Vaříme květák

Bohyně české kuchyně: masové i zeleninové řízky na různé způsoby

17. října 2009

Kouzlo řízků je určitě v křupavém trojobalu. Díky němu má tolik fanoušků a punc slavnostního jídla....

Vyzkoušejte domácí klasiku: nakládané zelí nebo mixle pixle

15. srpna 2009

Neexistuje zelenina, která by se nedala naložit. V kuchyni se nebojte experimentů a vyzkoušejte...

Nejstarší Brňanka slaví 105 let, nemusí maso, miluje sladké

Nejstarší obyvatelka Brna stopětiletá Filoména Cejnarová (uprostřed) oslavila narozeniny v hotelu Santon. Vpravo její dcera Emilie Volejníková a vlevo starosta Bystrce Svatopluk Beneš
11. srpna 2009  14:42

V úctyhodných 105 letech nejstarší obyvatelka Brna neužívá žádné léky, ráda si dá sladkosti, kávu a...

Vaříme nejlepší české omáčky: slepice na smetaně či španělské ptáčky

8. srpna 2009

Hitem české kuchyně jsou klasické omáčky jako svíčková nebo koprovka. Teď se s námi můžete naučit i...

Lesní Survival

24. července 2009  12:20

Tento článek je návodem, jak přežít v lese bez jídla v batohu. Ne že bych vám, dámy, přála, abyste...

Plesnivou mrkev můžete sníst, chleba vyhoďte

10. března 2009

Oškrábat plíseň z marmelády, z broskve nebo vlašských ořechů a sníst je nebývá nic výjimečného. Ale...

Čunci byli vždycky strašně spořiví, říká Čunkova dcera

23. ledna 2009  9:50

Poté, co šéf KDU-ČSL Jiří Čunek oznámil odchod z vlády, byla jeho dcera Eva jediná, kdo měl z...

Zbavte se unavených očí nebo monoklu: rychle, levně a doma

21. ledna 2009

Lžičky, studené obklady nebo sáčky černého čaje pomohou odstranit drobné problémy očí. Udržovat...

Ženy po roce 1989: konec trvalých, chlupů a laciných „fáček“

Eva Herzigová před rokem 1989 a po něm
19. listopadu 2008

Za posledních devatenáct let se toho změnilo opravdu hodně. I my - ženy. Když srovnáte současné...

Nejlepší tipy na domácí bělení zubů

13. listopadu 2008

Než vyzkoušíte drahé kosmetické přípravky na bělení zubů, zkuste levnou a přírodní variantu....

Osteoporóza a mýty, které vás mohou stát život

7. listopadu 2008

Řídnutí kostí, které při nepatrném pádu způsobí těžkou zlomeninu. Tak obvykle člověk zjistí, že...

Chcete kuře jinak? Zkuste ho s limetkou

3. října 2008  7:28

Nasládlá chuť grilované papriky a cibule je velice příjemná. Zajímavě kontrastuje s pikantním kari...

Stolice: na co byste se nikdy nezeptali

16. září 2008

Je lepší, když stolice plave, nebo když spadne dolů? Co znamená černá stolice? Vyměšování je...

Škola zavařování: schovejte si léto do sklenice

22. srpna 2008

Až v zimě otevřete sklenici se zavařeninou, možná na vás spolu s lahodnou chutí dýchne i závan...

Překvapivý lék proti rakovině: brokolice, květák a zelí

20. srpna 2008

Proti nádorovému onemocnění může pomoci košťálová zelenina! Především brokolice, květák a zelí....

Květák smažený po italsku s křupavou kůrčičkou

2. července 2008  8:09

Hrubozrnnější krupička se postará o kypřejší obalení – a celé dílko bude po osmažení labužnicky...

Indické kari s kuřecím, vepřovým nebo jehněcím

31. května 2008

Pod názvem kari si představíme sáček s kořením. Ve skutečnosti se tak nazývá sama úprava jídla....

Čočkové koláčky

21. května 2008  7:25

Cejlonská obdoba bramboráků se nesmaží, ale jen tvaruje a pak dosuší v troubě. Za to, že jsou tak...

14 dní jarní diety s naším jídelníčkem

5. dubna 2008

Za dva týdny můžete být fit. S pomocí našeho jídelníčku a vašeho oblíbeného sportu se brzy můžete...

Květák smažený po italsku

11. února 2008

Hrubozrnnější krupička se postará o kypřejší obalení – a celé dílko bude po osmažení labužnicky...

Velký speciál: O kolik méně jíst, abyste hubli

2. února 2008

Věřili byste, že rohlík denně, který už nijak nevysportujete, může za rok znamenat až šest kilo...

Dietní recepty z dovolené

25. ledna 2008

S těmito recepty na pokrmy z dovolených zhubnete, a přitom si skvěle pochutnáte.

V zimě na Mallorku? Aspoň s našimi recepty

19. ledna 2008

Utečte před zimou a rozmoklým sněhem na populární ostrov. Alespoň v rámci své kuchyně.

Polévka je grunt

6. října 2007

I naši předkové to moc dobře věděli a měli je na stole denně. Vybírejte z našich receptů a určitě...

Bradavice

10. září 2007  8:30

Spolu s puchýři a takzvaným kuřím okem jsou bradavice jednou z nejčastějších potíží, které vznikají...

Kyselinou listovou proti Downovu syndromu

22. června 2007  13:54

Budoucí maminky mohou snížit riziko, že se jejich děti narodí s Downovým syndromem. Vědci dokazují,...

Beránkova velikonoční hostina

7. dubna 2007

Bez nádivky a beránka se naše Velikonocům prostě neobejdou. Zkuste je letos připravit podle receptů...

Zhubněte do plavek!

4. dubna 2007  10:36

Máte nejvyšší čas! Tak zní odpověď na otázku, kdy je dobré začít s hubnutím, pokud se chce člověk v...

Zapečte si dobrotu!

17. března 2007

Máte v rodině strávníky, kteří si potrpí na teplou kuchyni? Udělejte jim tentokrát radost zapečenou...

Z našeho těla pomalu mizí koenzym Q 10

3. března 2007

Od pětadvacátého roku života významně klesá v našem těle produkce důležitého koenzymu Q 10. Ten je...

Ježíšek iDNES.cz měl přinést věci, zdraví i pomstu

24. prosince 2006  7:41

Ježíšek iDNES.cz už letos naděloval. Vy, čtenáři, jste nám poslali stovky přání. Někdy jste si...

Alzheimerově nemoci je sto let. A pořád ji nelze léčit

6. listopadu 2006

V listopadu 1901 přijali do Nemocnice pro duševně choré a epileptiky ve Frankfurtu nad Mohanem...

Jak dobře mě znáš? Vyzkoušejte si test

30. srpna 2006

Ví váš muž, jakou máte ráda květinu, kde byste nejradši trávila dovolenou nebo co vás rozčílí?...

Ryby, jak je zaručeně nepoznáte

10. června 2006

Jsou zdravé, ale ne každý jásá nad jejich chutí. Jak chytře zabalit a chutně utajit rybí maso?...

Ideální váha je tu. Co dál?

6. září 2005

Na ten den jste se celou dobu těšili. Postavíte se na váhu a ručička se zastaví na čísle, které...

Pomůže totální hladovka?

22. srpna 2005

Mnozí lidé mají o svém hubnutí jasno: díky hladovce rychle zhubnu, chce to jen mít silnou vůli a...

Poradny