Pošírovaná vejce s játry na víně a bramborovou omáčkou

Snadný a velmi chutný recept na játra v bramborové omáčce.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    727 KCal

    33 %

    30 %

  • Energie

    3040 KJ

    33 %

    30 %

  • Sacharidy

    19,0 g

    22 %

    19 %

  • Vláknina

    1,0 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    22,0 g

    35 %

    32 %

  • Tuky

    58,7 g

    90 %

    84 %

  • nasycené

    34,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory se slupkou pečeme při 250 °C asi 90 minut. Vejce postupně pošírujeme cca 3 minuty ve vroucí osolené vodě s octem a hned přendáme do ledové vody.
  2. Nakrájenou šalotku, česnek a tymián orestujeme na části přepuštěného másla. Zalijeme vývarem, smetanou a zredukujeme na polovinu. Rozmixujeme společně s bramborami, osolíme a opepříme.
  3. Játra zprudka opečeme na zbylém přepuštěném másle, přidáme nakrájenou cibuli a chvilku restujeme. Zalijeme vínem, osolíme, opepříme a necháme víno téměř vyvařit.
  4. Vejce zalijeme omáčkou z brambor, přidáme játra a ozdobíme špenátem a mikrobylinkami. Doplnit můžeme například opečené bramborové chipsy. Nakonec zakápneme bylinkovým olejem.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečený rolovaný bok v kysaném zelí

Pečený bok chutná skvěle v kombinaci s bramborovým knedlíkem.

Placičky z lososa a brambor

Hledáte inspiraci na zdravý oběd? Vyzkoušejte placičky podle našeho receptu.