Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Česká kuchyně - recepty nejen pro kuchařky

Česká kuchyně nabízí klasické recepty pro všechny kuchařky, které mají rády klasická česká jídla. Česká kuchyně je tradiční a nelze ji ničím nahradit. Staňte se pravou šéfkuchařkou.

Ředkvičky jsou vitaminová bomba. Jak z nich udělat tatarák či remuládu

26.5.2015  0:57
Ředkvičky na pultech zelinářů přímo vybízí k zakousnutí se do jejich šťavnatých a někdy i pikantních kořenů. Můžete je jíst samotné, obložit si jimi chleba, přidat je do salátu nebo propůjčit...  celý článek

Pět kroků pro zdravější grilování: vlastní marinády i více zeleniny

17.5.2015  0:47
Opékání masa na žhavých uhlících je oblíbená česká letní kratochvíle. Bohužel se grilování neřadí zrovna mezi nejzdravější způsoby úpravy potravin. Přečtěte si pět tipů, jak jej udělat o trochu...  celý článek

Už dozrává chřest, nachystejte z něj rovnou tři úžasné chody

8.5.2015  0:04
Český chřest patřil k vyhlášeným evropským lahůdkám, pak byl označen za buržoazní zeleninu a nyní se čeští farmáři i kuchaři snaží o jeho návrat do našich kuchyní a na talíře. Vyzkoušejte si...  celý článek

Fazole a čočka vám zachutnají ve čtyřech netradičních receptech

26.4.2015  0:21
Hrachová kaše a čočka nakyselo se vám už zajídají? Luštěniny nabízejí pestrou paletu živin a vitamínů, ale i chutí. Vyzkoušejte fazolovou polévku s asijským nádechem, luštěninový nákyp a další...  celý článek

Na nedělní stůl naservírujte výtečnou českou klasiku jako od babičky

19.4.2015  0:19
Máte rádi spojení klasické české kuchyně jako od babičky s novými nápady? Pak vás nadchnou tradiční recepty šéfkuchaře Radka Kašpárka, které můžete ozvláštnit méně běžnou přílohou jako...  celý článek

Šest skvělých velikonočních receptů: od mazance po paštiku

4.4.2015  0:43
Pokud byste rádi trochu vylepšili velikonoční tabuli, nechte se inspirovat nápady kuchařů a pekařů od Kašperských Hor přes Prahu až po Velké Karlovice. Milovníci italské kuchyně pak mohou...  celý článek

Slízněte smetanu: domácí zmrzlina, creme brulée a plovoucí ostrovy

7.3.2015  0:23
Poctivou chuť smetanových dezertů ocení každý. Domácí zmrzlinu s karamelem a ořechy ani nenecháte pořádně ztuhnout, jak se vám budu sbíhat sliny. Plovoucí ostrovy vás přesvědčí, že krému není...  celý článek

Ochutnejte skvělé polévky od Romana Pauluse, kluků v akci nebo Dity P.

28.1.2015  0:26
Chcete udělat něco pro sebe? Začněte u dobré polévky. S polévkou můžete hubnout, zahřát se, udělat něco pro své zdraví. Vyzkoušejte recepty špičkových českých kuchařů, které nachystali pro...  celý článek

Uvařte si české menu s výraznými chutěmi perníku, povidel a višní

25.1.2015  0:44
Šéfkuchař Václav Frič z restaurace Na Pekárně je velký milovník a popularizátor klasické české kuchyně. Přesvědčí vás, že i v této zdánlivě tradiční disciplíně lze stále objevovat nové obzory.   celý článek

Tajemství úžasných svátečních koláčků: potřete je máslem a vanilkovým rumem

7.1.2015  0:55
Chystáte svatbu nebo rodinnou oslavu? Pak si nenechte ujít recept na sváteční koláčky s originálními náplněmi, které pro vás připravil šéfkuchař Michal Nikodem spolu s šéfcukrářkou Hankou...  celý článek

Salám v bramborovém salátu je gastroporno, říká šéfkuchař Jan Punčochář

21.12.2014  0:50
Bramborový salát je pro Čechy klasika, která na svátečním stole nemůže chybět. Každá rodina má svůj vlastní recept, na který nedá dopustit. Ten svůj nám prozradil i špičkový kuchař Jan Punčochář...  celý článek

Nemáte rádi kapra? Nahraďte ho řízkem, pstruhem nebo třeba žralokem

18.12.2014  1:43
Skoro v každé rodině se najde někdo, pro koho není kapr zlatým hřebem, ale spíš noční můrou štědrovečerní večeře. Přinášíme vám tipy na náhradu tradičního kapra, ať už na to chcete jít...  celý článek

Ohromte rodinu svatoštěpánskou kachnou na švestkách a získejte kuchařku

14.12.2014  3:06
V posledním díle letošního Herbáře čeká diváky České televize souboj kachen. Upečte si tu vítěznou svatoštěpánskou podle Lindy Rybové. Co se jí na svatého Štěpána a Nový rok u vás doma? Za svůj...  celý článek

Netradiční cukroví: nugátové kostky, krémové květy a kaštanové poleno

11.12.2014  0:33
Řezy a rolády nepatří mezi typické české vánoční cukroví, ale proč je nevyzkoušet a neobohatit tak svou domácí kolekci vánočních dobrot?  celý článek

Upečte si dietního králíka na kořenové zelenině a získejte kuchařku

7.12.2014  0:52
Kateřina s Lindou v Herbáři České televize opět připravují chutná jídla, která mají pozitivní vliv i na naše zdraví a psychickou pohodu. Znáte také recept, o který byste se rádi podělili?...  celý článek

Řízky dopékám v troubě mezi chlebem, prozradil šéfkuchař Jan Punčochář

2.12.2014  0:02
Řízek Češi milují, ať už jde o nedělní oběd nebo Vánoce. Zeptali jsem se špičkového šéfkuchaře Jana Punčocháře na všechno, co potřebujeme vědět, abychom si pochutnali na šťavnatém a zároveň...  celý článek

Umíte českou vánoční omáčku? Podělte se o vánoční recepty a vyhrajte

30.11.2014  0:43
Advent začíná a vánočně je proto laděný i další díl Herbáře České televize. Kateřina Winterová s Lindou Rybovou zaměří pozornost hlavně na děti.   celý článek

Udělejte radost svému muži i sobě salátem „veselý ptáček“ a vyhrajte

16.11.2014  4:11
I když se mnoho mužů netváří na salát na talíři zrovna nadšeně, celerový salát by je mohl přesvědčit alespoň svými příznivými účinky na mužskou potenci. Pokud nám pošlete svůj recept na salát,...  celý článek

Čtenářský recept: Svatomartinské loupáčky

6.11.2014  10:30
Loupáčky peču na slavnostní tabuli dětem,většinou jim uvaříme kotel kakaa, vyndáme z lednice kostku máslíčka a mají hostinu.   celý článek

Zaklechtaná slepice se špeclemi chutná jako od babičky a není pracná

26.10.2014  0:23
Připravte si lahodný nedělní oběd podle receptu Lindy a Kateřiny z kuchařského Herbáře. Pokud se pochlubíte svým milovaným receptem se slepičím nebo kuřecím masem, můžete vyhrát jejich kuchařku.   celý článek

Rybová s Winterovou pečou dezert z dýně. Pošlete váš recept a vyhrajte

19.10.2014  0:06
I Češi už propadli kouzlu dýní a jejich úžasné variability. Linda s Katkou připraví v dalším díle Herbáře úžasný dýňový dezert s vlašskými ořechy. Za váš recept obsahující podzimní oranžovou...  celý článek

Jablka nadívejte ořechy, zapečte do žemlovky nebo opijte do koláče

4.10.2014  1:40
Vůně a chuť jablek neodmyslitelně patří k podzimu. Pokud už vás omrzel štrúdl, vyzkoušejte jablečný koláč se ciderem nebo recept na pečená jablka plněná ořechy. Nezklame vás ani klasická...  celý článek

Zdeněk Pohlreich s manželkou: Nejradši jíme v cizině, kde lidé nečumí

7.9.2014  14:47
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich se podruhé oženil před třemi lety. Jeho manželka Zdeňka prozradila, že na rande nikdy nevařili. Přiznala také, že v Česku moc do restaurací nechodí.  celý článek

