Recepty na omáčky

Superpotraviny v kuchyni chutnají a zocelí vás před chřipkovou sezonou

30. října 2016

Před podzimním nachlazením a únavou se můžete bránit kvalitní stravou. Vyplatí se doplňovat...

Znáte všechny své chutě? Už jich je šest, náš jazyk pozná chuť škrobu

26. října 2016  16:59

Sladká, slaná, kyselá a hořká – čtyři chutě, jejichž pojmenování známe od první třídy základní...

Užívejte si jídlo jako Ital. Úžasné sýrové recepty pro sladký život

15. října 2016

Italové jsou známí svou láskou z dobrému jídlu a důrazem na kvalitní suroviny. Italská kuchyně a...

Portské využijete do vaření i koktejlu. Tartaletka i telecí kotleta

1. října 2016  14:14

Přivezli jste si z dovolené lahev portského vína? Blogerka Markéta Pavleje známá jako Kitchenette...

Na Jarmarku skvěle nakoupíte, najíte se a potkáte známé tváře

29. září 2016  16:50

Chcete-li si levně nakoupit pěkné oblečení, přijďte už příští sobotu 8. října za námi na Jarmark....

Dobrý a zdravý oběd? České školní jídelny se lepší, záleží i na rodičích

20. září 2016

Pro zdravý vývoj dětí je zdravá a pestrá strava nezbytná. Většina z nás si ze školních jídelen ale...

Rostou? Houby využijete ve slaném koláči i v omáčce se švestkami

17. září 2016

Smaženici už určitě máte v malíku, takže je načase vyzkoušet trochu jiné kombinace chutí. Třeba...

Snídaně šampionů: ovesné lívance, vločky i omeleta nastartují váš den

23. srpna 2016

Málokdo z nás někdy dosáhne na vrchol sportovního odvětví, každý se ale může inspirovat jídelníčkem...

Ryba s mušlemi, malinové souflé a káva se zmrzlinou. Tak chutná dovolená

6. srpna 2016

Ať už pro vás dovolená znamená bezstarostné válení anebo naopak dobrodružné objevování nepoznaného,...

Egyptská kuchyně je založena na zelenině, překvapí vás ostrostí

23. července 2016

Na dovolenou v Egyptě sice v poslední době odjíždí čím dál méně méně Čechů, ale to není důvod...

Pizza, masové koule, plněné cuketové květy. Udělejte si doma Itálii

10. července 2016

Italská kuchyně se proslavila po celém světě svou chutnou elegancí a jednoduchostí. Základem je...

Celé léto jste fotili a posílali snímky na téma Moje letní pohoda

Čtenářské snímky zaslané do soutěže Moje letní pohoda.
4. července 2016,  aktualizováno  5.9 11:41

Po celé prázdniny jsme rozdávali ceny za vaše fotografie, které jste posílali na téma Moje letní...

Žena váží 222 kilogramů. Díky nadváze vydělává 50 tisíc měsíčně

1. července 2016

Pětinásobná matka Bobbi-Jo Westley (43) z Pensylvánie váží 222 kilogramů. A právě díky své nadváze...

Sushi si zvládnete uválet i doma. Máme pro vás tradiční i speciální recepty

18. června 2016

Rolky ze syrových ryb a kyselé rýže si získaly oblibu po celém světě. I sushi podléhá módním...

Pravé španělské tapas aneb když malá jídla udělají hodně muziky

16. června 2016

Malé dobroty, které se uzobávají při pití vína, piva i koktejlů a vykouzlí každému úsměv na tváři....

Tři jednoduché omáčky, které povýší domácí grilovačku na zážitek

9. června 2016

S pěkným počasím se spousta z nás pouští do oblíbené úpravy masa i zeleniny nad žhavými uhlíky....

Bobří ocas, vemínka, žáby i veverky aneb gastronomie za Karla IV.

14. května 2016

Období 14. století bylo z gastronomického hlediska docela zajímavé. A i zde zanechal Karel IV. svou...

Přivolejte léto dobrotami jako od moře: pálivé kari, sirnica a flan

12. května 2016

Už se nemůžete dočkat dovolené? Čekání si můžete zpříjemnit jídlem ve stylu oblíbených...

Hostina ledu a ohně u vás doma: pečínka, kachna i medové koláčky

30. dubna 2016

Hra o trůny je fenomén, který zasahuje už i do kulinářského světa. Dvě americké blogerky se...

Krůtí maso je ideální při dietě. Zkuste karbanátky nebo plátky s kuskusem

23. dubna 2016

Krůtí maso obsahuje málo tuku a hodí se proto skvěle k redukci váhy. Přinášíme vám chutné a přitom...

Pět tipů pro nákup chřestu od šéfkuchaře i s výbornými recepty

15. dubna 2016  9:09

Možná kolem něj chodíte v supermarketu nebo u zelináře, ale nevíte si s touto českou lahůdkou rady....

Pět tipů, jak si snížit hladinu cholesterolu

10. dubna 2016

O svůj cholesterol se člověk obvykle nezajímá do chvíle, kdy ho lékař při prohlídce upozorní, že...

Jarní kachna se dá naporcovat pár tahy nožem. Naučte se to od profíka

2. dubna 2016

Šéfkuchař Jan Kracík z restaurace Pot au Feu nám předvedl, jak naporcovat mladou kačenu a uvařit si...

Na Velikonoce nesmí chybět bylinky a jehněčí. Skvělá je i slovenská baba

24. března 2016

V dnešní době se uchovalo už jen pár tradic a málokdo dodržuje velikonoční období tak, jak tomu...

Sladké brambory si zamilujete zapečené s masem, v salátu i v polévce

6. března 2016

Sladké brambory neboli batáty sice nemají se svými „slanými“ jmenovci botanicky nic společného,...

Denně sním až osm kilo ovoce a zeleniny, říká vyznavačka raw stravy

22. února 2016

Už dvanáct let je Tereza Havrlandová vitariánkou neboli vyznavačkou raw stravy. Patří k docela...

Zázvorový sirup, kandovaný zázvor a další chutné recepty na nachlazení

28. ledna 2016  8:20

Zázvor zahřeje a navíc přináší i úlevu při nachlazení. Pusťte si ho do kuchyně a v kombinaci s...

Infarkt, cévní mozková příhoda. Jak tělo chránit před kornatěním tepen

23. ledna 2016

Je to nemoc, která nebolí a zpočátku se ani jinak neprojevuje. Přesto je ve vyspělých zemích...

Konopí vám v kuchyni zachutná, upečte si jamajské pirožky nebo dort

20. ledna 2016

Konopí v kuchyni poslouží třeba ve formě semínek, mouky nebo oleje, u kterých se nemusíte bát...

Voňavé thajské menu: papájový salát, kachní kari a mangový nákyp

16. ledna 2016

Thajská kuchyně je proslavená svými skvělými kombinacemi sladkého, pálivého a kyselého v jedné...

Upečte si vánočku. Je výborná a symbolizuje, jak rodina drží pospolu

22. prosince 2015  11:25

Ať už máte všechno na Vánoce nachystané, nebo ne, je nejvyšší čas upéct si poctivou domácí vánočku....

Vindaloo a chillibuchta prověří, jestli máte plechovou hubu

15. listopadu 2015

I když pálivé jídlo není v české kuchyni běžným jevem, chilli papričky si pomalu nacházejí cestu i...

Restovaný losos se smetanovou omáčkou

14. listopadu 2015

Jsou večery, kdy bychom po příchodu z práce nejraději odpočívali. Jenže rodina chce jíst. Po chlebu...

Těstoviny jsou jistota. Chutnají v salátu, polévce i sladké

8. listopadu 2015

Těstoviny jsou v kuchyni díky své variabilitě vděčnou surovinou. Využijete je v salátech, s omáčkou...

Do luxusních palačinek patří likér i pivo, radí francouzský Crepe Master

1. října 2015  10:12

Připravte si podle slavného francouzského Crepe Mastera Stéphana Solariho palačinky s omáčkou...

Čtenářský recept: Domácí burgery

25. srpna 2015

Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

Poradny