Vaříme zelí
Poklady naší kuchyně: Chodsko je také štrachanda a karbonát
Tradičních chodských receptů je tolik, že jsme pro vás mohli na tyto stránky vybrat jen zlomek....
Poklady naší kuchyně: hanácké syrečky, vdolky i škvarkové knedlíky
Slavné hanácké tvarůžky jsou jedinečné a nenapodobitelné, ale určitě nejsou to jediné, co tenhle...
Poklady naší kuchyně aneb Šumava na talíři, to je kuba nebo zelníky
Dolů na jih Čech se nejezdí jen na kola a běžky. Lidé s mlsnými jazyky dobře vědí, že tady v tom...
Poklady naší kuchyně: Valašsko aneb kraj, kde jídlu vládnou švestky
Švestkozemě, Valašské království, Bolkovo. Říká se mu různě, ale pověst místní kuchyně překonává...
Poklady naší kuchyně: jižní Čechy aneb kapr, cmunda, koblihy či žahour
Co kraj, to jídlo, kterému zbytek republiky závidí. Díky naší kuchařce můžete ty nejznámější...
Jak zahnat hlad na festivalu? Halušky raději ne, radí šéfkuchař
Šéfkuchař hotelu Thermal Marino Klouček ochutnával a hodnotil pro MF DNES nejprodávanější jídla...
Krkovička, kapr, špíz, sele aneb grilování po česku
Ryby, kuře, špízy, krkovice, my umíme žít! Poslední díl naší grilovací kuchařky jsme nemohli...
Grilované ryby, špízy nebo souvlaki. Piknik jako u moře
Vzpomínáte na skvělé grilované ryby, na kterých jste si pochutnávali loni u moře? Přestaňte snít a...
Zdraví z lékárny i přírody: které látky pomohou vašemu tělu
Trápí vás padání vlasů, bolavé klouby nebo třeba špatné zažívání? Na vaše potíže se prodává řada...
Prezidentské volby ve Francii 2012 - už nestačí počítat jen do dvou
Při letošních prezidentských volbách ve Francii si už nevystačíme s počítáním do dvou. Oba hlavní...
Segedín, lečo nebo paprikáš. Zažijte maďarskou vášeň na talíři
Všechno na sádle, spousta papriky, šťavnatá masa a ostrá zelenina - jestli vám přijde, že jaro...
Zelná, tomatová, brokolicová nebo kuřecí. Polévky zahřejí i nasytí
Zahřejí, pomáhají při nastydnutí i kocovině a hlavně skvěle chutnají. Ne nadarmo se říká, že...
Zabijačka, vinný košt i perník. Tak chutná březen v Česku
Zima se pomalu chýlí ke konci, masopust je za námi a Velikonoce ještě daleko. To ovšem není důvod k...
Kaki, fenykl, romanesco, batáty. Co s nimi v kuchyni?
Určitě jste už v regálech obchodů s ovocem a zeleninou narazili na plody roztodivných barev a...
Oběd jedním šmahem pro celou rodinu. Od miminka po tátu
Větší věkové rozdíly v rodině nemusejí znamenat, že strávíte půl dne u plotny, abyste gastronomicky...
Pálenka, víno i masopustní hody. Kde nejen o víkendu ukojit mlsnou
V lednu sice většina z nás řeší, jak zhubnout, než kde sehnat něco dobrého na zub, byla by však...
Nošovice i obce v okolí si libují. Hyundai nese regionu miliony korun
Automobilka Hyundai už pro většinu obyvatel Frýdecko-Místecka není zlem, které zabralo úrodnou půdu...
Hyundai chce vyrobit 300 tisíc aut. Expanze odstartovala boj o mzdy
Automobilka Hyundai letos zřejmě předstihne v počtu vyrobených vozů továrnu TPCA v Kolíně. Tedy...
To jsou Ony 2011: nej rozhovory uplynulého roku
Která žena z více než padesátky letošních rozhovorů je ta nejlepší? Na to se nedá odpovědět....
Medveděv obdivoval literární poklady, k večeři dostal kachnu
Starobylá knihovna s 42 tisíci knih, výhled na noční Prahu a k večeři kachna se zelím. Takové...
Obrňte se proti virům, pomůže strava, enzymy i otužování
Imunita dostává přes zimu zabrat. Její schopnost ochránit nás před nemocí klesá. Otužováním a...
Konec výmluv na zimní spánek, tělo víc odpočinku nepotřebuje
Myslíte si, že díky delšímu spaní a větším porcím sladkého a tučného přežijete zimu snadněji?...
Daňčí, mufloní, srnčí... Zkuste zvěřinu podle šéfkuchaře
Máte v příbuzenstvu nimroda, ale nevíte, jak naložit s daňčím, srnčím nebo mufloním masem, které...
Nepodceňujte pálení žáhy, může vyústit v rakovinu jícnu
Chrapot, hořkost v ústech, nadměrné slinění nebo bolest na hrudi. I toto jsou příznaky refluxní...
To bude divočina! Recepty na jídla ze zvěřiny
Zvěřina je chuťově neobyčejné maso, o tom žádná. Ovšem ještě nedávno, pokud jste doma neměli...
Denně jen kukuřice a zelí. Etiopané se kvůli suchu bojí dalšího hladu
Etiopie (Od zvláštní zpravodajky iDNES.cz) Pražená kukuřice k snídani, k obědu chleba se zelím a k večeři zelí s chlebem. K tomu dřina na poli...
Uvařte si podle podzimní kuchařky sestavené z vašich receptů
Podzim je časem mlh, plískanic a dešťových přeháněk, takže není divu, že nás to táhne spíš do...
Dýňová polévka, pečínka se zelím a štrúdl aneb správná podzimní bašta
Podzim nabízí hodně radostí a jídlo je asi největší z nich. Pojďte si s námi pochutnat na pečeních,...
České kuchyně se při dietě vzdávat nemusíte. Tipy, kde uspořit kalorie
Knedlíky, kalorické omáčky, tatarka, smažený řízek, kynuté buchty - s některými oblíbenými českými...
Zpestřete si dietu bylinkami. Zůstanete déle syti
S redukční dietou se pojí předsudky, že jídlo je bez chuti. Opak je ale pravda. Objevte, jak vám...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny