Gurmán radí
Krkonoše na vašem talíři. Uvařte si kulajdu nebo salát z lesních hub
Krkonošská kuchyně, to nejsou jen brambory a houby, ale i jehněčí maso nebo kroupy. Přesto první...
Sváteční tipy pro jedlíky. Ochutnávka čajů nebo středověká hostina
Vánoce jsou nejenom časem rozjímání a setkávání s přáteli, ale také svátky dobrého jídla a pití. Až...
Ochutnejte Vánoce a dejte si jitrnici, vánočku nebo adventní menu
Také si lidé ve vašem okolí občas postesknou, že Vánoce jsou hlavně o jídle? No a co? K...
Tipy na dárky: Jedlé nápady pro gurmány, kuchaře i tchyně
Máte-li v rodině milovníky či milovnice dobrého pití a jídla nebo vaši milí nevytáhnou paty od...
Vepřové hody, zabijačka i jarmark. Kam za dobrým jídlem a pitím?
Advent je za dveřmi a s ním také to pravé těšení na Vánoce, ke kterému v mnoha českých rodinách...
Martinská husa, víno či biotrh. Kam za dobrým jídlem nejen o víkendu?
Ještě než z našich kuchyní zavoní Vánoce vanilkou, skořicí a hřebíčkem, pojďme se vydat za mladým...
Nigella Lawsonová vaří rychle a skvěle. Chcete znát její triky?
Nigella Lawsonová je královnou britské kuchyně. České plotny ale zatím neovládla. A to je škoda....
Gastro tipy: v říjnu můžete ochutnat podzim i Francii
Pro mnoho lidí je podzim protivné šedivé období, kdy se brzy stmívá a chlad zalézá pod kůži. Když...
Gurmetův podzimní průvodce: nejlepší restaurace, trhy, víno a knihy
Jestli si máte na podzim vybrat jen jednu restauraci, kam zajít na dobré jídlo, navštivte podnik Na...
Učila jsem se vařit na lodi. Od šéfkuchaře s michelinskou hvězdou
Rozhodnutí zúčastnit se kurzu vaření na Vltavě v pravé poledne jednoho z nejparnějších dní...
Hlavní ingrediencí domácího koktejlu musí být vášeň
K létu patří setkání s přáteli, zahradní party a lehké alkoholické koktejly. Nabízíme vám čtyři...
Asparágus neboli chřest. Je tady jeho sezona
Je zdravý, dietní, dobře stravitelný, má jemně delikátní chuť a dokonce jsou mu připisovány i...
Chemie v kuchyni? To je molekulární gastronomie
Napadlo by vás, že je možné používat při vaření tekutý dusík? Nebo vařit ve vakuu? Výsledkem je...
Alkohol a čokoláda. Ďábelsky hříšná kombinace
Málokdo si dokáže představit rodinnou oslavu, setkání s přáteli či kolegy bez alkoholu, stejně tak...
Na festivalu chutí a vůní můžete ochutnat jaro
V pondělí začne jaro a v ten samý den odstartuje také druhý ročník gastronomického Festivalu chutí...
Jak se ochutnává čokoláda? Pomalu a s rozkoší
Jsou lidé, kteří schroupou tabulku čokolády na posezení. A jsou tací, kterým stačí jeden čtvereček...
Není ocet jako ocet aneb tajemství pravého italského balzamika
Ačkoli v české kuchyni je dnes tradiční italský balzamikový ocet jako doma, málokdo ví, že se...
Podzim je časem zvěřiny. Nedělejte chyby jako u jiných mas
"Výborně se hodí k tmavým masům, především pak ke zvěřině," stojí často na etiketách červených vín....
Moderní svatební menu: od obligátní křenové rolky ke steaku a krevetám
Svatba může znamenat gurmánský pohřeb i ráj. Už dávno neplatí příměra, že kvalitu svatby značí...
Bramborový salát podle šéfkuchaře
Sous-chef Richard Fuchs vsadil u "salátu tisíckrát jinak" na nový přístup. Nejjemnější možné...
Opékaná vánočka podle šéfcukráře
Vánočku připravuje tým šéfcukráře Tomáše Dražského v prosinci každoročně, a hosté Four Seasons ji...
Dýňová polévka s červenou čočkou a ořechy od „biokuchařky“
Recept je nápadem známé "biokuchařky" Hanky Zemanové. Polévka obsahuje řadu cenných látek a kromě...
Letní škola vaření: domácí bavorská sekaná podle kluka v akci Filipa Sajlera
Kromě pokrmů z jednoho hrnce jsme pro vás připravili také recept na domácí bavorskou sekanou podle...
Letní škola vaření: těstoviny podle šéfkuchaře
V pokračování pátého dílu Školy vaření, který jsme věnovali těstovinám, se můžete mimo jiné těšit...
Sele na rožni podle receptu středověké krčmy
Tentokrát jsme pro vás připravili recept na rožnění rovnou celého selete. A navíc podle receptu...
Nejskvělejší kuchaři radí: Bůček a koprovka úplně jinak než v jídelně
Brzy se ukáže, zda jsou v Česku mezinárodně uznané výtečné restaurace. Poprvé v historii by mohl...
Vánoční večeře podle českých šéfkuchařů
Víte, na čem si na Štědrý den pochutnávají opravdoví mistři kuchyně? Pokud vás jejich recepty...
Ravioli se třemi druhy sýra podle Olivera
Jamie má svoje webové stránky na adrese www.jamieoliver.com a najdete tam hodně jeho receptů...
Bombajské brambory podle Jamieho Olivera
Jamie tentokrát připravil poctu indické kuchyni na pravé bollywoodské party. Zkuste si s ním...
Jak chutná jahodový kebab Jamieho Olivera?
Jamie se kdysi rozhodoval, jestli se stane bubeníkem v kapele Scarlet Division, nebo se půjde učit...
Jakou mozzarellu Jamie při vaření použil?
Kuchař Jamie Oliver býval bubeníkem v kapele Scarlet Division. Dnes už na zkoušky kapely nemá čas,...
Ochutnejte tiramisu Jamieho Olivera
Snad nejslavnější kuchař světa Jamie Oliver je známý tím, že nemiluje složité recepty. Vaří s vášní...
Česká klasika s kuchařem Romanem Paulusem
Svíčková jako od maminky, staročeský trhanec a další česká jídla vás dnes naučí muž z...
Kuchaři roku věnovali iDNES recepty vítězných pokrmů
Držiteli titulu Kuchař roku 2000 v kategoriích junioři a senioři jsou Pavel Mareš a Martin Slezák, ...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny