Česká kuchyně - recepty nejen pro kuchařky
Skvělá na srdce, trávení i potenci. Sedm důvodů, proč je dobré jíst pohanku
Všichni o ní už slyšeli, málokdo ji však v kuchyni používá. Věčná škoda pro ty, kdo pohance nedají...
Kysané zelí je pokladem české kuchyně. Dejte si ho s masem nebo do salátu
Zejména teď v zimě je báječnou zásobárnou vitaminu C a dalších prospěšných látek. Dá se snadno...
Sladká, slaná, bohatá i dietní. Den, který začne snídaní, se vždycky povede
Pokud patříte k lidem, kteří startují ráno maximálně šálkem černého kafe a tvrdí, že po ránu prostě...
Bio není zbytečný luxus, říká propagátorka sezonního vaření Hanka Zemanová
Hanka Zemanová je autorkou kuchařek a propagátorkou životního stylu, který čerpá z moudrosti našich...
Mléko z bramborových slupek i palmové špagety. Jaké jsou gastro trendy 2023
Rok 2022 byl v gastronomii ve znamení kimchi, kombuchy, skořicových rolek, doručovacích služeb nebo...
Pomazánky, chlebíčky i buřty na pivu. Co letos připravit na silvestra
Další rok končí a kromě loučení s tím, co bylo, a těšení se na to, co přijde, chystáme pohoštění...
Nepečené cukroví na poslední chvíli. Bez kuliček a vosích hnízd to nejde
Nechtělo se vám před Vánoci trávit hodiny u trouby nebo se všechno upečené cukroví už snědlo?...
Med, koření a šikovné ruce. České Vánoce jsou spojené s omamnou vůní perníku
Víte, kde vlastně toto sladké pečivo přišlo ke svému názvu? Původně se mu říkalo peprník, protože...
Vánoce budou chutnat. Tipy na jedlé dárky, které zvládne vyrobit každý
Štědrý den se blíží a většina z nás pomalu odškrtává ze seznamu dárků pro své blízké ty, které už...
Fotosoutěž Pečeme spolu na Vánoce má své vítěze. Podívejte se do galerie
Společné pečení cukroví je krásná tradice, která se drží v mnoha rodinách po celé České republice....
Už u vás voní vanilka a hřebíček? Kdy začít péct cukroví a jak ho ukládat
V mnoha rodinách už to začalo. Hnětou se těsta, loupou ořechy, vykrajují sušenky a kuchyní se line...
Už je tu zase čas pečení cukroví. Kde se vzalo a proč mělo magickou moc
Vánoce se blíží a tak je tu doba, kdy nasazujeme zástěry a do ruky bereme váleček, vykrajovátka a...
Nájezdy opilých čeledínů nebo věštění z kostí. I takové byly oslavy Martina
Každoročně si 11. listopadu krátíme čekání na příjezd sv. Martina na bílém koni propečenou husičkou...
S masem, v koláči nebo do salátu. Hrušky a jablka jsou poklad české kuchyně
Právě teď je sezona ovoce, které je snadno dostupné, relativně levné a báječně chutná jen tak k...
Trpělivost se vyplatí, pečlivost je plus. Tipy a triky pro dokonalou bábovku
Kdysi se bez tohoto oblíbeného moučníku neobešel žádný nedělní oběd, pak tradiční bábovku na nějaký...
Houby, polévky a barvy přírody. Užijte si podzim jako české food blogerky
Jestli má nějaké roční období neprávem špatnou pověst, pak je to podzim. Je sice dřív tma, venku se...
Bylinky, špízy i exotické ovoce. Šest tipů na poslední letošní grilování
S příchodem podzimu už nezbývá moc dní, kdy nás to táhne k venkovnímu grilu. Ale ještě předtím, než...
Svačiny, které neskončí v koši. Jak dětem zdravě zpestřit den ve škole
Návrat dětí do školních lavic nepřináší rodičům jen starosti ohledně shánění školních pomůcek a...
Fajnšmekr, který nadává na smažák, si ho sní tajně, říká šéfkuchař Roman Paulus
Premium Chutě Čechů má dobře přečtené. Jeden z nejznámějších českých šéfkuchařů Roman Paulus, který...
Vzpomínky na léto budou sladké a ovocné. Sedm tipů na domácí zavařování
Léto je v plném rozpuku, kromě sluníčka se tak radujeme ze spousty sladkého ovoce a dobrých chutí....
Usušit, zamrazit, podusit. Co podniknout s plným košíkem hub
Houbové posedlosti podléháme rok co rok. Když si však přineseme domů košík plný hub, radost trochu...
Rybu jezte aspoň dvakrát týdně. Jak ji správně nakupovat a na co dát pozor
Ať už je živá, chlazená nebo mražená, u každé ryby, kterou si chcete koupit, je třeba sledovat...
Proti české kuchyni nic nemám, ale ve světě je bezvýznamná, míní Pohlreich
Premium To je celý on. S ničím a nikým se nemaže. Ať už jde o vaření, nebo o cokoliv jiného. Ostré názory...
Pozvěte do kuchyně obilniny našich babiček. Jak využít ječmen, špaldu i oves
Obiloviny by měly v našem jídelníčku zaujímat významnou roli, obsahují totiž spousty užitečných...
Než rozpálíte gril. Jaké maso vybrat a na co si dát pozor
Prázdniny jsou doslova za rohem a většina z nás se nemůže dočkat, až se s rodinou či přáteli...
Klíčky plné energie i chutí. Vypěstujte si vlastní elixír mládí a zdraví
Potřebujeme jíst, abychom žili, zároveň ale potřebujeme jíst kvalitně a dobře, abychom zůstali...
Soutěž Pečeme na Den dětí má vítěze. Upečte rodině dort jen tak pro radost
Je tady vyhlášení vítězů soutěže o nejhezčí dort na Den dětí. Tentokrát jste se do pečení moc...
Jahodová sezona je v plném proudu. Užijte si knedlíky i domácí nanuky
Každý Čech ročně spořádá až tři kila jahod. Sladké červené plody jsou pro většinu z nás příslibem...
Veganství je trend. Lidí, kteří se snaží žít s ohledem na planetu, přibývá
Důvodů, proč se pro veganský styl života rozhoduje stále více lidí, je mnoho. Stravovat se zdravě,...
Upečte si brynzové tyčky. K pivu, vínu i sledování hokejového mistrovství
Chystáte-li rodinnou oslavu, posezení s přáteli nebo jste nadšenými hokejovými fanoušky, určitě...
Není trdelník jako trdelník. Upečte si ho podle Ládi Hrušky na plechu
Pokud milujete nadýchaný trdelník s oříšky a skořicí, nemusíte se za ním vydávat na turisticky...
Oslavte s maminkou její svátek sladce. Recepty pro začátečníky i pokročilé
Děkovat mamince za její péči i lásku bychom měli po celý rok. Jeden den je však speciální, a to...
České delikatesy s cizími názvy. Kde vznikly gothaj či cikánská omáčka?
Premium Mezi „tradiční české“ delikatesy patří gothajský salám, tatarská omáčka, kremžská hořčice či...
Beránek je symbolem Velikonoc. Tipy na tradiční i neobvyklé recepty
Podle dávné tradice se sice o svátcích jara připravoval jako hlavní chod skutečný pečený...
Co je veverka a jak využít krk. Tipy pro výběr a přípravu hovězího masa
Máte v oblibě hovězí, ale na výběr masa si netroufáte? Vysvětlíme vám základní pojmy a poradíme,...
Polévka je grunt, tvrdily už naše babičky. A měly pravdu
Není náhoda, že naši předci ji konzumovali skoro každý den. Toto zdravé, vydatné a na přípravu...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny