Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Vaříme polévky

Odborníci radí, jak vařit levně a zdravě. Na kuřecí kůže zapomeňte

29.11.2013  0:00
Na internetu i v televizi se v poslední době objevují recepty na extra levné pokrmy, které vyjdou doslova na pár korun. Odborníci na zdravou výživu ale varují, že jídelníček z takových jídel... 

Přijďte za úlovky na Jarmark. Pro prodejce zbývá už jen 16 stolů

27.11.2013  14:21, aktualizováno  29.11 9:45
Vánoční i jubilejní 10. Jarmark OnaDnes.cz je už za deset dní. Kdo se nestihl zaregistrovat k prodeji, má ještě nyní šanci v druhém kole. Jako obvykle pro všechny chystáme bohatou tombolu i... 

Chcete mít čistou pleť? Změňte jídelníček. Pomáhá řepa i ořechy

25.11.2013  0:30
Zářivá, svěží a hladká pleť bez akné a černých teček - to je v lepším případě jen těžko dosažitelný výsledek složitých procedur, v horším pouhý výtvor fantazie a Photoshopu. Nebo ne? Kosmetika... 

Jak nejchutněji připravit rybu? Vyhrajte za rybí recept kuchařku

22.11.2013  1:45
Dita P. se v dalším díle vydá s otcem a bratrem na ryby. Uloveného candáta pošíruje a servíruje s máslovou pěnou. Jak nejraději chystáte rybu vy? Vyhrajte za svůj recept kuchařku, která byla... 

Města na zimu chystají pro bezdomovce polévku, čaj i časté kontroly

21.11.2013  11:56
S blížící se zimou se města připravují na to, jak snížit strádání bezdomovců. Třeba v Ústí nad Labem a Chomutově jim nabídnou teplý čaj a polévku. Strážníci také budou sledovat místa, kde... 

Čtenářský recept: Dýňové muffiny nebo koláč

21.11.2013  1:04
V originálu jsou to muffiny, ale já těsto častěji peču v pekáčku a hotový koláč krájím na kostky, takže se nenechte zmást.  

Noc venku pomůže lidem bez domova. Vstupné je čínská polévka i čepice

20.11.2013  8:55
Účastníci speciálního projektu stráví chladnou čtvrteční noc v Trutnově na ulici. Chtějí tak upozornit na problém lidí bez domova. Součástí akce jsou přednášky odborníků nebo přímo klientů... 

Mrkev a další potraviny pro povzbuzení spermií budoucího otce

13.11.2013  2:38
Nejen nastávající matka, ale i nastávající otec by měl dbát na jídelníček. Mezi nejvhodnější potraviny patří podle nejnovějšího amerického výzkumu mrkev a rajčata.  

Moderátorka Aneta Savarová: Jsem příznivcem alternativní medicíny

11.11.2013  0:09
Díky tomu, že moderátoři Událostí nesedí skryti za stolem, znají televizní diváci v celé republice nejen její tvář, ale i postavu. Aneta Savarová pro časopis Zdraví přiznala, že se řídí mottem:... 

Pomazánka povýší chleba na delikatesu. Vyhrajte za ni kuchařku

1.11.2013  1:08
V devátém díle seriálu České televize se Dita vydá s malým synovcem Ondřejem na chalupu. Pohostí ho také vajíčkovou pomazánkou. Pošlete nám svůj recept na pomazánku a vyhrajte kuchařku Deník... 

Užijte si o víkendu zabijačku či posvícení. A ve čtvrtek strašidla

25.10.2013  0:01
Prodloužený sváteční víkend je přímo nabitý akcemi pro milovníky jídla - chystá se zabijačka, foodfestival, vinobraní a slavnosti vepřového masa a dýní. Pondělí můžete strávit pohledem do... 

Co jsme pro vás pekly na Jarmark: slané muffiny, šátečky i koláče

23.10.2013  0:20
Také podeváté jsme pro vás napekly na sobotní Jarmark OnaDnes.cz. Naše dobroty jste mohli ochutnat v sobotu u stánku Nadace Terezy Maxové dětem a kdo chtěl, dobrovolně za ně přispěl do kasičky... 

