Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Recepty z brambor

recepty z brambor, vaříme z brambor, bramborové těsto

Draze prodané zbytky? Natě i okurky v restauraci zpracují celé

12.6.2016  9:18
Chipsy ze slupek od brambor nebo pyré z kořenové zeleniny. Nové trendy učí kuchaře v restauracích šetřit.  celý článek

Venezuelci hladoví. Jídlo hledají v popelnicích a pašují přes hranice

9.6.2016  15:38
Krize ve Venezuele se každým dnem zhoršuje. Lidé si kvůli zvyšující se inflaci a nezaměstnanosti už nemohou dovolit ani kupovat jídlo. Po nocích tak mnoho z nich brázdí ulice a hledá u popelnic...  celý článek

VIDEO: Vermikompostér může vypadat jako květináč, ukazuje designér

22.5.2016  0:00
Většina vermikompostérů bývá z plastu. To se však nelíbilo návrháři Marco Balshinkovi, který jako materiál navrhl raději keramiku.  celý článek

Myšlenku farmářských trhů ovládl byznys, zlobí se jejich provozovatelé

17.5.2016  16:01
Zakladatelé farmářských tržišť jsou většinou nadšenci, kteří chtějí místní potraviny bez zprostředkovatele dostat ke stejně smýšlejícím zákazníkům. Obliba trhů však v čím dál tím větší míře láká...  celý článek

Bobří ocas, vemínka, žáby i veverky aneb gastronomie za Karla IV.

14.5.2016  0:36
Období 14. století bylo z gastronomického hlediska docela zajímavé. A i zde zanechal Karel IV. svou nesmazatelnou stopu - třeba nápadem na pěstování vinné révy v českých zemích. Jeho jídelníček...  celý článek

Kebab, kuřecí, ovoce i zelenina. Celníci zastavili dovoz tun jídla

6.5.2016  17:02
Takové množství jídla, které zajistili pardubičtí celníci, by bezpochyby nasytilo hodně hladových žaludků. Celkem ho neprošlo na pulty obchodů a provozoven občerstvení na 6,5 tuny. Škála...  celý článek

České superpotraviny. Jsou levnější a bližší naší chuti i tělu

5.5.2016  0:51
Zamilovali jste si superpotraviny? Našli jsme pro vás spolu se třemi odborníky jejich české varianty, které jsou nám všem blíž: podnebným pásmem, historií, chutí, svou cenou a zejména...  celý článek

Chceš škrábat? Kup si brambor. Obrázky učí cestující, jak se chovat

11.4.2016  19:30
Na jedné kresbě vystupují mimozemšťané, na další z kočárku vylétá dítě s plenou Supermana, na jiném obrázku autobus „fackuje“ muže na zastávce. Brněnský dopravní podnik spustil kampaň s názvem...  celý článek

Vrhněte se na zeleninovou zahrádku. Sázejte brambory, sejte ostošest

7.4.2016  13:07
Je sice teprve počátek dubna, ale půda už je pěkně prohřátá, takže s pracemi na zeleninových zahrádkách rozhodně neotálejte.   celý článek

Experiment: místo okopávání záhonů zkuste zahradničit v balících slámy

6.4.2016  0:00
Mnoha lidem vyrostly na kompostu dýně nebo cukety, psali jsme i o farmáři, který pěstuje v hromadě starého sena brambory. Existuje však celá ucelená „vědecká“ metoda, jak zahradničit přímo v...  celý článek

Jarní kachna se dá naporcovat pár tahy nožem. Naučte se to od profíka

2.4.2016  0:53
Šéfkuchař Jan Kracík z restaurace Pot au Feu nám předvedl, jak naporcovat mladou kačenu a uvařit si z ní dvě úžasná jídla. Skvělý chuťový dojem na svých hostech zanecháte i salátem z opečených...  celý článek

Na Velikonoce nesmí chybět bylinky a jehněčí. Skvělá je i slovenská baba

24.3.2016  0:10
V dnešní době se uchovalo už jen pár tradic a málokdo dodržuje velikonoční období tak, jak tomu bylo dříve. Bez některých velikonočních dobrot si ale tyto svátky představit nelze. Přinášíme vám...  celý článek

