Recepty z hub
S novou aplikací vyfotíte houbu a dozvíte se její pravděpodobné jméno
Nová česká aplikace částečně nahradí klasický atlas hub. Přímo v terénu dokáže z fotografie...
Houby si dělají, co chtějí, komentuje sezonu mykolog z Choceňska
Houbaři v letošní sezoně zatím moc důvodů k radosti nemají. Přinést si z lesa na východě Čech plný...
Cesta ke sladkým jahodám vede přes bolavá záda a babské klepy
U Turnova sklízejí lidé jahody pro svoji potřebu. Kilo stojí 45 korun. Je to zhruba o dvacetikorunu...
Chatky v kempech jsou zamluvené od Vánoc. Provozovatelé čekají skvělou sezonu
Jihočeské kempy se připravují na léto. Narůstá zájem o chatky, které jsou obsazené i půl roku...
Houbaři prožívají další bídný rok, odvrátit jej může jen vytrvalý déšť
Loni touto dobou se předháněli v úlovcích a dávali si tipy na naleziště, letos se však houbaři...
RECENZE: Temné poselství o dnešku píší tanečníci houbou na tabuli
Velká černá tabule, jedna postava, nalezená křída. A náhle zvuk bicích, rej lidských těl, první...
Chebský Špalíček je prožraný červotočem a houbami, drží jen díky oceli
Dřevomorka a jiné dřevokazné houby, navíc ještě červotoč. Takové nadělení zjistili stavbaři při...
Dům houba, policejní stanice, koštování whisky. Takové je finále Bouda roku
Už posedmé probíhá finále Boudy roku. Tato britská fotografická soutěž představuje ty...
Plnější křivky jsou sexy, říká MOgirl Lenia
Je dokladem toho, že nás diktát vyhublých modelek ochuzuje o všechny tóny ženské krásy. „Pár kilo...
Vzácný houbový poklad se stahuje do měst, smržům prospívá zahradničení
Narazit na smrže za normálních okolností vyžaduje velmi dobrý postřeh i pořádnou dávku štěstí....
Mejdan vyjde nejlevněji v Praze, rande ve filipínské Manile, říká studie
Nikde jinde na světě vás nevyjde rande dráž než v Curychu. Pokud je ale objekt vaší touhy vášnivý...
Žatec chce navrátit život do léta opuštěného a zničeného kláštera
Přes třicet let opuštěný kapucínský klášter v Žatci má šanci znovu ožít. Město totiž plánuje opravu...
ANKETA: Ornitofobie, kynofobie, anatidaefobie. Kterých zvířat se bojíte?
Téměř každý z nás má strach z nějakého zvířete. Někdo by v životě nesáhl na pavouka, někdo zase...
Lahodné jarní kačenky české už rostou, ochlazení jim jen prospělo
Houbaři jsou po zimě nabuzení a jejich jarní touha najít místečko s kačenkami připomíná hlad po...
Houbaři mohou přinést první úlovky, jarní houby rostou dřív než loni
Teplé počasí minulých dnů začalo z půdy kromě prvních květů vytahovat i hlavičky jarních hub. Podle...
Strážníci vykázali z domečku na hřišti pět mladíků kouřících vodní dýmku
Poněkud přeplněno bylo v domečku ve tvaru houby, do jehož útrob se vměstnala hned pětice mladíků....
Lužní lesy trýzní sucho, z Nových Mlýnů poslali na pomoc obří porci vody
Oblast lužních lesů při dolních tocích řek Moravy a Dyje je jedním z nejcennějších území v...
Když vyrazíte do lesa, nasbírejte si i medvědí česnek a další bylinky
I jako houbař můžete vyrazit do lesa také za bylinkami, a nejen za oblíbeným medvědím česnekem....
Pohlreichův lehký recept s cuketou a houbami, který si v létě užijete
Bezmasých jídel, kombinovaných navíc s cuketou, není nikdy dost. Cukety se sice dají koupit...
Pardubice chystají opravu radnice za 62 milionů. Trámy napadla houba
Pardubický magistrát připravuje další část rekonstrukce novorenesanční radnice na Pernštýnském...
Co možná nevíte o chlebu. A tři recepty pro ty, kterým doma ztvrdnul
Na celém světě je chléb základem jídelníčku a aktérem mnoha rituálů. I u nás vítáme hosty chlebem a...
Neandrtálci jedli nosororožce, houby i mech, odhalily genetické testy
Jídelníček neandrtálců byl pravděpodobně méně masitý, než jsme se původně domnívali. Neandrtálec se...
Vedle hamburgeru je karbanátek kus utrápeného mletého masa, říká šéfkuchař
„Karbanátek je taková česká prasečinka, ale i ta se dá udělat poctivě a chutně,“ říká pro týdeník...
Pasta a basta! Rychlé a rafinované variace nejen na špagety
Těstoviny nejsou jen obyčejná příloha k omáčce. Samy o sobě představují nekonečnou inspirací, báseň...
Každá houba je neopakovatelná, je to poklad lesa, říká oceněný mykolog
Když v Chebu a okolí potřebují lidé poradit ohledně jedlých či nejedlých darů lesa, většinou míří...
Houbaři chodí po lesích s lopatkou a sněžnicemi. A neodcházejí s prázdnou
S vojenskou lopatkou na odhrabávání sněhu, sněžnicemi a termoskou horkého čaje nebo svařáku. S...
Pranostiky dávají létu naději, ale stejně je to věštění z křišťálové koule
V podstatě jsme všichni v šoku, že letošní lednová zima je, jak má být. A tak se ptáme, zda to bude...
Kaštany se hodí do slané i sladké kuchyně. Jak je vybrat i uvařit
Pečené kaštany zná asi každý, ale umíte si s nimi připravit rizoto nebo zákusek? Kaštany jsou...
Maso šumavských divočáků je kvůli houbám a Černobylu stále radioaktivní
Polovina odlovených divočáků ze Šumavy stále vykazuje nadlimitní hladiny radioaktivity. Veterináři...
Trendy 2017: Odkdy máte doma myčku? Do kuchyní jí to trvalo 100 let
Las Vegas (Od zpravodaje Technet.cz) To, co ještě předloni vypadalo jako naprosté sci-fi a Hollywood o tom natáčel filmy, začíná být...
Krkonošské Vánoce byly netuctové. Jedl se hubník a dárky nosila Štědrá bába
Štědrá bába jako Ježíškova pomocnice. Hubník místo kapra. Vysocké zelí ke klobásám. Krkonošské a...
Výlet do minulosti. Vánoční jídla, která porazil kapr se salátem
Štědrovečerní večeře našich předků byla paradoxně chudší i bohatší zároveň. Obvykle se podávalo pět...
Pečení perníčků k původním českým Vánocům nepatří. Přišlo z Německa
Hlavním jídlem na Štědrý večer býval často jablečný štrúdl, k němuž se pil punč, nebo vánočka s...
Vyzkoušejte letos rybí polévku a kapra na víně podle Jana Punčocháře
Kapr je v Česku tradičním vánočním jídlem, ale jinak žebříčky popularity neláme. Navíc není zrovna...
Luxusní houbový kuba podle šéfkuchaře Jana Punčocháře
Houbový kuba je klasické české vánoční jídlo, na které se však v některých domácnostech zapomíná....
Les stále ukrývá chuťovky. Houbaře láká ucho Jidášovo i šťavnatka pomrazka
Že skončila houbařská sezona? Pro znalce rozhodně ne. I v tomto období se v lese dají najít velmi...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny