Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Česká kuchyně - recepty nejen pro kuchařky

Skvělá na srdce, trávení i potenci. Sedm důvodů, proč je dobré jíst pohanku

18. února 2023

Všichni o ní už slyšeli, málokdo ji však v kuchyni používá. Věčná škoda pro ty, kdo pohance nedají...

Kysané zelí je pokladem české kuchyně. Dejte si ho s masem nebo do salátu

4. února 2023

Zejména teď v zimě je báječnou zásobárnou vitaminu C a dalších prospěšných látek. Dá se snadno...

Sladká, slaná, bohatá i dietní. Den, který začne snídaní, se vždycky povede

28. ledna 2023

Pokud patříte k lidem, kteří startují ráno maximálně šálkem černého kafe a tvrdí, že po ránu prostě...

Bio není zbytečný luxus, říká propagátorka sezonního vaření Hanka Zemanová

21. ledna 2023

Hanka Zemanová je autorkou kuchařek a propagátorkou životního stylu, který čerpá z moudrosti našich...

Mléko z bramborových slupek i palmové špagety. Jaké jsou gastro trendy 2023

7. ledna 2023

Rok 2022 byl v gastronomii ve znamení kimchi, kombuchy, skořicových rolek, doručovacích služeb nebo...

Pomazánky, chlebíčky i buřty na pivu. Co letos připravit na silvestra

30. prosince 2022

Další rok končí a kromě loučení s tím, co bylo, a těšení se na to, co přijde, chystáme pohoštění...

Nepečené cukroví na poslední chvíli. Bez kuliček a vosích hnízd to nejde

17. prosince 2022

Nechtělo se vám před Vánoci trávit hodiny u trouby nebo se všechno upečené cukroví už snědlo?...

Med, koření a šikovné ruce. České Vánoce jsou spojené s omamnou vůní perníku

10. prosince 2022

Víte, kde vlastně toto sladké pečivo přišlo ke svému názvu? Původně se mu říkalo peprník, protože...

Vánoce budou chutnat. Tipy na jedlé dárky, které zvládne vyrobit každý

3. prosince 2022

Štědrý den se blíží a většina z nás pomalu odškrtává ze seznamu dárků pro své blízké ty, které už...

Fotosoutěž Pečeme spolu na Vánoce má své vítěze. Podívejte se do galerie

26. listopadu 2022,  aktualizováno  28.12 9:40

Společné pečení cukroví je krásná tradice, která se drží v mnoha rodinách po celé České republice....

Už u vás voní vanilka a hřebíček? Kdy začít péct cukroví a jak ho ukládat

26. listopadu 2022

V mnoha rodinách už to začalo. Hnětou se těsta, loupou ořechy, vykrajují sušenky a kuchyní se line...

Už je tu zase čas pečení cukroví. Kde se vzalo a proč mělo magickou moc

19. listopadu 2022

Vánoce se blíží a tak je tu doba, kdy nasazujeme zástěry a do ruky bereme váleček, vykrajovátka a...

Nájezdy opilých čeledínů nebo věštění z kostí. I takové byly oslavy Martina

11. listopadu 2022

Každoročně si 11. listopadu krátíme čekání na příjezd sv. Martina na bílém koni propečenou husičkou...

S masem, v koláči nebo do salátu. Hrušky a jablka jsou poklad české kuchyně

29. října 2022

Právě teď je sezona ovoce, které je snadno dostupné, relativně levné a báječně chutná jen tak k...

Trpělivost se vyplatí, pečlivost je plus. Tipy a triky pro dokonalou bábovku

22. října 2022

Kdysi se bez tohoto oblíbeného moučníku neobešel žádný nedělní oběd, pak tradiční bábovku na nějaký...

Houby, polévky a barvy přírody. Užijte si podzim jako české food blogerky

15. října 2022

Jestli má nějaké roční období neprávem špatnou pověst, pak je to podzim. Je sice dřív tma, venku se...

Bylinky, špízy i exotické ovoce. Šest tipů na poslední letošní grilování

24. září 2022

S příchodem podzimu už nezbývá moc dní, kdy nás to táhne k venkovnímu grilu. Ale ještě předtím, než...

Svačiny, které neskončí v koši. Jak dětem zdravě zpestřit den ve škole

3. září 2022

Návrat dětí do školních lavic nepřináší rodičům jen starosti ohledně shánění školních pomůcek a...

Fajnšmekr, který nadává na smažák, si ho sní tajně, říká šéfkuchař Roman Paulus

18. srpna 2022

Premium Chutě Čechů má dobře přečtené. Jeden z nejznámějších českých šéfkuchařů Roman Paulus, který...

Vzpomínky na léto budou sladké a ovocné. Sedm tipů na domácí zavařování

6. srpna 2022

Léto je v plném rozpuku, kromě sluníčka se tak radujeme ze spousty sladkého ovoce a dobrých chutí....

Usušit, zamrazit, podusit. Co podniknout s plným košíkem hub

30. července 2022

Houbové posedlosti podléháme rok co rok. Když si však přineseme domů košík plný hub, radost trochu...

Rybu jezte aspoň dvakrát týdně. Jak ji správně nakupovat a na co dát pozor

24. července 2022

Ať už je živá, chlazená nebo mražená, u každé ryby, kterou si chcete koupit, je třeba sledovat...

Proti české kuchyni nic nemám, ale ve světě je bezvýznamná, míní Pohlreich

14. července 2022

Premium To je celý on. S ničím a nikým se nemaže. Ať už jde o vaření, nebo o cokoliv jiného. Ostré názory...

Pozvěte do kuchyně obilniny našich babiček. Jak využít ječmen, špaldu i oves

9. července 2022

Obiloviny by měly v našem jídelníčku zaujímat významnou roli, obsahují totiž spousty užitečných...

Než rozpálíte gril. Jaké maso vybrat a na co si dát pozor

18. června 2022

Prázdniny jsou doslova za rohem a většina z nás se nemůže dočkat, až se s rodinou či přáteli...

Klíčky plné energie i chutí. Vypěstujte si vlastní elixír mládí a zdraví

11. června 2022

Potřebujeme jíst, abychom žili, zároveň ale potřebujeme jíst kvalitně a dobře, abychom zůstali...

Soutěž Pečeme na Den dětí má vítěze. Upečte rodině dort jen tak pro radost

9. června 2022

Je tady vyhlášení vítězů soutěže o nejhezčí dort na Den dětí. Tentokrát jste se do pečení moc...

Jahodová sezona je v plném proudu. Užijte si knedlíky i domácí nanuky

4. června 2022

Každý Čech ročně spořádá až tři kila jahod. Sladké červené plody jsou pro většinu z nás příslibem...

Veganství je trend. Lidí, kteří se snaží žít s ohledem na planetu, přibývá

21. května 2022

Důvodů, proč se pro veganský styl života rozhoduje stále více lidí, je mnoho. Stravovat se zdravě,...

Upečte si brynzové tyčky. K pivu, vínu i sledování hokejového mistrovství

18. května 2022

Chystáte-li rodinnou oslavu, posezení s přáteli nebo jste nadšenými hokejovými fanoušky, určitě...

Není trdelník jako trdelník. Upečte si ho podle Ládi Hrušky na plechu

11. května 2022

Pokud milujete nadýchaný trdelník s oříšky a skořicí, nemusíte se za ním vydávat na turisticky...

Oslavte s maminkou její svátek sladce. Recepty pro začátečníky i pokročilé

7. května 2022

Děkovat mamince za její péči i lásku bychom měli po celý rok. Jeden den je však speciální, a to...

České delikatesy s cizími názvy. Kde vznikly gothaj či cikánská omáčka?

30. dubna 2022

Premium Mezi „tradiční české“ delikatesy patří gothajský salám, tatarská omáčka, kremžská hořčice či...

Beránek je symbolem Velikonoc. Tipy na tradiční i neobvyklé recepty

16. dubna 2022

Podle dávné tradice se sice o svátcích jara připravoval jako hlavní chod skutečný pečený...

Co je veverka a jak využít krk. Tipy pro výběr a přípravu hovězího masa

5. března 2022

Máte v oblibě hovězí, ale na výběr masa si netroufáte? Vysvětlíme vám základní pojmy a poradíme,...

Polévka je grunt, tvrdily už naše babičky. A měly pravdu

26. února 2022

Není náhoda, že naši předci ji konzumovali skoro každý den. Toto zdravé, vydatné a na přípravu...

Poradny