Česká kuchyně - recepty nejen pro kuchařky
Děti vládnou českým kuchyním. Vaří i ty vaše? Pošlete video
Do Česka dorazila vlna dětského vaření a kromě nepořádku s sebou přináší i spoustu legrace a...
Recepty z první republiky: karbanátky z hub, hovězí na madeiře a omeleta
Pozapomenuté chutě z českých kuchyní z dob našich prababiček a pradědečků se rozhodly vzkřísit...
Co s nadúrodou jablek: božský nepečený dort nebo jablka s marcipánem
I největší milovníci jablek začínají být touhle dobou přejedení štrúdlem. Zkuste netradiční recepty...
Svijany budují vlastní síť hospod. Po Liberci zamíří také do Jablonce
Pivovar Svijany si pronajme více než rok zavřenou restauraci Adam a Eva v centru Jablonce nad...
Plněná rajčata a omeletka s rýží. Dochuťte je jedlými květy babího léta
Být kytkožroutem dostává v posledních letech nový význam. Spolu s milovnicí jedlých květin Janou...
Čtenářský recept: Honzíkovy buchty
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.
Čtenářský recept: Taštičky plněné meruňkovou marmeládou
Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.
Z Dity P. je šťastná maminka a manželka. Upečte si s ní buchtu na plech
Život kuchařky Dity P. se po svatbě a narození syna změnil, ale láska k vaření jí zůstala a dokonce...
Čas raných brambor. Jsou zdravé a skvěle chutnají s máslem a bylinkami
Přemýšleli jste někdy o rozdílu mezi pozdními a ranými bramborami? Možná budete příjemně...
Jahody, kam se podíváte. Nadchnou v polévce i smažené v těstíčku
Jahody jsou sladkým a chutným důkazem toho, že i když si počasí dělá, co chce, léto už je v plném...
Polévku z jarní cibulky máte za pět minut, olizování za ušima zaručeno
Na jaře a v létě nemíváme náladu na dlouhé vyvařování, čerstvou zeleninu by to beztak připravilo o...
Ředkvičky jsou vitaminová bomba. Jak z nich udělat tatarák či remuládu
Ředkvičky na pultech zelinářů přímo vybízí k zakousnutí se do jejich šťavnatých a někdy i...
Pět kroků pro zdravější grilování: vlastní marinády i více zeleniny
Opékání masa na žhavých uhlících je oblíbená česká letní kratochvíle. Bohužel se grilování neřadí...
Příběh Adély: Manžel neustále kontroluje, co jím já i děti
Jsem už naprosto zoufalá, manžel mě dohání k šílenství. Jeho posedlost zdravými potravinami mě asi...
Už dozrává chřest, nachystejte z něj rovnou tři úžasné chody
Český chřest patřil k vyhlášeným evropským lahůdkám, pak byl označen za buržoazní zeleninu a nyní...
Fazole a čočka vám zachutnají ve čtyřech netradičních receptech
Hrachová kaše a čočka nakyselo se vám už zajídají? Luštěniny nabízejí pestrou paletu živin a...
VIDEO: Jedině se šípkovou. Takhle ji připravuje Zdeněk Pohlreich
Když kanec, tak se šípkovou omáčkou. To je klasika všech zvěřinových hodů. Je však pravda, že co...
Na nedělní stůl naservírujte výtečnou českou klasiku jako od babičky
Máte rádi spojení klasické české kuchyně jako od babičky s novými nápady? Pak vás nadchnou tradiční...
Na Expu v Miláně se bude podávat zvěřina, ale také smažák a utopenci
Restaurace na Expu vždycky nabízí kus naší domoviny. Zatímco v minulých letech se menu...
Šest skvělých velikonočních receptů: od mazance po paštiku
Pokud byste rádi trochu vylepšili velikonoční tabuli, nechte se inspirovat nápady kuchařů a pekařů...
Slízněte smetanu: domácí zmrzlina, creme brulée a plovoucí ostrovy
Poctivou chuť smetanových dezertů ocení každý. Domácí zmrzlinu s karamelem a ořechy ani nenecháte...
Vymýšlet nová jídla mě baví, říká kuchařská legenda
Několik zlatých medailí z tuzemské soutěže Gastro Hradec. Dva bronzy z kuchařských olympiád....
Ochutnejte skvělé polévky od Romana Pauluse, kluků v akci nebo Dity P.
Chcete udělat něco pro sebe? Začněte u dobré polévky. S polévkou můžete hubnout, zahřát se, udělat...
Uvařte si české menu s výraznými chutěmi perníku, povidel a višní
Šéfkuchař Václav Frič z restaurace Na Pekárně je velký milovník a popularizátor klasické české...
Tajemství úžasných svátečních koláčků: potřete je máslem a vanilkovým rumem
Chystáte svatbu nebo rodinnou oslavu? Pak si nenechte ujít recept na sváteční koláčky s...
Prďola má nájemce, proslulá hospoda na Kuksu bude vařit českou kuchyni
Sice už asi nebude mít takovou atmosféru, jak si pamatují její štamgasti, přesto zpráva o ní řadu...
Salám v bramborovém salátu je gastroporno, říká šéfkuchař Jan Punčochář
Bramborový salát je pro Čechy klasika, která na svátečním stole nemůže chybět. Každá rodina má svůj...
Nemáte rádi kapra? Nahraďte ho řízkem, pstruhem nebo třeba žralokem
Skoro v každé rodině se najde někdo, pro koho není kapr zlatým hřebem, ale spíš noční můrou...
Ohromte rodinu svatoštěpánskou kachnou na švestkách a získejte kuchařku
V posledním díle letošního Herbáře čeká diváky České televize souboj kachen. Upečte si tu vítěznou...
Geniální vychytávka na ztracené vejce. Zkuste houbové ragú s vůní kulajdy
V restauraci Babiččina zahrada připravují tuto „kulajdu trochu jinak“ jako předkrm. Ač nejsem...
Netradiční cukroví: nugátové kostky, krémové květy a kaštanové poleno
Řezy a rolády nepatří mezi typické české vánoční cukroví, ale proč je nevyzkoušet a neobohatit tak...
Upečte si dietního králíka na kořenové zelenině a získejte kuchařku
Kateřina s Lindou v Herbáři České televize opět připravují chutná jídla, která mají pozitivní vliv...
Slavná liberecká hospoda ožívá. Po deseti letech se v ní opět roztočí pípy
Už jen týdny zbývají do okamžiku, kdy si Liberečané zase zajdou posedět, popít a pojíst do...
Řízky dopékám v troubě mezi chlebem, prozradil šéfkuchař Jan Punčochář
Řízek Češi milují, ať už jde o nedělní oběd nebo Vánoce. Zeptali jsem se špičkového šéfkuchaře Jana...
Podle Rettigové vařím od deseti let, říká propagátorka české kuchyně
Říká se, že správná hospodyňka pro pírko i přes plot skočí. Kuchařka Miroslava Kuntzmannová z...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny