Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Česká kuchyně - recepty nejen pro kuchařky

Děti vládnou českým kuchyním. Vaří i ty vaše? Pošlete video

14. října 2015

Do Česka dorazila vlna dětského vaření a kromě nepořádku s sebou přináší i spoustu legrace a...

Recepty z první republiky: karbanátky z hub, hovězí na madeiře a omeleta

13. října 2015

Pozapomenuté chutě z českých kuchyní z dob našich prababiček a pradědečků se rozhodly vzkřísit...

Co s nadúrodou jablek: božský nepečený dort nebo jablka s marcipánem

27. září 2015

I největší milovníci jablek začínají být touhle dobou přejedení štrúdlem. Zkuste netradiční recepty...

Svijany budují vlastní síť hospod. Po Liberci zamíří také do Jablonce

17. září 2015  8:22

Pivovar Svijany si pronajme více než rok zavřenou restauraci Adam a Eva v centru Jablonce nad...

Plněná rajčata a omeletka s rýží. Dochuťte je jedlými květy babího léta

30. srpna 2015

Být kytkožroutem dostává v posledních letech nový význam. Spolu s milovnicí jedlých květin Janou...

Čtenářský recept: Honzíkovy buchty

11. srpna 2015

Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

Čtenářský recept: Taštičky plněné meruňkovou marmeládou

4. srpna 2015

Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

Z Dity P. je šťastná maminka a manželka. Upečte si s ní buchtu na plech

8. července 2015

Život kuchařky Dity P. se po svatbě a narození syna změnil, ale láska k vaření jí zůstala a dokonce...

Čas raných brambor. Jsou zdravé a skvěle chutnají s máslem a bylinkami

30. června 2015

Přemýšleli jste někdy o rozdílu mezi pozdními a ranými bramborami? Možná budete příjemně...

Jahody, kam se podíváte. Nadchnou v polévce i smažené v těstíčku

27. června 2015

Jahody jsou sladkým a chutným důkazem toho, že i když si počasí dělá, co chce, léto už je v plném...

Polévku z jarní cibulky máte za pět minut, olizování za ušima zaručeno

18. června 2015

Na jaře a v létě nemíváme náladu na dlouhé vyvařování, čerstvou zeleninu by to beztak připravilo o...

Ředkvičky jsou vitaminová bomba. Jak z nich udělat tatarák či remuládu

26. května 2015

Ředkvičky na pultech zelinářů přímo vybízí k zakousnutí se do jejich šťavnatých a někdy i...

Pět kroků pro zdravější grilování: vlastní marinády i více zeleniny

17. května 2015

Opékání masa na žhavých uhlících je oblíbená česká letní kratochvíle. Bohužel se grilování neřadí...

Příběh Adély: Manžel neustále kontroluje, co jím já i děti

11. května 2015

Jsem už naprosto zoufalá, manžel mě dohání k šílenství. Jeho posedlost zdravými potravinami mě asi...

Už dozrává chřest, nachystejte z něj rovnou tři úžasné chody

8. května 2015

Český chřest patřil k vyhlášeným evropským lahůdkám, pak byl označen za buržoazní zeleninu a nyní...

Fazole a čočka vám zachutnají ve čtyřech netradičních receptech

26. dubna 2015

Hrachová kaše a čočka nakyselo se vám už zajídají? Luštěniny nabízejí pestrou paletu živin a...

VIDEO: Jedině se šípkovou. Takhle ji připravuje Zdeněk Pohlreich

26. dubna 2015

Když kanec, tak se šípkovou omáčkou. To je klasika všech zvěřinových hodů. Je však pravda, že co...

Na nedělní stůl naservírujte výtečnou českou klasiku jako od babičky

19. dubna 2015

Máte rádi spojení klasické české kuchyně jako od babičky s novými nápady? Pak vás nadchnou tradiční...

Na Expu v Miláně se bude podávat zvěřina, ale také smažák a utopenci

8. dubna 2015

Restaurace na Expu vždycky nabízí kus naší domoviny. Zatímco v minulých letech se menu...

Šest skvělých velikonočních receptů: od mazance po paštiku

4. dubna 2015

Pokud byste rádi trochu vylepšili velikonoční tabuli, nechte se inspirovat nápady kuchařů a pekařů...

Slízněte smetanu: domácí zmrzlina, creme brulée a plovoucí ostrovy

7. března 2015

Poctivou chuť smetanových dezertů ocení každý. Domácí zmrzlinu s karamelem a ořechy ani nenecháte...

Vymýšlet nová jídla mě baví, říká kuchařská legenda

7. února 2015  13:18

Několik zlatých medailí z tuzemské soutěže Gastro Hradec. Dva bronzy z kuchařských olympiád....

Ochutnejte skvělé polévky od Romana Pauluse, kluků v akci nebo Dity P.

28. ledna 2015

Chcete udělat něco pro sebe? Začněte u dobré polévky. S polévkou můžete hubnout, zahřát se, udělat...

Uvařte si české menu s výraznými chutěmi perníku, povidel a višní

25. ledna 2015

Šéfkuchař Václav Frič z restaurace Na Pekárně je velký milovník a popularizátor klasické české...

Tajemství úžasných svátečních koláčků: potřete je máslem a vanilkovým rumem

7. ledna 2015

Chystáte svatbu nebo rodinnou oslavu? Pak si nenechte ujít recept na sváteční koláčky s...

Prďola má nájemce, proslulá hospoda na Kuksu bude vařit českou kuchyni

30. prosince 2014

Sice už asi nebude mít takovou atmosféru, jak si pamatují její štamgasti, přesto zpráva o ní řadu...

Salám v bramborovém salátu je gastroporno, říká šéfkuchař Jan Punčochář

21. prosince 2014

Bramborový salát je pro Čechy klasika, která na svátečním stole nemůže chybět. Každá rodina má svůj...

Nemáte rádi kapra? Nahraďte ho řízkem, pstruhem nebo třeba žralokem

18. prosince 2014  1:43

Skoro v každé rodině se najde někdo, pro koho není kapr zlatým hřebem, ale spíš noční můrou...

Ohromte rodinu svatoštěpánskou kachnou na švestkách a získejte kuchařku

14. prosince 2014  3:06

V posledním díle letošního Herbáře čeká diváky České televize souboj kachen. Upečte si tu vítěznou...

Geniální vychytávka na ztracené vejce. Zkuste houbové ragú s vůní kulajdy

12. prosince 2014

V restauraci Babiččina zahrada připravují tuto „kulajdu trochu jinak“ jako předkrm. Ač nejsem...

Netradiční cukroví: nugátové kostky, krémové květy a kaštanové poleno

11. prosince 2014

Řezy a rolády nepatří mezi typické české vánoční cukroví, ale proč je nevyzkoušet a neobohatit tak...

Upečte si dietního králíka na kořenové zelenině a získejte kuchařku

7. prosince 2014

Kateřina s Lindou v Herbáři České televize opět připravují chutná jídla, která mají pozitivní vliv...

Slavná liberecká hospoda ožívá. Po deseti letech se v ní opět roztočí pípy

2. prosince 2014  8:30

Už jen týdny zbývají do okamžiku, kdy si Liberečané zase zajdou posedět, popít a pojíst do...

Řízky dopékám v troubě mezi chlebem, prozradil šéfkuchař Jan Punčochář

2. prosince 2014

Řízek Češi milují, ať už jde o nedělní oběd nebo Vánoce. Zeptali jsem se špičkového šéfkuchaře Jana...

Podle Rettigové vařím od deseti let, říká propagátorka české kuchyně

30. listopadu 2014  6:58

Říká se, že správná hospodyňka pro pírko i přes plot skočí. Kuchařka Miroslava Kuntzmannová z...

Poradny