Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Recepty z brambor

recepty z brambor, vaříme z brambor, bramborové těsto

Krkovička na medu, bylinkové quiche a bábovka. Dejte si farmářské menu

2.5.2017  0:54
Sehnat potraviny přímo od farmářů už dnes není tak těžké. Přinesli jste si domů pěkný kousek masa, med nebo třeba bylinky a nevíte, co s nimi? Zkuste si jako my připravit parádní farmářské menu.... 

Pstruha zbavte žaber a nedávejte si k němu brambory, radí Pohlreich

10.4.2017  0:04
Co si dát k večeři, abyste se na noc nenašťouchli? Časté dilema se dá vyřešit rybou na talíři. Ovšem ne tak, že si k ní dáte těžké brambory. Zdeněk Pohlreich k ní raději připraví o hodně lehčí,... 

VIDEO: Paralyzovaný muž se pomocí implantátů v mozku sám najedl

9.4.2017  0:00
Natáhl ruku, nabral do lžíce šťouchané brambory a soustu vsunul do úst. Sám. Bez cizí pomoci. Poprvé po osmi letech, od doby, kdy jej nehoda zanechala paralyzovaného od ramen dolů. Bill Kovechar... 

Pohlreichův lehký recept s cuketou a houbami, který si v létě užijete

27.3.2017  10:04
Bezmasých jídel, kombinovaných navíc s cuketou, není nikdy dost. Cukety se sice dají koupit celoročně, ale jak jim u nás začne sezona, každý svěží recept na lehké jídlo s cuketou se hodí.... 

Opevněný kryt pod domem v Jihlavě slouží k uskladnění brambor

17.3.2017  17:52
Obyvatelé bytových domů v Rošického ulici v Jihlavě se možná cítí bezpečněji než jejich sousedé v jiných částech města. Pod svými kuchyněmi a obývacími pokoji totiž dodnes mají opevněné kryty s... 

Zbytky obědů a svačin se v novém školním kompostéru mění na hnojivo

16.3.2017  17:33
Zbytky ze školní jídelny či nedojedené svačiny školáků už nekončí v koši. Alespoň ne na Základní škole jazyků v karlovarské Libušině ulici, kde spustili pilotní projekt na umístění kompostéru do... 

Kvalitní potraviny má propagovat nový fond. Absurdní, míní farmáři

28.2.2017  13:00
Ministerstvo zemědělství zvažuje vznik nového fondu, který by dělal reklamu kvalitním potravinám. Zemědělci by mohli přispívat na propagaci mléka, vepřového, ovoce i brambor. Nápad kritizují... 

VIDEO: Opilý muž se sotva držel na nohou, nevyšlo mu ani točení na značce

24.2.2017  16:21
Obsluze kamerového systému v Pardubicích zpestřila noční směnu dvojice mužů na třídě Míru. Jejich chůze byla notně ovlivněna požitým alkoholem a zvláště jeden z nich, sedmadvacetiletý, zjevně... 

Čtyři rychlé večeře z brambor, které potěší chuťové buňky i zasytí

21.2.2017  0:54
Všední dny bývají někdy hektičtější, než bychom si přáli, a tak se občas stane, že cestou z práce ani nestihneme nakoupit. Pár brambor se ale doma vždycky najde a když k nim přidáme několik více... 

Zapomeňte na trauma ze školní jídelny a dejte šanci růžičkové kapustě

11.2.2017  1:17
Rozvařená, hořká a bez tvaru, tak si tuto tradiční zimní zeleninu většina z nás pamatuje z obědů ve škole. Jenže když dáte růžičkové kapustě tu správnou péči, můžete se s ní znovu spřátelit nebo... 

Jihomoravská půda se rozpadá, ubližuje jí sucho i zákazníci v obchodech

10.2.2017  7:22
Čtvrt století zkoumali odborníci půdu na jižní Moravě. Teď přišli s výsledky, které moc pozitivní nejsou – zemědělci pěstují plodiny v nevhodné struktuře, půdu navíc ohrožuje eroze i sucho. 

TRW chce v Rychnově zřídit výrobní halu. Místní se bojí dalších kamionů

26.1.2017  6:45
Část obyvatel Rychnova u Jablonce nad Nisou se bojí vstupu firmy TRW Automotive Czech do jejich města. Jablonecký výrobce brzd a brzdových komponentů pro světové automobilky chce do zdejšího... 

Místo nálepky laser. Nové značení jídla v obchodech je ekologičtější

16.1.2017  17:45
Něco tak prťavého jako nálepka na ovoci se může zdát z hlediska životního prostřední naprosto bezvýznamné. Nahrazení těchto nálepek laserovým značením však může přinést obrovské úspory ve... 

Módní předsevzetí 2017: Zbytečně neutrácet a přidat barvy

10.1.2017  0:25
Většina z nás si dává různá novoroční předsevzetí. Co to zkusit i s módou? Naše redakce dala dohromady tipy, jak být elegantnější a mít větší přehled o svém šatníku. 

RECENZE: Vyrazit díru do knihy je originální nápad. Škoda těch sporů

9.1.2017  17:51
Nakladatelství Argo spojilo mistry svého oboru – výtvarnici Toy Box a spisovatele Petra Stančíka. Výsledkem se stala půvabná kniha pro děti O díře z trychtýře. Nebýt sporů při její realizaci,... 

Upečte si v troubě anglický roastbeef či lososa v listovém těstě

7.1.2017  0:35
Zima je ideální k pečení pokrmů v troubě, protože pěkně provoní a vyhřejí kuchyni. Vyzkoušejte následující recepty na pečená masa na několik různých způsobů - od klasické anglické pečeně přes... 

Hrstková polévka podle pověry přinese do nového roku peníze

1.1.2017  0:26
Luštěniny jsou tradiční součástí vánočních a novoročních oslav. Podle lidových pověr symbolizují peníze a jejich konzumací si zajistíme bohatství v následujícím roce. I kdyby to nevyšlo, tak vás... 

Tipy na Silvestra: kanapky, rychlé dipy, koktejl i flambovaná káva

31.12.2016  0:05, aktualizováno  27.12 15:55
Ať už plánujete na dnešní oslavu vyrazit za přáteli, nebo jste si pozvali hosty, budou se vám hodit následující tipy na nápadité kanapky a další dobroty a na relativně rychlé, ale velice chutné... 

Správné brambory a vejce, ale i kus lásky. Tak dělá bramborový salát mistr

23.12.2016  14:05
Brambory vařené na tenerifský způsob, křepelčí vejce, jablka starých krajových odrůd... Nachystat bramborový salát je docela alchymie. Alespoň v podání pětinásobného mistra ČR v přípravě tohoto... 

Co jedí na Vánoce ve světě? Ve Švédsku šunku, na Islandu papuchalky

22.12.2016  0:09
Bramborový salát, smažený kapr a řízky, rybí polévka, houbový kuba a cukroví. Tak vypadají typická česká vánoční jídla. Zajímá vás, co si tou dobou servírují na talíře v jiných zemích? V Litvě... 

S přípravou bramborového salátu na Štědrý den začněte už dnes

22.12.2016  0:00
Máme to pěkně rozpočítané. Ve čtvrtek večer uvařte brambory, zeleninu a vejce, případně si vyrobte majonézu. Během pátku suroviny nakrájíte a promícháte, uvaříte polévku a v sobotu už jen... 

Bramborový a rybí vánoční salát v jednom, navíc osvěžující a lehký

20.12.2016  2:00
Ani ve Finsku nechybí na štědrovečerní tabuli bramborový salát a ryba, jen mají jinou podobu. Místo kapra si tu dopřádají lososa a ryba nechybí ani v bramborovém salátu. 

Vyzkoušejte letos rybí polévku a kapra na víně podle Jana Punčocháře

18.12.2016  0:04
Kapr je v Česku tradičním vánočním jídlem, ale jinak žebříčky popularity neláme. Navíc není zrovna vhodný na smažení, protože se v trojobalu zcela ztratí chuť masa a změní se v kaši. Šéfkuchař... 

Luxusní houbový kuba podle šéfkuchaře Jana Punčocháře

17.12.2016  0:52
Houbový kuba je klasické české vánoční jídlo, na které se však v některých domácnostech zapomíná. Je to velká škoda, protože tradiční recept rozhodně není zastaralý. O své tipy na tuto pochoutku... 

Nevidím zrzku, ale číslo 74, říká sestra Karla Heřmánka

11.12.2016  0:58
Když jde po ulici, pozoruje účesy žen a v duchu si říká, co by která měla udělat s vlasy. „Tyhle by potřebovaly masku, tamty zase zastřihnout konečky. Anebo barvy. Já nevidím zrzku, ale číslo... 

Stromky nelitujte, pěstují se jako brambory, vzkazují prodejci

10.12.2016  10:16
Vánoční stromky se pěstují jako brambory na plantážích. Jasným favoritem je jedle kavkazská, populární jsou ale například i stromy v květináči. Velké řetězce přiváží stromky z Dánska, menší... 

Otec zvolil menší zlo, ač tam i onde končili Židé v lágrech, líčí Železný

5.12.2016  9:20
Dneska spadly miny přímo do baráku, kde jsme právě obě vařily brambory, ale stačily jsme ještě včas vyběhnout ven. Tak zní jeden z autentických zápisků použitých v dokumentu Bojovníci od... 

Pestrost jídel je víc než doplňky stravy, říká majitel zdravého obchodu

27.11.2016  9:10
Zdeněk Slavík má v Teplicích 12 let obchod se zdravou výživou. Zatímco řada prodejen vzniká a rychle končí, jeho podnik se drží. „Jíst zdravě neznamená chroupat mrkev a zapíjet ji mladým... 

Nechcete na Vánoce kapra? Zkuste marinovaného lososa, jak ho neznáte

26.11.2016  0:00
Lidí, kteří na Vánoce nahrazují českého kapra lososem, stále přibývá. Petr Vlásek z restaurace AvantGarde na Playtvak.cz ukáže, jak jej připravit netradičně marinovaného v citrusech s opečenými... 

Mohl nést sněhovou vločku i pěticípou hvězdu. Znaku Vysočiny je 15 let

18.11.2016  16:33
Mohl obsahovat sněhovou vločku, bramborové kvítky, strom nebo zelené návrší s pěticípou hvězdou. Nakonec jedno ze čtyř polí znaku Kraje Vysočina zaplnily jeřabiny. Jeden ze symbolů kraje právě v... 

Zdravá a návyková snídaně, to může být podle šéfa i bramborová omeleta

14.11.2016  0:14
S mrazivými rány stoupá chuť dát si teplou snídani, než vyrazíme ven do zimy. Tak proč nesáhnout po pánvi, dopředu uvařených bramborách, cibuli a vajíčkách. Co se koření, bylinek a zeleniny... 

Jakub Prachař: Brambory vyřezávám ze zoufalství

30.10.2016  10:23
Herec, moderátor a hudebník Jakub Prachař (32) se poslední dobou často a rád věnuje i vaření. Může za to také jeho účinkování v seriálu Ohnivé kuře, v němž nechybí recepty. Prachař v žertu... 

Měl jsem strach, že mi podřežeš děti, křičel Jarda ve Výměně manželek

27.10.2016  0:56
Jarda z Děčína je ze své výbušné ženy zoufalý, jenomže sám je dominantní a nebýt jejího temperamentu, neměla by jeho Radka v páru šanci. Televizní Výměna manželek mu měla otevřít oči. Stejně tak... 

Zkuste batáty jako antidepresivum a zdroj karotenu, radí Pohlreich

17.10.2016  0:17
Na jednoduchá bezmasá jídla má člověk občas srovnatelnou chuť jako jindy na pořádný steak. A kupodivu k nim patří i šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Řekli byste do něj, že si občas připraví sladké... 

Užívejte si jídlo jako Ital. Úžasné sýrové recepty pro sladký život

15.10.2016  0:51
Italové jsou známí svou láskou z dobrému jídlu a důrazem na kvalitní suroviny. Italská kuchyně a speciality jsou pro ně kulturním dědictvím, o které se ale rádi dělí s celým světem. Vyzkoušet to... 

Lehký oběd? Stačí sýrový koláč s rajčaty a salát, radí Pohlreich

3.10.2016  0:03
„Takováhle kuchyň není jenom lehká k jídlu, ta je i lehoučká na přípravu. Nastrkáš všechno do jednoho balíčku a pak to jenom vyndáš,“ říká Zdeněk Pohlreich k přípravě ryby v papilotě v dalším... 




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.