Recepty z brambor
Nizozemské ženy neměly před 100 lety brambory, tak vykradly loď
VIDEO I když si Nizozemí zachovalo během celé 1. světové války neutralitu, jídla se nedostávalo ani tam....
Bylinkové hody. Roláda s pestem, šalvějové ravioli a krém s koriandrem
Kdy jindy si užívat zelené bohatství ze zahrady nebo truhlíku za oknem, než právě teď, když se to...
Těšíme se na dovolenou. Řecká musaka, turecké pide a gazpacho
Na prázdniny se těšíme nejen proto, že si konečně odpočineme a uvidíme něco nového. Ale také kvůli...
Vinaři mají svatého Martina, bramboráři chtějí napodobit jejich úspěch
Pěstitelé brambor odstartovali projekt na podporu konzumace raných odrůd. Věří, že se jim podaří...
Červená řepa, špenát, karotka. Barevné jarní polévky k obědu i večeři
Jarní počasí se nám chvílemi převléká do letního hávu, ale období záplavy čerstvé domácí zeleniny...
Brambory na Znojemsku ohrožuje hnědá hniloba, může zvýšit jejich cenu
V řekách Dyje a Jevišovka se objevila bakterie napadající zeleninu – bramborám, rajčatům nebo...
VIDEO: Domácí hranolky téměř bez práce. Bez dalších přídatných látek
Mražené hranolky z obchodu má skoro každý „pro jistotu“ v mrazáku. Jsou však situace, kdy nečekaně...
Krkovička na medu, bylinkové quiche a bábovka. Dejte si farmářské menu
Sehnat potraviny přímo od farmářů už dnes není tak těžké. Přinesli jste si domů pěkný kousek masa,...
Pstruha zbavte žaber a nedávejte si k němu brambory, radí Pohlreich
Co si dát k večeři, abyste se na noc nenašťouchli? Časté dilema se dá vyřešit rybou na talíři....
VIDEO: Paralyzovaný muž se pomocí implantátů v mozku sám najedl
Natáhl ruku, nabral do lžíce šťouchané brambory a soustu vsunul do úst. Sám. Bez cizí pomoci....
Pohlreichův lehký recept s cuketou a houbami, který si v létě užijete
Bezmasých jídel, kombinovaných navíc s cuketou, není nikdy dost. Cukety se sice dají koupit...
Kuřecí prsa povařte ve vývaru, k tomu bramborový salát, radí Pohlreich
Po obědě většina z nás potřebuje vstát od stolu a vrátit se ke své práci, takže kuřecí maso míváme...
Opevněný kryt pod domem v Jihlavě slouží k uskladnění brambor
Obyvatelé bytových domů v Rošického ulici v Jihlavě se možná cítí bezpečněji než jejich sousedé v...
Zbytky obědů a svačin se v novém školním kompostéru mění na hnojivo
Zbytky ze školní jídelny či nedojedené svačiny školáků už nekončí v koši. Alespoň ne na Základní...
Kvalitní potraviny má propagovat nový fond. Absurdní, míní farmáři
Ministerstvo zemědělství zvažuje vznik nového fondu, který by dělal reklamu kvalitním potravinám....
VIDEO: Opilý muž se sotva držel na nohou, nevyšlo mu ani točení na značce
Obsluze kamerového systému v Pardubicích zpestřila noční směnu dvojice mužů na třídě Míru. Jejich...
Čtyři rychlé večeře z brambor, které potěší chuťové buňky i zasytí
Všední dny bývají někdy hektičtější, než bychom si přáli, a tak se občas stane, že cestou z práce...
Zapomeňte na trauma ze školní jídelny a dejte šanci růžičkové kapustě
Rozvařená, hořká a bez tvaru, tak si tuto tradiční zimní zeleninu většina z nás pamatuje z obědů ve...
Jihomoravská půda se rozpadá, ubližuje jí sucho i zákazníci v obchodech
Čtvrt století zkoumali odborníci půdu na jižní Moravě. Teď přišli s výsledky, které moc pozitivní...
TRW chce v Rychnově zřídit výrobní halu. Místní se bojí dalších kamionů
Část obyvatel Rychnova u Jablonce nad Nisou se bojí vstupu firmy TRW Automotive Czech do jejich...
Místo nálepky laser. Nové značení jídla v obchodech je ekologičtější
Něco tak prťavého jako nálepka na ovoci se může zdát z hlediska životního prostřední naprosto...
Chudnoucí Rusové mění jídelníček. Maso a ryby nahrazují bramborami
V Rusku se v posledních letech výrazně snížila spotřeba masa, ryb, mléčných výrobků a cukru....
Módní předsevzetí 2017: Zbytečně neutrácet a přidat barvy
Většina z nás si dává různá novoroční předsevzetí. Co to zkusit i s módou? Naše redakce dala...
RECENZE: Vyrazit díru do knihy je originální nápad. Škoda těch sporů
Nakladatelství Argo spojilo mistry svého oboru – výtvarnici Toy Box a spisovatele Petra Stančíka....
Upečte si v troubě anglický roastbeef či lososa v listovém těstě
Zima je ideální k pečení pokrmů v troubě, protože pěkně provoní a vyhřejí kuchyni. Vyzkoušejte...
Hrstková polévka podle pověry přinese do nového roku peníze
Luštěniny jsou tradiční součástí vánočních a novoročních oslav. Podle lidových pověr symbolizují...
Tipy na Silvestra: kanapky, rychlé dipy, koktejl i flambovaná káva
Ať už plánujete na dnešní oslavu vyrazit za přáteli, nebo jste si pozvali hosty, budou se vám hodit...
Správné brambory a vejce, ale i kus lásky. Tak dělá bramborový salát mistr
Brambory vařené na tenerifský způsob, křepelčí vejce, jablka starých krajových odrůd... Nachystat...
Co jedí na Vánoce ve světě? Ve Švédsku šunku, na Islandu papuchalky
Bramborový salát, smažený kapr a řízky, rybí polévka, houbový kuba a cukroví. Tak vypadají typická...
S přípravou bramborového salátu na Štědrý den začněte už dnes
Máme to pěkně rozpočítané. Ve čtvrtek večer uvařte brambory, zeleninu a vejce, případně si vyrobte...
Bramborový a rybí vánoční salát v jednom, navíc osvěžující a lehký
Ani ve Finsku nechybí na štědrovečerní tabuli bramborový salát a ryba, jen mají jinou podobu. Místo...
Keřkovské rohlíčky, ideální brambory do salátu, žijí díky genové bance
Co by to bylo za Štědrý den bez bramborového salátu? Ideální odrůdu pro něj vyšlechtili v Keřkově...
Vyzkoušejte letos rybí polévku a kapra na víně podle Jana Punčocháře
Kapr je v Česku tradičním vánočním jídlem, ale jinak žebříčky popularity neláme. Navíc není zrovna...
Luxusní houbový kuba podle šéfkuchaře Jana Punčocháře
Houbový kuba je klasické české vánoční jídlo, na které se však v některých domácnostech zapomíná....
Nevidím zrzku, ale číslo 74, říká sestra Karla Heřmánka
Když jde po ulici, pozoruje účesy žen a v duchu si říká, co by která měla udělat s vlasy. „Tyhle by...
Stromky nelitujte, pěstují se jako brambory, vzkazují prodejci
Vánoční stromky se pěstují jako brambory na plantážích. Jasným favoritem je jedle kavkazská,...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny