Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEORECEPT: nejlepší kuře na paprice

24. února 2018
Kuře na paprice

I přes všechny módní směry v gastronomii, klasické české omáčky, jaké vařily už naše babičky, se stále drží na vrcholku pomyslné hitparády jídel, na něž nedáme dopustit. Patří mezi ně i sonáta pro...  celý článek

VIDEO: Poctivá gulášová polévka z hovězí kližky

Gulášová polévka
17. února 2018

Hledáte dokonalé jídlo, které vás teď v zimě zasytí, uspokojí vaše chuťové buňky a spolu s krajícem chleba skvěle zastane svačinu, oběd nebo večeři?...  celý článek

Brownies, kremrole nebo krevety. Valentýn na talíři podle blogerek

Krevety s chilli a koriandrem
10. února 2018

Láska prochází žaludkem, a tak se před letošním svátkem zamilovaných nechte inspirovat těmi, kdo si dobré jídlo užívají 365 dní v roce. Zeptali jsme se známých...  celý článek

Žába v díře, pivní škvarky a další speciality ze zlatého moku

Žába v díře s cibulovo-pivním čatní
3. února 2018

Orosený půllitr, nádherná zlatavá barva, nadýchaná čepice z pěny... Umíte si představit něco lahodnějšího než sklenici čerstvě natočeného piva? Kromě pití ale...  celý článek

Masopust je v plném proudu. Dejte si jitrnici nebo škvarkové šneky

Škvarkoví šneci
26. ledna 2018

Tento svátek se u nás slaví už od 13. století a ač je výsadou hlavně venkova a malých měst, prostřednictvím tučných a pramálo dietních dobrot si jej užívají...  celý článek

Zázvor, pohanka a chilli. Ingredience, které vás v zimě zahřejí

Thajská polévka Tom Yum
20. ledna 2018

Pokud nepatříte k těm, kdo se radují,, že se konečně ochladilo, pak vám možná udělají radost recepty pro zahřátí. Pohanku si v zimě vařili i naši prapředci,...  celý článek

Znovuobjevená špalda vtrhla do kuchyní. Proč jsou z ní buchty lepší?

Ilustrační snímek
16. ledna 2018

Na rozdíl od bílé pšeničné mouky je ta špaldová tmavší, má oříškovou chuť a z výživového hlediska zdraví prospěšnější složení. Lidé špaldu pěstují už tisíce...  celý článek

Vydatné večeře z jednoho hrnce, které vám po lyžování dodají energii

13. ledna 2018

Není nic lepšího, než víkend na chalupě v horách, kdy celý den sjíždíte sjezdovky, touláte se běžkařskou stopou nebo třeba stavíte s dětmi sněhuláka. Jenže po...  celý článek

Stop omáčkám a knedlíkům. Odlehčený oběd pro první lednový víkend

6. ledna 2018

Po opulentním vánočním hodování a silvestrovském gastronomickém hřešení je na čase trochu přibrzdit. Pokud se hodláte i o víkendu zaměřit na lehčí a méně...  celý článek

Vafle, toasty nebo müsli. Začněte v novém roce pořádně snídat

3. ledna 2018

Možná i vy jste si dali na prahu nového roku předsevzetí, že budete pravidelně a lépe jíst. Nejčastější stravovací chybou přitom bývá vynechání ranního jídla....  celý článek

Pět nejlepších pomazánek nejen na silvestrovskou tabuli

30. prosince 2017

Zítra nás čeká nejbujařejší noc v roce. Zkuste letos pohostit přátele a rodinu něčím jiným než klasickými chlebíčky se salátem a šunkou. Tyhle skvělé pomazánky...  celý článek

Tipy na Silvestra: kanapky, rychlé dipy, koktejl i flambovaná káva

aktualizováno  27. prosince 2017

Ať už plánujete na dnešní oslavu vyrazit za přáteli, nebo jste si pozvali hosty, budou se vám hodit následující tipy na nápadité kanapky a další dobroty a na...  celý článek

Isidor, perník i bábovka. Opilé sváteční dezerty, které budete milovat

26. prosince 2017

Jestli nemáte ani po vánočních svátcích dost sladkého, vyzkoušejte jeden z těchto skvělých voňavých svátečních moučníků. Jako pohoštění ke kávě je ocení...  celý článek

Kuličky, čokoláda a marokánky. Cukroví na úplně poslední chvíli

23. prosince 2017

V některých rodinách platí pravidlo, že se cukroví dává na stůl až od Štědrého dne, jinde se po upečených dobrotách zapráší už týden před Vánoci. Jestli...  celý článek

Vánoční menu se obejde i bez kapra. Zkuste tresku podle šéfkuchaře

19. prosince 2017

Rybí polévka, smažený kapr a bramborový salát – tak vypadá štědrovečerní večeře ve většině českých domácností. Co letos zkusit něco jiného? Třeba menu, jehož...  celý článek

Speciální příloha: nejlepší vánoční cukroví

18. prosince 2017

Klasické, nepečené, zdravé, dietní i od našich zahraničních sousedů - na jednom místě najdete desítky receptů na nejlepší vánoční cukroví, včetně toho, které...  celý článek

Vánoce s dietou? Proč ne! Cukroví bez lepku, bez cukru i pro vegany

16. prosince 2017

Zatímco pro většinu z nás jsou vánoční svátky obdobím mlsání a tláskání, lidé se zdravotními omezeními se musejí připravit na čas odříkání a svodů. Při troše...  celý článek

Recepty na cukroví podle odborníků na zdravou výživu

14. prosince 2017

Svátky nemusí vždy končit pálením žáhy a zděšeným pohledem na váhu. Výživoví specialisté v pátečním magazínu Rodina DNES poradí, jak na to. Zkuste jejich tipy...  celý článek

Klasika i netradiční tipy. Stovky receptů na cukroví na jednom místě

13. prosince 2017

Recepty na klasické, nepečené i zdravé vánoční cukroví najdete ve zvláštní příloze webu OnaDnes.cz. Vedle tipů na tradiční české cukroví najdete i doporučení...  celý článek

Štola, pirohy, řízek nebo kapustnica. Vánoční hvězdy našich sousedů

12. prosince 2017

Zatímco českou klasikou při štědrovečerní večeři je rybí polévka, smažený kapr s bramborovým salátem a štrúdl nebo vánočka, kousek za našimi hranicemi se před...  celý článek

Pět nejlepších rodinných receptů na vánoční cukroví podle redakce

9. prosince 2017

Každý z nás má Vánoce spojené s chutí toho pravého domácího cukroví, které s láskou pekla maminka nebo babička. Recept na ty nejlepší vanilkové rohlíčky nebo...  celý článek

Vánoční dárky pro labužníky. Potěšte úžasnou chutí, inspirací i zážitky

6. prosince 2017

Některé vánoční dárky mají krátkou životnost zkrátka proto, že jsou k jídlu nebo k pití. Ale to neznamená, že by z nich obdarovaní museli mít menší radost. A...  celý článek

Buráky, mandarinky, čokoláda. Co podniknout s mikulášskou nadílkou?

5. prosince 2017

Nejen domácnosti s malými dětmi si potrpí na čertovsko-andělsko-mikulášské rituály. Někdy se ale pamlsků v punčoše nebo celofánu sejde víc, než je zdrávo, a...  celý článek

Vanilka, skořice, hřebíček. Voňavé pokušení pro první adventní neděli

2. prosince 2017

Také si nenecháte zkazit předvánoční atmosféru všudypřítomnými reklamami na bezbřehé nakupování? Ne v obchodních domech, ale v kuchyni je o adventu nejlépe....  celý článek

Houbová frittata, bucatini s pestem a kuskus. Teplé večeře do 20 minut

28. listopadu 2017

Jste zvyklí o víkendu si večer dopřávat náročné menu, ale v týdnu se odbýváte chlebem s něčím jen proto, že to nezabere moc času? Vyzkoušejte snadné a rychlé...  celý článek

Kulaté dobroty z celého světa. Od čínských knedlíčků po mexické kobližky

25. listopadu 2017

Ať už sladké, nebo slané, kuličky z pšeničného těsta jsou oblíbené všude na zeměkouli. Můžete je smažit, péct nebo vařit, plnit masem, marmeládou či ovocem,...  celý článek

Přehlížený pašák zázvor. Skvělý je v marinádě i se skleněnými nudlemi

21. listopadu 2017

Komu zima zalézá za nehty a pod košili, ten určitě ocení recepty, které ho najednou nasytí, zahřejí a ještě posílí imunitu. To všechno dovede jedna nenápadná...  celý článek

Báječné ořechové dezerty jako dělané pro pošmourné podzimní dny

18. listopadu 2017

Sice už se za obzorem rýsují nejpřetláskanější svátky roku, ale přinejmenším o víkendu bychom se sladkého neměli zříkat. Už proto, že lezavé listopadové počasí...  celý článek

Zapečené večeře s květákem, brokolicí a italským krasavcem romanescem

14. listopadu 2017

Jedním z nejuniverzálnějších druhů zeleniny je květák. Hodí se do salátů, polévek i pomazánek, na smažení i vaření, ale nejlepší je jako hlavní hvězda...  celý článek

Ikonou české kuchyně je superpotravina mák. Upečte si babiččin makovec

11. listopadu 2017

Makové buchty, valašské frgály, nudle s mákem nebo loupák posypaný tmavě modrými semínky. To jsou jen některé ze stálic našeho národního gastronomického...  celý článek

Horké nápoje, které prohřejí vaše podzimní odpoledne a večery

7. listopadu 2017

Nenechte se rozházet tím, že se kvůli změně času dříve stmívá. Využijte delší večer k tomu, že si zabalíte nohy do měkoučké deky, otevřete si knížku nebo si...  celý článek

Pořádně husté kaše podle Jany a Davida. Snídaně, která vás probere

4. listopadu 2017

Ona byla herečka, on kameraman a před pár lety se potkali v práci. Zjistili, že je spolu baví snídat a že jejich kaše chutnají i ostatním. A tak se před čtyřmi...  celý článek

Barevné podzimní saláty, které potěší oko, nasytí i zahřejí

31. října 2017

Zatímco v létě si dopřáváme saláty pravidelně a daří se nám je propašovat na stůl i v případě, že kolem něj sedí jen sami masožrouti, v chladnějších dnech se...  celý článek

Pavouci, myši, čarodějnice. Halloweenská party nejen pro děti

28. října 2017

Blíží se konec října a s ním také období oblíbených halloweenských večírků, jež milují zejména děti, které tolik baví se bát. Až budete takovou party pořádat...  celý článek

Pyramidy, krychle, koule... Cukrářka čaruje s 3D technologiemi

25. října 2017

Dorty jako z jiného světa tvoří pomocí matematických algoritmů šikovná ukrajinská cukrářka Dinara Kasko. Její zákusky nemají nic společného s tradičními tvary,...  celý článek

Švédská kuchyně nejsou jen ryby. Tři recepty z nové severské kuchařky

24. října 2017

Hity středomořské, italské nebo třeba bavorské kuchyně dovede většina z nás vyjmenovat i ze spaní, zatímco o té severské toho víme mnohem méně. S největší...  celý článek





mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.