Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Recepty z hovězího masa

OBRAZEM: Co seženete na farmářském trhu? Hlavně uzeniny, pečivo a sýry

27.3.2012  4:31
S příchodem jara se do českých měst a městeček opět vrací oblíbené farmářské trhy, které jsou pro stále větší počet zákazníků příjemnou alternativou k nakupování v unifikovaných obchodních...  celý článek

Segedín, lečo nebo paprikáš. Zažijte maďarskou vášeň na talíři

24.3.2012  0:39
Všechno na sádle, spousta papriky, šťavnatá masa a ostrá zelenina - jestli vám přijde, že jaro stále otálí, zahřejte se aspoň v kuchyni. Nejdřív u vaření a potom u talíře nějaké ostré maďarské...  celý článek

Udělejte si doma Itálii. Kam se vydat pro pravé italské sýry nebo vína

25.2.2012  11:33
V mnoha domácnostech se za italské jídlo pokládají špagety s kečupem a pizza z mrazáku. Jenže jestli chcete zažít skutečnou chuť Středomoří, poohlédněte se po skutečně pravých italských...  celý článek

Steak, zapečená zelenina, špagety nebo ryba. Tipy na dietní večeře

25.1.2012  2:39
Víte, jaká je nejrozšířenější fáma o večeřích? Že se máte najíst naposledy v šest a pak už nic. To byste mohli realizovat jedině, pokud chodíte spát v osm.   celý článek

Nová móda: jíst syrové maso jako lidé v paleolitu

20.1.2012  13:10
Do Česka dorazila nová metoda hubnutí: takzvaná paleodieta. Její američtí propagátoři tvrdí, že nejzdravější je žít jako lovci a sběrači ve starší době kamenné. Nadšené masožravce potěší,...  celý článek

Uvařte si podle podzimní kuchařky sestavené z vašich receptů

31.10.2011  2:35
Podzim je časem mlh, plískanic a dešťových přeháněk, takže není divu, že nás to táhne spíš do kuchyně než na procházku. Pro ty z vás, kteří rádi vaří (a jedí), jsme spolu s našimi čtenáři a...  celý článek

Kachna, hovězí nebo vepřové. Každá pečínka je neodolatelná

8.10.2011  3:01
Šťavnaté pečínky chtějí svůj čas, ale jsou nenáročné na přípravu a coby nedělní oběd udělají radost celé rodině a případné návštěvě. Uvidíte, že se ještě poperou o to, kdo bude moci vytřít...  celý článek

Jak jsem se stal kulturistou: Jím sušené maso a už ze mě jde strach

21.9.2011  10:00
Obávám se, že mi můj trenér Vašek přestává rozumět. "Ono to zase není nutný přehánět," krotí mé nadšení z nákupu v prodejně pro kulturisty. Tentokrát jsem požádal paní prodavačku o dva balíky...  celý článek

Učila jsem se vařit na lodi. Od šéfkuchaře s michelinskou hvězdou

28.8.2011  12:38
Rozhodnutí zúčastnit se kurzu vaření na Vltavě v pravé poledne jednoho z nejparnějších dní letošního léta ze začátku nevypadalo jako extra dobrý nápad. Jenže zvědavost a touha zjistit, jaký je...  celý článek

Druhý díl zahraničních receptů: tiramisu, kung-pao i salát Caesar

28.8.2011  3:19
Někdo má slabost pro italskou kuchyni, jiný se těší na dovolenou do Řecka kvůli tzatziki a jehněčímu, další vymetá indické restaurace a užívá si pikantní jídla. Vyzkoušejte šestici...  celý článek

Uvařte si doma, co vám chutnalo na dovolené: pizzu, quiche, fondue

26.8.2011  9:05
Na českou klasiku, jako je vepřo knedlo zelo či svíčková, nedáme dopustit, ale do zdejších kuchyní pronikají i jídla vonící dálkami, a je jedno, jestli z Východu či ze Západu.  celý článek

Kdy se vyplatí koupit biopotraviny? Poradíme vám

23.8.2011  2:00
Ekologický způsob myšlení je sympatický stále většímu počtu lidí a nakupováni bio a eko produktů už dávno nepatří mezi zvláštnosti. I když může být čistě organický způsob života nákladnější, u ...  celý článek

Nechte kuchyní provonět maso, šest receptů od karbanátků po králíka

5.8.2011  1:00
Češi jsou bez debaty masový národ. Těstoviny fajn, palačinky dobrý, ale když přijde hlad, dejte nám guláš, řízek, bůček nebo bochník sekané. S dnešním dílem naší letní kuchařky zvládnete tohle...  celý článek

Druhý díl receptů na nejoblíbenější omáčky

23.7.2011  1:14
Česká kuchyně a omáčky k sobě neodmyslitelně patří. Nebojte se často složitých popisů postupu a pusťte se do některé z těh nejoblíbenější. Přinášíme druhou půlku receptů.  celý článek

Omáčky do české kuchyně patří: šest receptů na ty nejoblíbenější

22.7.2011  10:22
Češi jsou národ omáčkový, proto nemohl být třetí díl kuchařky nejoblíbenějších jídel věnovaný ničemu jinému. Svíčková, rajská nebo koprovka patří téměř ke klenotům české kuchyně.  celý článek

Další recepty na polévky od zelňačky po rajskou

16.7.2011  2:05
Kuchařská výhoda polévek je, že jejich přípravu zvládne i gurmánské embryo a na výsledku není jeho nezkušenost znát. Takže i člověk, který jinak zvládá pouze vajíčka naměkko, se může vypracovat...  celý článek

Na dovolené zapomeňte na konzervy a ochutnejte exotiku

10.7.2011  2:33
Polévka z pytlíku nebo paštika jsou jídla, která v životě ocenil snad každý. Když je ale při balení vypustíte, zpestříte si dovolenou mnoha gastronomickými zážitky. Raději si ale předem...  celý článek

Sedm francouzských dětí snědlo karbanátky a trpí krvácivým průjmem

16.6.2011  20:20
Smrtící bakterie E. coli začala řádit i mezi dětmi na severu Francie. V nemocnici v Lille skončilo s krvácivým průjmem sedm dětí, které snědly zmražené karbanátky z hovězího masa, jež pocházelo...  celý článek

Na gastronomickém festivalu můžete ochutnat Ameriku

12.6.2011  3:03
Americká kuchyně je víc než karbanátek v housce a párek v rohlíku. Do země zaslíbené si nově příchozí kdysi s sebou přivezli také recepty svých maminek a babiček, a tak mezi typická americká...  celý článek

Čeští inspektoři kvůli střevní nákaze preventivně kontrolují německé maso

6.6.2011  17:08
Inspektoři Státní veterinární správy začali v pondělí odebírat vzorky z německého masa. Chtějí se přesvědčit, že není původcem průjmové nákazy způsobované bakterií E. coli. Výsledky by měly být...  celý článek

Hamburger, shake a taštička ke Dni dětí. Menu jako z mekáče

30.5.2011  14:51
Milují vaše děti jídlo od McDonalda, ale vám je líto vyhazovat stokorunu za kus housky a plátek masa? Nebo nechcete, aby si zvykaly stravovat se formou rychlého občerstvení? Tak ke Dni dětí...  celý článek

Nova se bojí pokuty. Mareš moderoval v mase za peníze Sazky

25.5.2011  7:33
V obleku z hovězího masa se objevil loni v Talentmanii na Nově moderátor Leoš Mareš: šlo o sázku s šéfem Sazky Alešem Hušákem, kterou Mareš prohrál. Moderátor ovšem bral za podobnou propagaci...  celý článek

Tři tipy na rychlou večeři s chutí rajských jablíček

22.5.2011  1:46
Přivolejte si na stůl léto a naservírujte rodině večeři ve středomořském stylu, kde hlavní roli hrají rajčata. Zkuste netradiční variaci na slavné kuře Marengo, které poprvé ochutnal při svém...  celý článek

Recepty na jídla, po kterých budete spát jako nemluvně

13.5.2011  13:00
Jsou potraviny i celá jídla, která vám pomohou spát tak sladce, že se ráno probudíte skutečně odpočatí. Dejte si je s námi na dobrou noc.  celý článek

Plánujete miminko? Nezapomeňte na kyselinu listovou

12.5.2011  0:53
Chystáte se v dohledné době otěhotnět? Jste těhotná a řešíte, jaké vitaminy jsou pro správný vývoj a růst vašeho plodu ty nejdůležitější? Pak zařaďte do svého jídelníčku potraviny bohaté na...  celý článek

Hovězí tatarák zná každý. Vyzkoušejte i jiné maso nebo jen zeleninu

6.5.2011  3:47
Pořádná vrstva správně ochuceného syrového masa namazaná na očesnekovanou topinku... Taky už se vám sbíhají sliny? Přitom se nemusíte držet jen hovězího masa. Variací na tatarský biftek jsou...  celý článek

Žily ve špíně a jedly hnusy, teď se matka a dcera změnily k nepoznání

22.4.2011  4:58
Romaně Jiřičkové je dvacet let a při výšce 172 centimetrů váží 118 kilogramů. Její matce Simoně je jednačtyřicet, měří 169 centimetrů a váží 104 kilo. Obě jsou schopné sníst na posezení...  celý článek

Jak vařily naše babičky aneb česká kuchyně letí

31.3.2011  10:46
Magdalena Dobromila Rettigová by měla radost, kdyby viděla, jak se po boomu všech těch tex-mex, sushi, T-bone steaků a dalších světových specialit konečně dere na světlo boží věhlas české...  celý článek

Testujeme kurzy vaření: u Pauluse se naučíte luxusní hovězí steaky

23.3.2011  0:00
Charisma skutečné osobnosti vyzařuje z Kuchaře roku Romana Pauluse, který vedl kurz vaření hovězího masa, jehož se HOBBY.cz zúčastnilo. Nakonec přebilo i drobné nedostatky, které jsme na kurzu...  celý článek

Osvoboďte krávy a ony se odmění lepšími bifteky, tvrdí italský chovatel

1.3.2011  14:25
Volný pohyb a vyvážená přírodní strava jsou podle italského chovatele Domenika Celliho základem pro získání chutného a zdravého hovězího masa. Ze své farmy je nyní dováží i do Prahy.  celý článek

Čokoládový koláč, cibulové kroužky. Recepty na jídla, kde byste pivo nečekali

25.2.2011  1:04
Buřty na pivě zná snad každý, ale zlatavým, popřípadě černým mokem můžete podlít skoro všechno. Včetně dezertů.  celý článek

Máte nemocná játra? Omezte konzumaci červeného masa

13.2.2011  3:14
Američtí lékaři potvrdili souvislost mezi pravidelnou konzumací červeného masa a jaterními chorobami. A lidem, kteří se chtějí jaterním problémům vyhnout, doporučili, aby jedli spíše drůbež a...  celý článek




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.