Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Česká kuchyně - recepty nejen pro kuchařky

Česká kuchyně nabízí klasické recepty pro všechny kuchařky, které mají rády klasická česká jídla. Česká kuchyně je tradiční a nelze ji ničím nahradit. Staňte se pravou šéfkuchařkou.

Poklady naší kuchyně: hanácké syrečky, vdolky i škvarkové knedlíky

27.7.2012  3:12
Slavné hanácké tvarůžky jsou jedinečné a nenapodobitelné, ale určitě nejsou to jediné, co tenhle kout Moravy zrodil. Pojďte se s námi podívat, co dobrého by se dalo na Hané uvařit nebo upéct a...  celý článek

Česká ryba není jen kapr. Připravte si třeba sivena podle šéfkuchařky

24.7.2012  2:57
Zatímco v Evropě jsou sladkovodní ryby poměrně oblíbené a průměrný Evropan jich spořádá pět kilo za rok, v České republice činí průměrná roční konzumace pouze 1,4 kg na osobu. Obliba grilování...  celý článek

Léto je v plném proudu, ochutnejte jeho plody. Meruňky, okurky a spol.

21.7.2012  1:33
Pokud si chcete užít léto, udělejte tak přes chuťové buňky. I v druhé polovině července můžete ochutnat vše, co právě dozrává. V Miroslavi si užijete meruňky, ve Znojmě okurky, v Buchlovicích...  celý článek

Poklady naší kuchyně aneb Šumava na talíři, to je kuba nebo zelníky

17.7.2012  2:09
Dolů na jih Čech se nejezdí jen na kola a běžky. Lidé s mlsnými jazyky dobře vědí, že tady v tom koutě země se dají ochutnat jedinečná jídla, nasbírat zásoby hub a nakoupit dobrý med.   celý článek

Poklady naší kuchyně: Valašsko aneb kraj, kde jídlu vládnou švestky

12.7.2012  0:00
Švestkozemě, Valašské království, Bolkovo. Říká se mu různě, ale pověst místní kuchyně překonává jakýkoliv umělý titul. Vydejte se sem na dovolenou nebo si uvařte Valašsko doma. Dejte Valachovi...  celý článek

Borůvkobraní, špaldové i pivní slavnosti a další tipy na gastrotoulky

6.7.2012  0:53
Putování po naší krásné zemi a po jejích památkách si stále více turistů zpestřuje výlety za dobrým jídlem i pitím. Jestli i vy patříte mezi zapálené gastroturisty, máme pro vás několik jedlých...  celý článek

Poklady naší kuchyně: jižní Čechy aneb kapr, cmunda, koblihy či žahour

5.7.2012  1:57
Co kraj, to jídlo, kterému zbytek republiky závidí. Díky naší kuchařce můžete ty nejznámější gurmánské krajové speciality připravit a ochutnat i vy a nemusíte kvůli tomu ujet ani metr. Celé...  celý článek

Čtenářskou grilovací soutěž vyhrál recept na krkovici s černým pivem

4.7.2012  12:31
Grilování je móda, životní styl i oblíbená prázdninová zábava mnoha z nás. I proto jsme čtenáře a čtenářky na konci června vyzvali k soutěžení na toto žhavé téma. Z desítek zajímavých soutěžních...  celý článek

Italsko-české lovestory aneb Minestrone versus kyselo!

2.7.2012  0:03
Tento příběh, který jsem dostala ke zpracování o zajímavých Italech malinko vybočuje z žánru, protože hrdiny jsou vlastně Ital a Češka. Irena se svou kamarádkou Aničkou se rozhodly, že si...  celý článek

Bublanina, nákyp, trhanec a další skvělé třešňové dezerty

24.6.2012  6:32
Jakmile dozrají třešně, je jasné, že léto je konečně tady. Zapomeňte na starosti, rozehřejte troubu, rozpalte sporák a s ovocnými dezerty si užijte slunečné odpoledne na zahradě.   celý článek

Tvarůžky, víno, pivo i delikatesy aneb cesta za chutěmi i vůněmi Česka

22.6.2012  2:04
Léto s sebou přináší nejen teplé a slunečné dny, ale také nespočet gastronomických festivalů a akcí. Protože dobrému jídlu a pití se nejlépe holduje pod širým nebem, zkuste se vydat třeba do...  celý článek

Pošlete recept do soutěže a vyhrajte grilovací tašku pro celou rodinu

20.6.2012  4:35, aktualizováno  25.6 16:01
Grilování se stalo národní zábavou. Griluje se na chatě, na zahrádce, na balkoně nebo třeba v kempu. Jestli i vy milujete opečené maso, grilovací omáčky, nadýchané letní saláty i vychlazené...  celý článek

Pivo, víno a jahody: ochutnejte v červnu dary přírody i příslib léta

8.6.2012  0:56
Léto je doslova za humny, a kdo se ještě nepřejedl českých jahod, má šanci už zanedlouho v Kunraticích. Žízeň pak můžete zahnat netradičním pivem včetně borůvkového nebo limetkového či sklenkou...  celý článek

Krkovička, kapr, špíz, sele aneb grilování po česku

6.6.2012  1:59
Ryby, kuře, špízy, krkovice, my umíme žít! Poslední díl naší grilovací kuchařky jsme nemohli nevěnovat českým a moravským grilům a táborákům. Bez nich by léto nebylo létem, tak neváhejte a...  celý článek

Muffiny, bábovka nebo quiche aneb co jsme pekly na Jarmark

22.5.2012  15:06
Sobotní Jarmark už je za námi, módní oblečky a doplňky změnily majitele a z domácích dobrot, které jsme donesly, už nezbyly ani drobečky. Tentokrát jsme se - a nejen proto, že jsme pozvaly...  celý článek

Teplá jídla, málo zeleniny, stejné recepty... Tak večeří české rodiny

22.5.2012  2:28
Večeře je v mnoha domácnostech jednou z mála příležitostí, jak zastihnout všechny členy rodiny pohromadě. Podle průzkumu, který na webu Odmaminky.cz proběhl v dubnu, společně večeří častěji než...  celý článek

Jak užít víkend? S pivem, chřestem či středomořskými specialitami

18.5.2012  1:14
Jaro chutná nejen chřestem, což můžete zjistit na slavnostech v Ivančicích, ale také pivem. A to zase prověříte v pražských Holešovicích. A jestli váš mlsný jazýček nebude mít dost, tak se...  celý článek

Chřestová sezona je v plném proudu aneb tři delikatesy od šéfkuchařů

2.5.2012  1:17
Jestli jste letos ještě neměli na talíři chřest, je na čase to napravit. Sezona této lahodné a zdravé zeleniny je v plném proudu, a pokud si zajdete třeba na farmářský trh pro pravý český...  celý článek

VIDEO: Plátky libové krkovičky proměňte v úžasný dlabanec podle Sapíka

22.4.2012  0:00
K pořádnému kusu masa se listová jarní zelenina hodí. Podle šéfkuchaře Jaroslava Sapíka, který má českou kuchyni v malíčku, jde navíc obojí dobře zkombinovat i s oblíbenou houbovou omáčkou....  celý článek

Řízky, bůček, žebírka. Tři pádné důvody, proč milujeme vepřové maso

21.4.2012  2:49
Dalo by se říct, že vepřové je národní maso. Od velikonočního selátka na grilu po zabíjačku v podzimních mrazících se naše náklonnost k prasátkům jen posiluje. My vám nabízíme recepty na úpravu...  celý článek

VIDEO: Dopřejte si pěkně pepřovaté steaky s říznou omáčkou

15.4.2012  0:00
Vyzkoušejte přípravu steaků z hovězí svíčkové podle specialisty na českou kuchyni, šéfkuchaře Jaroslava Sapíka. Flák masa vyváženě kombinuje s pečenou zeleninou a opečenou bagetou, aby ani...  celý článek

Oskeruše, chřest nebo víno. Užijte si šťavnatou sezonu

13.4.2012  0:11
Jaro už je v plném proudu a žádný pravý gurmán si nemůže stěžovat na nedostatek chuťových vjemů. Ať už se vydáte na kterýkoliv konec republiky, můžete se těšit na dobré jídlo, skvělé pití i...  celý článek

Perníkoví zajíčci, tartaletky, madlenky a další velikonoční cukroví

8.4.2012  10:04
Velikonoční hosté už hlásí příchod a vy je chcete uctít ještě něčím jiným než beránkem nebo mazancem? Pusťte se na poslední chvíli do velikonočních pochoutek, které se budou hodit ke kafíčku...  celý článek

VIDEO: Lehké zadělávané kedlubny se hodí nejen k velikonočním masům

8.4.2012  0:00
Kedlubny s bešamelem a hráškem se hodí k velikonoční pečeni z kůzlete. Je ale možné je použít i k dalším mladým masům, třeba jehněčímu nebo telecímu. Vypadají tak lákavě, že by nebyly špatné ani...  celý článek

Gastrotipy na výlet: Trnky nejen tekuté, křepelčí vejce, svátky jara

30.3.2012  0:59
Pokud vymýšlíte, kam se o víkendu nebo na Velikonoce vypravit na výlet, možná si vyberete z chutných tipů, které pro vás vybrala redakce Gastronaut.cz. Pro ty, kdo rádi kombinují společenské...  celý článek

Jaro na talíři aneb svěží menu podle tří českých šéfkuchařů

28.3.2012  4:42
Čerstvé chutě, svěží barvy, mladé maso a zelené "lupení". Tak vypadá tradiční jarní kuchyně očima mistrů kuchařů, kteří připravili speciální labužnická menu pro čtvrté pokračování oblíbeného...  celý článek

OBRAZEM: Co seženete na farmářském trhu? Hlavně uzeniny, pečivo a sýry

27.3.2012  4:31
S příchodem jara se do českých měst a městeček opět vrací oblíbené farmářské trhy, které jsou pro stále větší počet zákazníků příjemnou alternativou k nakupování v unifikovaných obchodních...  celý článek

Výsledky velikonoční soutěže: Mazanec, beránek i netradiční toasty

21.3.2012  0:01, aktualizováno  4.4 11:34
Každá rodina má svůj vlastní scénář svátků jara, ale bez kraslic, pomlázky a dobrého jídla se to asi nikde neobejde. Proto jsme vás také vyzvali k účasti v soutěži o nejzajímavější velikonoční...  celý článek

VIDEO: Jak vyudit či správně zamrazit čerstvou rybu

18.3.2012  9:00
Podle šéfkuchaře Jaroslava Sapíka není problém vyudit si čerstvé rybí filety sám doma. Stačí jim totiž 10 minut a máte delikatesu, kterou nekoupíte. Jako příloha je ideální zelenina, aby jemná...  celý článek

Přivítejte jaro se skleničkou v ruce a s pusou plnou dobrot

16.3.2012  2:27
Jaro je konečně na dohled, takže se bude slavit, hodovat a pít. Do Velikonoc sice ještě zbývá pár týdnů, ale zatím si můžeme užívat čokolády, irského piva, moravského vína nebo domácího pečiva....  celý článek

Michelinskou hvězdu získaly dvě české restaurace: Alcron a Degustation

14.3.2012  10:07, aktualizováno  12:30
Gastronomické ocenění michelinská hvězda poprvé v historii míří k českým kuchařům v tuzemských restauracích. Kulinářské umění Romana Pauluse a Oldřicha Sahajdáka vyneslo prestižní ocenění...  celý článek

VIDEO: K máslovému řízku z české kuchyně zakousněte křenové brambory

11.3.2012  0:00
Brambory, křen a červená řepa plná vitaminů se za našich babiček v českých kuchyních našly vždycky. Když k tomu přidáte kus vepřové plece, smetanu a máslo, připravíte lahodné a přitom zdravé...  celý článek

Bezmasé jídlo není nuda, tvrdí šéfkuchaři. Zkuste, jestli vás nehoupou

8.3.2012  2:01
Pro masožravce tělem i duší je vegetariánská kuchyně něčím, co by ochutnali leda v případě, že by jim hrozila smrt hladem. Bezmasé pokrmy však dávno nejsou výsadou hrstky výstředníků, ale...  celý článek

Zelná, tomatová, brokolicová nebo kuřecí. Polévky zahřejí i nasytí

3.3.2012  4:20
Zahřejí, pomáhají při nastydnutí i kocovině a hlavně skvěle chutnají. Ne nadarmo se říká, že polévka je grunt. A naše recepty vás v tom jen utvrdí.   celý článek




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.