Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Recepty z jahod

Sezona jahod se blíží, lidé opět dostanou možnost nasbírat si je sami

26.5.2012  7:59
Jahodová sezona se blíží a netrpělivě ji vyhlížejí mimo jiných i ti, kteří si chodí toto ovoce na pole sbírat sami. I když letošní zima jahodníkům příliš nepřála, na malou úrodu to v Olomouckém...  celý článek

Čas jahod je tu. Nabízíme vám čtyři pádné a sladké důvody ke hříchu

12.5.2012  4:16
Zapomeňte vážení, na jahody mražený, zpíval Schelinger. Takže zaklapněte mrazáky a užijte si naplno nastávající sezonu sluncem provoněných šťavnatých jahod. Nejlepší jsou samozřejmě ty z vlastní...  celý článek

Uvařte si doma elixír mládí aneb staročeské chřestové menu

8.5.2012  12:43
Chřestu se přisuzují výjimečné účinky pro zdraví a krásu. Čistí pleť, napomáhá krásným vlasům, nehtům, odbourává stres, má omlazující i afrodiziakální účinky a navíc je ideální na zhubnutí, to...  celý článek

Nebojte se jídla na těle, doma si můžete udělat i nejlepší pleťové masky

3.5.2012  3:13
Když milujeme čokoládu a nemůžeme se nabažit ani její vůně, proč si ji nenatřít na tělo? Působí blahodárně, kůže po masáži voní a je hladká jako pleť miminka. Chceme-li mít krásnější pleť i...  celý článek

Zdraví z lékárny i přírody: které látky pomohou vašemu tělu

1.5.2012  0:00
Trápí vás padání vlasů, bolavé klouby nebo třeba špatné zažívání? Na vaše potíže se prodává řada přípravků. Poradíme vám, které vitaminy a minerály si koupit v lékárně a co si vzít z přírody.  celý článek

Jarní saláty s chřestem, čekankou, parmazánem či ředkvičkami

28.4.2012  1:51
Po zimě, kdy jsme museli vzít zavděk skleníkovou zeleninou, která přicestovala přes půl kontinentu, se můžeme těšit na saláty z čerstvé zeleniny z českých záhonků. Zkuste některý z následujících...  celý článek

Deset věcí, které bych určitě udělala, kdybych se znovu vdávala

25.4.2012  8:49
Víc než polovina manželství se dnes rozvádí a další velká řádka lidí se svatbě pro jistotu obloukem vyhne. Spekuluje se o tom, jestli má tato instituce dnes ještě vůbec nějaký smysl. Aby bylo...  celý článek

Zapomeňte na citrusy i ryby, upozornil atopiky lékař

5.4.2012  1:00, aktualizováno  12:09
V České republice trápí kožní onemocnění nazývané atopický ekzém více než půl milionu dětí i dospělých. Často za to může i nevhodně zvolená strava. "Atopici by se měli vyvarovat například...  celý článek

Máme vlastní houbaře, zahradníky i řezníky, říkají nejlepší kuchaři

29.3.2012  0:00
Mezi českými zemědělci vyrůstají nové uznávané značky dodavatelů zeleniny, masa nebo medu. Potvrzují to nejlepší čeští kuchaři, kteří zahraniční dodávky po letech poprvé vyměňují za domácí.  celý článek

Jaro na talíři aneb svěží menu podle tří českých šéfkuchařů

28.3.2012  4:42
Čerstvé chutě, svěží barvy, mladé maso a zelené "lupení". Tak vypadá tradiční jarní kuchyně očima mistrů kuchařů, kteří připravili speciální labužnická menu pro čtvrté pokračování oblíbeného...  celý článek

Alkoholické desatero pro dámy. Jak si udržet váhu i dobrou pověst

28.3.2012  1:28
Plesová sezona vrcholí a ženy se mění v princezny. Jak jimi zůstat až do konce akce? Tedy nezliskat se, neprolít záchodovou mísou celou peněženku a nezradit svá dietní předsevzetí...  celý článek

Na podvodníky chystáme společnou černou listinu, zní z farmářských trhů

25.3.2012  11:51
Jsou ta vejce opravdu domácí? Není ten česnek z Číny a jahody ze Španělska? I s takovými otázkami se setkávají prodejci na farmářských trzích v Olomouckém kraji. Jejich organizátoři proto musí...  celý článek

Bezmasé jídlo není nuda, tvrdí šéfkuchaři. Zkuste, jestli vás nehoupou

8.3.2012  2:01
Pro masožravce tělem i duší je vegetariánská kuchyně něčím, co by ochutnali leda v případě, že by jim hrozila smrt hladem. Bezmasé pokrmy však dávno nejsou výsadou hrstky výstředníků, ale...  celý článek

Valentýn s chutí čokolády. Šňupejte ji, pečte i zapíjejte

11.2.2012  4:41
Láska je sladká, ale na Valentýna si ji můžete ještě osladit kvalitní čokoládou. Bonboniéry nebo čokoláda ze samoobsluhy už však dávno nefrčí. Poradíme vám, jak luxusní čokoládu zapíjet...  celý článek

Zahrada v holomrazech trpí, v létě by ale mělo být méně slimáků

1.2.2012  10:58
Silné mrazy bez sněhové pokrývky připravují zahrádkáře a zemědělce o spánek. Na druhou stranu působí skoro jako dezinfekce. Vymrznou slimáci nebo spóry padlí.  celý článek

Ovesná kaše, müsli tyčinky nebo smoothie. Jak hřešit zdravě?

1.2.2012  0:08
Pět týdnů se držíte a ignorujete všechny svůdné pokrmy s nepovolenou kalorickou hodnotou? Tak teď přišel čas na odměnu.  celý článek

Nová móda: jíst syrové maso jako lidé v paleolitu

20.1.2012  13:10
Do Česka dorazila nová metoda hubnutí: takzvaná paleodieta. Její američtí propagátoři tvrdí, že nejzdravější je žít jako lovci a sběrači ve starší době kamenné. Nadšené masožravce potěší,...  celý článek

Češi jedí málo ovoce a zeleniny, rakovina tlustého střeva je důkazem

19.1.2012  10:37
První Islanďané, druzí Švédové a třetí Češi. Takové je pořadí národů, které v Evropě snědí nejméně ovoce a zeleniny. Češi figurují na předních místech i v jiné kategorii - v počtu rakoviny...  celý článek

Trápí vás ekzém? Pomůže úprava jídelníčku

19.1.2012  1:00
Trápí vás ekzém a přemýšlíte o tom, co jíst, abyste se konečně přestali drbat a v noci se zase vyspali? Máme pro vás pár stravovacích tipů, které podle výživové poradkyně Jany Vašákové pomohou...  celý článek

Diana Kobzanová: Místo svlékání jsem měla raději studovat práva

16.1.2012  4:43
Vždycky něčím překvapí: výhrou v soutěži Miss ČR, nahými fotografiemi, sympatickou drzostí, s jakou se pustila do souboje s mocným mužem, ale také do moderování v televizi a rádiu. Diana...  celý článek

Projezte se ke kráse: dejte si mandle, česnek i čokoládu

10.1.2012  1:00
Získat a následně si uchovat mladistvou pleť a pevné, lesklé vlasy neznamená obklopit se pouze spoustou lahviček se zázračnými séry a regeneračními kúrami. Zdraví a krása přicházejí zevnitř, což...  celý článek

Když chcete hubnout, je třeba snídat. Přečtěte si, jak na to

3.1.2012  10:30
Když nesnídáte, vydržíte s hladem až do oběda a asi toho nesníte tolik jako ti, kteří začínají jíst po probuzení. Zrádný na tom ovšem je paradox, že přiberete mnohem pravděpodobněji než oni, ale...  celý článek

Sedm ženských divů světa: rodiče, muži, děti, sex i jídlo

8.12.2011  2:26
Je toho hodně, za co jsme vděčné, a nejen o adventu. Sedm hlavních divů ženského světa vám přinášíme v textech našich oblíbených autorek. Protože pyramidy a visuté zahrady jsou fajn, ale děti,...  celý článek

Tipy na dárky: Jedlé nápady pro gurmány, kuchaře i tchyně

7.12.2011  0:33
Máte-li v rodině milovníky či milovnice dobrého pití a jídla nebo vaši milí nevytáhnou paty od sporáku, zapomeňte na papuče nebo intelektuální čtivo a nadělte jim něco dobrého na zub nebo...  celý článek

Obrňte se proti virům, pomůže strava, enzymy i otužování

3.12.2011  0:37
Imunita dostává přes zimu zabrat. Její schopnost ochránit nás před nemocí klesá. Otužováním a stravou ji posilníte.  celý článek

Pozvěte přátele na fondue, piknik si můžete udělat i doma

18.11.2011  2:46
Stýská se vám po letních piknicích s přáteli v parku? Užít si dobré jídlo s dobrými kamarády můžete i v zimě, v teple vašeho domova. Nakupte si kvalitní nádobí, udělejte zásobu sýrů, masa,...  celý článek

Nigella Lawsonová vaří rychle a skvěle. Chcete znát její triky?

5.11.2011  4:56
Nigella Lawsonová je královnou britské kuchyně. České plotny ale zatím neovládla. A to je škoda. Máme se od ní totiž hodně co učit. Nebo vy snad zvládnete tříchodové menu za dvacet minut?  celý článek

Písecké kuchařky zvítězily v soutěži o nejlepší školní oběd v zemi

3.11.2011  9:24
Kuchařky z Domova mládeže a Školní jídelny v Písku zvítězily v celostátní soutěži O nejlepší školní oběd. Porotu si získaly pohankovou polévkou s játrovými knedlíčky, kuřecím plátkem v mandlové...  celý článek

Zavařovat jde i bez cukru. Zkuste hrušková povidla se solí

15.10.2011  3:22
Odrazují vás od domácího zavařování ta kvanta cukru, která přijdou do každé sklenice? Použijte místo něj špetku soli. Sůl funguje jako konzervant a z ovoce vytáhne jeho přirozené sladké složky,...  celý článek

Gurmetův podzimní průvodce: nejlepší restaurace, trhy, víno a knihy

9.10.2011  10:06
Jestli si máte na podzim vybrat jen jednu restauraci, kam zajít na dobré jídlo, navštivte podnik Na Pekárně. Ten je hitem letošního podzimu. A co si nalít do skleničky, jakou kuchařku si přečíst...  celý článek

Jogurt není jen zdravá svačinka. Využijte jej i při vaření a pečení

28.9.2011  3:02
Nakyslý mléčný výrobek si většinou nejraději vychutnáváme k snídani nebo svačině spolu s ovocem či cereáliemi. Proč jej ale nezapojit také do přípravy pokrmů, kterým dodá lehkost i šťavnatost?...  celý článek

Co jsme pekly na Jarmark? Recepty z pražské i brněnské redakce

23.9.2011  0:20
Domácí bábovky, buchty, koláče, řezy a další pečené dobroty se staly už tradiční součástí Jarmarku OnaDnes.cz. Pokud se vám nepodařilo minulou sobotu být v Brně s námi, nemusíte se bát, že o...  celý článek

Tiramisu po česku aneb tři volné variace na slavný italský dezert

21.9.2011  8:25
Milovníci pravého italského tiramisu budou možná ohrnovat nos nad napodobeninami, ve kterých chybí mascarpone nebo vejce. My však víme, že život může být sladký i se surovinami běžně dostupnými...  celý článek




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.