Recept dne

Polévka z pečeného květáku

Když květák před přípravou krému upečete, bude chutnat ještě lépe.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření

60 min

Kuchyňská kalkulačka

Surovina

Množství

Můžete použít:
desetinná čísla 2.5
nebo zlomky 3/4
1850
Podrobně

Nejlépe hodnocené

Polévka z pečeného květáku

Když květák před přípravou krému upečete, bude chutnat ještě lépe.

Pečené koblihy

Domácím koblihám nikdo neodolá.

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Minicheesecake

Odlehčený dezert, který vás osvěží.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Zobrazit více

Nejvíce hledané

Žloutkové věnečky podle Josefa Maršálka

Patří k tomu nejlepšímu, co si můžete dát jen tak pro radost ke kávě, přesto jsou žloutkové věnečky...

Rychlé koláčky s džemem

Vyplatí se mít v chladničce hotové těsto na croissanty. Do půl hodiny z něj a několika běžných...

Hovězí roštěná s rýží

Máte chuť na skvělou a dokonale vyladěnou omáčku? Vyzkoušejte hovězí roštěnou.

Mandarinková roláda

Chcete vyzkoušet něco nového? Inspirujte se naším receptem na moderní roládu.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Zobrazit více

Kvízy

Zobrazit více

Příprava chřestu na 7 jednoduchých způsobů

Články o jídle

Burgeru pro děti plnému barev vévodí megahranolky a ozdobný klobouček

Burger, který potěší nejen chuťové buňky, ale i oko. Bude se líbit nejen...

I v dnešním dílu se bude házet na gril a s lehkou nadsázkou lze tvrdit, že mnohem hravěji. Druhý...

Rebarbora bývala vzácnější než šafrán. Chutnat vám bude nasladko i s masem

ilustrační snímek

Tato zelenina známá též jako reveň kadeřavá bývá často považována za ovoce. Oblíbená i nenáviděná...

Pět kroků, jak si snadno a v poklidu poradit s kynutým těstem

Kynutí skořicoví šneci

Práce s kynutým těstem sice vyžaduje čas a trpělivost, ale když se s ním seznámíte blíž, nejspíš...

Tato jídla se původně neměla povést, přesto se nakonec stala slavnými

Slavné ostré smažené kuře z Nashvillu

Příprava dobrého jídla vyžaduje nejen trpělivost, ale především pochopení každé složky a každého...

Mleté maso zamotalo mnoha mistrům grilu hlavu. Vyřazovala však pizza

Soutěž amatérských kuchařů Česko na grilu na Primě se přehoupla do druhé poloviny. Hlavním úkolem...

Na grilu připravíte nejen flank steak s chimichurri, ale i žitný chléb

Na Hobby začínáme nový seriál Hoď to na gril. Ve dvanácti epizodách předvedou excelentní kuchaři to...

Od kapra po tuňáka. Ryby jsou na srdce i nervy, ale hlavně vám budou chutnat

Naše babičky říkávaly: Kdo jí ryby v každém čase, ten je zdráv a štíhlý v pase. A něco na tom...

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

Žádná mřížka ani pánev. Steak lze připravit přímo na rozpálených uhlících

V pořadu Česko na grilu na Primě se objevila neobvyklá výzva. Připravit hovězí steak přímo v ohni....

Jediné kuře a rázem máte s minimálními náklady oběd pro početnou rodinu

Vyplatí se koupit kuře v celku a naporcovat si ho sami, protože celé kuře běžně získáte i za cenu...

Špargl jako lahůdka i afrodiziakum. Vše, co jste o něm chtěli vědět

Je to tady, chřestové dobrodružství začíná. Setkat se s ním můžete takřka v každém obchodě, na...

Lvi milují luxus, Berani maso a Střelci pálivé. Jídelníček podle horoskopu

Každý miluje na talíři něco jiného. Víte, čím potěšit mlsný jazýček partnera či partnerky podle...

Tuňáka nechejte zrát v lednici, pak jen zprudka zatáhněte, aby zůstal syrový

Když středomořskou kuchyni lehce spojíte s asijskou, získáte ještě atraktivnější chuťový zážitek....

Jen s kakaem a nemíchat? Hlasujte v anketě, jak správně jíst krupicovou kaši

Zamíchat, nebo nezamíchat? Jíst od kraje talíře, nebo zprostředka? S kakaem, skořicí, kokosem,...

Polévka z grilu? I to je možné, ale v Česku na grilu se stala katem

Soutěž Česko na grilu na Primě postoupila do třetího kola a má o jednu soutěžící dvojici méně. V...

Pár stroužků ke zdraví. Pozvěte česnek do své kuchyně, nebudete litovat

Původním domovem česneku byly mongolské stepi a kyrgyzské hory, odkud se rozšířil do Číny a dále do...

Pstruh, jehněčí i bulky. Pochutnejte si o Velikonocích na lahůdkách ze světa

Velikonoce jsou kromě lidových a liturgických tradic také svátky dobrého jídla a pití. Klasických...

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...

Zlato z dortíků vámi projde, uklidňuje v Rozstřelu vítěz soutěže Peče celá země

Rozstřel „Nekoukat se nalevo napravo a jít si svou vlastní cestou je nejlepší,“ řekl na úvod Rozstřelu s...

KVÍZ: Jak se vyznáte ve vývarech a postupu jejich přípravy?

Vývar je v kuchyni základ, ostatně už naše babičky tvrdily, že polévka je grunt a maso špunt. A...

Krásný bodlák ze Středozemí. Artyčok využijete na pizzu, do salátu i k masu

Zelenina, která na první pohled připomíná velký květ růže nebo něco mezi květákem a bodlákem (však...

Na řízky, roládu, polévku i grilování. Jak nakupovat a porcovat kuřecí maso

Seriál Zvykněte si při nákupu prohlížet maso, zjistit více informací o jeho původu, způsobu zpracování,...

Proč je třeba „mít načicháno“. Zpovídá se Maršálek i finalisté Peče celá země

Hlavní protagonisté soutěže Peče celá země často zasypávají své dobroty cukrem, týdeník Televize je...

Nebojte se zimní zeleniny. Chutně připravená pohladí žaludek, nahradí maso

Na první pohled vypadá obyčejně a mnohé druhy ani nepatří k velkým oblíbencům. Na druhé straně...

O českých hospodách i generačních rozdílech. S gastronautkou nejen o jídle

Premium Jídlo je jejím osudem. Provázelo ji jak studiem na vysoké škole zemědělské, tak je s ní při tvorbě...

Odpalovaného těsta se každý bojí. Ve skutečnosti nic snazšího neexistuje

Příprava odpalovaného těsta vypadá jako věda. Jediná superschopnost, kterou k ní potřebujete, je...

Na ovar, roládu či řízky. Jak kupovat vepřové maso a co z něj připravit

Seriál Jaké maso koupit na řízky, z čeho připravit ovar a k čemu se hodí nožička? Než se vydáte pro...

Na guláš, grilování či vývar. Jak kupovat hovězí maso a co z něj připravit

Seriál Z čeho bude nejlepší guláš, na co se hodí nízký roštěnec či svíčková? Než se vydáte pro hovězí maso...

Lívancové úterý. Inspirace z Británie je zajímavou alternativou ke koblihám

Masopustnímu úterý se ve Velké Británii říká Shrove Tuesday, tedy doslova (a poněkud krkolomně)...

Sladké i slané vyznání lásky. Oslava Valentýna bude krásná a začne v kuchyni

Za pár dní budou zamilovaní slavit svůj svátek. Jestli i vy máte po boku někoho, s kým vám je...

Chutný dar bohů i potravina vyvolávající fóbie. Pět zajímavostí o sýrech

Asi jen málokdo si občas nepochutná na kvalitním sýru. Nejenže se jedná o zdravou potravinu plnou...

Symbol lásky a štěstí i ochrana před zlými duchy. Koláče musí každý milovat

Právě teď v období masopustního veselí jsou kynuté koláče jednou z možností, jak se můžou hospodyně...

Bojujte s nemocemi s vařečkou v ruce. Pomůže nenápadná superpotravina česnek

Nejen kuchaři a kuchařky, ale ani přírodní medicína nedá dopustit na česnek. Obsahuje totiž víc než...

Největší kuchyňské hříchy, které mohou vést na pohotovost. Nepácháte je také?

Myjete maso v dobré víře, že ho tak zbavíte bakterií? Bezmyšlenkovitě vyhazujete jogurty jen proto,...

Kdo správně snídá, snadněji hubne. Začněte den chytře, vyváženě a zábavně

Začínáte svůj den pořádnou porcí dobrého jídla, nebo do sebe po probuzení ve spěchu nalijete kávu a...

Chlebíčky, jednohubky i pomazánky. Silvestrovské pohoštění ve velkém stylu

Letos vychází silvestrovská oslava na neděli, tak se nikdo nemůže vymlouvat, že neměl dost času na...