Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Recepty z brambor

recepty z brambor, vaříme z brambor, bramborové těsto

S přípravou bramborového salátu na Štědrý den začněte už dnes

22.12.2016  0:00
Máme to pěkně rozpočítané. Ve čtvrtek večer uvařte brambory, zeleninu a vejce, případně si vyrobte majonézu. Během pátku suroviny nakrájíte a promícháte, uvaříte polévku a v sobotu už jen...  celý článek

Bramborový a rybí vánoční salát v jednom, navíc osvěžující a lehký

20.12.2016  2:00
Ani ve Finsku nechybí na štědrovečerní tabuli bramborový salát a ryba, jen mají jinou podobu. Místo kapra si tu dopřádají lososa a ryba nechybí ani v bramborovém salátu.  celý článek

Vyzkoušejte letos rybí polévku a kapra na víně podle Jana Punčocháře

18.12.2016  0:04
Kapr je v Česku tradičním vánočním jídlem, ale jinak žebříčky popularity neláme. Navíc není zrovna vhodný na smažení, protože se v trojobalu zcela ztratí chuť masa a změní se v kaši. Šéfkuchař...  celý článek

Luxusní houbový kuba podle šéfkuchaře Jana Punčocháře

17.12.2016  0:52
Houbový kuba je klasické české vánoční jídlo, na které se však v některých domácnostech zapomíná. Je to velká škoda, protože tradiční recept rozhodně není zastaralý. O své tipy na tuto pochoutku...  celý článek

Nevidím zrzku, ale číslo 74, říká sestra Karla Heřmánka

11.12.2016  0:58
Když jde po ulici, pozoruje účesy žen a v duchu si říká, co by která měla udělat s vlasy. „Tyhle by potřebovaly masku, tamty zase zastřihnout konečky. Anebo barvy. Já nevidím zrzku, ale číslo...  celý článek

Stromky nelitujte, pěstují se jako brambory, vzkazují prodejci

10.12.2016  10:16
Vánoční stromky se pěstují jako brambory na plantážích. Jasným favoritem je jedle kavkazská, populární jsou ale například i stromy v květináči. Velké řetězce přiváží stromky z Dánska, menší...  celý článek

Otec zvolil menší zlo, ač tam i onde končili Židé v lágrech, líčí Železný

5.12.2016  9:20
Dneska spadly miny přímo do baráku, kde jsme právě obě vařily brambory, ale stačily jsme ještě včas vyběhnout ven. Tak zní jeden z autentických zápisků použitých v dokumentu Bojovníci od...  celý článek

Pestrost jídel je víc než doplňky stravy, říká majitel zdravého obchodu

27.11.2016  9:10
Zdeněk Slavík má v Teplicích 12 let obchod se zdravou výživou. Zatímco řada prodejen vzniká a rychle končí, jeho podnik se drží. „Jíst zdravě neznamená chroupat mrkev a zapíjet ji mladým...  celý článek

Nechcete na Vánoce kapra? Zkuste marinovaného lososa, jak ho neznáte

26.11.2016  0:00
Lidí, kteří na Vánoce nahrazují českého kapra lososem, stále přibývá. Petr Vlásek z restaurace AvantGarde na Playtvak.cz ukáže, jak jej připravit netradičně marinovaného v citrusech s opečenými...  celý článek

Mohl nést sněhovou vločku i pěticípou hvězdu. Znaku Vysočiny je 15 let

18.11.2016  16:33
Mohl obsahovat sněhovou vločku, bramborové kvítky, strom nebo zelené návrší s pěticípou hvězdou. Nakonec jedno ze čtyř polí znaku Kraje Vysočina zaplnily jeřabiny. Jeden ze symbolů kraje právě v...  celý článek

Zdravá a návyková snídaně, to může být podle šéfa i bramborová omeleta

14.11.2016  0:14
S mrazivými rány stoupá chuť dát si teplou snídani, než vyrazíme ven do zimy. Tak proč nesáhnout po pánvi, dopředu uvařených bramborách, cibuli a vajíčkách. Co se koření, bylinek a zeleniny...  celý článek

Jakub Prachař: Brambory vyřezávám ze zoufalství

30.10.2016  10:23
Herec, moderátor a hudebník Jakub Prachař (32) se poslední dobou často a rád věnuje i vaření. Může za to také jeho účinkování v seriálu Ohnivé kuře, v němž nechybí recepty. Prachař v žertu...  celý článek

Měl jsem strach, že mi podřežeš děti, křičel Jarda ve Výměně manželek

27.10.2016  0:56
Jarda z Děčína je ze své výbušné ženy zoufalý, jenomže sám je dominantní a nebýt jejího temperamentu, neměla by jeho Radka v páru šanci. Televizní Výměna manželek mu měla otevřít oči. Stejně tak...  celý článek

Zkuste batáty jako antidepresivum a zdroj karotenu, radí Pohlreich

17.10.2016  0:17
Na jednoduchá bezmasá jídla má člověk občas srovnatelnou chuť jako jindy na pořádný steak. A kupodivu k nim patří i šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Řekli byste do něj, že si občas připraví sladké...  celý článek

Užívejte si jídlo jako Ital. Úžasné sýrové recepty pro sladký život

15.10.2016  0:51
Italové jsou známí svou láskou z dobrému jídlu a důrazem na kvalitní suroviny. Italská kuchyně a speciality jsou pro ně kulturním dědictvím, o které se ale rádi dělí s celým světem. Vyzkoušet to...  celý článek

Lehký oběd? Stačí sýrový koláč s rajčaty a salát, radí Pohlreich

3.10.2016  0:03
„Takováhle kuchyň není jenom lehká k jídlu, ta je i lehoučká na přípravu. Nastrkáš všechno do jednoho balíčku a pak to jenom vyndáš,“ říká Zdeněk Pohlreich k přípravě ryby v papilotě v dalším...  celý článek

VIDEO: Škrtněte knedlík, zahoďte dudlík. Jak film radil národu

30.9.2016  6:57
Brambor, král kuchyně. To není reklamní slogan, nýbrž název filmu z roku 1944, jenž vedl ke zdravé výživě. A s komunistickým režimem přišly další výzvy. Zaznělo v nich třeba „Pryč s dudlíky,...  celý článek

Dobrý a zdravý oběd? České školní jídelny se lepší, záleží i na rodičích

20.9.2016  0:56
Pro zdravý vývoj dětí je zdravá a pestrá strava nezbytná. Většina z nás si ze školních jídelen ale pamatuje zejména UHO, všudypřítomné knedlíky, naprosté minimum ovoce a zeleniny a snahu...  celý článek

Rostou? Houby využijete ve slaném koláči i v omáčce se švestkami

17.9.2016  0:52
Smaženici už určitě máte v malíku, takže je načase vyzkoušet trochu jiné kombinace chutí. Třeba houby s tymiánovou riccotou, zapečené ve slaném koláči anebo spojené v omáčce se švestkami.  celý článek

FOTOSOUTĚŽ: Pochlubte se úrodou ze své zahrádky, i tou bizarní

16.9.2016  2:16, aktualizováno  22.9 11:21
Extrémně malé, velké či tvarově zajímavé mrkve, rajčata, okurky nebo brambory se čas od času objeví na každé zahradě. Pošlete nám do pátku 23. září fotografie svých letošních výpěstků, ať už...  celý článek

Odhalte příčinu oteklých nohou. S úlevou pomůže masáž i polštář

9.9.2016  0:00
Nejen v létě trápí spoustu lidí otoky nohou. Někdy to může být vedrem, ale za otoky nohou mohou být i závažnější zdravotní potíže. Jak oteklým nohám ulevit?  celý článek

Dcera Davida Hasselhoffa se stala tváří značky pro plnoštíhlé

2.9.2016  11:18
Hayley Hasselhoffová (24) se živí jako plus size modelka. Nyní se stala tváří britské značky, která právě oblečení pro plnoštíhlé vyrábí. Hubnout prý Hasselhoffová nehodlá, je hrdá na to, že je...  celý článek

První řetězec v Česku prolomil tabu prodeje křivé zeleniny. Další následují

25.8.2016  1:02
Obchodníci léta odmítali prodávat ovoce a zeleninu nestandardních tvarů, prý kvůli nezájmu zákazníků. Jinak nezávadné produkty tak končily zaorané v poli. V posledních týdnech se však strnulé...  celý článek

Houbový guláš i bramborové placky si upečte přímo pod širým nebem

24.8.2016  0:24
Přenese vás do dětství, když Petra Pospěchová jako autorka Outdoorové kuchařky vzpomíná, jak si na výletě k Rešovským vodopádům v Jeseníkách dělali s rodiči a bratrem pauzu. Táta rozdělal oheň,...  celý článek

Bulharské speciality voní grilem. Kjoftety, bjurek a pikantní pomazánka

13.8.2016  0:54
Bulharsko se těší oblibě českých turistů již dlouhá léta. Kromě krásných hor a Černého moře oceňují i chutnou místní kuchyni založenou především na zelenině a saturejce. O několik typických...  celý článek

Ani málo, ani moc. Bramboráře čeká ideální rok, pomohou i nové dotace

20.7.2016  13:48
Plochy na pěstování brambor po letech propadu letos vzrostly o 735 hektarů. Pokud se podle ministra zemědělství Mariana Jurečky podaří trend udržet, mohlo by být Česko v této komoditě do roku...  celý článek

Nejvíce sexy vegan planety je Australan Liam Hemsworth

7.7.2016  11:46
Herec Liam Hemsworth (26) je nejpřitažlivějším veganem světa. Rozhodla o tom organizace PETA, která bojuje za práva zvířat. Australská hvězda je podle ní nejvíce sexy mužskou celebritou, která...  celý článek

Správnými cviky povzbudíte líné žlázy, říká autorka hormonální jógy

21.6.2016  0:55
Mnoha ženám i mužům změnila hormonální terapie Brazilky Dinah Rodriguezové život. Jiným pomohla k uzdravení, „neplodným“ k potomkům. „Nízká hladina klíčových hormonů znemožní plnohodnotný život...  celý článek

Pravé španělské tapas aneb když malá jídla udělají hodně muziky

16.6.2016  0:48
Malé dobroty, které se uzobávají při pití vína, piva i koktejlů a vykouzlí každému úsměv na tváři. Pokud tapas připravíte podle šéfkuchaře Miguela Innelly z pražského Gastrobaru Monarch, budete...  celý článek

Draze prodané zbytky? Natě i okurky v restauraci zpracují celé

12.6.2016  9:18
Chipsy ze slupek od brambor nebo pyré z kořenové zeleniny. Nové trendy učí kuchaře v restauracích šetřit.  celý článek

Venezuelci hladoví. Jídlo hledají v popelnicích a pašují přes hranice

9.6.2016  15:38
Krize ve Venezuele se každým dnem zhoršuje. Lidé si kvůli zvyšující se inflaci a nezaměstnanosti už nemohou dovolit ani kupovat jídlo. Po nocích tak mnoho z nich brázdí ulice a hledá u popelnic...  celý článek

VIDEO: Vermikompostér může vypadat jako květináč, ukazuje designér

22.5.2016  0:00
Většina vermikompostérů bývá z plastu. To se však nelíbilo návrháři Marco Balshinkovi, který jako materiál navrhl raději keramiku.  celý článek

Myšlenku farmářských trhů ovládl byznys, zlobí se jejich provozovatelé

17.5.2016  16:01
Zakladatelé farmářských tržišť jsou většinou nadšenci, kteří chtějí místní potraviny bez zprostředkovatele dostat ke stejně smýšlejícím zákazníkům. Obliba trhů však v čím dál tím větší míře láká...  celý článek

Bobří ocas, vemínka, žáby i veverky aneb gastronomie za Karla IV.

14.5.2016  0:36
Období 14. století bylo z gastronomického hlediska docela zajímavé. A i zde zanechal Karel IV. svou nesmazatelnou stopu - třeba nápadem na pěstování vinné révy v českých zemích. Jeho jídelníček...  celý článek

Kebab, kuřecí, ovoce i zelenina. Celníci zastavili dovoz tun jídla

6.5.2016  17:02
Takové množství jídla, které zajistili pardubičtí celníci, by bezpochyby nasytilo hodně hladových žaludků. Celkem ho neprošlo na pulty obchodů a provozoven občerstvení na 6,5 tuny. Škála...  celý článek

České superpotraviny. Jsou levnější a bližší naší chuti i tělu

5.5.2016  0:51
Zamilovali jste si superpotraviny? Našli jsme pro vás spolu se třemi odborníky jejich české varianty, které jsou nám všem blíž: podnebným pásmem, historií, chutí, svou cenou a zejména...  celý článek




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.