Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Vaříme snadno a rychle

Přivolejte léto dobrotami jako od moře: pálivé kari, sirnica a flan

12.5.2016  0:21
Už se nemůžete dočkat dovolené? Čekání si můžete zpříjemnit jídlem ve stylu oblíbených dovolenkových destinací, ze kterého na vás dýchne pohoda přímořských letovisek. Pro to správné kouzlo si...  celý článek

Krůtí maso je ideální při dietě. Zkuste karbanátky nebo plátky s kuskusem

23.4.2016  0:34
Krůtí maso obsahuje málo tuku a hodí se proto skvěle k redukci váhy. Přinášíme vám chutné a přitom nepříliš kalorické recepty na krůtí plátky s kuskusem, karbanátky s grilovanou zeleninou, krůtí...  celý článek

Pět tipů pro nákup chřestu od šéfkuchaře i s výbornými recepty

15.4.2016  9:09
Možná kolem něj chodíte v supermarketu nebo u zelináře, ale nevíte si s touto českou lahůdkou rady. Lukáš Želechovský, šéfkuchař pražského Buddha-Bar Restaurantu poradí, na co si dát pozor při...  celý článek

Jak chutnají enoki a shimeji. Zkuste je na pánvi nebo v polévce

7.4.2016  0:54
Možná jste si jich už v obchodě nebo na trhu všimli, ale netušili jste, jak s nimi naložit. Houby původem z Asie jsou stejně chutné jako ty české. Jak s nimi naložit, poradí Danny Wright,...  celý článek

Jarní kachna se dá naporcovat pár tahy nožem. Naučte se to od profíka

2.4.2016  0:53
Šéfkuchař Jan Kracík z restaurace Pot au Feu nám předvedl, jak naporcovat mladou kačenu a uvařit si z ní dvě úžasná jídla. Skvělý chuťový dojem na svých hostech zanecháte i salátem z opečených...  celý článek

Retro vaření: šunková rolka, kuře s broskví a míša řezy vás vezmou do 70.let

20.3.2016  0:16
Zasteskne se vám někdy po starých dobrých časech? Pojďte se s námi vydat na kulinární cestu do minulosti českých restaurací a pohostinství a nahlédněte do jejich typické nabídky.   celý článek

Sladké brambory si zamilujete zapečené s masem, v salátu i v polévce

6.3.2016  0:05
Sladké brambory neboli batáty sice nemají se svými „slanými“ jmenovci botanicky nic společného, jejich škála využití v kuchyni je ale stejně široká. Batáty můžete jíst nasladko i naslano, hodí...  celý článek

Marmeláda i polévka. Pomerančové recepty, co vás napumpují vitaminem C

27.2.2016  0:49
Šťavnaté pomeranče jsou skvělé k zahnání zimních chmur a vylepšení chuti jídel o exotický rozměr. Připravte si krevetový salát se zálivkou z pomerančů, nevařenou polévku z mrkve a pomerančové...  celý článek

Palačinky, jak je neznáte: z ovesných vloček, chia semínek a banánů

20.2.2016  0:38
Palačinka je díky své nekonečné variabilitě vděčným jídlem. Fantazii se meze nekladou jak ve složení samotného těsta, tak při vymýšlení chutných slaných i sladkých náplní. Vyzkoušejte tři...  celý článek

Polévka zahřeje nejlépe: uzená zelňačka, mrkvový krém a thajská tom yum

11.2.2016  0:03
Polévky jsou grunt, obzvlášť ve větrném a chladnějším počasí nás nic nezahřeje lépe. Inspirujte se recepty předních českých kuchařů, kteří prodávají tento týden své polévky v rámci charitativní...  celý článek

Zázvorový sirup, kandovaný zázvor a další chutné recepty na nachlazení

28.1.2016  8:20
Zázvor zahřeje a navíc přináší i úlevu při nachlazení. Pusťte si ho do kuchyně a v kombinaci s citronem, česnekem a spoustou zeleniny si na vás rýma a kašel nepřijdou.   celý článek

Konopí vám v kuchyni zachutná, upečte si jamajské pirožky nebo dort

20.1.2016  0:34
Konopí v kuchyni poslouží třeba ve formě semínek, mouky nebo oleje, u kterých se nemusíte bát obsahu THC, a tedy ani případného „rauše“. Naopak vašemu tělu prospějí esenciálními aminokyselinami...  celý článek

Dračí oko, cherimoya či rambutan se výborně hodí na lednový detox

9.1.2016  0:04
Lidský organismus je během vánočních svátků vystaven spoustě pokušení a relativně nezdravých věcí. Není tedy divu, že bývá začátkem roku značně vyčerpaný. Novou energii i živiny je dobré...  celý článek

Těstoviny jsou jistota. Chutnají v salátu, polévce i sladké

8.11.2015  0:29
Těstoviny jsou v kuchyni díky své variabilitě vděčnou surovinou. Využijete je v salátech, s omáčkou i na sladko. Několik chutných podzimních nápadů připravil šéfkuchař a milovník těstovin Tomáš...  celý článek

Děti vládnou českým kuchyním. Vaří i ty vaše? Pošlete video

14.10.2015  0:01
Do Česka dorazila vlna dětského vaření a kromě nepořádku s sebou přináší i spoustu legrace a zajímavých chutí. Propadly vaření také vaše děti? Za video, které nám pošlete, můžete vyhrát dětskou...  celý článek

Dýně vládne podzimnímu vaření: zkuste vynikající koláč i špagety s liškami

11.10.2015  0:54
Každá je jiná, ale jedno mají společné - jsou to výživové a kulinární hvězdy. Obsahují alfa a beta karoteny, známé jako vysoce antioxidační a protizánětlivé látky, vitamín C a E, draslík,...  celý článek

Do luxusních palačinek patří likér i pivo, radí francouzský Crepe Master

1.10.2015  10:12
Připravte si podle slavného francouzského Crepe Mastera Stéphana Solariho palačinky s omáčkou Suzette nebo flambované. Jejich delikátní chuť budete chtít ochutnat znovu a znovu.   celý článek

Na talířku: mandlové mléko

31.8.2015  0:43
Zdravá a chutná náhražka běžného kravského mléka.  celý článek

Jahodové daiquiri trochu jinak

30.8.2015  0:00
Sladkých plodů rozmačkaných s cukrem jste se už možná přejedli, džemů máte plnou spíž, i mrazák už praská pod náporem zmrazených sáčků. Co ale s posledními jahodami? Dejte je do koktejlu.  celý článek

Čtenářský recept: Smažená zmrzlina

25.8.2015  9:00
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.   celý článek

Čtenářský recept: Dort ze zakysané smetany

25.8.2015  9:00
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.   celý článek

Čtenářský recept: Domácí burgery

25.8.2015  9:00
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.   celý článek

Čtenářský recept: Krůtí na bazalce a rajčatech

25.8.2015  9:00
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.   celý článek

Čtenářský recept: Špenátový závin

25.8.2015  9:00
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.   celý článek

Šťavnatá cuketová buchta

23.8.2015  0:28
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.   celý článek

Vařte a pečte s latino vášní: feijoada, empanadas a třímlékový dort

22.8.2015  0:15
Latinskoamerická kuchyně v sobě mísí snad všechny možné chutě světa - svůj vliv na ní kromě původních Indiánů zanechali Španělé a Portugalci, stejně jako afričtí otroci a asijští přistěhovalci....  celý článek

Fazolová pomazánka

21.8.2015  0:13
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.   celý článek

Zapečené brambory s lososem

20.8.2015  0:00
S tímto receptem uvidíte, že brambory nejsou žádná nuda!  celý článek

Čtenářský recept: Grilované žampióny

18.8.2015  9:00
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.   celý článek

Čtenářský recept: Koule se špenátem

18.8.2015  9:00
Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.  celý článek

Čtenářský recept: Turecká Cilbir vejce

11.8.2015  9:00
Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.   celý článek

Čtenářský recept: Obložená vejce

11.8.2015  9:00
Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.  celý článek

Meruňkový koláč, borůvkový štrúdl, letní cheesecake a další ovocné mňamky

6.8.2015  0:36
Zahrádky, sady i lesy jsou plné výborného čerstvého ovoce. Připravte si s ním úžasný cheesecake, lahodný štrúdl s mascarpone, lehounké ovocné tartaletky nebo třeba meruňkový koláč. O recepty se...  celý článek

Čtenářský recept: Exotický špíz inspirovaný Latinskou Amerikou s rajčatovou salsou

4.8.2015  9:00
Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.   celý článek

Čtenářský recept: Letní salát s krevetami

4.8.2015  9:00
Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.   celý článek

Čtenářský recept: Špagety s cuketou, chorizem a chilli

4.8.2015  9:00
Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.   celý článek




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.