Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Recepty z brambor

recepty z brambor, vaříme z brambor, bramborové těsto

Chudnoucí Rusové mění jídelníček. Maso a ryby nahrazují bramborami

12.1.2017  13:36
V Rusku se v posledních letech výrazně snížila spotřeba masa, ryb, mléčných výrobků a cukru. Chudnoucí Rusové místo toho v daleko větší míře konzumují ovoce a zeleninu, napsal deník Izvěstija s... 

Módní předsevzetí 2017: Zbytečně neutrácet a přidat barvy

10.1.2017  0:25
Většina z nás si dává různá novoroční předsevzetí. Co to zkusit i s módou? Naše redakce dala dohromady tipy, jak být elegantnější a mít větší přehled o svém šatníku. 

RECENZE: Vyrazit díru do knihy je originální nápad. Škoda těch sporů

9.1.2017  17:51
Nakladatelství Argo spojilo mistry svého oboru – výtvarnici Toy Box a spisovatele Petra Stančíka. Výsledkem se stala půvabná kniha pro děti O díře z trychtýře. Nebýt sporů při její realizaci,... 

Upečte si v troubě anglický roastbeef či lososa v listovém těstě

7.1.2017  0:35
Zima je ideální k pečení pokrmů v troubě, protože pěkně provoní a vyhřejí kuchyni. Vyzkoušejte následující recepty na pečená masa na několik různých způsobů - od klasické anglické pečeně přes... 

Hrstková polévka podle pověry přinese do nového roku peníze

1.1.2017  0:26
Luštěniny jsou tradiční součástí vánočních a novoročních oslav. Podle lidových pověr symbolizují peníze a jejich konzumací si zajistíme bohatství v následujícím roce. I kdyby to nevyšlo, tak vás... 

Tipy na Silvestra: kanapky, rychlé dipy, koktejl i flambovaná káva

31.12.2016  0:05, aktualizováno  27.12 15:55
Ať už plánujete na dnešní oslavu vyrazit za přáteli, nebo jste si pozvali hosty, budou se vám hodit následující tipy na nápadité kanapky a další dobroty a na relativně rychlé, ale velice chutné... 

Správné brambory a vejce, ale i kus lásky. Tak dělá bramborový salát mistr

23.12.2016  14:05
Brambory vařené na tenerifský způsob, křepelčí vejce, jablka starých krajových odrůd... Nachystat bramborový salát je docela alchymie. Alespoň v podání pětinásobného mistra ČR v přípravě tohoto... 

Co jedí na Vánoce ve světě? Ve Švédsku šunku, na Islandu papuchalky

22.12.2016  0:09
Bramborový salát, smažený kapr a řízky, rybí polévka, houbový kuba a cukroví. Tak vypadají typická česká vánoční jídla. Zajímá vás, co si tou dobou servírují na talíře v jiných zemích? V Litvě... 

S přípravou bramborového salátu na Štědrý den začněte už dnes

22.12.2016  0:00
Máme to pěkně rozpočítané. Ve čtvrtek večer uvařte brambory, zeleninu a vejce, případně si vyrobte majonézu. Během pátku suroviny nakrájíte a promícháte, uvaříte polévku a v sobotu už jen... 

Bramborový a rybí vánoční salát v jednom, navíc osvěžující a lehký

20.12.2016  2:00
Ani ve Finsku nechybí na štědrovečerní tabuli bramborový salát a ryba, jen mají jinou podobu. Místo kapra si tu dopřádají lososa a ryba nechybí ani v bramborovém salátu. 

Keřkovské rohlíčky, ideální brambory do salátu, žijí díky genové bance

19.12.2016  17:03
Co by to bylo za Štědrý den bez bramborového salátu? Ideální odrůdu pro něj vyšlechtili v Keřkově už před 76 lety. Keřkovské rohlíčky vynikají pevnou dužninou po uvaření. Jenže tato plodina hůře... 

Vyzkoušejte letos rybí polévku a kapra na víně podle Jana Punčocháře

18.12.2016  0:04
Kapr je v Česku tradičním vánočním jídlem, ale jinak žebříčky popularity neláme. Navíc není zrovna vhodný na smažení, protože se v trojobalu zcela ztratí chuť masa a změní se v kaši. Šéfkuchař... 

Luxusní houbový kuba podle šéfkuchaře Jana Punčocháře

17.12.2016  0:52
Houbový kuba je klasické české vánoční jídlo, na které se však v některých domácnostech zapomíná. Je to velká škoda, protože tradiční recept rozhodně není zastaralý. O své tipy na tuto pochoutku... 

Nevidím zrzku, ale číslo 74, říká sestra Karla Heřmánka

11.12.2016  0:58
Když jde po ulici, pozoruje účesy žen a v duchu si říká, co by která měla udělat s vlasy. „Tyhle by potřebovaly masku, tamty zase zastřihnout konečky. Anebo barvy. Já nevidím zrzku, ale číslo... 

Stromky nelitujte, pěstují se jako brambory, vzkazují prodejci

10.12.2016  10:16
Vánoční stromky se pěstují jako brambory na plantážích. Jasným favoritem je jedle kavkazská, populární jsou ale například i stromy v květináči. Velké řetězce přiváží stromky z Dánska, menší... 

Nejlépe chutnají české brambory, které se prodávají nemyté, říká šlechtitel

10.12.2016  7:32
Při nakupování brambor sledujte zemi původu a vždy raději sáhněte po bramborách zašpiněných od hlíny, než po těch umytých. Takové rady dal v rozhovoru pro MF DNES ředitel šlechtitelské stanice z... 

Otec zvolil menší zlo, ač tam i onde končili Židé v lágrech, líčí Železný

5.12.2016  9:20
Dneska spadly miny přímo do baráku, kde jsme právě obě vařily brambory, ale stačily jsme ještě včas vyběhnout ven. Tak zní jeden z autentických zápisků použitých v dokumentu Bojovníci od... 

Pestrost jídel je víc než doplňky stravy, říká majitel zdravého obchodu

27.11.2016  9:10
Zdeněk Slavík má v Teplicích 12 let obchod se zdravou výživou. Zatímco řada prodejen vzniká a rychle končí, jeho podnik se drží. „Jíst zdravě neznamená chroupat mrkev a zapíjet ji mladým... 

Nechcete na Vánoce kapra? Zkuste marinovaného lososa, jak ho neznáte

26.11.2016  0:00
Lidí, kteří na Vánoce nahrazují českého kapra lososem, stále přibývá. Petr Vlásek z restaurace AvantGarde na Playtvak.cz ukáže, jak jej připravit netradičně marinovaného v citrusech s opečenými... 

Mohl nést sněhovou vločku i pěticípou hvězdu. Znaku Vysočiny je 15 let

18.11.2016  16:33
Mohl obsahovat sněhovou vločku, bramborové kvítky, strom nebo zelené návrší s pěticípou hvězdou. Nakonec jedno ze čtyř polí znaku Kraje Vysočina zaplnily jeřabiny. Jeden ze symbolů kraje právě v... 

Zdravá a návyková snídaně, to může být podle šéfa i bramborová omeleta

14.11.2016  0:14
S mrazivými rány stoupá chuť dát si teplou snídani, než vyrazíme ven do zimy. Tak proč nesáhnout po pánvi, dopředu uvařených bramborách, cibuli a vajíčkách. Co se koření, bylinek a zeleniny... 

Jakub Prachař: Brambory vyřezávám ze zoufalství

30.10.2016  10:23
Herec, moderátor a hudebník Jakub Prachař (32) se poslední dobou často a rád věnuje i vaření. Může za to také jeho účinkování v seriálu Ohnivé kuře, v němž nechybí recepty. Prachař v žertu... 

Měl jsem strach, že mi podřežeš děti, křičel Jarda ve Výměně manželek

27.10.2016  0:56
Jarda z Děčína je ze své výbušné ženy zoufalý, jenomže sám je dominantní a nebýt jejího temperamentu, neměla by jeho Radka v páru šanci. Televizní Výměna manželek mu měla otevřít oči. Stejně tak... 

Zkuste batáty jako antidepresivum a zdroj karotenu, radí Pohlreich

17.10.2016  0:17
Na jednoduchá bezmasá jídla má člověk občas srovnatelnou chuť jako jindy na pořádný steak. A kupodivu k nim patří i šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Řekli byste do něj, že si občas připraví sladké... 

Užívejte si jídlo jako Ital. Úžasné sýrové recepty pro sladký život

15.10.2016  0:51
Italové jsou známí svou láskou z dobrému jídlu a důrazem na kvalitní suroviny. Italská kuchyně a speciality jsou pro ně kulturním dědictvím, o které se ale rádi dělí s celým světem. Vyzkoušet to... 

Lehký oběd? Stačí sýrový koláč s rajčaty a salát, radí Pohlreich

3.10.2016  0:03
„Takováhle kuchyň není jenom lehká k jídlu, ta je i lehoučká na přípravu. Nastrkáš všechno do jednoho balíčku a pak to jenom vyndáš,“ říká Zdeněk Pohlreich k přípravě ryby v papilotě v dalším... 

VIDEO: Škrtněte knedlík, zahoďte dudlík. Jak film radil národu

30.9.2016  6:57
Brambor, král kuchyně. To není reklamní slogan, nýbrž název filmu z roku 1944, jenž vedl ke zdravé výživě. A s komunistickým režimem přišly další výzvy. Zaznělo v nich třeba „Pryč s dudlíky,... 

Dobrý a zdravý oběd? České školní jídelny se lepší, záleží i na rodičích

20.9.2016  0:56
Pro zdravý vývoj dětí je zdravá a pestrá strava nezbytná. Většina z nás si ze školních jídelen ale pamatuje zejména UHO, všudypřítomné knedlíky, naprosté minimum ovoce a zeleniny a snahu... 

Rostou? Houby využijete ve slaném koláči i v omáčce se švestkami

17.9.2016  0:52
Smaženici už určitě máte v malíku, takže je načase vyzkoušet trochu jiné kombinace chutí. Třeba houby s tymiánovou riccotou, zapečené ve slaném koláči anebo spojené v omáčce se švestkami. 

FOTOSOUTĚŽ: Pochlubte se úrodou ze své zahrádky, i tou bizarní

16.9.2016  2:16, aktualizováno  22.9 11:21
Extrémně malé, velké či tvarově zajímavé mrkve, rajčata, okurky nebo brambory se čas od času objeví na každé zahradě. Pošlete nám do pátku 23. září fotografie svých letošních výpěstků, ať už... 

Švédská kuchyně je kulinářským trendem.Ochutnejte sledě i jahodový dort

10.9.2016  0:53
Skandinávské země jsou v posledních letech na výsluní zájmu gurmánů z celého světa. Chválí ji i výživová poradci a její zdravotní přínos přirovnávají k té středomořské. Skandinavistka Dominika... 

Odhalte příčinu oteklých nohou. S úlevou pomůže masáž i polštář

9.9.2016  0:00
Nejen v létě trápí spoustu lidí otoky nohou. Někdy to může být vedrem, ale za otoky nohou mohou být i závažnější zdravotní potíže. Jak oteklým nohám ulevit? 

Dcera Davida Hasselhoffa se stala tváří značky pro plnoštíhlé

2.9.2016  11:18
Hayley Hasselhoffová (24) se živí jako plus size modelka. Nyní se stala tváří britské značky, která právě oblečení pro plnoštíhlé vyrábí. Hubnout prý Hasselhoffová nehodlá, je hrdá na to, že je... 

První řetězec v Česku prolomil tabu prodeje křivé zeleniny. Další následují

25.8.2016  1:02
Obchodníci léta odmítali prodávat ovoce a zeleninu nestandardních tvarů, prý kvůli nezájmu zákazníků. Jinak nezávadné produkty tak končily zaorané v poli. V posledních týdnech se však strnulé... 

Houbový guláš i bramborové placky si upečte přímo pod širým nebem

24.8.2016  0:24
Přenese vás do dětství, když Petra Pospěchová jako autorka Outdoorové kuchařky vzpomíná, jak si na výletě k Rešovským vodopádům v Jeseníkách dělali s rodiči a bratrem pauzu. Táta rozdělal oheň,... 

Bulharské speciality voní grilem. Kjoftety, bjurek a pikantní pomazánka

13.8.2016  0:54
Bulharsko se těší oblibě českých turistů již dlouhá léta. Kromě krásných hor a Černého moře oceňují i chutnou místní kuchyni založenou především na zelenině a saturejce. O několik typických... 




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.