Ricottové bochánky

Toto pečivo je inspirované italskou kuchyní.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez chladnutí

Ingredience

18 PORCE +

Těsto:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    94 KCal

    4 %

    4 %

  • Energie

    393 KJ

    4 %

    4 %

  • Sacharidy

    9,8 g

    11 %

    10 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    5,5 g

    9 %

    8 %

  • Tuky

    3,5 g

    5 %

    5 %

  • nasycené

    1,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cuketu očistíme a nastrouháme nahrubo. Necháme chvíli odstát a pak vymáčkneme přebytečnou šťávu. Bylinky nasekáme najemno.
  2. Vejce prošleháme, přidáme bylinky, cuketu a promícháme. Pak přidáme mouku s kypřicím práškem, sůl, ricottu a propracujeme na vláčné těsto.
  3. Z těsta formujeme bochánky 5 x 8 cm velké asi 3 cm vysoké. Rozložíme na plechy vyložené pečícím papírem. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme dýňovým a slunečnicovým semínkem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 25 minut. Po upečení necháme vychladnout na kovové mřížce.
Autor:

Podobné recepty

Zeleninový chlebíček

Vyzkoušejte si doma upéct zeleninový chlebíček.

Taštičky plněné liškami

Nasbírali jste si čerstvé houby? Využijte je na tento recept.

Taštičky s lososem, chřestem a sýrem

Připravte návštěvě zajímavé pečené jednohubky.

Závin s růžičkovou kapustou

Pokud máte radši slané, naplňte závin kapustou a uzeným masem.

Zapečené chlebíčky a paprikové rolky se sýrem

Udělejte radost návštěvě zajímavými jednohubkami.