Česká kuchyně - recepty nejen pro kuchařky
Vychutnejte si Masopust a zapomeňte na diety. Mastná pusa to jistí
Možná že už vám leze krkem novoroční hubnutí i suchý únor a prostě si chcete užít s rodinou a...
Kanapky, jednohubky, řízečky. Zpříjemněte si sledování olympijských soubojů
Jste napnutí, jak se bude vašim favoritům dařit na olympijských hrách v Pekingu? Tak to bude chtít...
Snídaně je prostě grunt. Pokud chcete hubnout, určitě ji nevynechávejte
Doporučení odborníků na výživu sice v posledních letech bývají trochu matoucí, když jednou radí...
Zázrak zvaný zelí. Povzbudí imunitu, pomáhá hubnout a navíc skvěle chutná
Je levné, zdravé a vydrží dlouho čerstvé, a tak ho můžete mít stále po ruce. Je to studnice zdraví,...
Jste tým chlebíčky, nebo jednohubky? Na silvestra můžete dát tradicím volno
Konec roku je pro většinu z nás časem slavení, setkávání a dobrého jídla. Kdy jindy se proto...
Praktické tipy, jak nejen o svátcích ohromit dokonalou roládou
Připravit roládu, která se netrhá a jejíž náplň nevytéká, není jen tak. Aby se tento dezert povedl,...
Soutěž o nejkrásnější perníčky má své vítěze. Podívejte se, kdo vyhrál
Soutěž Soutěž Nejkrásnější vánoční perníčky je u konce a my vám s radostí oznamujeme pět vítězů, kteří...
Pečeme s dětmi nejen na Mikuláše. Zažijte zábavu při tvoření a zdobení
Máme pro vás spoustu sladkých tipů na adventní odpoledne a večery. Prožijte krásný čas s rodinou,...
Jan Punčochář promluvil o tetování I Love Brno, hubnutí i české kuchyni
Jan Punčochář je šéfkuchař, který nikdy nechtěl do televize. Dnes je hvězdou pořadů MasterChef...
Přehlížená superpotravina našich babiček. Med je v kuchyni doslova poklad
Včelí med naši předkové používali nejen jako přírodní lék, ale také jako zdravé sladidlo. Moderní...
Fešák na koni, mladé víno i propečená husa. Co podniknout na sv. Martina
Podle pranostik by měl 11. listopadu přijet Martin na bílém koni. Sníh je aktuálně jen na Sněžce,...
Zázrak jménem hrušky. Jsou symbolem podzimu, chutnají i prospívají zdraví
Když se řekne sladké české ovoce, jako první většinu z nás napadnou hrušky. Právě teď je jejich čas...
Kančí, segedýn, mango či arašídy. I plněné knedlíky umíme dělat sexy, říká šéfkuchař
Premium V tuzemsku je možná největší expert na knedlíky. Kuchař Jan Pípal je v pražské restauraci...
Oslava Dne otců se neobejde bez skvělé hostiny. A nezapomeňte na přípitek
Slavíte u vás v rodině svátek všech tatínků? Jestli jste doteď tento den přehlíželi, je na čase s...
Kopřivová nádivka s mandlemi
Lehké
60 min
Bezmasá varianta pro velikonoční debužírování potěší nejen vegetariány. Nasekané mandle dodávají...
Velikonoční nádivka s uzeným a vepřovým masem
Lehké
80 min
Když si z procházky donesete domů lístky kopřivy a medvědího česneku, není nic lepšího, než je...
Nádivka s medvědím česnekem a kopřivami
Lehké
60 min
Jestli nějaká specialita patří bez debat na velikonoční stůl, pak je to voňavá nádivka s medvědím...
Velikonoční kokosový beránek
Lehké
70 min
Tenhle beránek oslní krásným huňatým kokosovým kožíškem. No není roztomilý? Je! A také neskutečně...
Šlehačkový beránek
Střední
70 min
Klasického velikonočního beránka každý z nás peče minimálně jednou za rok. Podle velikosti formy...
Velikonoční sušenky
Lehké
50 min
Jemné mandlové sušenky jsou skvělou dobrotou a také originálním dárkem pro koledníky.
Velikonoční sedmikrásková polévka
Lehké
40 min
O tom, že je tady jaro, nás neomylně informují bíložluté kvítky sedmikrásek vykukující z...
Velikonoční koláč
Střední
60 min
Co si upéct o Velikonocích, když máte doma hodně vajec a sladkého jste přejedeni? Třeba tento...
Velikonoční kuřecí roláda
Střední
90 min
Kopřivy nebo listový špenát dodají kuřecí roládě jarní šmrnc. Ideální jarní oběd pro celou rodinu.
Zapečené brambory s kapustičkami
Lehké
100 min
Zapečené pokrmy miluje snad každý. Kapustičky spolu s mletým masem a rajčatovým přelivem se proto...
Pivo jako základ české kuchyně. Hodí se pod buřty, k rybě i do závinu
K české kuchyni pivo patří nejen jako prostředek ke spláchnutí vepřo knedlo zela nebo k zahnání...
Zázrak jménem vývar. Pomůže v boji s viry i k omlazení pleti
Už naši předkové věděli, že horký vývar dokáže člověka v každé situaci postavit na nohy. A tento...
Nenaklepávejte, masírujte. Osm rad od odborníka, jak na dokonalé řízky
Nestačí jen koupit kvalitní maso, při přípravě řízků se s nimi musíte trochu „pomazlit“. Jakým...
Holandský řízek
Střední
30 min
Klasika ze závodní jídelny se může stát oblíbenou stálicí vašeho rodinného menu. Zvláště děti...
Perník s hruškami
Lehké
75 min
Tradiční perník můžete ozvláštnit kousky hrušek a ořechy. Sladkou tečkou pak bude poleva z medového...
Selský zabijačkový guláš
Střední
100 min
V chladných dnech to chce něco sytého a výživného. Zkuste dokonalou souhru vepřového masa a...
Klecové chovy mohou být pro zvíře šetrnější než farma, říká food blogerka
Premium Jako blogerka na sebe Anna Grosmanová poprvé upozornila ambiciózním plánem uvařit všechna jídla...
Bábovka s makovým srdcem
Lehké
70 min
Bábovka je moučníkovou klasikou. Ale tahle s makovým středem je prostě ještě o level výš. Upečte si...
Bavorské vdolky s hruškovými povidly
Střední
40 min
Tradičním smaženým vdolkům dodají hrušková povidla lahodnou chuť a šťavnatost. Stejně tak si je ale...
Silvestrovská párty doma? Dejte si jednohubky, rolky a kanapky
Letošní silvestrovské oslavy budou pravděpodobně o hodně klidnější než ty loňské a předloňské....
Nepečené cukroví na poslední chvíli pro rodiny, kde se všechno snědlo
Je u vás také pravidlem, že před svátky se cukroví nesmí jíst, ale během svátků je problém všechny...
Na Vánoce kapra? Samozřejmě, ale zkusit můžete i jinou rybu
Co by to bylo za Štědrý den, kdybychom si nedali smaženého kapra s bramborovým salátem, říkáte si...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny