Recepty na omáčky
Život v Americe byl tvrdý náraz, říká kuchařka Pavla Stine
Když muž po čtyřicítce změní svůj život, mluví se o krizi středního věku. Stejné pnutí pocítila...
Velká letní kuchařka: 100 nejoblíbenějších receptů našich kuchyní
Celé léto budou od pondělí vycházet v magazínu Ona Dnes vystřihovací karty s recepty, které můžete...
Zkuste originální salát nebo čokoládový dort. Obojí s jahodami
Jahody jsou jedním z nejzdravějších letních plodů. Obsahují téměř 90 procent vody, a přestože jsou...
Ideální víkendová grilovačka: jehněčí burger, křidélka a kozí sýr
Grilování pro vás jistě není žádná novinka, mnozí se nenecháte odradit ani za deštivých večerů. A...
Piknik v práci. Jak dopadl test služby na dovoz jídla nejen do kanceláře
Pokud pracujete v centru města v kanceláři, tak se vám asi někdy stane, že jste tak zavaleni úkoly,...
Zdravé a chutné recepty na celý týden a hubnoucí jídelníček k tomu
Chcete zhubnout? Připravili jsme pro vás týdenní jídelníček, u jednoho jídla najdete vždy recept....
Hoďte maso na gril. Zkuste rolku z flank steaku nebo pivní marinádu
S blížícím se létem přichází v mnoha rodinách opět ke slovu gril a grilovací náčiní. Než se pustíte...
Chřestové menu: fajnová zelenina s vejcem, po asijsku nebo jako štrúdl
Chřestová sezona je v plném proudu a původně tradiční české a moravské zelenině přichází na chuť...
Šest potravin, díky kterým budete šťastnější
Trápíte se ve vztahu nebo po rozchodu? Máte problémy v práci či v osobním životě? Namísto...
Jak připravit dokonalý burger? Šest triků od odborníka na slovo vzatého
Vzít mletou flákotu, opéct ji na pánvi, vymačkat na ni kečup, plácnout ji mezi housky a případně...
Ribeye steak, cheesburger, líčka i štrúdl. Jídelní hvězdy u vás doma
Možná i vy máte oblíbenou restauraci, kam míříte kvůli jedinému božskému jídlu. Redaktorky Ona DNES...
Jarní saláty trochu jinak. Zkuste to s chmelem, škardou nebo bršlicí
S bazalkou, tymiánem nebo rozmarýnem určitě zacházet umíte. Co takhle zkusit to s chmelem, škardou...
Muži jsou horší než děti. Alespoň v tom, kolik sní ovoce a zeleniny
Zatímco průměrný předškolák sní za týden dvanáct různých druhů ovoce a zeleniny, běžný muž si...
Jak si užít Velikonoce a nepřibrat
Velikonoce jsou svátky, které máme nerozlučně spjaté s jídlem. Stokrát si dáme předsevzetí, že už...
S játry, camembertem nebo banány. I toasty jsou teplá večeře
Plátky toastového chleba nemusejí být suchá nuda. Když popustíte uzdu své fantazii a nebudete...
Při hubnutí můžete i svíčkovou. Vyzkoušejte triky, jak odlehčit jídlo
Hlavní jídlo pro člověka, který chce zeštíhlet, by mělo vypadat jako puzzle. Základem je hromada...
Syrové maso po italsku. Zkuste carpaccio z hovězího, kachny i tuňáka
Tenké plátky syrového masa, na které potřebujete opravdu ostrý nůž, stačí zakápnout olejem, posypat...
Odborníci jsou pozadu, margaríny nejezte, radí průvodkyně zdravím
Jsou ženy, které "jedou" v módním bio a eko stylu. Rodí doma, sní o absolutním návratu k přírodě...
Dobrého řezníka poznáte podle toho, že vám namele
Většina z nás má ve zvyku vařit stále dokola z těch samých druhů masa, nejlépe kuřecích prsou nebo...
Školní jídelna a blafy? Kdepak, inspirujte se tam, kde UHO nevaří
Žádná "univerzální hnědá omáčka" s kolínky. Ve škole si děti mohou také pochutnat, což dokládají i...
Valentýnské menu: Amorův šíp, karotkové pohlazení i tiramisu
Říká se, že láska prochází žaludkem, a tak na Valentýna nenechte nic náhodě a naservírujte své...
Vitamin C na talíři. Bojujte s chřipkou a přitom si pochutnejte
Chřipka hrozí ze všech stran a nejlepší způsob, jak se jí ubránit, je nadopovat se vitaminem C. Aby...
Sladké masopustní mámení s vůní skořice a chutí domácích povidel
K pravému masopustu nepatří jen veselé masky a všeobecné veselí, ale především poctivé jídlo. Kromě...
Máte alergii na mléko? Zkuste svíčkovou trochu jinak
Mléko je přirozenou součástí našeho jídelníčku, ale stále více dospělých i dětí má problémy s...
Uvařte si v sobotu oběd podle Zdravé kuchařky. Bude maso i zmrzlina
Ještě dva týdny se budete na stránkách MF DNES setkávat s praktickými kartami s chutnými a lehkými...
Zkuste ga kari, polévku pho bo či rendang podle šéfkuchaře SaSaZu
Asijská kuchyně má snad tisíce chutí, kvůli kterým ji zbožňují nejen gurmáni, ale i obyčejní...
Uvařte v sobotu podle Zdravé kuchařky MF DNES. Zde je nákupní seznam
Až do konce ledna vychází v MF DNES zdarma Zdravá kuchařka s 66 recepty na sladká i slaná jídla pro...
E1102 - Glukosaoxidasa
Glukosaoxidasa jsou enzymy, které se využívají jako prostředek ke zpracování mouky nebo jako...
Nestíháte teplé večeře? Zkuste superrychlý falafel podle Jamie Olivera
Možná teď v předvánočním shonu nemáte moc času na vaření teplých večeří, ale zase nechcete rodinu...
Tipy, jak uklízet ekologicky. Pomohou vám citron, ocet nebo sůl
Také máte skříňky plné chemických čisticích přípravků ze supermarketu? Možná je čas vyměnit je za...
Děti a jídlo: Švédsko sladkosti jen v sobotu, Itálie moře zeleniny
Kdo z vás žije rodinným životem a musí denně stíhat práci, aktivity dětí i nákupy, ten ví, jak je...
Šest tipů pro zdravé ledviny. Jen pitný režim nestačí
Každý desátý člověk v Česku trpí nějakou chorobou ledvin. Tento životně důležitý orgán především...
Jak na zvěřinu? Šéfkuchaři vám poradí, co s jelenem nebo kancem
Zvěřina je jedním z nejlákavějších symbolů podzimu. Je navíc nejen chutným zpestřením našeho...
Dýně, zvěřina, zabijačka i různé druhy piva. Tak chutná pravý podzim
Když je venku sychravo, nezbývá než si zvednout náladu něčím dobrým. A právě teď je ta správná doba...
Brambory de luxe aneb gnocchi, knedlíky, rösti, chleba či koláč
Připutovaly k nám z Jižní Ameriky a mají nálepku jídla pro chudé. Neoprávněně. Z brambor můžete...
V dýni se skrývá přírodní lékárna i kosmetický pomocník
Dýně jsou nádhernou ozdobou podzimních zahrádek a někteří z nich zvládnou vyřezat malé umělecké...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny