Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Recepty z vepřového masa

Vepřové postihl slepičí syndrom. Na zdražení teprve čeká

17.4.2013  15:32
Vepřové maso čeká zdražení. Producenti bijí na poplach, protože prodávají hluboko pod náklady a potřebují zvednout ceny. To si zatím nemohou dovolit kvůli zemím, které nedodržují nová pravidla...  celý článek

IKEA zastavila prodej losích lasagní, ve kterých se našlo vepřové

6.4.2013  12:03, aktualizováno  12:40
Švédský nábytkářský řetězec IKEA zastavil ve svých obchodech v Evropě prodej mražených lasagní s losím masem. V jedné dodávce tohoto výrobku se totiž našly stopy vepřového. V sobotu o tom...  celý článek

Při hubnutí můžete i svíčkovou. Vyzkoušejte triky, jak odlehčit jídlo

15.3.2013  3:00
Hlavní jídlo pro člověka, který chce zeštíhlet, by mělo vypadat jako puzzle. Základem je hromada zeleniny, která má zabírat asi polovinu talíře. O zbylou polovinu by se mělo podělit libové maso,...  celý článek

IKEA v Česku pro jistotu zastavila i prodej párků. Testuje je na koninu

1.3.2013  14:15
Nábytkářský řetězec IKEA v Česku zastavil prodej všech výrobků z mletého hovězího a vepřového masa. V praxi to znamená, že si v prodejnách kromě masových kuliček nekoupíte ani párky. K tomuto...  celý článek

Vědci v JAR našli ve výrobcích z hovězího i oslí, kozí a buvolí maso

26.2.2013  19:39
Vědci z Jihoafrické republiky odhalili přítomnost nejrůznějších druhů mas ve výrobcích, které na etiketách deklarovaly jen maso hovězí. Přítomnost oslího, buvolího, kozího, vepřového i kuřecího...  celý článek

Odborníci jsou pozadu, margaríny nejezte, radí průvodkyně zdravím

25.2.2013  4:19
Jsou ženy, které "jedou" v módním bio a eko stylu. Rodí doma, sní o absolutním návratu k přírodě spoléhajíce na intuici. Když tytéž principy vědecky obhajuje magistra farmacie Margit Slimáková,...  celý článek

Konina je i v masových kuličkách a burgerech, zjistily testy

22.2.2013  14:46, aktualizováno  19:19
Veterinární inspektoři patrně odhalili nedeklarované koňské maso ve dvou dalších masných výrobcích. Koňskou DNA potvrdili i ve vzorku masových kuliček z hovězího a vepřového masa a mletých...  celý článek

Policisté dopadli fantoma restaurací, v jedné ukradl i mražené vepřové

21.2.2013  10:41
Fantoma restaurací, který však vykrádal i školy, úřady, firmy a rodinné domy, dopadli policisté z Domažlic. Ukázalo se, že pětadvacetiletý mladík má od loňského října na svědomí vloupání do...  celý článek

Vica Kerekes se sice v kuchyni tváří jako trdlo, ale vaří skvěle

29.1.2013  12:00
Když jsem na konci minulého roku dostala pozvání k natáčení nového pořadu TV Paprika a zároveň mi byla nabídnuta role jednoho z porotců, kteří budou koštovat a hodnotit jídla připravená známými...  celý článek

Stát chce víc soběstačné zemědělství. Podpoří živočišnou výrobu i zelinářství

21.1.2013  12:47
Ministerstvo zemědělství chce více podpořit upadající živočišnou výrobu či pěstování ovoce a zeleniny. Zároveň hodlá zemědělce motivovat, aby lépe využívali půdu a vodu. Vyplývá to z návrhu...  celý článek

Babiš posiluje na maďarském trhu. Koupil distribuční síť se 450 lidmi

20.12.2012  10:28
Skupina Agrofert Andreje Babiše výrazně posiluje pozici v Maďarsku. Od firmy IKR Zrt převzala ke konci listopadu distribuční síť, která dodává po celém Maďarsku. Přebírané dceřiné firmy...  celý článek

Vepřové může podražit až o pětinu, říkají farmáři. Stát to odmítá

10.12.2012  16:57
Vepřové maso by v důsledku nové evropské směrnice upravující podmínky chovu prasnic i růstu cen krmného obilí mohlo v Česku v novém roce podražit o deset až dvacet procent. Uvedl to ředitel...  celý článek

Vepřová, telecí i jehněčí. Ty nejlepší nedělní pečeně

17.11.2012  3:56
Pořádný kus masa a dost času. To vám stačí na to, abyste zaplnili žaludky celé rodiny a ještě sklidili chválu za své kuchařské umění. Podzim je navíc pro taková sytá jídla ideální dobou. Zahřejí...  celý článek

Pohybem ke zdraví a chutnějšímu bůčku. Čínský farmář ví, jak na to

17.11.2012  0:00
Aby vyprodukoval co nejjemnější a nejchutnější vepřové maso, vytvořil si farmář z jižní Číny svoji vlastní technologii chovu. Nechá svoje prasata skákat do rybníka, potápět se a plavat. Rostou...  celý článek

Vepřové maso z Maďarska přebarvené na hovězí se prodalo i na Slovensko

23.10.2012  10:09, aktualizováno  13:22
Obarvené vepřové maso od maďarských obchodníků dorazilo po Švédsku i na Slovensko. Dodávky si nechali prověřit dovozci, kterým se nezdála barva hovězího. Laboratorní testy prokázaly, že o hovězí...  celý článek

Zloděj sebral z restaurace ubrus, pivo i pekáč s pečeným masem

22.10.2012  10:40
Kuriózní případ řeší policisté na Domažlicku. Do restaurace penzionu v obci Havlovice-Hadovec se vloupal hladový nebo mlsný zloděj. Vedle alkoholu totiž ukradl i dva kilogramy pečeného vepřového...  celý článek

Hospoda, v níž peníze nepotřebujete. Skvělý nápad v L’e’ Maiala

19.10.2012  12:52
Tahle restaurace otevřela sice nedávno, ale už se stává turistickou atrakcí. Ovšem český lobbista by v ní neuspěl ani se stamiliony. Podnik L'e' Maiala ve Florencii totiž nebere platby v...  celý článek

Cenová hladina v září klesla o 0,1 procenta. Zlevnily dovolené a máslo

9.10.2012  9:01, aktualizováno  9:40
Ceny zboží a služeb v tuzemských obchodech se v září ve srovnání se srpnem snížily o 0,1 procenta. Mírnému zlevnění pomohly výprodeje dovolených, zlevnění telefonů, mléčných výrobků nebo vajec....  celý článek

Lehké obědy od pondělí do pátku aneb podzimní krabičková dieta

5.10.2012  2:39
Hubnutí pomocí krabiček, v nichž máte jídlo na celý den s přesnou hodnotou kalorií, si získalo řadu fanoušků. Ale pravdou je, že než platit tisíce korun anonymní firmě, je lepší domluvit se...  celý článek

Pět tipů, jak o víkendu nepřibrat ani deko

21.9.2012  11:57
Snažíte se redukovat svoji váhu nebo si udržet pracně získanou štíhlou postavu, dodržujete zdravý jídelníček i životní styl, sportujete a vyhýbáte se všemu nezdravému. Jenže pak přijde víkend a...  celý článek

Poklady naší kuchyně: v posledním dílu ochutnáte Prahu a střední Čechy

29.8.2012  0:07
Matka českých měst bývala oázou pro břicha všech gurmetů, a to hlavně díky uzeninám. Například pražskou šunku znají daleko za hranicemi Česka. Poslední díl naší regionální kuchařky zakončíme v...  celý článek

Mezi Slovinskem a Chorvatskem se rozhořela bitva o klobásu

23.8.2012  18:40
Chorvatsko a Slovinsko se už nepřou jen o mořskou hranici nebo úspory chorvatských střadatelů ve slovinské bance, nově se předmětem sváru mezi těmito země stala i uzenka. Lublaň chtěla, aby se...  celý článek

Poklady naší kuchyně: Slovácku vévodí moravský vrabec se zelím

7.8.2012  0:00
Pokud milujete jídlo a rádi poznáváte nové chutě, tuhle oblast na jihovýchodní Moravě byste si neměli nechat ujít. Zdejší kuchyně by vydala na samostatnou kuchařku. A byla by pořádně tlustá. Už...  celý článek

Kulička, hruška nebo véčko? Zhubnout může každá postava

23.7.2012  11:31
Mít dokonalou postavu je snem mnohých z nás. A stoprocentně spokojený s ní není téměř nikdo. Než ale začnete pátrat po zázračných prostředcích, zaměřte se nejdřív na vlastní rodinu. "Geny, které...  celý článek

Poklady naší kuchyně: Valašsko aneb kraj, kde jídlu vládnou švestky

12.7.2012  0:00
Švestkozemě, Valašské království, Bolkovo. Říká se mu různě, ale pověst místní kuchyně překonává jakýkoliv umělý titul. Vydejte se sem na dovolenou nebo si uvařte Valašsko doma. Dejte Valachovi...  celý článek

Čtenářskou grilovací soutěž vyhrál recept na krkovici s černým pivem

4.7.2012  12:31
Grilování je móda, životní styl i oblíbená prázdninová zábava mnoha z nás. I proto jsme čtenáře a čtenářky na konci června vyzvali k soutěžení na toto žhavé téma. Z desítek zajímavých soutěžních...  celý článek

Krkovička, kapr, špíz, sele aneb grilování po česku

6.6.2012  1:59
Ryby, kuře, špízy, krkovice, my umíme žít! Poslední díl naší grilovací kuchařky jsme nemohli nevěnovat českým a moravským grilům a táborákům. Bez nich by léto nebylo létem, tak neváhejte a...  celý článek

VIDEO: Pohlreichova nalejvárna, jak vybírat vepřové maso

24.5.2012  0:00
Ne každé maso se hodí na grilování. Lépe dopadnou tučnější masa, protože tuk je nositelem chuti.  celý článek

Grilované ryby, špízy nebo souvlaki. Piknik jako u moře

23.5.2012  0:31
Vzpomínáte na skvělé grilované ryby, na kterých jste si pochutnávali loni u moře? Přestaňte snít a dopřejte si grilování ve středomořském stylu klidně na chalupě. A nepůjde jen o ty ryby.   celý článek

Grilovací příručka: Ty nejlepší steaky nejen z hovězího masa

16.5.2012  2:20
Vyvezte grily z garáží a kůlen, sundejte je z půdy a kupte pytel uhlí. Sezona nejchutnějších mas, příloh i dezertů s vůní kouře je tady. Cokoliv chutná lépe na grilu než z trouby, takže udělejte...  celý článek




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.