Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Česká kuchyně - recepty nejen pro kuchařky

Česká kuchyně nabízí klasické recepty pro všechny kuchařky, které mají rády klasická česká jídla. Česká kuchyně je tradiční a nelze ji ničím nahradit. Staňte se pravou šéfkuchařkou.

Co s nadúrodou jablek: božský nepečený dort nebo jablka s marcipánem

27.9.2015  0:20
I největší milovníci jablek začínají být touhle dobou přejedení štrúdlem. Zkuste netradiční recepty z jablek. Nepečený jablečno-mrkvový dort, jablka zapečená s marcipánem a tarte tatin, který...  celý článek

Svijany budují vlastní síť hospod. Po Liberci zamíří také do Jablonce

17.9.2015  8:22
Pivovar Svijany si pronajme více než rok zavřenou restauraci Adam a Eva v centru Jablonce nad Nisou. Oblíbené místo zrekonstruuje za šest milionů korun. Novou restauraci s názvem Radnice chystá...  celý článek

Plněná rajčata a omeletka s rýží. Dochuťte je jedlými květy babího léta

30.8.2015  0:10
Být kytkožroutem dostává v posledních letech nový význam. Spolu s milovnicí jedlých květin Janou Vlkovou se Češi a Češky učí, jaké rostliny ze zahrádky i přírody mohou ozvláštnit jejich...  celý článek

Čtenářský recept: Taštičky plněné meruňkovou marmeládou

4.8.2015  9:00
Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.   celý článek

Z Dity P. je šťastná maminka a manželka. Upečte si s ní buchtu na plech

8.7.2015  0:00
Život kuchařky Dity P. se po svatbě a narození syna změnil, ale láska k vaření jí zůstala a dokonce získala nový rozměr. Těhotenství i první měsíce synova života byly ve znamení budování nových...  celý článek

Čas raných brambor. Jsou zdravé a skvěle chutnají s máslem a bylinkami

30.6.2015  0:27
Přemýšleli jste někdy o rozdílu mezi pozdními a ranými bramborami? Možná budete příjemně překvapeni, že kromě lepší chuti jsou také zdravější. Poradíme vám, jak je upravit.  celý článek

Jahody, kam se podíváte. Nadchnou v polévce i smažené v těstíčku

27.6.2015  0:08
Jahody jsou sladkým a chutným důkazem toho, že i když si počasí dělá, co chce, léto už je v plném proudu. Báječné jsou samozřejmě i samotné nebo jen tak se smetanou, pokud byste si s nimi ale...  celý článek

Polévku z jarní cibulky máte za pět minut, olizování za ušima zaručeno

18.6.2015  0:06
Na jaře a v létě nemíváme náladu na dlouhé vyvařování, čerstvou zeleninu by to beztak připravilo o skvělou chuť a cenné vitaminy. Šéfkuchař Jan Kracík z restaurace Pot Au Feu proto připravil pro...  celý článek

Ředkvičky jsou vitaminová bomba. Jak z nich udělat tatarák či remuládu

26.5.2015  0:57
Ředkvičky na pultech zelinářů přímo vybízí k zakousnutí se do jejich šťavnatých a někdy i pikantních kořenů. Můžete je jíst samotné, obložit si jimi chleba, přidat je do salátu nebo propůjčit...  celý článek

Pět kroků pro zdravější grilování: vlastní marinády i více zeleniny

17.5.2015  0:47
Opékání masa na žhavých uhlících je oblíbená česká letní kratochvíle. Bohužel se grilování neřadí zrovna mezi nejzdravější způsoby úpravy potravin. Přečtěte si pět tipů, jak jej udělat o trochu...  celý článek

Už dozrává chřest, nachystejte z něj rovnou tři úžasné chody

8.5.2015  0:04
Český chřest patřil k vyhlášeným evropským lahůdkám, pak byl označen za buržoazní zeleninu a nyní se čeští farmáři i kuchaři snaží o jeho návrat do našich kuchyní a na talíře. Vyzkoušejte si...  celý článek

Fazole a čočka vám zachutnají ve čtyřech netradičních receptech

26.4.2015  0:21
Hrachová kaše a čočka nakyselo se vám už zajídají? Luštěniny nabízejí pestrou paletu živin a vitamínů, ale i chutí. Vyzkoušejte fazolovou polévku s asijským nádechem, luštěninový nákyp a další...  celý článek

VIDEO: Jedině se šípkovou. Takhle ji připravuje Zdeněk Pohlreich

26.4.2015  0:00
Když kanec, tak se šípkovou omáčkou. To je klasika všech zvěřinových hodů. Je však pravda, že co hospoda nebo domácnost, to mírně odlišná varianta. Pojďme se podívat, jak si s perlou české...  celý článek

Na nedělní stůl naservírujte výtečnou českou klasiku jako od babičky

19.4.2015  0:19
Máte rádi spojení klasické české kuchyně jako od babičky s novými nápady? Pak vás nadchnou tradiční recepty šéfkuchaře Radka Kašpárka, které můžete ozvláštnit méně běžnou přílohou jako...  celý článek

Na Expu v Miláně se bude podávat zvěřina, ale také smažák a utopenci

8.4.2015  20:00
Restaurace na Expu vždycky nabízí kus naší domoviny. Zatímco v minulých letech se menu soustřeďovalo na obecně českou kuchyni, letos se ještě více specializuje. Bude vařit zvěřinu.  celý článek

Šest skvělých velikonočních receptů: od mazance po paštiku

4.4.2015  0:43
Pokud byste rádi trochu vylepšili velikonoční tabuli, nechte se inspirovat nápady kuchařů a pekařů od Kašperských Hor přes Prahu až po Velké Karlovice. Milovníci italské kuchyně pak mohou...  celý článek

Slízněte smetanu: domácí zmrzlina, creme brulée a plovoucí ostrovy

7.3.2015  0:23
Poctivou chuť smetanových dezertů ocení každý. Domácí zmrzlinu s karamelem a ořechy ani nenecháte pořádně ztuhnout, jak se vám budu sbíhat sliny. Plovoucí ostrovy vás přesvědčí, že krému není...  celý článek

Ochutnejte skvělé polévky od Romana Pauluse, kluků v akci nebo Dity P.

28.1.2015  0:26
Chcete udělat něco pro sebe? Začněte u dobré polévky. S polévkou můžete hubnout, zahřát se, udělat něco pro své zdraví. Vyzkoušejte recepty špičkových českých kuchařů, které nachystali pro...  celý článek

Uvařte si české menu s výraznými chutěmi perníku, povidel a višní

25.1.2015  0:44
Šéfkuchař Václav Frič z restaurace Na Pekárně je velký milovník a popularizátor klasické české kuchyně. Přesvědčí vás, že i v této zdánlivě tradiční disciplíně lze stále objevovat nové obzory.   celý článek

Tajemství úžasných svátečních koláčků: potřete je máslem a vanilkovým rumem

7.1.2015  0:55
Chystáte svatbu nebo rodinnou oslavu? Pak si nenechte ujít recept na sváteční koláčky s originálními náplněmi, které pro vás připravil šéfkuchař Michal Nikodem spolu s šéfcukrářkou Hankou...  celý článek

Prďola má nájemce, proslulá hospoda na Kuksu bude vařit českou kuchyni

30.12.2014  19:00
Sice už asi nebude mít takovou atmosféru, jak si pamatují její štamgasti, přesto zpráva o ní řadu lidí potěší. Hospoda U Prďoly na Kuksu, která zavřela před třemi lety, má nového nájemce....  celý článek

Salám v bramborovém salátu je gastroporno, říká šéfkuchař Jan Punčochář

21.12.2014  0:50
Bramborový salát je pro Čechy klasika, která na svátečním stole nemůže chybět. Každá rodina má svůj vlastní recept, na který nedá dopustit. Ten svůj nám prozradil i špičkový kuchař Jan Punčochář...  celý článek