Žena si odskočila od vaření brambor. Když se vrátila, hořela celá kuchyně

22.3.2016  16:20
Hasiči v úterý dopoledne zasahovali u požáru v rodinném domku v Českém Těšíně. Vznikl od plynového sporáku, na kterém majitelka připravovala oběd a na chvíli odešla.  celý článek

Nerozlučná dvojka brokolice a sýr. Kuličky s parmezánem i quiche

13.3.2016  0:46
S brokolicí vám nuda v kuchyni rozhodně nehrozí. Vyzkoušejte následující skvělé recepty kombinující brokolici s parmezánem, čedarem i plísňovým sýrem.   celý článek

Sladké brambory si zamilujete zapečené s masem, v salátu i v polévce

6.3.2016  0:05
Sladké brambory neboli batáty sice nemají se svými „slanými“ jmenovci botanicky nic společného, jejich škála využití v kuchyni je ale stejně široká. Batáty můžete jíst nasladko i naslano, hodí...  celý článek

Filmař z Brna zachytil Nepál po zemětřesení. A pomohl postavit školu

2.3.2016  14:17
Sutiny, lidé bez střechy nad hlavou, nedostatek jídla a pití. Takový pohled se naskytl Petru Pospíchalovi z Brna šest měsíců po masivním zemětřesení v Nepálu, které začalo loni v dubnu. Natočil...  celý článek

Denně sním až osm kilo ovoce a zeleniny, říká vyznavačka raw stravy

22.2.2016  0:00
Už dvanáct let je Tereza Havrlandová vitariánkou neboli vyznavačkou raw stravy. Patří k docela početné skupině lidí, kteří preferují jídlo rostlinného původu, které neprošlo žádnou tepelnou...  celý článek

Pervitin rozdával za opravu auta nebo vykopání brambor, hrozí mu pět let

18.2.2016  8:21
Netradičním způsobem šířil pervitin Miroslav G., který je v komunitě narkomanů v Žatci a okolí znám jako Dědek. Podle obžaloby nabízel drogy za služby, například si nechal vykopat brambory ze...  celý článek

Z německých škol mizí vepřové maso. Není zdravé a islám ho zapovídá

17.2.2016  16:24
Tradiční řízek či norimberská klobása jsou neodmyslitelnou součástí německé kultury. Z jídelníčku tamních škol však vepřové maso rychle mizí, některá města v Severním Porýní - Vestfálsku už...  celý článek

Valentýnské sexy menu: chilli preclíky, cupcaky i omamné koktejly

14.2.2016  8:52
Svátek svatého Valentýna může být skvělou záminkou pro dlouhou večeři o několika chodech doplněnou omamnými koktejly.   celý článek

Festivalu gurmána Maurera se účastní tři restaurace ze severu Čech

11.2.2016  19:01
Trojice restaurací z Ústeckého kraje se probila na Grand Restaurant Festival, který se koná pod záštitou známého gurmána Pavla Maurera. Během festivalu se speciality šéfkuchařů podávají za...  celý článek

Polévka zahřeje nejlépe: uzená zelňačka, mrkvový krém a thajská tom yum

11.2.2016  0:03
Polévky jsou grunt, obzvlášť ve větrném a chladnějším počasí nás nic nezahřeje lépe. Inspirujte se recepty předních českých kuchařů, kteří prodávají tento týden své polévky v rámci charitativní...  celý článek

Zlepšete své zažívání. Pomůže běh, bylinky i změna jídelníčku

30.1.2016  0:00
Trávicí potíže se projeví bolestí břicha nebo také pálením žáhy. Tělo tak dává najevo, že už je cukrů a tuků doslova plné, a prosí o stravu, kterou zvládne lépe zpracovat. Nemyslí tím tabletku z...  celý článek

Kulturistka je závislá na cvičení. Vzpírá pravidelně i v těhotenství

25.1.2016  12:03
Američanka Stacie Venagro (31) se věnuje mnoho let kulturistice. Teď je ve třicátém týdnu těhotenství a ani v požehnaném stavu si neodpustí pravidelnou návštěvu posilovny. Bez problémů se věnuje...  celý článek

Konopí vám v kuchyni zachutná, upečte si jamajské pirožky nebo dort

20.1.2016  0:34
Konopí v kuchyni poslouží třeba ve formě semínek, mouky nebo oleje, u kterých se nemusíte bát obsahu THC, a tedy ani případného „rauše“. Naopak vašemu tělu prospějí esenciálními aminokyselinami...  celý článek

Voňavé thajské menu: papájový salát, kachní kari a mangový nákyp

16.1.2016  0:55
Thajská kuchyně je proslavená svými skvělými kombinacemi sladkého, pálivého a kyselého v jedné misce. Nešetří na aromatických ingrediencích a je tak báječná na zahnání zimních chmur. Nakoukli...  celý článek

Když vás WC mísa hýčká: umyje intimní partie, osuší je a ještě svítí

15.1.2016  1:00
Ruce špinavé od hlíny nebo od škrábání brambor. Nikoho nenapadne spokojit se pouze utřením rukou do papírové utěrky, vždy dostane přednost voda. Pokud jde však o hygienu na toaletě, většina lidí...  celý článek

Američané ochutnávali norské speciality. Vyděsil je sleď i ovčí hlava

23.12.2015  0:00
Podívejte se, jak to vypadá, když Američané zkoušejí tradiční norské vánoční pokrmy. Šok se dostavil ihned, jakmile se na talíři objevilo cokoliv jiného, co neodpovídalo mezinárodní...  celý článek

Vánoce s miminkem: pozor na stromek, cesmínu i bolavé bříško

22.12.2015  0:33
Prvních několik Vánoc s miminkem a batoletem pro vás jistě bude nezapomenutelných. Pokud si je chcete pamatovat kvůli krásným okamžikům a nikoliv proplakané noci nebo návštěvě pohotovosti, je...  celý článek

Osm potravin, které mohou ohrozit těhotenství

19.12.2015  0:00
Tatarák s topinkou spláchnutý sklenkou vína, jako zákusek kremrole s bílkovým sněhem a sladká káva nakonec. Že se vám sbíhají sliny? Pokud jste zrovna v radostném očekávání potomka, nechte si...  celý článek

OBRAZEM: Modelky Victoria’s Secret prozradily, jak se udržují ve formě

14.12.2015  0:03
Možná to vypadá, že modelky nemusí vůbec cvičit. Opak je ale pravdou. Ty nejžádanější na sobě dřou někdy i každý den a jejich trenéři je téměř nenechají vydechnout. Modelky, které předvádějí...  celý článek

Vymazlený burger s domácí majonézou podle šéfkuchaře

12.12.2015  0:53
Lehce osolené a opepřené hovězí mleté maso prohněťte, aby se řádně propojilo. „A přidejte trochu sodovky,“ radí vlastní fígl šéfkuchař Radek Šubrt. „To si zapamatujte, maso pak lépe drží...  celý článek

Liberečané rádi třídí biodpad. Popelnice na slupky chtějí i na sídlištích

26.11.2015  15:21
Přes tisíc popelnic na bioodpad už si vyzvedli Liberečané. A o dalších více než tři sta ještě žádají. Třídit do nich mohou například slupky od brambor, vaječné skořápky či další zbytky ovoce a...  celý článek

Vesnice musejí kvůli zákonu vozit trávu do města a pak zase zpátky

24.11.2015  11:45
Posekaná tráva, slupky od brambor, listí - to vše by ideálně mělo skončit na místě, kde to vzniklo. Místo toho se rozjíždí opačný způsob likvidace biologického odpadu. Z některých vesnic se bude...  celý článek

Bílý lanýž si nespletete. Jeho chuť připomíná houbu, ořech nebo řepu

23.11.2015  19:39
Kuchaři na Valašsku připravili speciální pětichodovou degustaci lanýžového menu. Pochoutku, pro kterou jeli do vyhlášené lanýžové oblasti Piemont v Itálii, ochutnala poprvé v životě i redaktorka...  celý článek

VIDEO: Losos v páře podle Pohlreicha. Lehký jako vánek a se zeleninou

21.11.2015  0:11
Dietní neznamená, že si nemůžete dopřát brambory s kouskem lahodného másla, nebo plnotučný jogurt. Rozumné stravování není o surovinách bez tuku, ale o jejich kvalitě a množství. Jak tvrdí...  celý článek




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.