Gurmán radí

Krkonoše na vašem talíři. Uvařte si kulajdu nebo salát z lesních hub

4. ledna 2012  11:13

Krkonošská kuchyně, to nejsou jen brambory a houby, ale i jehněčí maso nebo kroupy. Přesto první...

Sváteční tipy pro jedlíky. Ochutnávka čajů nebo středověká hostina

23. prosince 2011  11:30

Vánoce jsou nejenom časem rozjímání a setkávání s přáteli, ale také svátky dobrého jídla a pití. Až...

Ochutnejte Vánoce a dejte si jitrnici, vánočku nebo adventní menu

9. prosince 2011  2:08

Také si lidé ve vašem okolí občas postesknou, že Vánoce jsou hlavně o jídle? No a co? K...

Tipy na dárky: Jedlé nápady pro gurmány, kuchaře i tchyně

7. prosince 2011

Máte-li v rodině milovníky či milovnice dobrého pití a jídla nebo vaši milí nevytáhnou paty od...

Vepřové hody, zabijačka i jarmark. Kam za dobrým jídlem a pitím?

25. listopadu 2011  10:06

Advent je za dveřmi a s ním také to pravé těšení na Vánoce, ke kterému v mnoha českých rodinách...

Martinská husa, víno či biotrh. Kam za dobrým jídlem nejen o víkendu?

12. listopadu 2011  3:47

Ještě než z našich kuchyní zavoní Vánoce vanilkou, skořicí a hřebíčkem, pojďme se vydat za mladým...

Nigella Lawsonová vaří rychle a skvěle. Chcete znát její triky?

5. listopadu 2011  4:56

Nigella Lawsonová je královnou britské kuchyně. České plotny ale zatím neovládla. A to je škoda....

Gastro tipy: v říjnu můžete ochutnat podzim i Francii

16. října 2011  13:56

Pro mnoho lidí je podzim protivné šedivé období, kdy se brzy stmívá a chlad zalézá pod kůži. Když...

Gurmetův podzimní průvodce: nejlepší restaurace, trhy, víno a knihy

9. října 2011  10:06

Jestli si máte na podzim vybrat jen jednu restauraci, kam zajít na dobré jídlo, navštivte podnik Na...

Učila jsem se vařit na lodi. Od šéfkuchaře s michelinskou hvězdou

28. srpna 2011  12:38

Rozhodnutí zúčastnit se kurzu vaření na Vltavě v pravé poledne jednoho z nejparnějších dní...

Hlavní ingrediencí domácího koktejlu musí být vášeň

26. června 2011  13:53

K létu patří setkání s přáteli, zahradní party a lehké alkoholické koktejly. Nabízíme vám čtyři...

Asparágus neboli chřest. Je tady jeho sezona

22. dubna 2011  11:12

Je zdravý, dietní, dobře stravitelný, má jemně delikátní chuť a dokonce jsou mu připisovány i...

Chemie v kuchyni? To je molekulární gastronomie

15. dubna 2011

Napadlo by vás, že je možné používat při vaření tekutý dusík? Nebo vařit ve vakuu? Výsledkem je...

Alkohol a čokoláda. Ďábelsky hříšná kombinace

2. dubna 2011  7:54

Málokdo si dokáže představit rodinnou oslavu, setkání s přáteli či kolegy bez alkoholu, stejně tak...

Na festivalu chutí a vůní můžete ochutnat jaro

18. března 2011  10:31

V pondělí začne jaro a v ten samý den odstartuje také druhý ročník gastronomického Festivalu chutí...

Jak se ochutnává čokoláda? Pomalu a s rozkoší

Degustace kvalitní čokolády - hořkomléčná čokoláda Bonnat (65 %)
3. února 2011  3:14

Jsou lidé, kteří schroupou tabulku čokolády na posezení. A jsou tací, kterým stačí jeden čtvereček...

Není ocet jako ocet aneb tajemství pravého italského balzamika

14. října 2010  1:19

Ačkoli v české kuchyni je dnes tradiční italský balzamikový ocet jako doma, málokdo ví, že se...

Podzim je časem zvěřiny. Nedělejte chyby jako u jiných mas

12. října 2010

"Výborně se hodí k tmavým masům, především pak ke zvěřině," stojí často na etiketách červených vín....

Moderní svatební menu: od obligátní křenové rolky ke steaku a krevetám

20. srpna 2010  1:28

Svatba může znamenat gurmánský pohřeb i ráj. Už dávno neplatí příměra, že kvalitu svatby značí...

Bramborový salát podle šéfkuchaře

22. prosince 2008  13:03

Sous-chef Richard Fuchs vsadil u "salátu tisíckrát jinak" na nový přístup. Nejjemnější možné...

Opékaná vánočka podle šéfcukráře

19. prosince 2008  8:10

Vánočku připravuje tým šéfcukráře Tomáše Dražského v prosinci každoročně, a hosté Four Seasons ji...

Dýňová polévka s červenou čočkou a ořechy od „biokuchařky“

9. října 2008

Recept je nápadem známé "biokuchařky" Hanky Zemanové. Polévka obsahuje řadu cenných látek a kromě...

Letní škola vaření: domácí bavorská sekaná podle kluka v akci Filipa Sajlera

16. srpna 2008

Kromě pokrmů z jednoho hrnce jsme pro vás připravili také recept na domácí bavorskou sekanou podle...

Letní škola vaření: těstoviny podle šéfkuchaře

2. srpna 2008

V pokračování pátého dílu Školy vaření, který jsme věnovali těstovinám, se můžete mimo jiné těšit...

Sele na rožni podle receptu středověké krčmy

19. července 2008

Tentokrát jsme pro vás připravili recept na rožnění rovnou celého selete. A navíc podle receptu...

Nejskvělejší kuchaři radí: Bůček a koprovka úplně jinak než v jídelně

5. března 2008  13:05

Brzy se ukáže, zda jsou v Česku mezinárodně uznané výtečné restaurace. Poprvé v historii by mohl...

Vánoční večeře podle českých šéfkuchařů

22. prosince 2007

Víte, na čem si na Štědrý den pochutnávají opravdoví mistři kuchyně? Pokud vás jejich recepty...

Ravioli se třemi druhy sýra podle Olivera

8. května 2007

Jamie má svoje webové stránky na adrese www.jamieoliver.com a najdete tam hodně jeho receptů...

Bombajské brambory podle Jamieho Olivera

1. května 2007

Jamie tentokrát připravil poctu indické kuchyni na pravé bollywoodské party. Zkuste si s ním...

Jak chutná jahodový kebab Jamieho Olivera?

24. dubna 2007

Jamie se kdysi rozhodoval, jestli se stane bubeníkem v kapele Scarlet Division, nebo se půjde učit...

Jakou mozzarellu Jamie při vaření použil?

23. dubna 2007

Kuchař Jamie Oliver býval bubeníkem v kapele Scarlet Division. Dnes už na zkoušky kapely nemá čas,...

Ochutnejte tiramisu Jamieho Olivera

17. dubna 2007

Snad nejslavnější kuchař světa Jamie Oliver je známý tím, že nemiluje složité recepty. Vaří s vášní...

Česká klasika s kuchařem Romanem Paulusem

3. března 2007

Svíčková jako od maminky, staročeský trhanec a další česká jídla vás dnes naučí muž z...

Kuchaři roku věnovali iDNES recepty vítězných pokrmů

7. března 2000  15:09

Držiteli titulu Kuchař roku 2000 v kategoriích junioři a senioři jsou Pavel Mareš a Martin Slezák, ...

Poradny