Recepty na omáčky
Superpotraviny v kuchyni chutnají a zocelí vás před chřipkovou sezonou
Před podzimním nachlazením a únavou se můžete bránit kvalitní stravou. Vyplatí se doplňovat...
Znáte všechny své chutě? Už jich je šest, náš jazyk pozná chuť škrobu
Sladká, slaná, kyselá a hořká – čtyři chutě, jejichž pojmenování známe od první třídy základní...
Užívejte si jídlo jako Ital. Úžasné sýrové recepty pro sladký život
Italové jsou známí svou láskou z dobrému jídlu a důrazem na kvalitní suroviny. Italská kuchyně a...
Portské využijete do vaření i koktejlu. Tartaletka i telecí kotleta
Přivezli jste si z dovolené lahev portského vína? Blogerka Markéta Pavleje známá jako Kitchenette...
Na Jarmarku skvěle nakoupíte, najíte se a potkáte známé tváře
Chcete-li si levně nakoupit pěkné oblečení, přijďte už příští sobotu 8. října za námi na Jarmark....
Dobrý a zdravý oběd? České školní jídelny se lepší, záleží i na rodičích
Pro zdravý vývoj dětí je zdravá a pestrá strava nezbytná. Většina z nás si ze školních jídelen ale...
Rostou? Houby využijete ve slaném koláči i v omáčce se švestkami
Smaženici už určitě máte v malíku, takže je načase vyzkoušet trochu jiné kombinace chutí. Třeba...
Snídaně šampionů: ovesné lívance, vločky i omeleta nastartují váš den
Málokdo z nás někdy dosáhne na vrchol sportovního odvětví, každý se ale může inspirovat jídelníčkem...
Ryba s mušlemi, malinové souflé a káva se zmrzlinou. Tak chutná dovolená
Ať už pro vás dovolená znamená bezstarostné válení anebo naopak dobrodružné objevování nepoznaného,...
Egyptská kuchyně je založena na zelenině, překvapí vás ostrostí
Na dovolenou v Egyptě sice v poslední době odjíždí čím dál méně méně Čechů, ale to není důvod...
Pizza, masové koule, plněné cuketové květy. Udělejte si doma Itálii
Italská kuchyně se proslavila po celém světě svou chutnou elegancí a jednoduchostí. Základem je...
Celé léto jste fotili a posílali snímky na téma Moje letní pohoda
Po celé prázdniny jsme rozdávali ceny za vaše fotografie, které jste posílali na téma Moje letní...
Žena váží 222 kilogramů. Díky nadváze vydělává 50 tisíc měsíčně
Pětinásobná matka Bobbi-Jo Westley (43) z Pensylvánie váží 222 kilogramů. A právě díky své nadváze...
Sushi si zvládnete uválet i doma. Máme pro vás tradiční i speciální recepty
Rolky ze syrových ryb a kyselé rýže si získaly oblibu po celém světě. I sushi podléhá módním...
Pravé španělské tapas aneb když malá jídla udělají hodně muziky
Malé dobroty, které se uzobávají při pití vína, piva i koktejlů a vykouzlí každému úsměv na tváři....
Tři jednoduché omáčky, které povýší domácí grilovačku na zážitek
S pěkným počasím se spousta z nás pouští do oblíbené úpravy masa i zeleniny nad žhavými uhlíky....
Bobří ocas, vemínka, žáby i veverky aneb gastronomie za Karla IV.
Období 14. století bylo z gastronomického hlediska docela zajímavé. A i zde zanechal Karel IV. svou...
Přivolejte léto dobrotami jako od moře: pálivé kari, sirnica a flan
Už se nemůžete dočkat dovolené? Čekání si můžete zpříjemnit jídlem ve stylu oblíbených...
Hostina ledu a ohně u vás doma: pečínka, kachna i medové koláčky
Hra o trůny je fenomén, který zasahuje už i do kulinářského světa. Dvě americké blogerky se...
Krůtí maso je ideální při dietě. Zkuste karbanátky nebo plátky s kuskusem
Krůtí maso obsahuje málo tuku a hodí se proto skvěle k redukci váhy. Přinášíme vám chutné a přitom...
Pět tipů pro nákup chřestu od šéfkuchaře i s výbornými recepty
Možná kolem něj chodíte v supermarketu nebo u zelináře, ale nevíte si s touto českou lahůdkou rady....
Pět tipů, jak si snížit hladinu cholesterolu
O svůj cholesterol se člověk obvykle nezajímá do chvíle, kdy ho lékař při prohlídce upozorní, že...
Jarní kachna se dá naporcovat pár tahy nožem. Naučte se to od profíka
Šéfkuchař Jan Kracík z restaurace Pot au Feu nám předvedl, jak naporcovat mladou kačenu a uvařit si...
Na Velikonoce nesmí chybět bylinky a jehněčí. Skvělá je i slovenská baba
V dnešní době se uchovalo už jen pár tradic a málokdo dodržuje velikonoční období tak, jak tomu...
Sladké brambory si zamilujete zapečené s masem, v salátu i v polévce
Sladké brambory neboli batáty sice nemají se svými „slanými“ jmenovci botanicky nic společného,...
Denně sním až osm kilo ovoce a zeleniny, říká vyznavačka raw stravy
Už dvanáct let je Tereza Havrlandová vitariánkou neboli vyznavačkou raw stravy. Patří k docela...
Zázvorový sirup, kandovaný zázvor a další chutné recepty na nachlazení
Zázvor zahřeje a navíc přináší i úlevu při nachlazení. Pusťte si ho do kuchyně a v kombinaci s...
Infarkt, cévní mozková příhoda. Jak tělo chránit před kornatěním tepen
Je to nemoc, která nebolí a zpočátku se ani jinak neprojevuje. Přesto je ve vyspělých zemích...
Konopí vám v kuchyni zachutná, upečte si jamajské pirožky nebo dort
Konopí v kuchyni poslouží třeba ve formě semínek, mouky nebo oleje, u kterých se nemusíte bát...
Voňavé thajské menu: papájový salát, kachní kari a mangový nákyp
Thajská kuchyně je proslavená svými skvělými kombinacemi sladkého, pálivého a kyselého v jedné...
Upečte si vánočku. Je výborná a symbolizuje, jak rodina drží pospolu
Ať už máte všechno na Vánoce nachystané, nebo ne, je nejvyšší čas upéct si poctivou domácí vánočku....
Vindaloo a chillibuchta prověří, jestli máte plechovou hubu
I když pálivé jídlo není v české kuchyni běžným jevem, chilli papričky si pomalu nacházejí cestu i...
Restovaný losos se smetanovou omáčkou
Jsou večery, kdy bychom po příchodu z práce nejraději odpočívali. Jenže rodina chce jíst. Po chlebu...
Těstoviny jsou jistota. Chutnají v salátu, polévce i sladké
Těstoviny jsou v kuchyni díky své variabilitě vděčnou surovinou. Využijete je v salátech, s omáčkou...
Do luxusních palačinek patří likér i pivo, radí francouzský Crepe Master
Připravte si podle slavného francouzského Crepe Mastera Stéphana Solariho palačinky s omáčkou...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny