Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Recepty z hovězího masa

Mít či nemít, nebo se otrávit minerály?

31.7.2009  16:42
Zprávy o tom, že vitamíny jsou důležité pro náš organismus, dostáváme často a určitě jsou pravdivé. Minerály mají však v našem těle ještě širší roli než vitamíny, protože jsou regulujícím a...  celý článek

Experimentujeme s houbami: hodí se nejen na smaženici

25.7.2009  0:37
Nevíte, jak zpracovat letošní nadúrodu lesních hub? Zkuste s námi uvařit i něco jiného, než klasickou smaženici nebo houbové řízky.   celý článek

Léto voní po grilování

20.7.2009  16:50
K létu neodmyslitelně patří slunce, voda, lesy, dovolená a také křupavé maso z grilu. V letních měsících opouští elektrické nebo plynové sporáky zhruba 90% naší populace, aby oprášila a...  celý článek

Nejdražší hamburger světa stojí 3 300 korun

9.6.2009  17:03
Japonské hovězí maso, husí játra, lanýže a švýcarský sýr nebo omáčka z francouzského šampaňského. To jsou ingredience, které rozehrají chuťové buňky každého milovníka hamburgerů. Na rozdíl od...  celý článek

Dejte si jídlo venku. Tipy na skvělé piknikové dobroty

22.5.2009  0:15
Krásné počasí láká vyrazit ven. Když dostanete hlad, stačí vybalit deku a rozložit připravené dobroty. Na západ od našich hranic tomu propadli už dávno.  celý článek

Žena z Bíliny netrpí lidskou formou BSE, zjistila laboratoř

10.3.2009  10:00, aktualizováno  13:18
Šedesátiletá žena z Bíliny hospitalizovaná v teplické nemocnici nemá lidskou formu BSE neboli nemoci šílených krav. To znamená, že se nenakazila z hovězího masa. "Téměř zcela jistě trpí jinou...  celý článek

Propuštěný řezník ukradl šelmám z ostravské zoo 400 kilo masa

20.2.2009  12:10
Přes čtyři sta kilogramů hovězího masa, které nedávno zmizely z ostravské zoologické zahrady, ukradl podle policie čtyřiadvacetiletý muž, který v zoo kdysi pracoval jako řezník a několik měsíců...  celý článek

Když vám nestačí ke svačině kousek sýra aneb rady pro hubnutí

19.2.2009  18:54
Nedávno jsem četla u kamarádky velice vtipný článek. Uveřejnil ho lifestylový magazín a byl o tom, jak se slečny celé Evropy snaží stále za pomoci různých návodů bez úspěchu zhubnout. Zřejmě nic...  celý článek

Alergie na potraviny, nebo falešný poplach?

13.2.2009  6:00
Počet potravinových alergií stále stoupá, ale odborníci upozorňují na to, že klasické testy na potravinovou alergii se mohou často mýlit. Zjistěte, jestli trpíte skutečně potravinovou alergií,...  celý článek

Deset potravin, které se vyplatí kupovat v biokvalitě

8.1.2009  0:00
Nejlepší by bylo jíst jenom přírodní potraviny bez chemikálií, plné vitaminů. Jenomže "bio" je někdy drahý koníček. Nezbývá než si vybrat, u kterých potravin nám stojí za to utratit víc peněz....  celý článek

Dobře utajená čokoláda v jídlech, kde byste ji nečekali

2.11.2008  0:00
Čokoládu nehledejte jen ve sladkostech. Mexická kuchyně s ní zachází jako s kořením, a tak tu čokoládu nebo kakaový prášek najdete i v jídlech, ve kterých byste ji pravděpodobně vůbec nehledali....  celý článek

Guláš s čepicí z listového těsta

31.10.2008  8:00
"Poklička" z listového těsta není pouhou ozdobou - má také svůj účel: maso pod ní je měkoučké, jak jen dušené maso může být, ale díky otvorům v těstě zároveň propečené.  celý článek

Jíme zdravěji, ale naše chutě se nemění

22.10.2008  7:35
Hovězí polévka. Řízek s bramborem. Nakonec nezaškodí dortík. Pánové rádi doplní pivem. Tak si Češi představují ideální oběd.  celý článek

Hovězí na víně s brusinkami

22.9.2008  10:12
Na dušených masech je skvělé, že si někde tiše bublají a nevyžadují od vás žádné eskamotérské kousky. Rozhodně platí, že ohřívaná jsou lepší. Většinou na ně vytáhnu ten největší kastrol a...  celý článek

Potraviny, které vám zachrání zrak

29.8.2008  6:00
Problémy se zrakem trpí stále více lidí. Zjistěte, co byste měli jíst, abyste se jim vyhnuli nebo alespoň snížili jejich riziko. Sestavili jsme pro vás přehled nejužitečnějších potravin pro vaše...  celý článek

Co musíte vědět o výživě v těhotenství

18.8.2008  13:07
Také si myslíte, že když budete brát v těhotenství vitaminy, narodí se vám minimálně čtyřkilové miminko? Odborník na výživu MUDr. Jan Ševčík ze zdravotního ústavu to vyvrací. A dodává, že...  celý článek

Letní škola vaření: Ta pravá česká klasika

9.8.2008  0:47
Uvařit stejně dobrý guláš jako babička nebo tchyně, vyrobit knedlík, který bude nadýchaný a jemný – to všechno dokážete podle receptů z našeho dalšího dílu Školy vaření.  celý článek

Vědci vysávají z žaludku krav plyn, který otepluje planetu

24.7.2008  14:55
Z dálky to vypadá jako pojízdná mlékárna: krávy pasoucí se s nádrží na zádech. Ve skutečnosti mají na hřbetě vak, který pomocí hadičky zavedené přímo do žaludku krávy shromažďuje její "trávicí...  celý článek

Variace na Reuben sendvič

30.6.2008  8:57
Celý Balkán miluje svěží trio jogurt, okurky a česnek. V Řecku je to známá krémová omáčka tzatziki – a v Bulharsku tahle letní polévka, které se říká tarator. O parfemaci se v ní stará také...  celý článek

Je čas jahod. Ochutnejte klasiku s čokoládou i neobvyklé experimenty

14.6.2008  0:20
Je to tu! Jahody právě hlásí svůj čas. Sesbírejte jich plný košík, nebo vykupte obchod a dejte se do přípravy letní hostiny.  celý článek

Indické kari s kuřecím, vepřovým nebo jehněcím

31.5.2008  0:36
Pod názvem kari si představíme sáček s kořením. Ve skutečnosti se tak nazývá sama úprava jídla. Koření a omáčka jsou ale nutností.  celý článek

Velká grilovací kuchařka: začínáme americkým barbecue

23.5.2008  0:47
Amerika, to není jen McDonalds a KFC, je to také nekonečná letní grilovací sezona. Inspirujte se tamními specialitami a určitě si pochutnáte.  celý článek

Pestré menu, které je zároveň i dietní

17.5.2008  0:09
Dobrá snídaně je základem i při dietě. A pokud máte pocit, že k obědu jíte stále podobná jídla, zkuste třeba neobvyklé kombinace, které vám přinášíme v dalším díle hubnoucího speciálu.  celý článek

Sisi, první anorektička

16.5.2008  6:00
Kopcem spěchá skupinka žen. Velice rychle kráčí již několik hodin. Císařovně rychlé tempo svědčí, ostatní jí nestačí. Jak je to možné? Má problémy s plícemi a klouby, trpí nechutenstvím. Přesto...  celý článek

Svačinky, když vás honí mlsná

6.4.2008  0:28
Máte slabou vůli, málo času nebo potřebujete zhubnout jen trošku? Vyzkoušejte naše tipy.  celý článek

14 dní jarní diety s naším jídelníčkem

5.4.2008  0:08
Za dva týdny můžete být fit. S pomocí našeho jídelníčku a vašeho oblíbeného sportu se brzy můžete cítit zdravější a lehčí. Na skutečném úbytku kil zase tak nezáleží.  celý článek

Přísně utajovaná tajemství fast foodů

13.3.2008  6:00
Existuje několik věcí, které o svém oblíbeném fast foodu skutečně nechcete vědět. Přečtěte si fakta o přípravě jídla v rychlém občerstvení, která vás překvapí.   celý článek

Japonsko na vašem stole

3.11.2007  0:00
S recepty na vaši první domácí sushi party nám pomáhal Petr Lambert, šéfkuchař pražské restaurace Miyabi. Díky němu můžete už zítra pozvat hosty na originální menu.  celý článek

Podzimní ovoce a maso? Skvělá kombinace!

20.10.2007  0:25
Na podzim přichází velká zahradní sklizeň. Našli jsme pro vás recepty na netradiční lahůdky. Třeba na maso s ovocem nebo na ovocné likéry...  celý článek

Polévka je grunt

6.10.2007  0:14
I naši předkové to moc dobře věděli a měli je na stole denně. Vybírejte z našich receptů a určitě najdete svůj polévkový "hit".  celý článek

Letní saláty klasicky i exoticky

11.8.2007  0:35
Komu by se chtělo v teplém létě jíst sytá a horká jídla. Saláty mohou s úspěchem nahradit oběd i večeři, jsou zdravější, lehčí a mají nekonečně mnoho variant. Ať už si vyberete z naší nabídky...  celý článek

Interspar má nejhůře značené maso, tvrdí zemědělci

30.5.2007  18:08
Hypermarket Interspar "vyhrál" v testu značení prodávaného masa. Jak je maso na pultech českých obchodů značeno, zkoumala v dubnu Agrární komora ve spolupráci s Českým svazem chovatelů masného...  celý článek

Evropská masová klasika

19.5.2007  0:19
Proč doma točit pořád dokola okoukané vepřo knedlo nebo řízek? Vezměte kus masa a zpracujte ho tak, jak to dělají jinde v Evropě.  celý článek

ČR se musí zbavit jihoamerického masa z Bulharska

19.4.2007  15:22
Kontroloři Státní veterinární správy objevili v mrazírnách v Dýšině na Plzeňsku přes patnáct set tun masa, které je třeba zničit. Zásilka totiž mířila do Česka z výroben, se kterými nesmí...  celý článek

Pokrmy z jednoho hrnce

3.2.2007  0:13
Žádná směs "co dům dal", ale zapečené, dušené nebo vařené dobroty, které zasytí celou rodinu a zanechají ve dřezu nebo v myčce jen jeden špinavý hrnec.  celý článek

Uvařte mleté maso netradičně

20.1.2007  0:16
Klasika české kuchyně se bez mletého masa neobejde. Zkuste ho ale obléci do trochu světovějšího kabátu. A také vám poradíme, jak využít vinnou klobásu.  celý článek




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.