Recepty z rajčat
Skleník velký jako pět fotbalových hřišť bude dodávat rajčata celý rok
Prvních 36 tisíc sazeniček rajčat čeká nyní v Rakousku, než se vydá 20. srpna na cestu do...
Maďarské lečo, rajská polévka či sýrový nákyp. Užijte si léto s rajčaty
Na zahrádkách dozrávají šťavnaté letní plody, které už svým názvem slibují rajské potěšení, tak je...
Lilkové recepty: řecká musaka, grilované rolky i zahradnická polévka
Cuketu do svého letního repertoáru zakomponoval už snad každý, ovšem s lilkem se to má tak, že se...
RECEPT DNE: Cuketový hamburger
Cuketa je chutná a zdravá zelenina, kterou můžete připravit na mnoho způsobů. Vyzkoušejte náš...
Začíná mistrovství světa v hokeji, nachystejte si jednohubky k televizi
Když se bojuje o postup nebo o medaile na mistrovství světa v hokeji, přijde k chuti něco malého,...
Chřestová sezona je tady. Zkuste ho zapéct do koláče nebo lasagní
Jestli jste se netěšili na jaro kvůli hřejivým slunečním paprskům a zelenající se přírodě, možná...
Medvědí česnek je vítačem jara. Dejte ho do polévky, pesta i pomazánky
Je jemnější než klasický česnek, ale nádherně dochutí každé vaše jarní menu. Natrhejte si medvědí...
Ravioli, pelmeně i empanadas. Plněné taštičky ze všech koutů světa
Není na tom nic složitého, ale symbióza jemného domácího těsta s rafinovanou náplní je dokonalou...
Klíčem k italské kuchyni je dělat věci jednoduše, říká šéfkuchař Lucque
Riccardo Lucque přišel do Prahy před téměř dvaceti lety s plánem otevřít si vlastní italskou...
Nechte se svést exotickou chutí asijských polévek, které zvládne každý
Milovníci orientálních vůní, neobvyklých ingrediencí a více či méně pálivých chutí, máme něco...
Báječné večeře z trouby. Zapečené cannelloni, slaný koláč a krůtí roláda
Blýskněte se i ve všední večer nevšední dobrotou, která vypadá, že dala hromadu práce, ale při...
Tvrdý brexit straší britské obchodníky, nechtějí přijít o salát nebo rajčata
Téměř třetina potravin se do Británie dováží z ostatních zemí Evropské unie a maloobchodní...
Polévky, které zasytí a zastanou hlavní chod. S fazolemi, hlívou i masem
Nemusí být jen jedna součást menu, ale i právoplatný oběd nebo večeře. Společně s čerstvým pečivem...
Odlehčené recepty nejen pro ty, kdo chtějí letos konečně zhubnout
Také jste si koncem roku nad prohýbajícími se stoly a plnými talíři slibovali, že budete od ledna...
Vytvořte fotoknihu jako dárek v prohlížeči. Od Technetu s velkou slevou
Pokud přemýšlíte nad tím, čím své blízké obdarovat, zkuste se podívat po nějakých pěkných fotkách,...
Podzimní polévky pro zahřátí. Zkuste mrkvovou, čočkovou nebo se zelím
Ačkoliv víkend slibuje sluníčko, na začátku října už se venku moc nezahřejeme. Podzim je zkrátka...
Jogurtové pochutnání. Zdravé a chutné svačinky do školy i do práce
Ať už každé ráno dumáte nad tím, co dát potomkovi do školy k svačině, aby to zase nedonesl domů,...
Rychlá a jednoduchá jídla z celého světa, na která vám stačí jen pánev
Někdy není čas na hrdinství, když potřebujete mít večeři na stole do dvaceti minut a polotovary či...
Nechce se vám v horku vařit? Připravte si osvěžující večeři z rajčat
Pomalu si zvykáme na to, že české léto připomíná spíš to středomořské, za kterým jsme dřív museli...
Nejlepší letní recepty, ve kterých využijete parťáky cuketu a lilek
Milovníci zahrádkaření se aktuálně potýkají s úrodou cuket. Jestli i vám tatínek nebo sousedka tuto...
Co jsme nachystaly na Jarmark? Makové koláčky, šátečky i muffiny
Už tradičně můžete na dnešním jubilejním dvacátém Jarmarku v pražských Holešovicích ochutnat...
Chřest je opět tady! Zapečte ho, grilujte nebo dejte do polévky
Sezona této báječné a nedoceněné zeleniny právě začala, potrvá jen do června. Na nic nečekejte a...
Zamilujte se do slaných koláčů. Se šunkou, špenátem nebo žampiony
Teplá večeře nemusí být jen maso s přílohou. Zkuste se inspirovat francouzskou specialitou jménem...
Zamilujte se do batátů. Zkuste třeba polévku, voňavé kari nebo salát
Vypadají trochu jako brambory, ale brambory to nejsou. Batáty jsou doma v tropech a subtropech a...
VIDEORECEPT: Ďábelská topinka se strouhaným parmazánem
Někdy nemáte chuť na „velké“ jídlo, ale dali byste si něco malého k pivu, vínu nebo televizi. V...
Vydatné večeře z jednoho hrnce, které vám po lyžování dodají energii
Není nic lepšího, než víkend na chalupě v horách, kdy celý den sjíždíte sjezdovky, touláte se...
Stop omáčkám a knedlíkům. Odlehčený oběd pro první lednový víkend
Po opulentním vánočním hodování a silvestrovském gastronomickém hřešení je na čase trochu...
Zapečené večeře s květákem, brokolicí a italským krasavcem romanescem
Jedním z nejuniverzálnějších druhů zeleniny je květák. Hodí se do salátů, polévek i pomazánek, na...
Barevné podzimní saláty, které potěší oko, nasytí i zahřejí
Zatímco v létě si dopřáváme saláty pravidelně a daří se nám je propašovat na stůl i v případě, že...
Guláš nejen předvolební. Dejte si klasiku z hovězího či vepřového masa
Za několik dnů tu máme volby a s tímto obdobím býval už za dob Rakouska-Uherska spjatý zvyk podávat...
Z farmy přímo na stůl: nová kuchařka vás naučí milovat zeleninu
Nemusíte být fanatickým přívržencem farmářských trhů, abyste zjistili, že nejlepší zelenina je ta...
Už žádná mazaná houska. Svačiny, kvůli kterým se budou těšit do školy
Vykoumat takovou školní svačinu, kterou děti donesou do školy vcelku a bez úhony a naopak ji...
Paprika jinak než jsme zvyklí. Džuveč, ajvar a jiné inspirace z Balkánu
Komu se už přejedlo lečo nebo plněné papriky, může s touhle úžasnou zeleninou vyrazit trochu dál od...
Nemusí být vždycky flákota. Grilovací party pro vegany a vegetariány
Většina z nás si spojuje grilování s prorostlou krkovičkou, kuřecím špízem či burgery s mletým...
Rajčata nejsou jen na špagety a na pizzu. Co s červeným nadělením?
Konec prázdnin je ve znamení dozrávajících červených plodů, které v sobě během slunečných dnů...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny