Recepty
Podzim je časem zvěřiny. Jak připravit bažanta nebo kančí maso?
Zvěřina je pro mnoho amatérských kuchařů a kuchařek tak trochu „vyšší dívčí“, ale s našimi recepty...
Protekce? Určitě ne. Punčochář mě neměl v lásce, říká Pavlína z MasterChefa
Foodblogerka Pavlína Lubojatzky (25) šla do MasterChefa proto, aby se zviditelnila. To se jí...
RECEPT DNE: Salát z pečených brambor se sušenou slaninou
Nechce se vám vařit a máte chuť na něco lehkého? Zkuste tento báječný salát s kozím sýrem a...
Nejen vepřo knedlo zelo. Takhle si pochutnávají na vepřovém mase ve světě
Maďarský perkelt, bavorské pečené koleno na černém pivu, vepřové nudličky se žampiony a ananasem po...
RECEPT DNE: Dýňový krambl s hruškami a čokoládou
Tuhle podzimní křupavou dobrůtku si zamilují děti i dospělí.
RECEPT DNE: Rychlá houbová omáčka s vaflemi
Chalupářská klasika může mít docela jinou podobu i díky tomu, že obyčejné knedlíky nahradíte vaflí.
RECEPT DNE: Makové kytičky
Příprava kynutých koláčků s mákem sice chvilku trvá, výsledek je ale jedinečný.
RECEPT DNE: Pohankový salát s červenou řepou a kapustou
Dokonalá kombinace červené řepy, ořechů, kapusty a pohanky se stane vaší kulinární stálicí.
Dýňová, čočková a mrkvová. Vyzkoušejte podzimní polévky, které zahřejí
Co vařit, když se venku ochladilo a fouká ze strnišť? Přece vydatnou zeleninovou nebo luštěninovou...
Souboj pomazánek: vyhraje u vás avokádová, škvarková, rybí nebo čočková?
Jsou skvělé ke svačině, večeři, na cesty, nebo třeba jako pohoštění pro návštěvy. Rychlé domácí...
Polévka je grunt. Vývar navíc patří mezi superpotraviny a zlepšuje imunitu
Je základem kuchařských dovedností i nezbytnou ingrediencí mnoha skvělých pokrmů. Poctivý domácí...
Naplnit a zapéct. Nadívané cukety, lilek, papriky i houby chutnají světově
Ať už se rozhodnete pro italskou cestu prezentovanou rajčátky, olivami a oreganem, balkánský šarm...
Máme rádi jablka. Ozvláštní čokoládový dort, rýžovou kaši i makovec
Stálicí české kuchyně jsou sladké speciality z jablek, zkuste to letos trochu jinak. Upečte si...
Čufty, rybí koule či falafel. Udělejte si kulatou hostinu s masem i bez
Mleté maso je ideální kuchyňskou ingrediencí, která umožňuje popustit uzdu fantazii a vytvořit...
Řecké souvlaki, pomazánka i bezlepkové nudle. Využijte cuketu v kuchyni
Dokonalá flexibilita cukety je vstupenkou do světa kulinárních experimentů a pozoruhodných chutí....
Linguine, cannelloni, tagliatelle. Uvařte si těstoviny s vůní bylinek
Voňavé bylinky jako bazalka, tymián, šalvěj či oregano tvoří s těstovinovými pokrmy dokonalou...
Nakládaná zelenina, ovocný rosol i cuketová hořčice. Zavařte si letní úrodu
K létu patří hojnost ovoce a zeleniny. Ať už jste si zralé plody vypěstovali na zahrádce, nebo jste...
Rajčata si pěstujte vlastní, nebo kupujte tuzemská. Jsou nejzdravější
Z Ameriky ho do Evropy spolu s brambory přivezl Kryštof Kolumbus. Nejprve však docházelo k otravám,...
Božský koláč, bublanina i závin. Užijte si čas sladkých švestek a blum
O prázdninách se více hýbeme a jsme hodně na čerstvém vzduchu, a tak si můžeme dopřát více...
To nejlepší přichází z řek a rybníků, užijte si ryby nejen na grilu
Kdo si nepotrpí na mořské potvory, ten se určitě najde v chuti sladkovodních ryb, které jsou u nás...
Quinoa a bulgur si rozumí s masem. Zkuste netradiční burger nebo řízky
Jestli máte chuť vyzkoušet v kuchyni něco nového, zkuste se spřátelit s jihoamerickou obilovinou...
Užívejte si domácí limonády. Od malinového potěšení po okurkové drinky
V horkých dnech jsou domácí limonády nejlepším osvěžením. Pro inspiraci nabízíme řadu báječných...
Válčíte při vaření s uncemi či hrnky? Pomůže vám kuchařská kalkulačka
Jsou kuchařky a kuchaři, kteří množství ingrediencí měří špetkami, lžícemi i hrnky. V některých...
S rybízem, broskvemi i malinami. Skvělé letní koláče jako od babičky
K prázdninám patří báječná chuť koláčů a buchet, jejichž složení se liší podle toho, co nám právě...
Tvarohový dort i knedlíky, frgál nebo salát. K létu prostě borůvky patří
Nejlepší jsou jen tak z keříku rovnou do pusy, ale když se zadaří a donesete si domů z lesa...
Rozlučte se s „vlčím hladem“. Štíhlá i sytá díky bílkovinám
Nemáte čas na snídani a o dvě hodiny později dostanete chuť na sladké? Namixujte si ráno rychlý...
Plněné tortilly nebo sekaná v housce. Sbalte si oběd na cesty i na piknik
Prázdniny a pěkné počasí lákají k výletům a piknikům v přírodě. Co si přibalit do batohu nebo do...
Nejedete letos k moři? Tak si dejte musaku, paellu či špagety doma
Možná, že jste museli vzhledem k epidemiologické situaci změnit plány na letní dovolenou a...
Těšíte se na léto? Přivolejte ho domácí zmrzlinou nebo nanukem
Jestli je něco ještě lepší než čerstvé ovoce, tak domácí ovocná zmrzlina. Užijte si zábavu při její...
Bublanina, vdolky, koláčky i vafle. Třešňové recepty vyhlížejí prázdniny
Když začnou dozrávat třešně, je to slibný signál, že se blíží letní prázdniny. Letos je sice konec...
Kopr v hlavní roli. Přivolejte léto lehkými večeřemi i chuťovkami k vínu
Voňavá zelená bylinka má v kuchyni mnohem víc možností využití než jen jako tečka za přípravou...
Báječné jahodové recepty, které si vychutnáte nejen na oslavě dne dětí
Máloco dovede člověku tak zvednout náladu jako jahodový dezert, pěkně nadýchaný a zasněžený...
Chuťovky za „totáče“: polévka z gulášové konzervy nebo smaženky ze sekané
Po šedesáti šesti dnech vláda v pondělí ukončila nejdelší nouzový stav v dějinách Česka....
Parádní květnová grilovačka. Burger, karbanátky, kuře i špíz s vůní Asie
Co je na jarním a předletním počasí nejkrásnější? Že můžeme vařit i jíst venku. Stačí jen vytáhnout...
Palačinky i lívance jsou hned hotové, zvednou náladu dětem i dospělým
Sladké placky všeho druhu potěší o víkendu i ve všední den, kdy se mohou stát motivací pro děti...
Zdravé nemusí znamenat drahé. Jak vařit rodině s omezeným rozpočtem
Když se řekne zdravé jídlo, možná vám před očima naskočí celozrnný chlebíček s avokádem posypaný...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny