Muffiny z velikonoční nádivky

Upečte letos na Velikonoce místo klasické nádivky tyto slané muffiny.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

14 PORCE +

Na 14 kusů :

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    224 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    937 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    12,4 g

    14 %

    12 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    8,4 g

    13 %

    12 %

  • Tuky

    15,6 g

    24 %

    22 %

  • nasycené

    6,6 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Na kostičky nakrájené pečivo rozložíme na plech a sušíme při 150 °C asi 20 minut. Zelené listy spaříme ve vroucí osolené vodě, scedíme a zchladíme v ledové vodě. Z listů vymačkáme vodu a nakrájíme je.
  2. Petrželku nasekáme nadrobno. Uzené maso naporcujeme na kousky. Žloutky oddělíme od bílků a utřeme v míse, bílky se špetkou soli vyšleháme na pevný sníh. Máslo rozpustíme.
  3. Usušené pečivo zalijeme mlékem, přidáme maso, petrželku, spařené listy, žloutky a máslo. Ochutíme solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Do směsi postupně zapracujeme sníh.
  4. Každou z formiček vyložíme plátkem slaniny a naplníme ji nádivkou. Pečeme při 180 °C cca 25 minut. Podáváme například se salátkem z nakrájené jarní zeleniny s jednoduchou zálivkou z olivového oleje a dobrého octa či citronové šťávy.
Autor:

Podobné recepty

Sezamové bulky

Upečte si nadýchané pečivo, které můžete podávat třeba k snídani.

Sendvič s kuřecím masem

Sendviče skvěle poslouží jako jednoduchý oběd do práce.

Jednohubka s čabajkou

Po těchto jednohubkách se na oslavě hned zapráší.

Slané koláčky z listového těsta

Upečte si na víkend slané koláčky.

Řepná pomazánka s křenem

Místo kupované pomazánky zvolte raději tuto skvělou domácí.