I při hubnutí
Oběd je největším jídlem vašeho dne. I když třeba shazujete nadbytečná kila, mělo by vaše polední...
Chcete shodit vánoční kila? Dejte si salát nebo těstoviny
Není bramborový salát jako bramborový salát. Ten, který jste si nakládali na Štědrý den k porci...
Sýrová samoobsluha: přichystejte jednoduchou, ale chutnou hostinu
Nakrájíte, nazdobíte, položíte na prkénko a máte hotovo. Sýry skrývají nepřebernou paletu chutí,...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny