Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Recepty z jahod

Čtenářský recept: Lívanečky s jahodami

24.10.2013  2:43
Lívanečky jsou vhodné k víkendové snídani, servírované s cappucinem, anebo pro děti s teplým mlékem. Recept je neskutečně jednoduchý a rychlý. Žádné šlehání, kynutí, ani hory nádobí. Ideální,... 

Trendy ve vůních. Parfémy nové sezóny vás zahřejí i vrátí do léta

15.10.2013  0:30
Mezi "povinnými" stížnostmi na depresivní podzim občas zapomínáme, že toto roční období přináší i příjemné zážitky. Romantické procházky v mlze, litry slazeného latté, nákupy bez výčitek... 

Zavařování uchová léto na celý rok. A může vám vyhrát kuchařku

11.10.2013  3:04
V šestém díle seriálu České televize se Dita P. vrhne na zavařování. Jak si uchováváte oblíbené ovoce a zeleninu vy? Pošlete nám svůj recept a vyhrajte kuchařku Deník Dity P.  

Čtenářský recept: Dort Pavlova

10.10.2013  2:19
Dort je možné ozdobit jakýmkoliv ovocem, nicméně maliny mu sluší nejvíc. Můžete na něj nastrouhat hoblinky bílé nebo tmavé čokolády, ale nemusí být. Dort je báječný sám o sobě. 

Jahodový jogurt se barví vysušeným hmyzem. Věděli jste to?

2.10.2013  4:28
Váš oblíbený jahodový jogurt končí pravidelně v nákupním košíku možná i proto, že je na něm velký nápis "bez konzervantů". Nejspíš si už ani nevšimnete miniaturního nápisu "košenila" nebo... 

Čtenářský recept: Dortíček z letního ovoce

26.9.2013  4:37
Velice jednoduché,rychlé a moc dobré. Peču na narozeniny, grilování, pikniky a i jen tak.V létě krásně osvěží, a kamarádi prostě nikdy neodolají.  

Co teď udělat na zahradě, aby příští rok kvetla a dávala vám ovoce

13.9.2013  1:00
Nejenže v září vrcholí sklizeň zahradních plodů, navíc pomalu můžete začít s výsadbou téměř čehokoliv, včetně jahod nebo cibulovin. A nezapomeňte na všechny letněné pokojové a balkonové květiny,... 

Čtenářský recept: Tvarohový koláč

12.9.2013  15:05
Koláč je zdravý, bez mouky a bez cukru. Je vhodný na snídani, nají se celá rodina. Vhodným doplněním je zelený čaj s jasmínem.  

Dieta podle modelek na vlastní kůži. Hladovka, nebo gurmánský zážitek?

30.8.2013  4:44
Diety modelek - pro mnohé šílené metody, jak udržet hubeňoučké dívenky ještě hubenější, a to za každou cenu. Vatové tampony namočené v džusu, jedno jablko denně, kostky ledu místo oběda, totální... 

Rychlý meruňkový likér máte druhý den hotový a můžete ochutnávat

27.8.2013  0:00
Ovoce se dá zpracovat také do podoby chutných alkoholických nápojů. Někdy je příprava snadná, jindy si však na výsledek musíte počkat i několik týdnů. 

Knedlíky chutnají plněné, nasladko i zapečené

17.8.2013  0:22
Kdyby se mezi Čechy hlasovalo o nejoblíbenější přílohu, nejspíš by se umístily na stupních vítězů. Knedlíky ale mají víc podob, než jsou nejznámější varianty houskový a bramborový.  

Mražení a sušení. Jednoduché a levné uskladnění ovoce a zeleniny

13.8.2013  0:00
Na koláč, do knedlíků, pohárů i na sladké omáčky využijete mražené ovoce. Sušení ovoce, zeleniny, bylinek a hub také není variantou k zahození, nasušené zásoby z léta jako když v zimě najdete.... 

Česnek je nejcennější, ale krade se všechno. Z polí mizely i jahody

23.7.2013  14:39
Zemědělská sezona je v plném proudu, jenže kromě sklizně mají pěstitelé v Olomouckém kraji i vážnější starosti - uhlídat úrodu před zloději. Těžké časy prožívají nejen producenti česneku, ale ti... 

Nejlepší zmrzlinu vyrábějí v Netolicích, rozhodli čtenáři na Facebooku

21.7.2013  10:06
Přes pět set Jihočechů se na facebookovém profilu Budějovice DNES zapojilo do letní ankety o nejlepší zmrzlinu na jihu Čech. Zvítězila ta z Netolic, pro niž jezdí lidé i z Českých Budějovic.... 

Voda ničila pole. I tak ve středních Čechách čekají nadprůměrnou úrodu

14.7.2013  14:01
Lepší úrodu než v loňském roce očekávají zemědělci ve Středočeském kraji. I přes ničivé červnové povodně. Vydatná vláha totiž rostlinám na jaře prospěla. Úrodu ale zdrží chladné počasí. A to až... 

Léčivý sedmikráskový sirup pořídíte za pár korun. Osladí i palačinky

9.7.2013  0:00
Dá se pít s vodou, ale lze jím také sladit čaj nebo třeba palačinky. Současně má protizánětlivé účinky, podporuje vykašlávání a také činnost ledvin a močových cest. Sedmikráskový sirup přitom... 

Letní koktejly snadno a rychle. Zkuste mojito nebo daiquirí

6.7.2013  0:30
K pořádné party patří letní koktejl, jako k zimě grog. A zdaleka nemusíte spoléhat jen na šikovného barmana. Osvěžující koktejl si můžete namíchat sami. S alkoholem i bez. 

Jahod je letos hodně, ale lijáky jim daly pořádně zabrat. Hodně naměkly

5.7.2013  13:27
Mizerné jarní počasí jim vzalo krásu a nejsou zdaleka tak sladké jako loni. Přesto jdou jahody v Libereckém kraji na dračku. Lidé je považují za symbol přicházejícího léta. 

Zahrádkář v brněnských Židenicích kvůli jahodám polil sousedku žíravinou

2.7.2013  17:29
Dlouhodobé rozepře dvou rodin v Brně-Židenicích skončily pokusem o těžké ublížení na zdraví. Konflikt týkající se záhonků s jahodami vygradoval v polovině června, kdy dvaasedmdesátiletý muž... 

Sběr jahod v Olomouckém kraji končí, úrodu poničilo extrémní počasí

2.7.2013  10:01
Jahodové plantáže v Olomouckém kraji pomalu zavírají, samosběr letos skončil sotva začal. Kvůli střídajícímu se počasí jahody buď plesnivěly, nebo naopak dozrály během pár dní tak rychle, že je... 

Pochutnejte si na palačinkách, jahodovém cappuccinu a knedlících

22.6.2013  0:49
Je čas jahodových orgií, proto vám nabízíme tři skvělé recepty, kde jahody upotřebíte. A když už, tak už. Klidně si totiž můžete naše jahodové knedlíky, palačinku i cappuccino udělat v rámci... 

Gastrotipy: Dobroty na vás čekají v Lošticích, Pardubicích i v Praze

21.6.2013  0:55
Na své si o víkendech v červnu přijdou jak milovníci piva, tak jahod a tvarůžků, ale také cvrčků, sarančat a sušených červů. Stačí si jen vybrat z víkendových akcí a na tu pravou vyrazit. 

Nejlepší a nejhorší potraviny pro vaše zuby

19.6.2013  0:00
Pečlivě provádíte ústní hygienu, kromě kartáčku používáte i zubní nit a ústní vodu, a přesto vám zubař odhalil další kaz? Možná je načase upravit jídelníček.  

Staré knihy doslova k nakousnutí. Jsou potaženy sladkým marcipánem

17.6.2013  0:00
Když dort pro ředitelku liberecké knihovny, tak jednoznačně v podobě knihy. A ne jedné, tři jsou víc. Tak dort pojala cukrářka Markéta Krajčovičová. A protože pracuje zásadně podle předlohy,... 

Zkuste bulharskou baklavu, ovocný rýžový salát nebo polévku z jahod

15.6.2013  17:09
Zkuste něco, co jste ještě možná nikdy nejedli, anebo přinejmenším nevařili: bulharskou baklavu, řecký ovocný rýžový salát, francouzský slaný koláč nebo třeba českou jahodovou polévku. 

Zkuste originální salát nebo čokoládový dort. Obojí s jahodami

8.6.2013  1:20
Jahody jsou jedním z nejzdravějších letních plodů. Obsahují téměř 90 procent vody, a přestože jsou sladké, mají jen 147 kJ na 100 g. Což z nich dělá ideálního parťáka do diety.  

Gastrotipy na víkend: za dobrým jídlem a pitím od Varů po Zlín

7.6.2013  0:30
Lanýže, jahody, víno, sýry, pivo... Po stresech, které nám způsobila tento týden velká voda, si malou odměnu určitě zasloužíme.  

OBRAZEM: krok za krokem, jak si uvařit poctivou jahodovou marmeládu

5.6.2013  0:01
Přichází čas jahod, a tak kdyby nebyl chuť na experimenty, vsaďte na poctivou domácí marmeládu. Nabízíme vám návod krok za krokem. Na přípravu potřebujete 20 minut a 6 minut na vaření. V postupu... 

Vlastních voňavých jahod se nevzdávejte na zahradě ani v bytě

28.5.2013  0:00
Jahodové plody putující k nám z celého světa se musí kvůli exportu sklízet předčasně a jejich chuť a vůně není nikdy taková jako u jahod tuzemských. Není tedy divu, že opravdově a nejlépe voní a... 

Nejprve mráz, teď déšť, bahno. Středočeská sklizeň bude později

13.5.2013  14:46
Časté deště v posledních týdnech komplikují středočeským zemědělcům práce na polích. Ti se stroji nemohou do mokré půdy vůbec vyjet. Sklizeň mnoha plodin tak bude i kvůli dlouhé zimě o několik... 

Chřestové menu: fajnová zelenina s vejcem, po asijsku nebo jako štrúdl

11.5.2013  0:00
Chřestová sezona je v plném proudu a původně tradiční české a moravské zelenině přichází na chuť stále více mlsných jazýčků. Vyzkoušejte si menu podle zkušených šéfkuchařů, kteří své kulinární... 

Ekzém dokáže potrápit. Pomoci může změna jídelníčku i prádla

4.5.2013  0:00
Ekzémy patří v současnosti mezi nejčastější kožní onemocnění. Někdy se mu říká civilizační choroba. Souvisí s moderním způsobem života, stresem, nesprávnou životosprávou a působením alergenů.  

Svatební dort a další sladké dobroty nejen v růžové pro váš velký den

4.5.2013  0:00
Menu vhodné ke svatebnímu stolu bývá výsledkem diskusí v obou zúčastněných rodinách, ale závěr bývá sladký jako smíření. Dorty a drobné cukrovinky pohladí na konci svatebního dne každého. O... 

Proč byste měli chtít na zahradě čmeláky a jak je tam dostat

2.5.2013  10:10
Bez opylování květů nevyrostou žádné plody. Ani jahody, ani jablka, ani hrachové lusky, okurky nebo voňavá šťavnatá rajčata. To se učí již děti na základní škole. V dospělosti už na to myslí... 

Jogurt není jen dieta, ale také dobrota. Zkuste hříšný ovocný dezert

27.4.2013  1:00
Většina z nás je zvyklá vnímat bílý jogurt především jako vhodnou součást dietního jídelníčku. Snadno se ale může stát základní surovinou při přípravě slavnostního dezertu nebo sladké svačinky.... 

Z problémových květináčů na Smíchově si utrhnete borůvky a jahody

24.4.2013  20:23
Jak využít problémové obří květníky, které se hromadí na pražském Smíchově? Třeba vysázením jahod či borůvek. O výsadbu nových rostlin se nyní postarala skupina nadšenců. 




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.