Nemáte rádi kapra? Nahraďte ho řízkem, pstruhem nebo třeba žralokem

18.12.2014  1:43
Skoro v každé rodině se najde někdo, pro koho není kapr zlatým hřebem, ale spíš noční můrou štědrovečerní večeře. Přinášíme vám tipy na náhradu tradičního kapra, ať už na to chcete jít...  celý článek

Ohromte rodinu svatoštěpánskou kachnou na švestkách a získejte kuchařku

14.12.2014  3:06
V posledním díle letošního Herbáře čeká diváky České televize souboj kachen. Upečte si tu vítěznou svatoštěpánskou podle Lindy Rybové. Co se jí na svatého Štěpána a Nový rok u vás doma? Za svůj...  celý článek

Geniální vychytávka na ztracené vejce. Zkuste houbové ragú s vůní kulajdy

12.12.2014  0:00
V restauraci Babiččina zahrada připravují tuto „kulajdu trochu jinak“ jako předkrm. Ač nejsem příliš velký milovník hub, toto jsem musel zkusit doma uvařit a ihned jsem na žádost rodiny musel...  celý článek

Netradiční cukroví: nugátové kostky, krémové květy a kaštanové poleno

11.12.2014  0:33
Řezy a rolády nepatří mezi typické české vánoční cukroví, ale proč je nevyzkoušet a neobohatit tak svou domácí kolekci vánočních dobrot?  celý článek

Upečte si dietního králíka na kořenové zelenině a získejte kuchařku

7.12.2014  0:52
Kateřina s Lindou v Herbáři České televize opět připravují chutná jídla, která mají pozitivní vliv i na naše zdraví a psychickou pohodu. Znáte také recept, o který byste se rádi podělili?...  celý článek

Řízky dopékám v troubě mezi chlebem, prozradil šéfkuchař Jan Punčochář

2.12.2014  0:02
Řízek Češi milují, ať už jde o nedělní oběd nebo Vánoce. Zeptali jsem se špičkového šéfkuchaře Jana Punčocháře na všechno, co potřebujeme vědět, abychom si pochutnali na šťavnatém a zároveň...  celý článek

Podle Rettigové vařím od deseti let, říká propagátorka české kuchyně

30.11.2014  6:58
Říká se, že správná hospodyňka pro pírko i přes plot skočí. Kuchařka Miroslava Kuntzmannová z Žerovic na Plzeňsku zase kvůli originálním receptům sjezdila několik zemí Evropy. Hledala tu recepty...  celý článek

Umíte českou vánoční omáčku? Podělte se o vánoční recepty a vyhrajte

30.11.2014  0:43
Advent začíná a vánočně je proto laděný i další díl Herbáře České televize. Kateřina Winterová s Lindou Rybovou zaměří pozornost hlavně na děti.   celý článek

Udělejte radost svému muži i sobě salátem „veselý ptáček“ a vyhrajte

16.11.2014  4:11
I když se mnoho mužů netváří na salát na talíři zrovna nadšeně, celerový salát by je mohl přesvědčit alespoň svými příznivými účinky na mužskou potenci. Pokud nám pošlete svůj recept na salát,...  celý článek

Čtenářský recept: Svatomartinské loupáčky

6.11.2014  10:30
Loupáčky peču na slavnostní tabuli dětem,většinou jim uvaříme kotel kakaa, vyndáme z lednice kostku máslíčka a mají hostinu.   celý článek

Zaklechtaná slepice se špeclemi chutná jako od babičky a není pracná

26.10.2014  0:23
Připravte si lahodný nedělní oběd podle receptu Lindy a Kateřiny z kuchařského Herbáře. Pokud se pochlubíte svým milovaným receptem se slepičím nebo kuřecím masem, můžete vyhrát jejich kuchařku.   celý článek

Rybová s Winterovou pečou dezert z dýně. Pošlete váš recept a vyhrajte

19.10.2014  0:06
I Češi už propadli kouzlu dýní a jejich úžasné variability. Linda s Katkou připraví v dalším díle Herbáře úžasný dýňový dezert s vlašskými ořechy. Za váš recept obsahující podzimní oranžovou...  celý článek




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.