Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Recepty z králičího masa

Co vařit o víkendu k obědu? Opijte králíka koňakem či vínem

27.10.2012  0:39
Králíka na smetaně přenechte babičce, vy tradiční venkovské maso zalijte vínem a koňakem. Slibujeme, že po tomhle obědě kocovinu mít nebudete. Pokud tedy nebudete při vaření z lahve dál...  celý článek

Poklady naší kuchyně ze Slezska: králík na černo, bigos či pirohy

22.8.2012  0:23
Míchají se tu prvky polské, pomořanské a východopruské regionální kuchyně. Což zní složitě, ale slezské recepty se vaří snadno a chutnají skvěle.  celý článek

Poklady naší kuchyně: Valašsko aneb kraj, kde jídlu vládnou švestky

12.7.2012  0:00
Švestkozemě, Valašské království, Bolkovo. Říká se mu různě, ale pověst místní kuchyně překonává jakýkoliv umělý titul. Vydejte se sem na dovolenou nebo si uvařte Valašsko doma. Dejte Valachovi...  celý článek

Silvestrovské menu: naservírujte hostům vlastní terinu

29.12.2011  1:18
Možná vám název terina nic moc neříká, ale v podstatě jde o směs několika surovin, které se vychladí a pak skvěle chutnají. A při přípravě není zas tolik co zkazit. Vyzkoušíte je?  celý článek

Deset největších chyb při dietě: nejíte večer a milujete polévky

14.1.2011  8:03
Vyhněte se deseti největším chybám, kvůli kterým je pro vás váha nepřítelem. Někdy stačí málo, třeba jíte jen moc rychle.  celý článek

Stará dobrá remoska dobývá Západ a pomůže i s polévkou

27.8.2010  3:04
Někdo už ji má doma přes třicet let, víko je potažené patinou, ale pořád slouží jako "zamlada". Remoska, český vynález, který poslední roky dobývá Západ, je vděčný pomocník při vaření.  celý článek

Kuřáci, pivaři a masožrouti po padesátce umírají rychleji než jejich vrstevníci

9.5.2010  0:39
Zatímco do 50 let věku je mužů i žen stejně, po padesátce začínají mít ženy převahu. I proto, že se více starají o své zdraví. Muži se mohou zachránit, když budou jíst zdravěji nebo alespoň...  celý článek

Šťavnaté pečeně, které uvaříte nejen v neděli

25.9.2009  0:34
Pečené maso je synonymem slavnostního nedělního oběda. Jednodušší pečínky ale zvládnete i ve všední den. Poradíme, jaké jsou nejlepší.  celý článek

Vaříme nejlepší české omáčky: slepice na smetaně či španělské ptáčky

8.8.2009  0:24
Hitem české kuchyně jsou klasické omáčky jako svíčková nebo koprovka. Teď se s námi můžete naučit i méně známé, ale přesto chutné omáčky.  celý článek

Nadýchané řízky

23.1.2009  8:24
Jak na to, aby křehký, křupavý a zlatý obal skrýval i vláčné a šťavnaté maso? My vám to tajemství odhalíme!  celý článek

Nový hit: dieta jeskynního muže

23.6.2008  6:00
Zapomeňte na všechny ostatní diety! Pokud chcete zhubnout a ještě udělat něco pro své zdraví, naservírujte si menu podle jeskynního muže.  celý článek

Nadýchané řízky

11.4.2008  0:47
Jak na to, aby křehký, křupavý a zlatý obal skrýval i vláčné a šťavnaté maso? My vám to tajemství odhalíme!  celý článek

Otrava jídlem vás poznamená na celý život

25.1.2008  6:00
Selhání ledvin, diabetes, vysoký krevní tlak. Jediná otrava může mít pro vaše zdraví doživotní následky. Nové výzkumy ukazují, že související komplikace se často objeví až po několika letech.  celý článek

Marinované králičí řízky na neděli

25.1.2008  0:30
Jemné a lehké králičí maso získá v marinádě velmi lahodnou chuť a krásně zvláční. Výsledek: šťavnatý poklad ve zlatavém obalu.  celý článek

V zimě na Mallorku? Aspoň s našimi recepty

19.1.2008  0:27
Utečte před zimou a rozmoklým sněhem na populární ostrov. Alespoň v rámci své kuchyně.  celý článek

Hubněte ve svém tempu

3.5.2007  0:11
Hubnout před létem chce takřka každá z nás. Za dva měsíce můžete drobně vylepšit svou postavu, ale taky ji výrazně změnit. Pokaždé ale platí, že musíte méně a zdravě jíst a zároveň se hýbat....  celý článek

Mezi masy jsou velké rozdíly, při dietě vybírejte obezřetně

14.2.2007  11:38
Je dobré nahradit vepřové maso kuřecím. Ale sama tahle poučka moc nezmůže. Záleží na tom, jaký druh daného masa zvolíte a jak ho připravíte. Někdy tak může být drůbeží horší než vepřové.  celý článek

K hubnutí se hodí i exotické ovoce

9.8.2005  1:00
Ovoce a zelenina by měly v jídelníčku každého, kdo chce zhubnout, zaujímat nejpřednější místo. Při nízké energetické hodnotě totiž pomáhají zvýšit objem stravy a docílit tak toho, že se po jídle...  celý článek

Menu podle Býka

15.5.2001  12:42
Vynikající tělesná konstituce předurčuje člověka norozeného ve znamení Býka k tomu, aby byl na světě rád, aby se chtěl a uměl poprat s problémy osobními i pracovními. Nelze však pomlčet o tom,...  celý článek

Menu podle Berana

19.4.2001  9:38
Člověka narozeného ve znamení Berana poznáte snadno. U jídla rozhodně nestráví mnoho času. Všechny ostatní věci jsou pro něj důležitější. Jeho oblíbeným stravovacím zařízením jsou rychlá...  celý článek


mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.