Recepty na omáčky

Život v Americe byl tvrdý náraz, říká kuchařka Pavla Stine

23. června 2013

Když muž po čtyřicítce změní svůj život, mluví se o krizi středního věku. Stejné pnutí pocítila...

Velká letní kuchařka: 100 nejoblíbenějších receptů našich kuchyní

23. června 2013

Celé léto budou od pondělí vycházet v magazínu Ona Dnes vystřihovací karty s recepty, které můžete...

Zkuste originální salát nebo čokoládový dort. Obojí s jahodami

8. června 2013  1:20

Jahody jsou jedním z nejzdravějších letních plodů. Obsahují téměř 90 procent vody, a přestože jsou...

Ideální víkendová grilovačka: jehněčí burger, křidélka a kozí sýr

25. května 2013

Grilování pro vás jistě není žádná novinka, mnozí se nenecháte odradit ani za deštivých večerů. A...

Piknik v práci. Jak dopadl test služby na dovoz jídla nejen do kanceláře

22. května 2013

Pokud pracujete v centru města v kanceláři, tak se vám asi někdy stane, že jste tak zavaleni úkoly,...

Zdravé a chutné recepty na celý týden a hubnoucí jídelníček k tomu

18. května 2013

Chcete zhubnout? Připravili jsme pro vás týdenní jídelníček, u jednoho jídla najdete vždy recept....

Hoďte maso na gril. Zkuste rolku z flank steaku nebo pivní marinádu

12. května 2013

S blížícím se létem přichází v mnoha rodinách opět ke slovu gril a grilovací náčiní. Než se pustíte...

Chřestové menu: fajnová zelenina s vejcem, po asijsku nebo jako štrúdl

11. května 2013

Chřestová sezona je v plném proudu a původně tradiční české a moravské zelenině přichází na chuť...

Šest potravin, díky kterým budete šťastnější

24. dubna 2013

Trápíte se ve vztahu nebo po rozchodu? Máte problémy v práci či v osobním životě? Namísto...

Jak připravit dokonalý burger? Šest triků od odborníka na slovo vzatého

23. dubna 2013

Vzít mletou flákotu, opéct ji na pánvi, vymačkat na ni kečup, plácnout ji mezi housky a případně...

Ribeye steak, cheesburger, líčka i štrúdl. Jídelní hvězdy u vás doma

20. dubna 2013

Možná i vy máte oblíbenou restauraci, kam míříte kvůli jedinému božskému jídlu. Redaktorky Ona DNES...

Jarní saláty trochu jinak. Zkuste to s chmelem, škardou nebo bršlicí

13. dubna 2013

S bazalkou, tymiánem nebo rozmarýnem určitě zacházet umíte. Co takhle zkusit to s chmelem, škardou...

Muži jsou horší než děti. Alespoň v tom, kolik sní ovoce a zeleniny

2. dubna 2013  11:42

Zatímco průměrný předškolák sní za týden dvanáct různých druhů ovoce a zeleniny, běžný muž si...

Jak si užít Velikonoce a nepřibrat

29. března 2013

Velikonoce jsou svátky, které máme nerozlučně spjaté s jídlem. Stokrát si dáme předsevzetí, že už...

S játry, camembertem nebo banány. I toasty jsou teplá večeře

23. března 2013

Plátky toastového chleba nemusejí být suchá nuda. Když popustíte uzdu své fantazii a nebudete...

Při hubnutí můžete i svíčkovou. Vyzkoušejte triky, jak odlehčit jídlo

15. března 2013

Hlavní jídlo pro člověka, který chce zeštíhlet, by mělo vypadat jako puzzle. Základem je hromada...

Syrové maso po italsku. Zkuste carpaccio z hovězího, kachny i tuňáka

9. března 2013

Tenké plátky syrového masa, na které potřebujete opravdu ostrý nůž, stačí zakápnout olejem, posypat...

Odborníci jsou pozadu, margaríny nejezte, radí průvodkyně zdravím

25. února 2013  4:19

Jsou ženy, které "jedou" v módním bio a eko stylu. Rodí doma, sní o absolutním návratu k přírodě...

Dobrého řezníka poznáte podle toho, že vám namele

16. února 2013

Většina z nás má ve zvyku vařit stále dokola z těch samých druhů masa, nejlépe kuřecích prsou nebo...

Školní jídelna a blafy? Kdepak, inspirujte se tam, kde UHO nevaří

13. února 2013  14:36

Žádná "univerzální hnědá omáčka" s kolínky. Ve škole si děti mohou také pochutnat, což dokládají i...

Valentýnské menu: Amorův šíp, karotkové pohlazení i tiramisu

13. února 2013  2:21

Říká se, že láska prochází žaludkem, a tak na Valentýna nenechte nic náhodě a naservírujte své...

Vitamin C na talíři. Bojujte s chřipkou a přitom si pochutnejte

9. února 2013

Chřipka hrozí ze všech stran a nejlepší způsob, jak se jí ubránit, je nadopovat se vitaminem C. Aby...

Sladké masopustní mámení s vůní skořice a chutí domácích povidel

2. února 2013  1:23

K pravému masopustu nepatří jen veselé masky a všeobecné veselí, ale především poctivé jídlo. Kromě...

Máte alergii na mléko? Zkuste svíčkovou trochu jinak

26. ledna 2013

Mléko je přirozenou součástí našeho jídelníčku, ale stále více dospělých i dětí má problémy s...

Uvařte si v sobotu oběd podle Zdravé kuchařky. Bude maso i zmrzlina

17. ledna 2013

Ještě dva týdny se budete na stránkách MF DNES setkávat s praktickými kartami s chutnými a lehkými...

Zkuste ga kari, polévku pho bo či rendang podle šéfkuchaře SaSaZu

15. ledna 2013

Asijská kuchyně má snad tisíce chutí, kvůli kterým ji zbožňují nejen gurmáni, ale i obyčejní...

Uvařte v sobotu podle Zdravé kuchařky MF DNES. Zde je nákupní seznam

3. ledna 2013

Až do konce ledna vychází v MF DNES zdarma Zdravá kuchařka s 66 recepty na sladká i slaná jídla pro...

E1102 - Glukosaoxidasa

1. ledna 2013

Glukosaoxidasa jsou enzymy, které se využívají jako prostředek ke zpracování mouky nebo jako...

Nestíháte teplé večeře? Zkuste superrychlý falafel podle Jamie Olivera

19. prosince 2012

Možná teď v předvánočním shonu nemáte moc času na vaření teplých večeří, ale zase nechcete rodinu...

Tipy, jak uklízet ekologicky. Pomohou vám citron, ocet nebo sůl

11. prosince 2012  4:38

Také máte skříňky plné chemických čisticích přípravků ze supermarketu? Možná je čas vyměnit je za...

Děti a jídlo: Švédsko sladkosti jen v sobotu, Itálie moře zeleniny

30. listopadu 2012  4:51

Kdo z vás žije rodinným životem a musí denně stíhat práci, aktivity dětí i nákupy, ten ví, jak je...

Šest tipů pro zdravé ledviny. Jen pitný režim nestačí

8. listopadu 2012

Každý desátý člověk v Česku trpí nějakou chorobou ledvin. Tento životně důležitý orgán především...

Jak na zvěřinu? Šéfkuchaři vám poradí, co s jelenem nebo kancem

1. listopadu 2012

Zvěřina je jedním z nejlákavějších symbolů podzimu. Je navíc nejen chutným zpestřením našeho...

Dýně, zvěřina, zabijačka i různé druhy piva. Tak chutná pravý podzim

26. října 2012

Když je venku sychravo, nezbývá než si zvednout náladu něčím dobrým. A právě teď je ta správná doba...

Brambory de luxe aneb gnocchi, knedlíky, rösti, chleba či koláč

13. října 2012  14:10

Připutovaly k nám z Jižní Ameriky a mají nálepku jídla pro chudé. Neoprávněně. Z brambor můžete...

V dýni se skrývá přírodní lékárna i kosmetický pomocník

10. října 2012

Dýně jsou nádhernou ozdobou podzimních zahrádek a někteří z nich zvládnou vyřezat malé umělecké...

Poradny