Léto chutná po ovoci: knedlíky,sladké rizoto i džem z jahod či meruněk

21.6.2014  3:35
Už nevíte, co s úrodou jahod a meruněk? Uvařte si lahodné tvarohové knedlíčky s ovocnou omáčkou, sladké rizoto nebo koláč podle italského receptu. Můžete také naplnit kuřecí prsa meruňkami,...  celý článek

Hoďte na gril roštěnec, kotlety a kuře v jamajské či citrusové marinádě

7.6.2014  0:50
Grilovací sezona je v plném proudu. Horké dny lákají k posezení na terasách a zahrádkách, z rozpálených grilů se linou neodolatelné vůně masa a zeleniny. Základem jsou kvalitní suroviny a gril,...  celý článek

Chutě Velikonoc: nadýchaný mazanec, beránek a nádivka jako muffin

16.4.2014  2:36
Jen málokdo z nás si odpustí velikonoční hodování. Tradičně k němu patří pečená masa i sladkosti. Upečte si s námi makového beránka, ten nejlepší mazanec a nádivku jako muffin, která se nebude...  celý článek

Chřest vám zachutná ve slaném koláči, rizotu nebo s těstovinami

11.4.2014  21:53
Netrpělivě očekávaná sezona českého chřestu začíná letos díky mírné zimě a sluníčku skoro o měsíc dříve než loni. Přinášíme několik kulinárních tipů, jak si chřest vychutnat jako opravdovou...  celý článek

Ochutnejte české a moravské kraje: kyselica, cvibak a oharková omáčka

22.2.2014  1:40
Pro gastronomické zážitky nemusíte za hranice. České, moravské i slezské kraje nabízejí spoustu zajímavých receptů. Vyzkoušejte si valašskou kyselicu, sudetský cvibek a brněnskou oharkovou...  celý článek

Divila jsem se, proč po tátovi chtěli autogram, říká dcera Ivana Lendla

22.4.2013  4:51
Ve dvanácti se divila, proč po jejím tátovi chtějí lidé na ulici podpis. Brzy však zjistila, že patří k žijícím legendám světového tenisu. A skoro ve všem je Marika Lendlová po tátovi, jen hraní...  celý článek

Veďte děti k lásce k jídlu odmala. Nebo je aspoň vezměte na gastrovýlet

12.4.2013  1:00
Na tento víkend a další týden už meteorologové konečně slibují hezké počasí, tak je tu ideální příležitost vyrazit na výlet s přívlastkem gastronomický. Milovníci sladkostí, másla, biopotravin i...  celý článek

Svátky jara lákají na nadívané křepelky, archivní vína i trhy

29.3.2013  1:00
I za sychravého počasí si můžete užít příjemné svátky jara, zejména za pomoci teplých nápojů a výživných regionálních specialit. A kdo si potrpí spíš na alkohol a vydá se na gastrovýlet pěšky,...  celý článek

Velikonoční beránek třikrát jinak: cuketový, makový i s uzeným masem

28.3.2013  1:00
Bez upečeného voňavého beránka by české Velikonoce ani nebyly Velikonocemi. Každá rodina má na tuto sváteční dobrotu svůj vlastní recept, ale nejčastěji se připravuje z piškotového těsta. Zkuste...  celý článek

Gastrotipy: víno, pivo, zabijačka i voňavý příslib Velikonoc

15.3.2013  1:00
Jaro už se blíží, i když zatím velmi opatrně. Kdo se na něj těší, může ho zatím ochutnat v tekuté, pečené, vařené, sladké i slané formě. Třeba na staročeském jarmarku v Toulcově dvoře v Praze,...  celý článek

Recept na úspěch? Vášeň i zvědavost, říká michelinský šéfkuchař

5.3.2013  1:00
Vezmete špetku zvědavosti, pořádnou porci vášně, pár desítek let zkušeností a hodně lokálních potravin. Když to všechno zamícháte, přiklopíte pokličkou a dáte vařit, máte šanci zařadit se mezi...  celý článek




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.