Vaříme bezmasá jídla

Poklady naší kuchyně: v Krkonoších a Podkrkonoší uzdravují polévky

15. srpna 2012

Před lety se v tomhle kraji usedlíci živili i ulovenými ptáky, takže se v neděli ve zdejších...

Poklady naší kuchyně: Slovácku vévodí moravský vrabec se zelím

7. srpna 2012

Pokud milujete jídlo a rádi poznáváte nové chutě, tuhle oblast na jihovýchodní Moravě byste si...

Poklady naší kuchyně: hanácké syrečky, vdolky i škvarkové knedlíky

27. července 2012  3:12

Slavné hanácké tvarůžky jsou jedinečné a nenapodobitelné, ale určitě nejsou to jediné, co tenhle...

Bublanina, nákyp, trhanec a další skvělé třešňové dezerty

24. června 2012  6:32

Jakmile dozrají třešně, je jasné, že léto je konečně tady. Zapomeňte na starosti, rozehřejte...

Čtenářský recept: Grilovaná plněná paprika

22. června 2012  10:01

Do redakce stále chodí nové a nové recepty na grilování. Tento je jeden z nich. Chcete-li vyhrát...

Čtenářský recept: Kroupeto

21. června 2012  14:49

Bylinková kuchařka po italsku: focaccia, rozmarýnové kuře i minipizzy

16. června 2012  1:49

Kuchařky na Apeninském poloostrově by bez čerstvých bylinek nedokázaly uvařit. Bazalka, rozmarýn,...

VIDEO: Jak snadno a rychle připravit mušle. Za 10 minut jsou na stole

13. června 2012  2:06

Máte rádi mušle, ale doma si na ně netroufáte? Nakoukněte s námi pod pokličku šéfkuchaře Václava...

Jarní saláty s chřestem, čekankou, parmazánem či ředkvičkami

28. dubna 2012  1:51

Po zimě, kdy jsme museli vzít zavděk skleníkovou zeleninou, která přicestovala přes půl kontinentu,...

Slané muffiny. S lososem, slaninou, cuketou, mozzarellou a rajčaty

31. března 2012  2:15

Tyhle slavné minibábovky zná většina z nás hlavně coby sladký dezert. Přitom stejně dobře chutnají...

Čtenářský recept: Voňavá velikonoční nádivka

23. března 2012  10:38

Velikonoční nádivka chutná teplá i studená, k velikonočnímu obědu s pečeným kuřetem, vařeným...

Ryby, olivy, česnek, borůvky... Co si uvařit, když chcete dobře vidět?

17. března 2012  4:31

Nejen ohraná mrkev, která chrání před šeroslepostí, je dobrá na zrak. I spousta dalších potravin...

Omeleta, špagety, rumpsteak. Teplá večeře za 15 minut

10. března 2012  10:29

Nevíte, kam dřív skočit, ale hladovým krkům doma musíte něco naservírovat. Někdy to spasí pár...

Bezmasé jídlo není nuda, tvrdí šéfkuchaři. Zkuste, jestli vás nehoupou

8. března 2012  2:01

Pro masožravce tělem i duší je vegetariánská kuchyně něčím, co by ochutnali leda v případě, že by...

Čtenářský recept: Bramborové placky pečené na kamnech

3. března 2012  15:54

Čtenářka Olga nám poslala recept na bramborové placky "pekáčky", které dříve pekly na kamnech, v...

Zelná, tomatová, brokolicová nebo kuřecí. Polévky zahřejí i nasytí

3. března 2012  4:20

Zahřejí, pomáhají při nastydnutí i kocovině a hlavně skvěle chutnají. Ne nadarmo se říká, že...

Upečte si chleba. Celozrnný, s tymiánem nebo se sušenými rajčaty

18. února 2012  14:16

Jen si to představte. Křupavá propečená kůrčička a pod ní nadýchaná střídka, která se vám zrovna...

Oběd jedním šmahem pro celou rodinu. Od miminka po tátu

4. února 2012  14:31

Větší věkové rozdíly v rodině nemusejí znamenat, že strávíte půl dne u plotny, abyste gastronomicky...

Steak, zapečená zelenina, špagety nebo ryba. Tipy na dietní večeře

25. ledna 2012  2:39

Víte, jaká je nejrozšířenější fáma o večeřích? Že se máte najíst naposledy v šest a pak už nic. To...

Oběd by měl být největším jídlem dne. I při hubnutí

18. ledna 2012  2:50

Oběd je největším jídlem vašeho dne. I když třeba shazujete nadbytečná kila, mělo by vaše polední...

Chcete shodit vánoční kila? Dejte si salát nebo těstoviny

7. ledna 2012  2:44

Není bramborový salát jako bramborový salát. Ten, který jste si nakládali na Štědrý den k porci...

Sýrová samoobsluha: přichystejte jednoduchou, ale chutnou hostinu

30. prosince 2011  1:22

Nakrájíte, nazdobíte, položíte na prkénko a máte hotovo. Sýry skrývají nepřebernou paletu chutí,...

Poradny