Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Recepty z brambor

recepty z brambor, vaříme z brambor, bramborové těsto

Ani málo, ani moc. Bramboráře čeká ideální rok, pomohou i nové dotace

20.7.2016  13:48
Plochy na pěstování brambor po letech propadu letos vzrostly o 735 hektarů. Pokud se podle ministra zemědělství Mariana Jurečky podaří trend udržet, mohlo by být Česko v této komoditě do roku... 

Nejvíce sexy vegan planety je Australan Liam Hemsworth

7.7.2016  11:46
Herec Liam Hemsworth (26) je nejpřitažlivějším veganem světa. Rozhodla o tom organizace PETA, která bojuje za práva zvířat. Australská hvězda je podle ní nejvíce sexy mužskou celebritou, která... 

Správnými cviky povzbudíte líné žlázy, říká autorka hormonální jógy

21.6.2016  0:55
Mnoha ženám i mužům změnila hormonální terapie Brazilky Dinah Rodriguezové život. Jiným pomohla k uzdravení, „neplodným“ k potomkům. „Nízká hladina klíčových hormonů znemožní plnohodnotný život... 

Pravé španělské tapas aneb když malá jídla udělají hodně muziky

16.6.2016  0:48
Malé dobroty, které se uzobávají při pití vína, piva i koktejlů a vykouzlí každému úsměv na tváři. Pokud tapas připravíte podle šéfkuchaře Miguela Innelly z pražského Gastrobaru Monarch, budete... 

Draze prodané zbytky? Natě i okurky v restauraci zpracují celé

12.6.2016  9:18
Chipsy ze slupek od brambor nebo pyré z kořenové zeleniny. Nové trendy učí kuchaře v restauracích šetřit. 

Venezuelci hladoví. Jídlo hledají v popelnicích a pašují přes hranice

9.6.2016  15:38
Krize ve Venezuele se každým dnem zhoršuje. Lidé si kvůli zvyšující se inflaci a nezaměstnanosti už nemohou dovolit ani kupovat jídlo. Po nocích tak mnoho z nich brázdí ulice a hledá u popelnic... 

VIDEO: Vermikompostér může vypadat jako květináč, ukazuje designér

22.5.2016  0:00
Většina vermikompostérů bývá z plastu. To se však nelíbilo návrháři Marco Balshinkovi, který jako materiál navrhl raději keramiku. 

Myšlenku farmářských trhů ovládl byznys, zlobí se jejich provozovatelé

17.5.2016  16:01
Zakladatelé farmářských tržišť jsou většinou nadšenci, kteří chtějí místní potraviny bez zprostředkovatele dostat ke stejně smýšlejícím zákazníkům. Obliba trhů však v čím dál tím větší míře láká... 

Bobří ocas, vemínka, žáby i veverky aneb gastronomie za Karla IV.

14.5.2016  0:36
Období 14. století bylo z gastronomického hlediska docela zajímavé. A i zde zanechal Karel IV. svou nesmazatelnou stopu - třeba nápadem na pěstování vinné révy v českých zemích. Jeho jídelníček... 

Kebab, kuřecí, ovoce i zelenina. Celníci zastavili dovoz tun jídla

6.5.2016  17:02
Takové množství jídla, které zajistili pardubičtí celníci, by bezpochyby nasytilo hodně hladových žaludků. Celkem ho neprošlo na pulty obchodů a provozoven občerstvení na 6,5 tuny. Škála... 

České superpotraviny. Jsou levnější a bližší naší chuti i tělu

5.5.2016  0:51
Zamilovali jste si superpotraviny? Našli jsme pro vás spolu se třemi odborníky jejich české varianty, které jsou nám všem blíž: podnebným pásmem, historií, chutí, svou cenou a zejména... 

Chceš škrábat? Kup si brambor. Obrázky učí cestující, jak se chovat

11.4.2016  19:30
Na jedné kresbě vystupují mimozemšťané, na další z kočárku vylétá dítě s plenou Supermana, na jiném obrázku autobus „fackuje“ muže na zastávce. Brněnský dopravní podnik spustil kampaň s názvem... 

Vrhněte se na zeleninovou zahrádku. Sázejte brambory, sejte ostošest

7.4.2016  13:07
Je sice teprve počátek dubna, ale půda už je pěkně prohřátá, takže s pracemi na zeleninových zahrádkách rozhodně neotálejte.  

Experiment: místo okopávání záhonů zkuste zahradničit v balících slámy

6.4.2016  0:00
Mnoha lidem vyrostly na kompostu dýně nebo cukety, psali jsme i o farmáři, který pěstuje v hromadě starého sena brambory. Existuje však celá ucelená „vědecká“ metoda, jak zahradničit přímo v... 

Jarní kachna se dá naporcovat pár tahy nožem. Naučte se to od profíka

2.4.2016  0:53
Šéfkuchař Jan Kracík z restaurace Pot au Feu nám předvedl, jak naporcovat mladou kačenu a uvařit si z ní dvě úžasná jídla. Skvělý chuťový dojem na svých hostech zanecháte i salátem z opečených... 

Na Velikonoce nesmí chybět bylinky a jehněčí. Skvělá je i slovenská baba

24.3.2016  0:10
V dnešní době se uchovalo už jen pár tradic a málokdo dodržuje velikonoční období tak, jak tomu bylo dříve. Bez některých velikonočních dobrot si ale tyto svátky představit nelze. Přinášíme vám... 

Žena si odskočila od vaření brambor. Když se vrátila, hořela celá kuchyně

22.3.2016  16:20
Hasiči v úterý dopoledne zasahovali u požáru v rodinném domku v Českém Těšíně. Vznikl od plynového sporáku, na kterém majitelka připravovala oběd a na chvíli odešla. 

Nerozlučná dvojka brokolice a sýr. Kuličky s parmezánem i quiche

13.3.2016  0:46
S brokolicí vám nuda v kuchyni rozhodně nehrozí. Vyzkoušejte následující skvělé recepty kombinující brokolici s parmezánem, čedarem i plísňovým sýrem.  

Sladké brambory si zamilujete zapečené s masem, v salátu i v polévce

6.3.2016  0:05
Sladké brambory neboli batáty sice nemají se svými „slanými“ jmenovci botanicky nic společného, jejich škála využití v kuchyni je ale stejně široká. Batáty můžete jíst nasladko i naslano, hodí... 

Filmař z Brna zachytil Nepál po zemětřesení. A pomohl postavit školu

2.3.2016  14:17
Sutiny, lidé bez střechy nad hlavou, nedostatek jídla a pití. Takový pohled se naskytl Petru Pospíchalovi z Brna šest měsíců po masivním zemětřesení v Nepálu, které začalo loni v dubnu. Natočil... 

Denně sním až osm kilo ovoce a zeleniny, říká vyznavačka raw stravy

22.2.2016  0:00
Už dvanáct let je Tereza Havrlandová vitariánkou neboli vyznavačkou raw stravy. Patří k docela početné skupině lidí, kteří preferují jídlo rostlinného původu, které neprošlo žádnou tepelnou... 

Pervitin rozdával za opravu auta nebo vykopání brambor, hrozí mu pět let

18.2.2016  8:21
Netradičním způsobem šířil pervitin Miroslav G., který je v komunitě narkomanů v Žatci a okolí znám jako Dědek. Podle obžaloby nabízel drogy za služby, například si nechal vykopat brambory ze... 

Z německých škol mizí vepřové maso. Není zdravé a islám ho zapovídá

17.2.2016  16:24
Tradiční řízek či norimberská klobása jsou neodmyslitelnou součástí německé kultury. Z jídelníčku tamních škol však vepřové maso rychle mizí, některá města v Severním Porýní - Vestfálsku už... 

Valentýnské sexy menu: chilli preclíky, cupcaky i omamné koktejly

14.2.2016  8:52
Svátek svatého Valentýna může být skvělou záminkou pro dlouhou večeři o několika chodech doplněnou omamnými koktejly.  

Vše o bramborách: jak je vybrat, skladovat, uvařit i opékat

12.2.2016  0:00
Uvařit či jinak připravit brambory zvládne asi úplně každý, občas jsou však v kuchyni docela záludné a nechovají se úplně podle našich představ. Ovšem stejně jako všude i při vaření stačí znát... 

Festivalu gurmána Maurera se účastní tři restaurace ze severu Čech

11.2.2016  19:01
Trojice restaurací z Ústeckého kraje se probila na Grand Restaurant Festival, který se koná pod záštitou známého gurmána Pavla Maurera. Během festivalu se speciality šéfkuchařů podávají za... 

Polévka zahřeje nejlépe: uzená zelňačka, mrkvový krém a thajská tom yum

11.2.2016  0:03
Polévky jsou grunt, obzvlášť ve větrném a chladnějším počasí nás nic nezahřeje lépe. Inspirujte se recepty předních českých kuchařů, kteří prodávají tento týden své polévky v rámci charitativní... 

Nahoře lilky, dole pár kilo brambor. Britové vyvinuli novou rostlinu

10.2.2016  0:00
Nová rostlina má být ideální pro malé zahrádky, protože šetří místo. Z jednoho keříku vypěstujete dvě kila brambor a čtyři velké plody lilku. 

Jako horký brambor. Město popáté stěhuje dům dětí, byť jsou rodiče proti

31.1.2016  10:54
Zábřežský dům dětí a mládeže Krasohled už po třech letech opět změní adresu. Stěhuje se na druhý konec města a sloučí se s tamní školou. Rodičům se to ale nelíbí, nechtějí vodit děti do kroužků... 

Zlepšete své zažívání. Pomůže běh, bylinky i změna jídelníčku

30.1.2016  0:00
Trávicí potíže se projeví bolestí břicha nebo také pálením žáhy. Tělo tak dává najevo, že už je cukrů a tuků doslova plné, a prosí o stravu, kterou zvládne lépe zpracovat. Nemyslí tím tabletku z... 

Kulturistka je závislá na cvičení. Vzpírá pravidelně i v těhotenství

25.1.2016  12:03
Američanka Stacie Venagro (31) se věnuje mnoho let kulturistice. Teď je ve třicátém týdnu těhotenství a ani v požehnaném stavu si neodpustí pravidelnou návštěvu posilovny. Bez problémů se věnuje... 

Konopí vám v kuchyni zachutná, upečte si jamajské pirožky nebo dort

20.1.2016  0:34
Konopí v kuchyni poslouží třeba ve formě semínek, mouky nebo oleje, u kterých se nemusíte bát obsahu THC, a tedy ani případného „rauše“. Naopak vašemu tělu prospějí esenciálními aminokyselinami... 

Voňavé thajské menu: papájový salát, kachní kari a mangový nákyp

16.1.2016  0:55
Thajská kuchyně je proslavená svými skvělými kombinacemi sladkého, pálivého a kyselého v jedné misce. Nešetří na aromatických ingrediencích a je tak báječná na zahnání zimních chmur. Nakoukli... 

Když vás WC mísa hýčká: umyje intimní partie, osuší je a ještě svítí

15.1.2016  1:00
Ruce špinavé od hlíny nebo od škrábání brambor. Nikoho nenapadne spokojit se pouze utřením rukou do papírové utěrky, vždy dostane přednost voda. Pokud jde však o hygienu na toaletě, většina lidí... 

VIDEA ROKU: Nejlepší knedlík a finty na oloupání brambor a vajec

24.12.2015  0:00
Podívejte se na fígl, jak nejsnáze oloupat brambory vařené ve slupce, který se vám bude hodit k přípravě bramborového salátu. V průběhu letošního roku vás zaujala i finta, jak snadno oloupat... 

Američané ochutnávali norské speciality. Vyděsil je sleď i ovčí hlava

23.12.2015  0:00
Podívejte se, jak to vypadá, když Američané zkoušejí tradiční norské vánoční pokrmy. Šok se dostavil ihned, jakmile se na talíři objevilo cokoliv jiného, co neodpovídalo mezinárodní... 




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.