Dýňová polévka, kterou jste si na Jarmarku OnaDnes.cz pochvalovali

22.10.2013  16:10
Vedle skvělých nákupů oblečení, bot, šperků a doplňků byla na Jarmarku k ochutnání také lahodná dýňová polévka Ivany Kristkové, maminky na mateřské, která si vařením a pečením příležitostně... 

Číně není příroda lhostejná, slaví úspěchy v ochraně žraloků

20.10.2013  23:41
Čína nikdy nebyla vzorem země, která by vynikala ochranou životního prostředí. V posledních letech však v jednom z environmentálních odvětví slaví přeci jen úspěch. Úřadům a aktivistům se totiž... 

Běžcův podzim: čas vývarů, polévek i masáží

10.10.2013  0:00
Pitný režim je důležitý obecně a v podzimním období je jeho dodržování ještě významnější než v sezoně. Kromě toho, že tekutiny v těle potřebujeme k pocení, k ochlazování, pro transport látek a... 

Čtenářský recept: Houbová mlíkačka

3.10.2013  3:33
Polévku můžeme podávat s kopečkem zakysané smetany, která jí dodá ještě jemnější chuť.  

Pošlete recept na piknik a vyhrajte kuchařku Deník Dity P.

20.9.2013  2:13
Ve třetím díle kuchařské show Deník Dity P. probíhají přípravy na piknik. Jaké jídlo si nejlépe vychutnáte venku na dece? Pošlete nám svůj recept a vyhrajte kuchařku Deník Dity P., podle které... 

Čtenářský recept: Kuřecí pálivá kyselá polévka z Thajska

19.9.2013  7:00
Když jsme byli na dovolené v Thajsku, tak jsme si po prohýřené noci vždy dali k obědu tento kyselo-pálivý vývar. S ním opici zaručeně vypálíte z těla. Klíčem k podařené polévce je dosáhnout... 

Placentofágie: je libo placentu v polévce nebo v kapslích?

10.9.2013  10:02
Většina savců po porodu zkonzumuje svou placentu, pro nás je to ale dost nechutná představa. Přitom by měla být velmi výživná. Nyní se trend pojídání vlastní placenty šíří Amerikou i Evropou. 

Milujete omáčky? Vinná, papriková i béarnaise vám zachutnají

31.8.2013  0:01
Dobře uvařená omáčka má stejnou kouzelnou moc jako poctivá polévka. Vydobyde vám pověst skvělé kuchařky, vděčnost vašich hostů a udělá z kuchyně domov pro kohokoliv, kdo si sedne k talíři. 

Dieta podle modelek na vlastní kůži. Hladovka, nebo gurmánský zážitek?

30.8.2013  4:44
Diety modelek - pro mnohé šílené metody, jak udržet hubeňoučké dívenky ještě hubenější, a to za každou cenu. Vatové tampony namočené v džusu, jedno jablko denně, kostky ledu místo oběda, totální... 

Tlusté léto. Proč právě teď přibíráme stejně jako o Vánocích?

9.8.2013  1:05
Tenhle článek se vám nebude líbit, to hlásím rovnou. Začneme tím, že léto a zejména dovolená je po Vánocích druhým nejrizikovějším obdobím pro nabírání nadváhy. No, nikdo nám neslíbil, že život... 

Dovolená s prevítem: Co dělat, aby se z výletu nestalo peklo?

8.8.2013  2:30
Dítě v letadle modrá vzteky a nadechuje se k dalšímu záchvatu pláče, ostatní cestující se pohoršeně otáčejí. Takhle jste si dovolenou asi nepředstavovali. Ale vymysleli jste ji dobře? Někdy je... 

Připravte si brambory ve španělském, anglickém nebo francouzském stylu

3.8.2013  0:00
Připravovat jídla z brambor se naučíte hned po vaření čaje. Mají tu výhodu, že jsou jednoduchá a všeobecně oblíbená. Jediná možná zrada číhá ve špatně použitém varném typu.  

Kuřecí maso na tři způsoby: s kořenovou zeleninou, citronem a dipem

29.6.2013  0:00
Rychleji než kuřecí maso už připravíte jen ryby. Ale nejen proto je oblíbené. Také pro nejrůznější varianty masa na jednom zvířeti a hlavně pro neodolatelnou kůrčičku.  

Jak na příkrmy? Chce to trpělivost, bryndák a mixér

27.6.2013  0:05
Začínáte-li s příkrmy, čeká vás půl roku velkého experimentování, občasného sebezapření, nekonečného bryndání, zarputilého plivání, ale i nadšených reakcí vašeho dítěte. Poradíme vám, jak na to. 

Velká letní kuchařka: 100 nejoblíbenějších receptů našich kuchyní

23.6.2013  0:11
Celé léto budou od pondělí vycházet v magazínu Ona Dnes vystřihovací karty s recepty, které můžete sbírat a sestavit si tak vlastní kuchařku, kde bude vše, co potřebujete. Rodinné obědy i... 

Zkuste bulharskou baklavu, ovocný rýžový salát nebo polévku z jahod

15.6.2013  17:09
Zkuste něco, co jste ještě možná nikdy nejedli, anebo přinejmenším nevařili: bulharskou baklavu, řecký ovocný rýžový salát, francouzský slaný koláč nebo třeba českou jahodovou polévku. 

Jedla jsem polévku z ženské placenty, přiznala Andrea Kerestešová

10.6.2013  14:01
Herečka Andrea Kerestešová má pro strach uděláno. Cestuje po světě, kde se snaží poznat místní kulturu i kuchyni. V Luftshow Jakuba Koháka přiznala, co všechno jedla, a ozřejmila, proč je dobré... 

Dokážete živit rodinu za 30 Kč na osobu a den? Redaktorka to zkusila

30.5.2013  4:34
Napjaté rodinné rozpočty jsou pro mnoho lidí realitou. Nejhůř na tom jsou samoživitelky s malými dětmi a důchodci. A rodiny s více dětmi se musí vyrovnávat se stoupajícími náklady. "Vyzkoušela... 

Královnu všech polévek uvaříte jen z oháňky pořádného vola. Podle šéfa

30.5.2013  0:00
Kdo zvládne uvařit konsomé z volské oháňky, jako by odmaturoval, přirovnává šéf zvládnutí královny mezi polévkami k životní zkoušce. Ne bujony v kostce, ale běžné drůbeží vývary by pak podle něj... 

Zdravé a chutné recepty na celý týden a hubnoucí jídelníček k tomu

18.5.2013  3:00
Chcete zhubnout? Připravili jsme pro vás týdenní jídelníček, u jednoho jídla najdete vždy recept. Pondělí věnujeme jarní zelenině, úterý vitaminům, středeční recept využije nové brambory, ve... 

Pivo, víno, klobásky i chřest. Tak chutná jaro převlečené za léto

26.4.2013  1:00
Přelom dubna a května s sebou přináší nejen skoro letní teploty, ale také spoustu gastronomických zážitků kolem dokola celé republiky. Vydejte se do Varnsdorfu na pivo, na jižní Moravu za vínem... 

Muži jsou horší než děti. Alespoň v tom, kolik sní ovoce a zeleniny

2.4.2013  11:42
Zatímco průměrný předškolák sní za týden dvanáct různých druhů ovoce a zeleniny, běžný muž si vystačí sotva s polovinou. Mnozí pánové jsou přitom v odmítání "zdravé výživy" tak důslední, že jim... 

Gastrotipy: víno, pivo, zabijačka i voňavý příslib Velikonoc

15.3.2013  1:00
Jaro už se blíží, i když zatím velmi opatrně. Kdo se na něj těší, může ho zatím ochutnat v tekuté, pečené, vařené, sladké i slané formě. Třeba na staročeském jarmarku v Toulcově dvoře v Praze,... 




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.