Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Špenátová polévka

Červená řepa, špenát, karotka. Barevné jarní polévky k obědu i večeři

23.5.2017  0:39
Jarní počasí se nám chvílemi převléká do letního hávu, ale období záplavy čerstvé domácí zeleniny je ještě před námi. Přesto nám zelináři mají co nabídnout. Užívat si můžeme červenou řepu,... 

Gastrotipy: víno, pivo, zabijačka i voňavý příslib Velikonoc

15.3.2013  1:00
Jaro už se blíží, i když zatím velmi opatrně. Kdo se na něj těší, může ho zatím ochutnat v tekuté, pečené, vařené, sladké i slané formě. Třeba na staročeském jarmarku v Toulcově dvoře v Praze,... 

Uvařte si v sobotu podle Zdravé kuchařky. Zde je nákupní seznam

10.1.2013  0:01
Zajímáte-li se o vaření a navíc chcete v lednu shodit nějaké to kilo, určitě už jste zaznamenali projekt Zdravá kuchařka, v rámci kterého každý den vychází s deníkem Mladá fronta DNES karta s... 

Jako příloha i do polévek, salátů i palačinek: špenát desetkrát jinak

15.4.2011  2:06
Listový špenát je sexy, svěží i sytý. Zapomeňte jednou provždy na zelenou břečku ze školní jídelny.  

Tipy na polévky, které uvaříte za dvacet minut

11.7.2009  0:37
Na předkrmy, kterými jiné kuchyně překypují, si české kuchařky nikdy příliš nepotrpěly. V naší kuchyni má mnohem větší tradici příprava polévek. Spoustu receptur odvál čas, ale dobrý základ... 

Superrychlá večeře: špenátové omelety s krůtím masem

22.6.2009  13:00
Velmi rychlá večeře! Čerstvý špenát můžete nahradit mraženým listovým, jen z něj pečlivě vymačkejte všechnu vodu. Pokud máte v mrazáku i krůtí (nebo kuřecí) maso, nemusíte ani chodit nakupovat. 

Konec náročnému vyvařování. 12 tipů na rychlá jídla

24.10.2008  0:30
I když vaření nechcete obětovat moře času, můžete v kuchyni vytvořit pravé skvosty a s rychlými a jednoduchými recepty slavit úspěch. 

Špenátová polévka

16.6.2008  8:08
Špenátové listy jsou teď ve vrcholné kondici, proto se přimlouváme za to, abyste jim dali přednost. Samozřejmě můžete polévku uvařit i z mraženého špenátu – z celých nebo sekaných listů. Italové... 

Telecí roláda se špenátem a piniovými oříšky

12.5.2008  8:00
Delikátní a lehce stravitelné telecí je pro horké dny jako stvořené. V každém soustu téhle rolády navíc překrásně voní slanina a křupou piniové oříšky... 

Kompletní jídelníček, se kterým se vám podaří zhubnout

26.4.2008  0:48
Naučte se jíst dietně, ale pestře. Pomohou vám menší porce a lehčí jídla. Inspirujte se u našeho "hubnoucího" menu... 

Rychlá večeře: špenátové omelety s krůtím masem

6.2.2008  0:00
Čerstvý špenát můžete nahradit mraženým listovým, jen z něj pečlivě vymačkejte všechnu vodu. Pokud máte v mrazáku i krůtí (nebo kuřecí) maso, nemusíte ani chodit nakupovat. 

Polévka je grunt

6.10.2007  0:14
I naši předkové to moc dobře věděli a měli je na stole denně. Vybírejte z našich receptů a určitě najdete svůj polévkový "hit".